PDA

View Full Version : Το Volkswagen Polo Cabriolet


essel
14-10-2009, 16:37
Το Volkswagen Polo Cabriolet (http://totefteri.blogspot.com/2009/10/volkswagen-polo-cabriolet.html)

14 Οκτ 2009


http://www.autotriti.gr/_img/TR.gifhttp://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/thumb_01/NEWS/kapoPoloCabrio.jpg (http://javascript<b></b>:;)To VW Polo Cabriolet Το μικρό Golf ή κατά κόσμον VW Polo, αναμένεται στην 5η του γενιά να εμπλουτίσει τη γκάμα των αμαξωμάτων του. Το autotriti.gr παρουσιάζει αποκλειστικά την ανοικτή έκδοση του μικρού επιτυχημένου μοντέλου της VW. Οι ομοιότητες, βέβαια, με το κλειστό πολλές, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε μηχανικά μέρη. http://www.autotriti.gr/_img/TR.gifhttp://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/thumb_01/NEWS/kapoPolo3d_1.jpg (http://javascript<b></b>:;)Το εμπρός μέρος του κάμπριο δεν θα διαφέρει από το κλειστό.
http://www.autotriti.gr/_img/tr.gif
http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/thumb_01/NEWS/kapoPolo3d_3.jpg (http://javascript<b></b>:;)Χωρίς αισθητικές αλλαγές με το κλειστό θα είναι το εσωτερικό του μοντέλου.
http://www.autotriti.gr/_img/tr.gif
http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/thumb_01/NEWS/kapoPoloCabrioKarm.jpg (http://javascript<b></b>:;)Η πρόταση του Karmann για το Polo της προηγούμενης γενιάς. Το VW Polo παρουσιάστηκε το 1975 και έκτοτε, στην πέμπτη του πια γενιά, έχει ξεπεράσει τα 10.000.000 κομμάτια, όντας έτσι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα του ομίλου. Κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του «όνομα» και με άξονα την αναβαθμισμένη ποιότητα που διακρίνει και τα υπόλοιπα μοντέλα του γκρουπ να αναδειχθεί σε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της κατηγορίας των μικρών.
Πάνω του, άλλωστε, αργά ή γρήγορα περνούσαν οι τεχνολογίες των μεγαλύτερων μοντέλων της φίρμας. Στη σημερινή του μάλιστα μορφή, η συγγένειά του με το Golf είναι τόσο εμφανής, που αν το κοιτάξεις από εμπρός ή πλάι, πολύ πιθανόν και να το μπερδέψεις με το μεγαλύτερο αδελφάκι του.
Ωστόσο, αυτό που πάντα «έλειπε» από το Polo, ήταν μια ανοικτή έκδοση. Ο Karmann, βέβαια, (βελτιωτικός οίκος που ειδικεύεται στα μοντέλα της VW) είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο κάμπριο της προηγούμενης γενιάς, από την πλευρά της γερμανικής φίρμας όμως δεν είχε υπάρξει κάτι επίσημο.
Για την πέμπτη γενιά, ωστόσο, το «σκηνικό» αλλάζει, και η VW κατεβαίνει στο στίβο των ανοικτών μικρών, κάνοντας τη συγκεκριμένη υποκατηγορία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Μάλιστα, αντίθετα με τις υπόλοιπες προτάσεις της κατηγορίας, οι οποίες κατά κύριο λόγο ακολουθούν το δρόμο της σκληρής οροφής (βλ. Peugeot 207CC, Nissan Micra CC, Mitsubishi Colt CC ή Opel Tigra), το Polo θα «επιλέξει» ύφασμα. Η τεχνογνωσία υπάρχει και για hard top, από το VW Eos, όμως, η υφασμάτινη οροφή ταιριάζει περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω χώρου και νεανικού προφίλ. Διαφορετικά, το μέταλλο θα «γεμίσει» τον χώρο των αποσκευών ή θα «κλέψει» τις πίσω θέσεις. Για να μην γίνει λοιπόν κάτι τέτοιο, οι τεχνικοί της VW θα καταλήξουν στην υφασμάτινη οροφή. Βέβαια, τα 280 λίτρα του χώρου αποσκευών αναμένεται να μειωθούν.
Από την άλλη, αναφορικά με τις εξωτερικές διαστάσεις του μοντέλου αλλαγές δεν πρόκειται να υπάρξουν, παρά μόνο ως προς το ύψος. Μήκος και πλάτος παραμένουν στα 3.970 και 1.682 χλστ αντίστοιχα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το μεταξόνιο των 2.470 χλστ. Άλλωστε, το κάμπριο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το 3θυρο. Η μόνη διαφορά έγκειται στις επεμβάσεις που έχουν γίνει στο αμάξωμα για να αυξηθεί η στρεπτική ακαμψία του οχήματος, ενώ πιθανόν είναι η ανάρτηση να έχει πιο μαλακή ρύθμιση προκειμένου να συμβαδίζει με τον χαρακτήρα του οχήματος. Κατά τα άλλα διατηρούνται τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ο ημιάκαμπτος άξονας πίσω.
Τα χνάρια του Golf θα ακολουθήσει το VW Polo Cabriolet και όσον αφορά στην εμφάνιση. Δηλαδή, το εμπρός μέρος μέχρι και την πρώτη κολόνα είναι copy-paste από το υπάρχον 3θυρο και η μόνη διαφορά με το κλειστό εντοπίζεται στο πίσω μέρος ένεκα της υφασμάτινης οροφής. Φανάρια και προφυλακτήρας παραμένουν ως έχουν. Όπως ως έχει παραμένει και το εσωτερικό. Αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, αυτό θα είναι οι χρωματικές επιλογές. Ίσως μια διχρωμία, να ενίσχυε τον νεανικό και μοντέρνο χαρακτήρα του μοντέλου.
Διαφορετική επίσης από τα κλειστά αμαξώματα θα είναι πιθανόν και η γκάμα των κινητήριων συνόλων. Όχι ως προς την ιπποδύναμη, όσο ως προς το πλήθος των επιλογών. Ο 1.200άρης turbo θα τοποθετηθεί άμεσα στο μοντέλο αποτελώντας την αιχμή του δόρατος της γκάμας, ενώ ίσως καταργηθεί ο 1.4άρης βενζινοκινητήρας των 85 ίππων.
Το παραπάνω, ωστόσο, θα επισημοποιηθεί μόνο με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2010.

georgekostas
14-10-2009, 16:42
Ωραιο φαινεται ευχαριστουμε Στελλιο!

ntinopoulos
14-10-2009, 16:50
ομορφο και αξιοπιστο!:)

vp_68
14-10-2009, 18:50
Καλούτσικο..