PDA

View Full Version : φόβοι των ευρωπαίων ότι το "κλίμα της αθήνας" θα φτάσει και σε αυτούς


Vakalos
14-12-2008, 17:23
http://www.imageshack.gr/files/mwtngjd2abo8s09igw5x.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=mwtngjd2abo8s09igw5x.jpg)

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η ένταση, το μέγεθος και η έκταση των επεισοδίων, που χτύπησαν την ελληνική κοινωνία.
Αν και πολλοί είναι αυτοί -κοινωνικοί αρθρογράφοι- που με εντυπωσιακά σχόλια «υμνούν» την αντίδραση του νεαρόκοσμου στην Αθήνα και τις άλλες ελληνικές πόλεις, εν τούτοις αυτό που φαίνεται πως απασχολεί την πολιτική Ευρώπη, είναι η πιθανότητα το «κλίμα της Αθήνας» να χτυπήσει και τις άλλες δυτικές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.
Όπως αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε εκτενές ρεπορτάζ το Reuters, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν οδηγήσει σε μαζικές καταστροφές σε ελληνικές πόλεις, πυροδοτήθηκαν από το θανάσιμο πυροβολισμό του 15χρονου Αλέξη από την Αστυνομία στις 6 Δεκεμβρίου. Αυτό που τροφοδοτεί την αντίδραση, είναι η οργή των νέων για την ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και το κάκιστο επίπεδο διαβίωσης.
Διαδηλώσεις συμπαράστασης διοργανώθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, από τη Μόσχα έως τη Μαδρίτη, πολλές από αυτές μάλιστα μέσω διαδικτύου ή SMS, καθώς οι νέοι εισπράττουν ολοένα πιο έντονη αδιαφορία από τους κυβερνώντες.
Στην Ισπανία, όπου το ήδη υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ έφτασε το 20%, καθώς η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, αρκετοί νέοι επιτέθηκαν σε μία τράπεζα και ένα αστυνομικό τμήμα στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, στη διάρκεια διαμαρτυριών για τα επεισόδια στην Ελλάδα.
Στη Ρώμη και την Κοπεγχάγη αριστερίζοντες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν υλικές ζημιές, την ώρα που νεαροί εκτόξευαν αυτοσχέδιες βόμβες στην ελληνική πρεσβεία της Μόσχας.
«Πολλές χώρες θα έρθουν αντιμέτωπες με τις δυσάρεστες συνέπειες, τόσο σε επίπεδο ύφεσης όσο και κοινωνικών αναταραχών», αναφέρει η Βανέσσα Ρόσσι, οικονομική ερευνήτρια της Chatham House στο Λονδίνο.
Το μείζον πλέον είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αντιμετωπίσουν τη γενική κατακραυγή των πολιτών που βλέπουν τις δουλειές τους να απειλούνται μετά από μια δεκαετία ανάπτυξης που ενέπνευσε προσδοκίες για ευημερία.
«Δείτε τι γίνεται στην Ελλάδα!», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, στη συντηρητική παράταξή ιδεολογικά ταυτισμένη με την κυβέρνηση της Ελλάδας.
Πλέον στην Ευρώπη μαθαίνουμε νέο λεξιλόγιο, που γεννιέται μέσα από την ανέχεια και την οικονομική κατρακύλα.
Στην Ελλάδα έχουμε τη «Γενιά των επτακοσίων ευρώ». Πολύ απλά αυτή απλώς μεταφράζεται σε «mileuristas» (η γενιά του χιλιάρικου) στην Ισπανία, σε «Generation Praktikum» (η γενιά της πρακτικής) στη Γερμανία και σε «Generation Precaire» (εύθραυστη γενιά) στη Γαλλία.
Σύμφωνα με τη Βανέσσα Ρόσσι, οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, εάν δεν κατορθώσουν να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι παίρνουν στα σοβαρά τα κοινωνικά και οικονομικά τους δεινά και ότι θα λάβουν «μέτρα στα μέτρα τους».

GS_maniac
14-12-2008, 18:34
φίλε, αν πρόκειται να αλλάξει κάτι απ' αυτήν την ιστορία (προς το καλύτερο εννοώ) βεβαίως και να ξεσηκωθούν σε όλη την ευρώπη και σε όλον το κόσμο να μη σου πω!

PortoLeone
15-12-2008, 00:37
μη ξεσηκωθει ο κοσμος που σπανε ξενες περιουσιες.βλεπε πατρα,λαμια που
τους πηρανε οι κατοικοι με τις πετρες και ηρεμησαν.αγιες μερες ερχονται
παιδια να ηρεμησουν λιγο μπας και δουλεψουμε λιγο.
ολοι εχουμε παραπονο αλλα δε σπαμε και να καιμε περιουσια συνανθρωπων μας.

Nikos
15-12-2008, 01:04
μη ξεσηκωθει ο κοσμος που σπανε ξενες περιουσιες.βλεπε πατρα,λαμια που
τους πηρανε οι κατοικοι με τις πετρες και ηρεμησαν.αγιες μερες ερχονται
παιδια να ηρεμησουν λιγο μπας και δουλεψουμε λιγο.
ολοι εχουμε παραπονο αλλα δε σπαμε και να καιμε περιουσια συνανθρωπων μας.


Πες τα - πες τα .....
Έτσι είναι ...

dimitris
15-12-2008, 23:25
Ένα μεγάλο κρίμα.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
16-01-2009, 12:03
..δυστυχώς ...έφτασε στη Γάζα ..

Adrian
16-01-2009, 12:39
..δυστυχώς ...έφτασε στη Γάζα ..


:yz:yz:yzΝεύραΝεύραΝεύρα