PDA

View Full Version : Η BMW Motorrad Motorsport αναγγέλλει τη σύνθεση της εργοστασιακής ομάδας Εnduro για τ


wet & dirty
20-01-2009, 14:22
http://www.bmw-motorrad.gr/gr/el/individual/news/media/news_bmw_enduro_2009.jpg

Η εργοστασιακή ομάδα της BMW Motorrad Motorsport βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ιδιαίτερα ανταγωνιστική σύνθεσή της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro (WEC) 2009. Την επόμενη σεζόν, τρεις από τους κορυφαίους αναβάτες enduro του κόσμου θα προστεθούν στο δυναμικό της ομάδας, με σκοπό να την κάνουν μία από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες του άκρως απαιτητικού πρωταθλήματος WEC.

Ο David Knight από το Νησί του Μαν και οι Φινλανδοί Juha Salminen και Marko Tarkkala θα είναι η αιχμή του δόρατος στην εφόρμηση της ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί σε οκτώ γύρους, και οι τρεις τους αποτελούν την πιο συναρπαστική σύνθεση αναβατών για το 2009. Κουβαλώντας μια τεράστια εμπειρία, κάθε ένας από τους τρεις αναβάτες θα έχει ως στόχο του τη συνεχή επιτυχία, καθώς και την εδραίωση της BMW ως σημαντικού "παίκτη" στο WEC.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη της πλήρη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro το 2008 με τη μηχανή G 450 X – και επιτυγχάνοντας το στόχο που είχε θέσει πριν από την έναρξη της σεζόν, δηλ. την κατάκτηση του βάθρου – η ομάδα της BMW Motorrad Motorsport προσβλέπει στο 2009 με ενθουσιασμό και φιλοδοξίες.

Ο David Knight και ο Juha Salminen είναι δύο αναβάτες που δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Και οι δύο είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Enduro και δύο φορές νικητές του Μεγάλου Αμερικανικού Πρωταθλήματος Cross Country. Επιπλέον, και οι δύο τους έχουν κατακτήσει την κορυφή της διεθνούς σκηνής του enduro χάρη στα αδιαμφισβήτητα επίπεδα ικανοτήτων, αφοσίωσης και αποφασιστικότητάς τους.

Με το μοναδικό τους χαρακτήρα, έχουν κατορθώσει να αποσπάσουν το σεβασμό αλλά και το φόβο των αντιπάλων τους, ενώ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο φιλικούς αναβάτες εκτός πίστας. Όντας δύο από τους καλύτερους αναβάτες που οδήγησαν ποτέ μοτοσικλέτα enduro, έχουν στο ενεργητικό τους αμέτρητες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και περιμένουν να αρχίσει η σεζόν του 2009 με μεγάλες προσδοκίες.

Μαζί τους στην ομάδα θα είναι ο Marko Tarkkala, αναμφισβήτητα ένας από τους πιο γρήγορους και πλέον υποσχόμενους νεαρούς αναβάτες του WEC. Έχοντας κατακτήσει τρεις φορές τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Enduro 3, ο ικανότατος Φινλανδός έχει "χτίσει" ολόκληρη την καριέρα του στο WEC με τετράχρονες μηχανές και είναι αποφασισμένος να προσθέσει το όνομά του στο μακρύ κατάλογο των Φινλανδών παγκόσμιων πρωταθλητών enduro.

Η τελική απόφαση σχετικά με το ποιος από τους τρεις τωρινούς αναβάτες της BMW – Anders Eriksson, Simo Kirssi και Jeff Goblet – θα συμπράξει με τους Knight, Salminen και Tarkkala στην επίσημη ομάδα της BMW Motorrad Motorsport για το 2009 θα ανακοινωθεί εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας για το 2009 είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, καθώς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country. Οι Andreas Lettenbichler και Gerhard Forster, για μία ακόμα φορά, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό "δίδυμο" στην ομάδα και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά σημαντικών αγώνων Extreme Enduro. Επιπλέον, σχεδιάζεται η συμμετοχή τους σε επιλεγμένους γύρους του Μεγάλου Αμερικανικού Πρωταθλήματος Cross Country (GNCC).

Η ομάδα enduro του εργοστασίου της BMW Motorrad Motorsport θα είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις πιο ισχυρές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro 2009 – μία πραγματικά υπολογίσιμη δύναμη.

