PDA

View Full Version : Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόσυρσης


Kwstas_kef
06-10-2009, 05:15
Την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας 50 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο εισαγωγής και εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Στην προσφυγή τους οι 50 επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η απόσυρση των οχημάτων είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ειδικότερα, είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές που κατοχυρώνουν την οικονομική ελευθερία, την ελεύθερη άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, την αρχή της αναλογικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων, στην προσφυγή αναφέρεται ότι παραβιάζεται η υποχρέωση του κράτους για την προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό, γιατί τα αυτοκίνητα δεν αποσύρονται με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν οι κινητήρες τους, αλλά με βάση τον χρόνο πρώτης κυκλοφορίας τους και ανεξάρτητα από τους ρύπους που εκπέμπουν, λόγω καλής ή κακής συντήρησης, αλλαγής ή μη καταλύτη, κ.λπ.

Ακόμή, οι "50" υποστηρίζουν ότι η απόσυρση συνιστά κρατική ενίσχυση που απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ σημειώνουν ότι η απόσυρση θα τους επιφέρει οικονομική καταστροφή όπως και σε όσους έχουν καταστήματα "after-market" (συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα πώλησης αξεσουάρ αυτοκινήτων, κ.λπ.) και αυτό γιατί θα αχρηστευθούν τα εμπορεύματα τους.

Πηγή: ΣΚΑΪ

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
06-10-2009, 12:09
Θα "δείξουν" οι εξελίξεις .....;)