PDA

View Full Version : B. Oρφανός δελτίο τύπου


kostas_366
20-01-2009, 22:04
Τελευταία ενημέρωση από την Αργεντινή
Ηθικά δικαιωμένος από μια συγνώμη που ήρθε την τελευταία ημέρα του Dakar, αισθάνεται ο Βασίλης Ορφανός. Η κριτής με την οποία είχε τιμωρήσει με 6ώρες και 8λεπτά ποινή τον Έλληνα οδηγό, απόφαση που παρ' ολίγο να του στοιχήσει τη συμμετοχή του στο υπόλοιπο του αγώνα, πλησίασε τον Βασίλη στο τερματισμό και του σύζητησε συγνώμη.

"Ήταν κάποιου είδους δικαίωση
Νομίζω ότι η μεταμέλεια οφείλεται στο γεγονός ότι με είδε να τερματίζω και κατάλαβε τι είδους ψυχολογικός πόλεμος ήταν η απόφαση της. Όταν τις πρώτες ημέρες του αγώνα δεν έχω ούτε δευτερόλεπτο ποινή και ξαφνικά χρεώνομαι 6 και κάτι ώρες για υπέρβαση ταχύτητας, είναι λογικό να κλονίζομαι. Δε θα μπω στη διαδικασία να σκεφτώ "τι θα είχε συμβεί αν...", ξέροντας τις δυνατότητες μου όμως θα έλεγα ότι μου έκοψε τη φόρα πάνω που είχα αρχίσει να ανεβαίνω. Άλλα όλοι γνωρίζουν ότι κάθε Dakar είναι και θέμα τύχης ή εν προκειμένω θέμα κριτή".


Βασίλης Ορφανός: και επίσημα «Γεράκι της Ερήμου»
Ο Αβραάμ Λίνκολν, ο 16ος πρόεδρος της Αμερικής που απελευθέρωσε τους σκλάβους, έγραψε ότι «στο τέλος δε μετράνε τα χρόνια της ζωής σου αλλά η ζωή στα χρόνια σου». Σε μια άλλη εποχή και αυτή τη φορά στη Λατινική Αμερική ένας αγώνας στον οποίο δοκιμάζονται αντοχές, ψυχικές αλλά και σωματικές και για τον οποίο υπάρχουν άνθρωποι που ρισκάρουν τη ζωή τους, έφτασε στο τέλος του. Μεταξύ αυτών των ανθρώπων, που γεμίζουν ζωή τα χρόνια τους, και ο Έλληνας Βασίλης Ορφανός ή αλλιώς το «Παγοθραυστικό» όπως τον αποκαλεί ο Ari Vataneen. Στα 35 του μετράει ήδη 4 συμμετοχές στο Rally Dakar και φέτος είναι η τρίτη φορά που αντικρίζει την ράμπα τερματισμού. Μετά από 98 αποχωρίσεις και το θάνατο ενός μοτοσικλετιστή στη διοργάνωση για τον Βασίλη η θέση τερματισμού έχει λίγη σημασία. Έτσι και αλλιώς όπως λέει ο ίδιος «ήμουν μόνος μου από την αρχή με μια μηχανή 7 ετών που ήξερα ότι είναι ξεπερασμένη τεχνολογικά. Ήταν μια χρονιά κυνηγητού, στην Ελλάδα για να βρω σπόνσορες στην Αργεντινή από τους κριτές, οι οποίοι δε με άφησαν σε ησυχία. “Έφαγα” χρηματικά και χρονικά πρόστιμα για υπερβάσεις ταχύτητας, παρ’ ολίγον να με αποκλείσουν και απ’ ότι έμαθα ανέβασαν στην ιστοσελίδα τους ένα διόλου κολακευτικό δελτίο τύπου για την ημέρα που χάθηκα στην ειδική και γύρισα πίσω στο CP1. Ξέρετε κάτι όμως; Δεν μετανιώνω. Και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν στιγμές που νόμιζα ότι θα πεθάνω στην Λατινική Αμερική, αν ο χρόνος γύριζε πίσω, θα δήλωνα και πάλι συμμετοχή στο 31ο Dakar. Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό δε νομίζω ότι θα με χαρακτήριζε κανείς υπερόπτη αν έλεγα ότι νιώθω σαν γεράκι της ερήμου, ήταν η συντροφιά μου άλλωστε στα μοναχικά χιλιόμετρα των Ειδικών».
Για την ιστορία, ο Βασίλης Ορφανός τερμάτισε την 14η Ειδική του αγώνα 75ος με 02:21:27 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδιναν οι διοργανωτές το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) ήταν 95ος στη Γενική Κατάταξη του 31ου Rally Dakar.


πηγή: www.google.com

Bmwnek
20-01-2009, 22:46
Μπράβο και πάλι στο παλικάρι!

Arkas
21-01-2009, 01:46
Ε λ λ η ν ά ρ α ς ! ! !

droggitiszak
21-01-2009, 12:00
Δεν μασάμε ! Τσολιάς και παλικάρι ο Βασίλης ! κ μόνο που τερμάτισε 4η φορά το μπράβο είναι λίγο. Σημασία έχει το πάθος και η αγάπη γι αυτόν τον αγώνα , η πρόκληση που προκαλεί σε όλους μας και πόσο περισσότερο σ αυτόν που το έχει ζήσει. Η νίκη , η εξαντλητική ποινή , ο "πόλεμος"¨στον οποίο αναφέρεται είναι ένα τίποτα μπορστά στην προσπάθεια την περιπέτεια και το αίσιο παλικαρίσιο τέλος της .

Βασίλη και του χρόνου !!!

gs1150
23-01-2009, 23:51
Και του χρόνου ψηλότερα Βασίλη.

VILLY
25-01-2009, 12:06
Και μερικές φωτό για το Βασίλη από το αρχείο της εφημερίδας.
Βασίλη συγχαρητήρια, πάντα τέτοια και να σηκώνεις την Ελληνική σημαία πάντα ψηλά!
Σε ευχαριστούμε.

http://www.agorapress.gr/cms_files/images/forum/ORFANOS-DAKAR.jpg
http://www.agorapress.gr/cms_files/images/forum/ORFANOS-DAKAR2.jpg

kostas_366
25-01-2009, 16:52
Συγχαρητήρια Βασίλη.

vtheo
25-01-2009, 17:15
Θα ήθελα να πώ και εγώ "ένα μεγάλο μπράβο " σ'αυτό το παλικάρι και να προσθέσω:
Με σημαία της επανάστασης στη ράμπα τερματισμού

[/URL][URL="http://www.imageshack.gr/view.php?file=c5zoiy6j9kvtw35fv76f.jpg"]http://www.imageshack.gr/files/c5zoiy6j9kvtw35fv76f.jpg (http://www.gsforum.gr/%5BURL=http://www.imageshack.gr/view.php?file=c5zoiy6j9kvtw35fv76f.jpg%5D%5BIMG%5Dhttp://www.imageshack.gr/files/c5zoiy6j9kvtw35fv76f.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D)

Με μια σημαία της ελληνικής επανάστασης στη μηχανή και άλλη μια της Ελλάδας στην πλάτη πανηγύρισε ο Βασίλης Ορφανός τον τερματισμό του στο 31ο Rally Dakar.
Απαντώντας σε πολλούς Αργεντινούς δημοσιογράφους που δεν αναγνώρισαν τη σημαία που είχε κρεμασμένη στη μηχανή, ο Έλληνας αναβάτης τους εξήγησε ότι πρόκειται για το Ελευθερία ή Θάνατος που συμβολίζεται και στην εθνική μας σημαία. «Ήθελα να δηλώσω ότι έκανα τη δική μου μικρή επανάσταση απέναντι σε αυτούς που πίστευαν ότι δε θα τα καταφέρω ή που δε με βοήθησαν, όταν τους χτύπησα την πόρτα. Γιατί πέρα από τους καιροσκόπους που υπάρχουν παντού, πιστεύω ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που παλεύουν τίμια, σε αυτούς βάζω τον εαυτό μου και αυτούς θέλω να αντιπροσωπεύω», λέει ο Βασίλης.
Η επιστροφή του Βασίλη Ορφανού στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας μέσω Παρισιού, καθώς ο Έλληνας αναβάτης θα επιστρέψει στη βάση της ομάδας με την οποία αγωνίστηκε. Σημειώνεται ότι από τους 8 οδηγούς της γαλλικής Challenge 75, μόνο δυο έφτασαν στον τερματισμό.



πηγή: www.zougla.gr (http://www.zougla.gr)
Νίκος Κορόβηλας

leonidas
26-01-2009, 01:40
Παιδιά ρίχτε και μια ματιά στο πολύ ενδιαφέρον site του Β. Ορφανού

http://www.vorfanos.gr/

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
26-01-2009, 03:18
Καλό Λεωνίδα !!

pepax66
26-01-2009, 17:16
Μπράβο στον αγωνιστή πάντα τέτοια!

:oοοοoh::oοοοoh::oοοοoh::oοοοoh:

wolferin
27-01-2009, 16:32
μπράβο ,μπράβο!!!!!!

skippybi
27-01-2009, 20:02
Η κριτής με την οποία είχε τιμωρήσει με 6ώρες και 8λεπτά ποινή τον Έλληνα οδηγό, απόφαση που παρ' ολίγο να του στοιχήσει τη συμμετοχή του στο υπόλοιπο του αγώνα, πλησίασε τον Βασίλη στο τερματισμό και του σύζητησε συγνώμη.




...να σε κάψω Γιάννη να σε αλλείψω λάδι, λένε στο χωριό μου!!!;)

Μπράβο στον Β. Ορφανό για την συμμετοχή του και τον τερματισμό στη μητέρα όλων των αγώνων!!!(τί είπα πάλι!!!):p