Berti Hauser (Διευθυντής της BMW Motorrad Motorsport): "Με μεγάλη μας τιμή ανακοινώνουμε τους νέους αναβάτες της ομάδας μας, David, Juha και Marko. Πιστεύω ότι είναι προφανές σε όλους το πόσο σημαντικό θεωρεί η BMW το να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα του ανταγωνισμού με την G 450 X. Με τη συμμετοχή τόσο καταξιωμένων αναβατών στην ομάδα μας, αναμένουμε μια επιτυχημένη και απολαυστική εκστρατεία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro 2009. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω προσωπικά και τους τρεις νέους μας αναβάτες σε δράση κατά τη διάρκεια τόσο της τρέχουσας σεζόν όσο και της προηγούμενης. Είδα τον David να κερδίζει το μεγάλο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Cross Country, καθώς και τους τρεις αναβάτες να αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro και στο Erzberg. Ο καθένας τους θα φέρει κάτι μοναδικό στην ομάδα, αλλά όλοι τους έχουν έναν κοινό στόχο – το ότι θέλουν να νικήσουν.

Ποτέ άλλοτε ο ανταγωνισμός στο WEC δεν ήταν τόσο έντονος, κι αυτό είναι κάτι που κάνει την επιθυμία για επιτυχία, τόσο των αναβατών όσο και των ομάδων, ολοένα και μεγαλύτερη πρόκληση. Στη διάρκεια του 2008, η ομάδα της BMW Motorrad Motorsport αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Το 2009, το WEC θα παρουσιάσει πολλές προκλήσεις, ωστόσο έχω την πεποίθηση ότι η BMW θα είναι μια από τις ισχυρότερες ομάδες. Πραγματικά, αναμένουμε συναρπαστικές στιγμές για την BMW."

David Knight: "Όπως κάθε αναβάτης, θεωρώ ότι για να μπορείς να πετύχεις τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, θα πρέπει να πιστεύεις τόσο στη μηχανή σου όσο και στην ομάδα σου, κι εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην BMW. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους. Η συνεργασία με νέα πρόσωπα, καθώς και η ανάπτυξη και η οδήγηση στους αγώνες μιας μηχανής που ουσιαστικά θα είναι καινούρια για μένα, δεν είναι και μικρή πρόκληση, ξέρω όμως ότι από την πλευρά της BMW υπάρχει ισχυρή δέσμευση, εφάμιλλη της δικής μου. Το ότι θα αγωνιστώ για την BMW κατά την επάνοδό μου στο WEC είναι αυτό ακριβώς που κάνει την όλη υπόθεση τόσο συναρπαστική για μένα. Το κίνητρό μου να κερδίσω είναι το ίδιο ισχυρό όπως πάντα και γνωρίζω ότι η BMW βλέπει τόσο σοβαρά το θέμα της νίκης όσο και εγώ

Juha Salminen: "Πιστεύω ότι είναι προφανής σε όλους η μεγάλη αφοσίωση και σοβαρότητα με την οποία η BMW αντιμετωπίζει τη νέα G 450 X και το WEC. Προσωπικά, περιμένω με ανυπομονησία αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Η πρόοδος που έχει σημειώσει η ομάδα και οι μηχανικοί της τα τελευταία δύο χρόνια είναι θεαματική. Για μένα, είναι σπουδαίο το γεγονός ότι, παρόλο που η BMW είναι μια τεράστια εταιρεία με πολύ μεγάλη πείρα, η ομάδα enduro της είναι "φρέσκια" στο χώρο. Ξέρω ότι θα ακούσουν τις ιδέες μου – όπως και τις ιδέες όλων των αναβατών της ομάδας – κι αυτό θα μας βοηθήσει να σημειώσουμε τις καλύτερες επιδόσεις μας. Επιπλέον, είναι μια γνήσια εργοστασιακή ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις μοτοσικλέτες μας με τον τρόπο που ακριβώς θέλουμε. Θα είναι μια συναρπαστική χρονιά."

Marko Tarkkala: "Περιμένω πώς και πώς αυτή τη νέα πρόκληση. Το να βρίσκομαι με μια καινούρια μοτοσικλέτα, σε μια καινούρια ομάδα, ανάμεσα σε καινούριους ανθρώπους, είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική στιγμή για μένα, και με σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θεωρώ ότι η σεζόν του 2009 θα είναι πολύ σπουδαία. Η μοτοσικλέτα της BMW έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, γι’ αυτό δεν βλέπω την ώρα να αγωνιστώ μ’ αυτήν. Επίσης, χαίρομαι που θα συνεργαστώ ξανά με τον Kari Tiainen. Είναι καλός μου φίλος και με έχει βοηθήσει πολύ, οπότε ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του ξανά."

Peter Müller (Executive Vice President - Development and Model Series): "Κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2008 μάθαμε πάρα πολλά και συνεχίσαμε την εξέλιξη και τη βελτίωση της G 450 X. Η φιλοδοξία μας ήταν να κατακτήσουμε το βάθρο και κατορθώσαμε να πετύχουμε αυτό το στόχο. Τώρα, μετά την πρώτη της ολοκληρωμένη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, η μοτοσικλέτα μας έφτασε σε ένα σημείο όπου τα πάντα είναι δυνατά. Είμαστε σίγουροι ότι θα προκαλέσουμε αίσθηση, καθώς θα έχουμε μία από τις ισχυρότερες ομάδες στο πρωτάθλημα WEC του 2009."

Ημερομηνίες Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro 2009

1ος γύρος – Πορτογαλία, Penafiel, 21-22 Μαρτίου
2ος γύρος – Ισπανία, Igualada, 28-29 Μαρτίου
3ος γύρος – Ιταλία, Iglesias, 18-19 Απριλίου
4ος γύρος – Φινλανδία, Riihimaki, 13-14 Ιουνίου
5ος γύρος – Σλοβακία, Puchov, 20-21 Ιουνίου
6ος γύρος – Μεξικό, Valle del Bravo, 18-19 Ιουλίου
7ος γύρος – Ελλάδα, Σέρρες, 29-30 Αυγούστου
8ος γύρος – Γαλλία, St Flour, 12-13 Σεπτεμβρίου


πηγή.BMW HELLAS

vtheo
20-01-2009, 15:17
Τάκη δε πας και εσύ στην ομάδα!?:Χαμόγελο:

wet & dirty
20-01-2009, 15:19
Τάκη δε πας και εσύ στην ομάδα!?:Χαμόγελο:


γερασα ρε Τεο για πρωταθλητισμο:yz:yz:yz......καλα θα ήταν όμως;)

κανονισε να παμε Σέρρες να το δουμε!!!!:D:D

vtheo
20-01-2009, 15:24
γερασα ρε Τεο για πρωταθλητισμο:yz:yz:yz......καλα θα ήταν όμως;)

κανονισε να παμε Σέρρες να το δουμε!!!!:D:D

Για να πάμε καμιά βόλτα να ξεσκουριάσουμε!

skippybi
20-01-2009, 15:49
Καλές επιτυχίες στη μαμά εταιρία!!!;)

danaos
20-01-2009, 16:01
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!! Πολυ καλη κινηση!! Μην ξεχναμε οτι η μαμα ΒΜW κερδισε το AFRICA RACE 08 -το παλιο Ντακαρ- με το 450rally!!!!!

wet & dirty
20-01-2009, 20:11
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!! Πολυ καλη κινηση!! Μην ξεχναμε οτι η μαμα ΒΜW κερδισε το AFRICA RACE 08 -το παλιο Ντακαρ- με το 450rally!!!!!


ΣΊΓΟΥΡΑ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΘΕΑΜΑ !!!!!!!!!(αφορμες για να λυσσαμε στα βουνα)

Arkas
21-01-2009, 02:03
Ευχαριστούμε Τάκη!

Adrian
23-01-2009, 23:53
Ευχαριστούμε

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
28-01-2009, 02:01
γερασα ρε Τεο για πρωταθλητισμο:yz:yz:yz......καλα θα ήταν όμως;)

κανονισε να παμε Σέρρες να το δουμε!!!!:D:D

ΣΊΓΟΥΡΑ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΘΕΑΜΑ !!!!!!!!!

(αφορμες για να λυσσαμε στα βουνα)


;););););)

gs1150
19-02-2009, 02:24
Προχώραααααα BMW !!!!!!!!!111

kostas_366
19-02-2009, 02:39
Ωραίος ο Τακούλας..
Τάκη, θα τους μαυρίσω στις <<εκλογές>>, (εννοώ bmwδοεκλογές :)) δεν έβαλαν εσένα στην ομάδα?????????
Μόνο 2-3 πράγματα που θα τους έλεγες.. θα έπαιρναν τους αγώνες, μέχρι το 2011!!!