PDA

View Full Version : Κίνα: Η ανερχόμενη δύναμη!!!!!!!!!!!!


riko46
22-10-2009, 10:31
http://www.mototriti.gr/images/TR.gifhttp://www.mototriti.gr/images/TR.gif http://www.mototriti.gr/images/TR.gifhttp://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/05100911.jpg (http://javascript<b></b>:;)

Μπορεί ακόμα να μην έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως αξιόπιστες (από όλες τις απόψεις), όμως στο σύνολο τους οι κινεζικές κατασκευάστριες εταιρείες παρουσιάζουν μια δυναμική, που σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς θυμίζει πολύ της Ιαπωνικές τη περίοδο του1960. http://www.mototriti.gr/images/TR.gif17-20 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε στη Κίνα η έκθεση CIMA Motor Show, το αντίστοιχο της «δικής μας» EICMA. 333 συνολικά εκθέτες συμμετείχαν στη CIMA, εκ των οποίων οι 27 ήταν κατασκευάστριες εταιρείες μοτοσικλετών. Παρουσιάστηκαν περισσότερα από 1000 μοντέλα και100 από αυτά έκαναν το ντεμπούτο τους στη εν λόγω έκθεση. Σίγουρα διόλου ευκαταφρόνητα νούμερα, ακόμα και αν αφορούν σε «φθηνές απομιμήσεις». Θέλετε και άλλα;

-Συνολικά οι κατασκευάστριες εταιρείες μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων στη Κίνα είναι περισσότερες από 130.

-Μόνο οι εταιρείες με έδρα τη πόλη του Chongqing, παράγουν 10 εκατομμύρια μονάδες δικύκλων το χρόνο.

-23 είναι οι εταιρείες των οποίων η παραγωγή ξεπερνά τις 100.000 μονάδες το χρόνο.

-12 είναι οι εταιρείες των οποίων η παραγωγή ξεπερνά τις 500.000 μονάδες το χρόνο.

-Τουλάχιστον 5 εταιρείες παράγουν περισσότερες από 1.000.000 μονάδες το χρόνο.

-Η συνολική παραγωγή μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων της Κίνας για το έτος 2008, ήταν 27,5 εκατομμύρια μονάδες, σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής.

-Η Κίνα θεωρείτε αυτή στιγμή η Νο1 χώρα σε παραγωγή δικύκλων, ξεπερνώντας την Ιαπωνία.

-15 εκατομμύρια είναι ο μέσος όρος των μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που πωλούνται ετησίως στη Κίνα.

«Και τι με αυτό;»… θα αναρωτηθεί κανείς, ειδικά αν γνωρίζει ότι μόνο το 20% αυτής της τεράστιας παραγωγής διατίθεται σε εξαγωγές. Σίγουρα η εποχή όπου οι κατασκευάστριες εταιρείας της Κίνας θα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των αναγνωρισμένων και αποδεκτών σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ακόμα μακριά…η μήπως όχι;

Σύμφωνα με τον Wang Wei, διευθυντή του οργανισμού βιομηχανικής ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και συν-διοργανωτή της έκθεσης CIMA, η μοτοσικλέτα στη Κίνα αλλάζει σταδιακά πρόσωπο και χαρακτήρα. Οι Κινέζοι αναβάτες δεν την αντιμετωπίζουν πλέον ως ένα απλό και προσιτό οικονομικά μεταφορικό μέσο, αλλά και ως μέσω διασκέδασης, ανιχνεύοντας τις sport πτυχές της.

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αποζητούν μεγαλύτερη ισχύ και κατ επέκταση χωρητικότητα στους κινητήρες, πιο ποιοτικές αναρτήσεις, φρένα κ.ο.κ. Εταιρείες όπως η Ducati και η Harley-Davidson διατηρούν αντιπροσωπείες στη Σαγκάη, ενώ πρόσφατα διοργανώθηκε επίσημα ο πρώτος αγώνας MX στη Κίνα, με τις συμμετοχές να ξεπερνάνε τις 100!

Προφανώς αυτή η αλλαγή νοοτροπίας είναι αλληλένδετη με την αλλαγή στο τρόπο ζωής στη Κίνα, που σε γενικές γραμμές γίνεται όλο ένα και πιο «δυτικός». Είναι λοιπόν οι «εσωτερικές ανάγκες» και η ζήτηση τα στοιχεία που θα ωθήσουν τις Κινεζικές κατασκευάστριες να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και τότε ο δρόμος προς την παγκόσμια αγορά θα ανοίξει σε άλλο επίπεδο. Πολύ πιθανόν στις εξελίξεις αυτές να μην μπορέσουν (ή θελήσουν) να ανταποκριθούν και οι 130 Κινεζικές εταιρείες, όσες όμως το κάνουν, θα μπουν δυνατά στη παγκόσμια αγορά. Πολύ δυνατά.

.......................:cool:

georgekostas
22-10-2009, 10:52
Εντυπωσιακα νουμερα!!!!!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
22-10-2009, 11:26
..... και μετά σου λένε ..... Κινέζικα .... :cool:

vp_68
22-10-2009, 16:00
Όντως εντυπωσιακά νούμερα, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω ακόμη