PDA

View Full Version : Σύλληψη μέσω Facebook στη Νέα Ζηλανδία


skippybi
18-01-2009, 19:22
http://www.tvxs.gr/images/stories_photos/03215_0901141241.jpg

Η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία συνέλαβε έναν επίδοξο ληστή, αφότου δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες του από κάμερα ασφαλείας, οι οποίες τον απαθανάτιζαν να προσπαθεί να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο σε ένα μπαρ. Το αστυνομικό τμήμα δημιούργησε ιστοσελίδα στο Facebook μόλις πριν δύο μήνες και αποκαλεί τη σύλληψη ως την πρώτη στα χρονικά, μέσω αυτού του δικτύου κοινωνικών συναναστροφών.

Ο εικοσάχρονος δράστης που φορούσε κουκούλα, διέρρηξε το μπαρ μέσω της οροφής του νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας και ξόδεψε αρκετό χρόνο προσπαθώντας να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο με μια σιδερογωνιά. Καθώς προσπαθούσε επί μία ώρα, ζεστάθηκε και αφαίρεσε την κουκούλα και τα γάντια του. Ύστερα από τις άκαρπες προσπάθειές του, τα παράτησε και ετοιμάστηκε να φύγει. Έψαξε γύρω του για να δει αν ξέχασε κάτι και κοίταξε κατάματα στην κάμερα. “Ήταν πολύ ανόητο. Είχαμε ένα καλό πλάνο του”, δήλωσε ο αστυφύλακας Sean Drader.

Το αστυνομικό τμήμα δημοσίευσε τις φωτογραφίες του στην ιστοσελίδα του στο Facebook. Την αμέσως επόμενη μέρα, ο δράστης συνελήφθη, αφού τον κατονόμασαν θεατές που τον αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες του στο site. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη, ο οποίος κατηγορείται για δύο απόπειρες ληστείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook λειτουργεί ως εργαλείο στα χέρια της αστυνομίας. Κατά το παρελθόν, και συγκεκριμένα το Νοέμβριο, το Facebook βοήθησε την αστυνομία και έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Μελβούρνη να αναγνωρίσει πέντε πελάτες οι οποίοι ύστερα από ένα γεύμα αξίας 323 δολαρίων έφυγαν χωρίς να πληρώσουν.



Ομάδα TVXS

Arkas
18-01-2009, 21:56
Προσωπικά γνώριζα ότι το Facebook οδηγούσε σε "συλλήψεις" με αποτελέσματα μετά από εννιά μήνες.Γέλιο
Να που τώρα οδηγεί και σε αστυνομικές συλλήψεις.;)

skippybi
18-01-2009, 22:04
Προσωπικά γνώριζα ότι το Facebook οδηγούσε σε "συλλήψεις" με αποτελέσματα μετά από εννιά μήνες.Γέλιο
Να που τώρα οδηγεί και σε αστυνομικές συλλήψεις.;)
...άργησα αλλά το κατάλαβα!!!:Γελάω::Γελάω:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
18-01-2009, 23:07
Ξέρεις να κλέψεις ;;;;;)

Ξέρω !

....... να κρυφτείς ;;;;;;:p:p