PDA

View Full Version : Απαραίτητες τροφές για το τραπέζι σας


skippybi
27-09-2009, 11:16
http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2009/06/healthy-foods.jpg
Η αξία της υγιεινής διατροφής είναι αναμφισβήτητη. Ακόμη και αν λόγω οικονομίας ή έλλειψης χρόνου αναγκάζεστε να κάνετε εκπτώσεις σε διάφορους τομείς της ζωής σας, στο θέμα της διατροφής χρειάζεται να είστε πολύ προσεκτικοί. Και αυτό γιατί η διατήρηση της υγείας σας σε μακροπρόθεσμη βάση εξαρτάται από τη διατροφή που ακολουθείτε. Τα ανθυγιεινά τρόφιμα, όσο δελεαστικά και αν είναι, καλό είναι να αποκλείονται από τη δίαιτά σας. Αντίθετα υπάρχουν κάποιες τροφές, που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας. Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές.

Πρωινό
Τι να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στη διατροφή σας: Πλιγούρι
Το πλιγούρι είναι ένα από τα πιο ενδεδειγμένα τρόφιμα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Πρόκειται για εύπεπτους υδατάνθρακες, που περιέχουν μεγάλη ποσότητα διαιτητικών ινών και μικρή ποσότητα πρωτεΐνης και σχεδόν καθόλου ζάχαρη.
Τι μπορείτε να παραλείψετε: Τυποποιημένα δημητριακά
Συνήθως δεν παρέχουν αρκετές φυτικές ίνες, οπότε δεν μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα συσκευασμένα δημητριακά εκτός των άλλων μπορεί να έχουν και αρκετές θερμίδες.

Πρωτεΐνες
Τι να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στη διατροφή σας: στήθος κοτόπουλου
Η πρωτεΐνη είναι απολύτως απαραίτητη για τον οργανισμό σας. Αν δεν προσλαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη, θα χάσετε μυϊκή μάζα. Μία από τις καλύτερες πηγές για να πάρετε αυτή την πρωτεΐνη είναι το άπαχο στήθοςκοτόπουλου.
Τι μπορείτε να παραλείψετε: Σάντουιτς με μπέικον και σαλάμι
Αντικαταστήστε με κοτόπουλο, το κρέας στα σάντουιτς, που συνηθίζετε να τρώτε ενδιάμεσα στα γεύματα. Τα σάντουιτς με βάση το κρέας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και δεν αποτελούν υψηλής ποιότητας πηγή πρωτεϊνών.

Λαχανικά
Τι να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στη διατροφή σας: Μπρόκολο
Τα περισσότερα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, γι’ αυτό δεν πρέπει για κανένα λόγο να λείπουν από το καλάθι της νοικοκυράς. Ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά είναι το μπρόκολο, το οποίο καλύπτει πάνω από το 100% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C και Κ και αποτελεί μια καλή πηγή βιταμίνης Α, φολικού οξέως και φυτικών ινών.
Τι μπορείτε να παραλείψετε: μαρούλι Iceberg
Το μαρούλι iceberg δεν προσφέρει περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τα υπόλοιπα λαχανικά, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ενυδατώνει τον οργανισμό.

Υδατάνθρακες
Τι να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στη διατροφή σας: Ακατέργαστο ρύζι
Για βραδινό γεύμα το καφέ ρύζι είναι η καλύτερη επιλογή υδατανθράκων. Βοηθάει στο να γίνεται η πέψη αργά και μπορεί να προσφέρει ποικιλία γευμάτων, ανάλογα με τη σάλτσα που θα επιλέξετε να προσθέσετε.
Τι μπορείτε να παραλείψετε: Λευκά ζυμαρικά
Οι υδατάνθρακες, που θα ήταν καλύτερο να περιορίσετε είναι τα λευκά ζυμαρικά. Η συχνή κατανάλωση ζυμαρικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ανεπιθύμητο λίπος. Θα μπορούσατε να τα αντικαταστήσετε με πατάτες.

Γαλακτοκομικά
Τι να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στη διατροφή σας: τυρί
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι σημαντική πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών ενώ περιέχουν και υδατάνθρακες. Ένα από τα γαλακτοκομικά, που χρειάζεται να καταναλώνετε είναι το τυρί, το οποίο βοηθάει στην πέψη και στην μυϊκή ανάπτυξη.
Τι μπορείτε να παραλείψετε: Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι χαμηλότερο σε περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από το τυρί, και ειδικά το πλήρες γιαούρτι έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες. Για το λόγο αυτό προτιμήστε καλύτερα άπαχο γιαούρτι.

*Να θυμάστε πάντα ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα όταν πρόκειται για τρόφιμα είναι να ετοιμάζετε μόνοι σας τα γεύματά σας, αντί να τρώτε απέξω. Με αυτό τον τρόπο συν τοις άλλοις θα ξέρετε τι τρώτε και θα αποφεύγετε την κατανάλωση τροφών, που δεν προσφέρουν θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό σας.




Πηγή: Otherside.gr

georgekostas
27-09-2009, 11:19
Ευχαριστουμε Βασιλη!
Το θεμα ειναι λιγο πολυ ολοι τα ξερουμε αυτα αλλα λιγοι τα τηρουνε.:(

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
27-09-2009, 11:29
http://www.stationerydreams.de/gifs_thankyou/gifs0_thankyou_bunt01.gif

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
27-09-2009, 11:29
Ευχαριστουμε Βασιλη!
Το θεμα ειναι λιγο πολυ ολοι τα ξερουμε αυτα αλλα λιγοι τα τηρουνε.:(



:sm8:

Gazi
27-09-2009, 11:43
Τσικουδιά δεν βλέπω πουθενά....
Οπότε δεν μπορώ να το τηρήσω:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::sm7::sm7::sm7:

skippybi
27-09-2009, 11:45
Τσικουδιά δεν βλέπω πουθενά....
Οπότε δεν μπορώ να το τηρήσω:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::sm7::sm7::sm7:
:sm7::sm7:

gsmaniac
27-09-2009, 11:49
Τσικουδιά δεν βλέπω πουθενά....
Οπότε δεν μπορώ να το τηρήσω:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::sm7::sm7::sm7:
:sm8::sm8::sm8::sm8::sm8:

Dionisis
27-09-2009, 18:56
:sm8::sm8:

Arkas
06-10-2009, 01:23
Τσικουδιά δεν βλέπω πουθενά....
Οπότε δεν μπορώ να το τηρήσω:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::sm7::sm7::sm7:
:sm7::sm7::sm7: