PDA

View Full Version : ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MKO


skippybi
13-09-2009, 19:34
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Περί Εθελοντισμού

Αγαπητοί φίλοι,

Το ‘‘Συντονιστικό Κέντρο Μ.Κ.Ο’’ (www.edo-mko.gr (http://www.edo-mko.gr/)), υπηρετώντας με συνέπεια το όραμα της οικοανάπτυξης, του οικοεπιχειρείν, της κοινωνικής οικονομίας, των πράσινων πόλεων και οικοχωριών, αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα πολυθεματικό και εναλλακτικό επικοινωνιακό σύστημα υπέρ της χρηστικής και δημιουργικής ενημέρωσης.

Η παραγόμενη γνώση – υπό μορφή διαλέξεων, ερευνών, σεμιναρίων, δράσεων εθελοντισμού – αναπτύσσει τις δεξιότητες των συμμετεχόντων, διευρύνει τους ορίζοντες σκέψης, καλλιεργεί το πνεύμα της συνεργατικής κουλτούρας και της διάθεσης όλων για περαιτέρω προσφορά.
Δεδομένων των διευρυμένων αναγκών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε ανθρώπινο δυναμικό, το Συντονιστικό Κέντρο βασιζόμενο στο αίσθημα της εμπιστοσύνης με το οποίο το περιβάλουν δεκάδες εθελοντές, Μ.Κ.Ο, αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα είναι πρόθυμο να μεσολαβήσει ώστε φοιτητές που ενδιαφέρονται για πρακτική άσκηση στον γνωσιακό τους τομέα, νέοι, ενεργοί πολίτες με δεξιότητες και διάθεση προσφοράς, να μπορέσουν να αξιοποιηθούν.

Ως εκ τούτου, ευελπιστούμε στην εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας, αλλά και στη διάχυση αυτής της πρόσκλησης-επιστολής προς κάθε ενδιαφερόμενο μέλος ή φορέα της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή αρωγή στην όλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προώθηση του κοινού μας οράματος στο πνεύμα της οριζόντιας συνεργασίας των δικτύων.

Ένα όραμα που πηγάζει από τους θεσμούς της αλληλέγγυας οικονομίας και μετασχηματίζει τον εθελοντισμό σε κοινωνικό κεφάλαιο, και τις συνεργασίες σε κοινωνικούς πόρους.

Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι ο εθελοντισμός είναι η δυναμική της προσφοράς που μεταβάλλει τον πολίτη σε ενεργό συμμέτοχο προσφέροντας ιδέες, γνώσεις και προτάσεις επί θεμάτων καίριας σημασίας για την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και για το σύγχρονο σκέπτεσθαι και πράττειν.

Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι ως Συντονιστικό Κέντρο ΜΚΟ είμαστε σε θέση, ιδίως σε σχέση με τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για προγράμματα πρακτικής άσκησης στο γνωσιακό τους αντικείμενο ή θέσεις εθελοντικής προσφοράς, να τους φέρουμε σε επικοινωνία με την κατάλληλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που χρειάζεται τις υπηρεσίες τους.

Ζητάμε, συνεπώς, και από τους ενδιαφερόμενους εθελοντές και από τους φορείς που χρειάζονται εθελοντικό δυναμικό, να μας ενημερώνετε συγκεκριμένα και περιληπτικά για τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα που έχετε προκειμένου να τις κοινοποιούμε επωφελία αμφότερων των πλευρών.


Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τα γραφεία μας 3ης Σεπτεμβρίου 69,
Τηλ. 210 88 36 598, αλλά και κατά τις διαδικτυακές μας συναντήσεις (e-conferences).

Για το συντονιστικό Κέντρο Μ.Κ.Ο.
Ο συνεργάτης υπ. Επικοινωνίας
Κων/νος Ταγκούλης

Δικτυότοπος www.edo-mko.gr (http://www.edo-mko.gr/)
3η Σεπτεμβρίου 69
Τηλ. 210 88 36 598 κιν. 6947762743
e-mails:anadrash@otenet.gr (http://gr.mc234.mail.yahoo.com/mc/compose?to=anadrash@otenet.gr),
info@edo-mko.gr (http://gr.mc234.mail.yahoo.com/mc/compose?to=info@edo-mko.gr) & info@erymanthos.gr (http://gr.mc234.mail.yahoo.com/mc/compose?to=info@erymanthos.gr)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
14-09-2009, 00:35
:sm8:

essel
14-09-2009, 18:11
:sm8:

Arkas
16-09-2009, 01:23
:sm8:

syan
16-09-2009, 07:22
:sm8:

riko46
16-09-2009, 07:28
:sm8: