PDA

View Full Version : ΜΠΥΡΑ..:ΠΑΧΑΙΝΕΙ Η ΟΧΙ??


Alext
29-09-2009, 01:43
ΜΠΥΡΑ..:ΠΑΧΑΙΝΕΙ Η ΟΧΙ?? (http://allostyle.blogspot.com/2009/06/blog-post_9186.html)


http://1.bp.blogspot.com/_Ped-ESzgPAM/Sje2Oi4BsnI/AAAAAAAAAUE/neR1wi--Lp0/s320/%CE%9C%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%91.jpg (http://1.bp.blogspot.com/_Ped-ESzgPAM/Sje2Oi4BsnI/AAAAAAAAAUE/neR1wi--Lp0/s1600-h/%CE%9C%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%91.jpg)




Η μπύρα είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα ποτά σχετικά με τις θερμίδες της.Ομως ποιός μπορεί να κόψει την μπύρα?? Παχαίνει η μπύρα; Είναι μύθος ή πραγματικότητα; Οι θερμίδες που έχει η μπύρα οφείλονται κυρίως στο αλκοόλ.
Η μπύρα έχει θρεπτική αξία λόγω της περιεκτικότητας της σε υδατάνθρακες, φώσφορο, αλάτι. Η υπερβολική όμως κατανάλωση της μπύρας επιφέρει τις ίδιες βλαβερές συνέπειες στην υγεία μας όπως και υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.


http://3.bp.blogspot.com/_Ped-ESzgPAM/Sje3NajQZmI/AAAAAAAAAUM/IjrnL0YUWQU/s320/%CE%9C%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%91+2.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_Ped-ESzgPAM/Sje3NajQZmI/AAAAAAAAAUM/IjrnL0YUWQU/s1600-h/%CE%9C%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%91+2.jpg)
Παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά όπως κριθάρι, μαγιά, νερό και δημητριακά, αλλά και παρέχει στον οργανισμό πολλές βιταμίνες. Ακόμα οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης.


Η μέτρια κατανάλωση μπύρας ,ένα ποτό ημερησίως, προστατεύει τα οστά. Όταν όμως καταναλώνονται παραπάνω μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα, να εμφανίσουν δηλαδή μειωμένη οστική πυκνότητα. Και μην ξεχνάτε ότι ο αλκοολισμός είναι καταστροφικός για τα κόκαλα.


Το κριθάρι και το λυκίσκο που περιέχονται στην μπύρα, είναι αντιοξειδωτικά στοιχεία και έχουν αντιγηραντική, αντικαρκινική δράση ενώ βοηθούν και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.Επίσης η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο αλλά και η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο βοηθούν να μην εμφανιστεί πέτρα στη χολή και στα νεφρά.
Το λάθος με την μπύρα είναι δεν σταματάμε στο ένα ποτήρι. Ειδικά όμως εμείς οι γυναίκες πρέπει να προσέχουμε για να μην λαμβάνουμε παραπάνω θερμίδες.
Ένα ποτήρι μπύρα 250ml έχει 107 θερμίδες ενώ ένα ποτήρι κρασί 150ml έχει 115 θερμίδες. Επίσης δεν θα πρέπει να τη συνδυάζουμε με τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας όπως πατατάκια, πίτσα.Άρα η μπύρα μπορεί να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διατροφής μας αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Είναι καλύτερη επιλογή από άλλα βαριά οινοπνευματώδη ποτά.
Τώρα όμως που μπήκε το καλοκαιράκι μην προσπαθήσετε να ξεδιψάσετε με μπύρα. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν καταναλώσετε την μπύρα, θα σας ξεδιψάσει και θα μετριάσετε την κατανάλωση μπύρας.

πηγη zougla.gr