PDA

View Full Version : Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας 232 ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ 62 ΧΩΡΕΣ


skippybi
13-09-2009, 20:04
«Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας» Πάτρα 10/9/2009
Διεθνές Πανόραμα
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
(αρ.Έγκρισης Πρωτ/κείου Πατρών 185/09)
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α, ΤΚ 26441
τηλ/fax 2610 426779
κιν. τηλ.6932766373
web site www.independent.gr (http://www.independent.gr/)
e-mail info@independent.gr (info@independent.gr)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





232 ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ 62 ΧΩΡΕΣ

Το Τμήμα Προγράμματος του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας" - Διεθνές Πανόραμα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή ρεκόρ σε ταινίες Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών. Αξιοσημείωτες οι συμμετοχές ειδικά στο Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα όπως μεταξύ άλλων είναι:

Το Βραβευμένο ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, «Βγήκαμε από τα ρούχα μας» τηςΈλλη Ζερμπίνη, (27’ παρ.2009)
Το World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα, με σκοπό τη διάδοση του ποδηλάτου, ενάντια στην υπερβολική και άσκοπη χρήση του ΙΧ. Ξεκίνησε το 2004 από το Βανκούβερ του Καναδά και σήμερα γίνεται σε εβδομήντα τρεις πόλεις σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις προσπάθειες μίας ομάδας ποδηλατών που θέλησε να φέρει τη δράση αυτή στη Θεσσαλονίκη, από τις αρχές Ιουνίου του 2008, όταν και έγινε η εξαγγελία της δράσης έως και την ημέρα που έγινε η ποδηλατοδρομία, στις 27 Ιουνίου του 2008. Με αφορμή την πρώτη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη το ντοκιμαντέρ εξετάζει θέματα που αφορούν στην αιτία της διαμαρτυρίας, τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αυτή, καθώς επίσης και τη στάση της τοπικής ηγεσίας.

Η μεγάλου μήκους ταινία «Ο Γιος του Τσάρλυ» του Κάρολου Ζωναρά (που βγήκε στις αίθουσες της Αθήνας αυτή τη βδομάδα) με πρωταγωνιστές τον Φαίδων Γεωργίτση και Κώστα Βουτσά.
Ένας νεαρός ρακένδυτος απ’ το πουθενά παίρνει την ταυτότητα που άλλοι επιλέγουν γι αυτόν: του γιου του Τσάρλυ, ενός αρχινονού της νύχτας. Δίχως κάποια απτή απόδειξη, στο τέλος η ταυτότητα του νεαρού θα επαληθευτεί με τρόπο «φροϋδικό»: κάνοντας έρωτα με την υποτιθέμενη μητέρα του και σκοτώνοντας τον υποτιθέμενο πατέρα του.

Η μεγάλου μήκους ταινία «Ένας ήρωας στη Ρώμη» του Πάνου Αγγελόπουλου (97’ παρ.2007) με πρωταγωνιστή τον Giouseppe Sulfaro (πρωταγωνιστή της ταινίας Malena) και Πασχάλη Τσαρούχα, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Εύα Καιλή, Νίκη Κάρτσωνα, Γιάννη Ζουγανέλη.
Η ταινία «Ένας ήρωας στη Ρώμη» είναι ένα ταξίδι ενός νέου που τολμά να κάνει το Όνειρό του πραγματικότητα. Όλα μοιάζουν εύκολα, ένα ταξίδι χωρίς σύνορα. Ένα Όνειρο που πάει να πραγματοποιηθεί. μια στιγμή όλα αλλάζουν ανατρέπονται

Το animation «Μεταμόρφωση»του Κώστα Σφήκα, που πρόσφατα απεβίωσε έχοντας δημιοργήσει μια ξεχωριστή «σχολή» κινηματογραφίας με την τολμηρή εναλλακτική ματιά του.
Αν ο πλασιέ Γκρέγκορ Σάμσα του Καφκικού έργου είναι το παθητικό θύμα ενός κόσμου όπου οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν μεταβληθεί από σχέσεις ανθρώπων σε σχέσεις πραγμάτων και η αλλοτρίωσή του είναι απόλυτη, ο Γκρέγκορ Σάμσα της πρότασής μας ως πλασιέ τριγώνων γεωμετρίας, αν και παγιδευμένος στα φετίχ των εμπορευμάτων, εξακολουθεί να αγωνίζεται.

Το ντοκιμαντέρ «Asiaminor… overagain» Tahsin Isbilen Τουρκία (55’ παρ.2008) Προσπαθούμε να ανασκοπήσουμε την εποχή του Β’ Παγκόσμιου πολέμου σε σχέση με την Ελλάδα που ήταν αναμιγμένη και την Τουρκία που επίσημα ποτέ δεν αναμίχθηκε σε αυτόν τον πόλεμο. Προσπαθούμε να αξιολογήσουμε κάτι που λείπει από τις έρευνες μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα, η περιπέτεια των Τούρκων και των Ελλήνων να ζούν μαζί, να μοιράζονται την ίδια ζωή, να είναι γείτονες, να είναι πιο κοντά δεν τελειώνει με την ανταλλαγή. Όταν ο φασισμός της Γερμανίας αιχμαλώτησε τους Έλληνες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μερικοί από τους Έλληνες ειδικά αυτοί στα νησιά κατευθύνονται στην Τουρκία. Στις ακτές του Αιγαίου εδραιώνονται κοινές ζωές. Ψάχνοντας τα ντοκουμέντα, ακόμα και ο τίτλος του βιβλίου πρωτοκόλλου όπου οι νεο-αφιχθέντες καταγράφονται είναι «Το βιβλίο των Μεταναστών που Επέστρεψαν».

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ τουΓιώργου Αυγερόπουλου (55’ παρ. 2009) «Το μυστικό της αυγής»
Η κλειτοριδεκτομή είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που επιβιώνει μέχρι σήμερα. Μια βάναυση επέμβαση στο σώμα των γυναικών, η οποία απαντάται κυρίως σε χώρες της Αφρικής. Σε όλο τον κόσμο 140.000.000 κορίτσια και γυναίκες έχουν ήδη υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων. Έξι κορίτσια ακρωτηριάζονται κάθε λεπτό που περνάει. Στο Μαλί το ποσοστό των γυναικών που έχουν ακρωτηριαστεί σεξουαλικά αγγίζει το 85%! Μικρά κορίτσια αιχμάλωτα της παράδοσης και των δεισιδαιμονιών υποβάλλονται ανυπεράσπιστα στο σκληρό έθιμο, βιώνοντας φρικτές συνέπειες σε όλη τους τη ζωή. Η κυβέρνηση και ακτιβιστικές οργανώσεις στο Μαλί αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια κατά της πρακτικής. Θα καταφέρουν άραγε να νικήσουν μια βαθιά ριζωμένη παράδοση;

Ραντεβού λοιπόν στις 2 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στο ΙΝΤΕΑΛ.
Για την Οργανωτική Επιτροπή
του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας
Χιονίδης Παναγιώτης, καλλιτεχνικός διευθυντής


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
To Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας πραγματοποιείται: Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Πάτρας www.upatras.gr (http://www.upatras.gr/)
Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικό περιοδικό Cineek magazine-www.cineek.gr (http://www.cineek.gr/) και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας www.achaia.gr (http://www.achaia.gr/)
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΓΕΦΥΡΑ Α.Εwww.gefyra.gr (http://www.gefyra.gr/), O.T.E. A.Ewww.ote.gr (http://www.ote.gr/)
Χορηγός Βραβείων: Ι.Ε.Κ. ΔΟΜΗ http://iekdomi.edu.gr (http://iekdomi.edu.gr/)
Φιλική υποστήριξη της Πατρινής Μ.Κ.Ο «Πολίτες Εν Δράσει» www.politesendrasei.gr (http://www.politesendrasei.gr/)
Η τεχνική υποστήριξη και η φιλοξενία της ηλεκτρονικής σελίδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, γίνεται από την ΠατρινήεταιρείαNewmediasoft www.newmediasoft.gr (http://www.newmediasoft.gr/)

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
-Το διαδικτυακό πολιτιστικό περιοδικόwww.culturenow.gr (http://www.culturenow.gr/).
-Το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης www.echoes.gr (http://www.echoes.gr/)
-Το διαδικτυακό πολιτιστικό περιοδικό της Λάρισας www.artfools.gr (http://www.artfools.gr)
-Το ραδιόφωνο της Πάτρας Mojoradio107,7fm www.mojoradio.gr (http://www.mojoradio.gr/)





Το "Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο -"Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας" και –International Panorama for Independent Filmakers- InternationalFilmFestivalofPatrascity και κάθε φράση- συνδυασμός που περιέχει τις ανωτέρω λέξεις είναι κατοχυρωμένο όνομα στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών» και κανείς άλλος δεν δικαιούται να το χρησιμοποιεί.

riko46
13-09-2009, 20:17
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Βασίλη............:cool:

Jefe
14-09-2009, 11:06
:sm8:


Jefe

Arkas
16-09-2009, 01:56
:sm8: