PDA

View Full Version : Προσοχή: Επικίνδυνοι απατεώνες


Kwstas_kef
08-10-2009, 05:06
Ούτε στον χειρότερο εχθρό της δεν θα ευχόταν να πάθει ό,τι έπαθε, το κυριακάτικο απόγευμα της 4ης Οκτώβριου, μια μανά 2 παιδιών στην Αθήνα.

Η ατυχή Μ. Ρ., αφού επέστρεψε στην οικία της από την εργασία της, και ενώ βρισκόταν μονάχη στο σπίτι, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που την αναστάτωσε τρομερά. Όταν σήκωσε το ακουστικό άκουσε έναν άνδρα να της λέει:

«Σας παίρνουμε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, το παιδί σας είχε δυστυχώς ένα καρδιακό επεισόδιο και θα χρειαστεί μεταμόσχευση καρδιάς, είναι αυτή τη στιγμή στην αίθουσα εντατικής θεραπείας.»

Η Μ. Ρ. υπέστη σοκ και ένιωσε ρίγη να διαπερνούν το σώμα της. Τα πρώτα λόγια που βγήκαν από το στόμα της ήταν «Ποιο παιδί; Ο Θ. Ρ.;» προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει ποιο από τα δυο παιδιά της ήταν στο νοσοκομείο και η απάντηση που έλαβε από τον άντρα ήταν ένα απλό «ναι ο Θ. Ρ.».


Η άτυχη μητέρα, στα πρόθυρα της λιποθυμίας, έπιασε το κεφάλι της και παραμιλούσε: «γιατί; γιατί;».

Ένα δεύτερο τηλεφώνημα, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, από τον ίδιο άνδρα, ήρθε να αναστατώσει ακόμα περισσότερο την Μ. Ρ. Ο άγνωστος της είπε, σε έντονο ύφος, ότι βρέθηκε το μόσχευμα, ότι είναι στο νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών, και πρόκειται να το στείλουν στο Ιπποκράτειο, αλλά θα χρειαστούν περίπου 6 χιλιάδες ευρώ για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Το τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό της η γυναίκα ήταν το χρήμα, κι έτσι δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο άγνωστος άνδρας της συστήθηκε ως γιατρός ΦΩΤΙΟΥ και της ζήτησε κάποιον αριθμό επικοινωνίας.
H Μ.Ρ. επικοινωνεί αμέσως με τον σύζυγό της, ο οποίος διατηρεί εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση και για να συναντηθούν αμέσως, ώστε να μεταβούν στο Ιπποκράτειο.

Μόλις κατέβηκε τα σκαλιά της οικίας της και επιβιβάστηκε στο ταξί, μια νέα κλήση στο κινητό της γυναικάς έμελλε να κάνει ακόμα πιο ανησυχητική την κατάσταση.

Αυτή τη φορά στο τηλέφωνο ήταν μια γυναίκα, η όποια συστήθηκε ως νοσοκόμα του γιατρού ΦΩΤΙΟΥ, και ρώτησε την Μ. Ρ. πού ακριβώς βρίσκεται. «Είμαι στον δρόμο, κοντά στο κέντρο, και πάω να συναντήσω τον άντρα μου για να πάμε στο νοσοκομείο» της απάντησε.

Η υποτιθέμενη νοσοκόμα είπε ότι το όχημα που θα μεταφέρει το μόσχευμα από το ΚΑΤ είναι κοντά στο κέντρο, και επίσης ότι θα χρειαστούν 3 χιλιάδες ευρώ στο ΚΑΤ, για να γίνει παράκαμψη του πρωτόκολλου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Αυτό το ποσό, μάλιστα, θα πρέπει να το παραδώσει στον οδηγό, τον όποιο σύστησε ως ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, και ζήτησε από την απεγνωσμένη γυναίκα να τον συναντήσει σε κεντρικό δρόμο άμεσα.

Η Μ.Ρ. απάντησε πως η επόμενή της κίνηση θα ήταν να συναντήσει τον άντρα της, και πως δεν έχει 3 χιλιάδες ευρώ πάνω της. Η άγνωστη γυναίκα με έντονο ύφος της υπενθύμισε πως ο γιος της ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και της είπε να συναντήσει τον οδηγό και να του παραδώσει όσα χρήματα έχει αυτή τη στιγμή πάνω της. Η επικοινωνία σταμάτησε εκεί και η τελευταία συζήτηση έβαλε σε σκέψεις την Μ. Ρ., αλλά με την εικόνα του ετοιμοθάνατου γιου της στο μυαλό δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά.

Την ιδία ώρα, αφού είχαν ενημερωθεί κάποιοι συγγενείς της οικογενείας, μια πρώτη ξαδέρφη του νεαρού (με την υποτιθέμενη καρδιακή προσβολή) έκανε, με την βοήθεια του καθαρού μυαλού ενός προσώπου όχι του άμεσου οικογενειακού κύκλου: κάλεσε στο κινητό τον νεαρό και τον ενημέρωσε για την κατάσταση. Ο νεαρός, βρισκόμενος στην αρραβωνιαστικιά του, σοκαρίστηκε από τα νέα που έφτασαν στα αυτιά του, και η πρώτη του κίνηση ήταν να επικοινωνήσει με την μητέρα του.

