PDA

View Full Version : Dakar-motos: Νικητης ο Κομά, 95ος ο Ορφανός


riko46
17-01-2009, 20:34
http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090117/engine/newego_LARGE_t_741_1972217_type11104.jpg (http://www.gsforum.gr/newthread.php?do=newthread&f=24#)



Dakar-motos: Νικητης ο Κομά, 95ος ο Ορφανός





Ο Μαρκ Κομά είναι ο μεγάλος νικητής του Ράλι Dakar στην κατηγορία των μοτοσικλετών μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του 32χρονου Ισπανού αναβάτη της KTM ο οποίος κινήθηκε πολύ γρήγορα, έμεινε μακριά από τις κακοτοπιές και ήταν ο πιο σταθερός οδηγός της κατηγορίας.

«Πέρασαν τόσες μέρες στο δρόμο, χρειάστηκε τόση δουλειά... Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Δεν γνωρίζαμε πολύ καλά τις επιφάνειες που θα συναντούσαμε και έπρεπε να έχουμε καλή στρατηγική. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που έκανε εκπληκτική δουλειά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δούλεψαν στο παρασκήνιο και που αξίζουν αυτή τη νίκη όσο εγώ. Τώρα μπορώ να απολαύσω αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Κομά ο οποίος χάρισε στην KTM την όγδοη -και μάλιστα συνεχόμενη-, νίκη στην ιστορία της.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο μεγάλος του αντίπαλος και δύο φορές νικητής του αγώνα, Σιρίλ Ντεσπρέ ο οποίος πλήρωσε τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις πρώτες ειδικές του αγώνα.

Στο πόντιουμ ανέβηκε και ο Νταβίντ Φρετινιέ με την Yamaha WRF 450 που έκανε εκπληκτικό αγώνα.

«Το να τερματίζω στο βάθρο ήταν πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι κατάφερα κάτι ξεχωριστό καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έτρεχα με μοτοσικλέτα 450cc, έχοντας σαφές μειονέκτημα απέναντι στις ΚΤΜ των 690cc. Ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα τερμάτιζα με αυτή τη μοτοσικλέτα στο βάθρο. Ήμουν ο πρώτος που πίστεψα ότι μπορώ να τα καταφέρω την ώρα που όλοι μου έλεγαν ότι αυτό είναι αδύνατον. Σήμερα είμαι τρίτος, είμαι στο πόντιουμ και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήμουν δεύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί με τη Yamaha είχαμε την αξιοπιστία που θέλαμε από τη μοτοσικλέτα. Ο αγώνας ήταν δύσκολος αλλά τον περίμενα πολύ δυσκολότερο γι' αυτό και είχα προετοιμαστεί κατάλληλα. Αυτός είναι και ένας λόγος που διασκέδασα τον αγώνα».

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο Νταβίντ Καστό, ο Χέλντερ Ροντίγκες ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική και ο Παλ Άντερς Ουλεβαλσέτερ.

Μπράβο Βασίλη!
Ο Βασίλης Ορφανός πέτυχε το στόχο που έχει θέσει από την αρχή του αγώνα.

Έφτασε στο Μπουένος Άιρες μετά από μια πολύ δύσκολη δεύτερη εβδομάδα και μπορεί να είναι περήφανος για το κατόρθωμά του.

Ο Έλληνας αναβάτης ήταν 75ος στην ειδική, ενώ στον αγώνα κατέλαβε την 95η της γενικής.

Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να ψάξει το θέμα με την εξοντωτική ποινή που του επέβαλαν οι κριτές, αλλά και τη θέση του στη γενική κατάταξη...

Aποτελέσματα ειδικής - Μοτοσικλέτες (http://www.dakar.com/2009/DAK/LIVE/us/1400/classement/CEM.html)

Γενική κατάταξη - Μοτοσικλέτες (http://www.dakar.com/2009/DAK/LIVE/us/1400/classement/CGM.html)

Στα quads, ο 52χρονος Τσέχος Γιόζεφ Μάσατσεκ με το Yamaha Raptor πανηγυρίζει την τέταρτη νίκη της καριέρας του στο θρυλικό Dakar.

Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα είχαμε ξεχωριστή κατηγορία για τα quads αφού μέχρι πρότινος συμπεριλαμβάνονταν στην κατηγορία των μοτοσικλετών.

«Φτιάχνω μόνο μου το quad. Είμαι μηχανικός και προτιμώ να το φτιάχνω εγώ ώστε να μπορώ να το επισκευάζω και πιο εύκολα», λέει ο πολυπρωταθλητής motocross Τσεχίας ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με τη διαφορά του από τον δεύτερο Μάρκος Πατρονέλι (Can Am 800), να ξεπερνάει τις δυόμιση ώρες!

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Πολωνός Ραφάλ Σονίκ με Yamaha Raptor.

Για την ιστορία, νικητής της τελευταίας ειδικής του αγώνα ήταν ο Ισπανός Χοσέ Μαρία Πένα που δεν είχε πάρει ποτέ μέχρι σήμερα νίκη σε ειδική του Dakar.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
17-01-2009, 20:44
Μπράβο στον Κομά

και 2 μπράβο στον Β. Ορφανό που τερμάτισε !!!!:)

Και ο τερματισμός ........... είναι νίκη για το Dakar !!!!!!!!;)

droggitiszak
18-01-2009, 00:35
Dakar ... forever !!!

μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες !!!

Bmwnek
18-01-2009, 01:11
Μπράβο Βασίλη!
Ο Βασίλης Ορφανός πέτυχε το στόχο που έχει θέσει από την αρχή του αγώνα.

Έφτασε στο Μπουένος Άιρες μετά από μια πολύ δύσκολη δεύτερη εβδομάδα και μπορεί να είναι περήφανος για το κατόρθωμά του.

Ο Έλληνας αναβάτης ήταν 75ος στην ειδική, ενώ στον αγώνα κατέλαβε την 95η της γενικής.



Μπράβο του παιδιού!!!!


Στα quads, ο 52χρονος Τσέχος Γιόζεφ Μάσατσεκ με το Yamaha Raptor πανηγυρίζει την τέταρτη νίκη της καριέρας του στο θρυλικό Dakar.


52 χρονών; Τι αντοχές πρέπει να έχει αυτός ο άνθρωπος;

Arkas
18-01-2009, 04:23
Ευχαριστούμε Μιχάλη και μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως στον "δικό" μας Βασίλη!

skippybi
18-01-2009, 15:02
Και του χρόνου πάλι να τα καταφέρει!!!!

Adrian
18-01-2009, 16:05
Μπράβο Ορφανέ!!! Μας εκπρωσόπισες επάξια !