Η μητέρα, μόλις είδε το όνομα του γιου της στο κινητό, απάντησε σε κλάσματα του δευτερολέπτου, και όταν στα αυτιά της έφτασαν τα πρώτα λόγια τα μάτια της πλημμύρισαν από δάκρυα χαράς.

Αφού ξεκαθάρισαν την κατάσταση στο κύκλο της οικογένειας, τα μελή της επικοινώνησαν με την αστυνομία, η οποία αφού συνάντησε την οικογένεια οργάνωσε μια επιχείρηση στο σημείο της παράδοσης των χρημάτων, όπου πήγε -με μεγάλη καθυστέρηση, βεβαία- η γυναίκα. Γύρω από τη πλατεία την παρακολουθούσαν 6 μυστικοί αστυνομικοί.

Μετά από αρκετή ώρα δεν εμφανίστηκε ο παραλήπτης, με αποτέλεσμα η αστυνομία να ματαιώσει την επιχείρηση. Οι αστυνομικοί, σε συζήτηση που είχαν με την οικογένεια, τους ενημέρωσαν ότι πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη σπείρα απατεώνων που έχουν καταφέρει αρκετές φορές να αποσπάσουν χρήματα στο παρελθόν από άτυχους γονείς-θύματα και δεν έχουν συλληφθεί ακόμη.

Ευτυχώς για την οικογένεια Ρ., η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος και όλα τα μέλη της είναι καλά στην υγεία τους. Τέτοια περιστατικά θα υπάρξουν σίγουρα και στο μέλλον και η ελληνική αστυνομία οφείλει να σταματήσει αυτούς τους απατεώνες που αποσπούν υπέρογκα χρηματικά ποσά και δημιουργούν αληθινά καρδιακά επεισόδια στις άτυχες μητέρες-γονείς, όπως καταγγέλλουν στη zougla.gr τα παραλίγο θύματα.

Πηγή : www.Zougla.gr (http://dontknow.me/?http://www.Zougla.gr)

wolferin
08-10-2009, 09:26
που θα φτασουμε ακομα.........:hmmm:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
08-10-2009, 11:48
Τα μάτια μας 14 και τα μυαλά μας στα .... κόκκινα ....;)

skippybi
08-10-2009, 15:38
ΝεύραΝεύρα

pepax66
08-10-2009, 15:53
:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία:

Απόγευμα της κυριακής των εκλογών και οι δύο γονείς στην δουλιά με 6.000 ευρά ετοιμοπόλεμα και κανεις δεν πήρε ένα τηλέφωνο να εξακριβώσει την κατάσταση του παιδιού στο νοσοκομείο ή το άλλο παιδί ή την αρραβωνιαστικιά του άρρωστου παιδιού αλλά φτάσανε ένα βήμα πριν τα δώσουνε τα ευρά για να ξυπνήσει μια ξαδέλφη και να πάρει ένα τηλέφωνο.................
Κακώς πολύ κακώς που δεν τα δώσανε τα λεφτά άσε που δεν το πιστεύω και ας είναι από την ζούγκλα και την σαβάνα μαζί!

EOD-K9
08-10-2009, 22:13
:confused::confused::confused::confused::confused:

τι λέτε βρε παιδιά :Απορία::Απορία::Απορία:

Sakis
08-10-2009, 22:20
Τι άλλο θα ακούσουμε:confused::confused::confused:

kostas_366
09-10-2009, 00:59
Τι άλλο θα ακούσουμε:confused::confused::confused:
Έλα ντε, τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα..

Kwstas_kef
09-10-2009, 03:25
:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία:

Απόγευμα της κυριακής των εκλογών και οι δύο γονείς στην δουλιά με 6.000 ευρά ετοιμοπόλεμα και κανεις δεν πήρε ένα τηλέφωνο να εξακριβώσει την κατάσταση του παιδιού στο νοσοκομείο ή το άλλο παιδί ή την αρραβωνιαστικιά του άρρωστου παιδιού αλλά φτάσανε ένα βήμα πριν τα δώσουνε τα ευρά για να ξυπνήσει μια ξαδέλφη και να πάρει ένα τηλέφωνο.................
Κακώς πολύ κακώς που δεν τα δώσανε τα λεφτά άσε που δεν το πιστεύω και ας είναι από την ζούγκλα και την σαβάνα μαζί!
Απιστε Θωμα φτου σου...:D:D:D

droggitiszak
09-10-2009, 09:47
μα μεταμόσχευση καρδιάς τάκα τάκα στο γόνατο γίνεται ? ? ? κ 6 χιλιάρικα μόνο ? δεν έχουν καθόλου φαντασία αυτοί οι απατεώνες... όπου να ναι θα αρχίζουν ενοχλούν και τους άτεκνους !!!

Dionisis
09-10-2009, 17:24
ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

essel
09-10-2009, 17:46
Μεταμόσχευση καρδιάς και ΜΟΝΟ 6000 ????

το άλλο με τον ΤΟΤΟ γιατρό το ξέρετε???

:D;):D;)

MARK
09-10-2009, 19:34
Α ρε Ελλαδάρα...Στις απάτες πάντα πρώτη....:rolleyes: