PDA

View Full Version : Με τεχνολογικές εφαρμογές από το VFR 1200F !!!!!!!!


riko46
27-10-2009, 21:36
http://www.mototriti.gr/images/TR.gifhttp://www.mototriti.gr/images/TR.gifhttp://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/2710091.jpg (http://javascript<b></b>:;) http://www.mototriti.gr/jpg/mtr/thumb_01/NEWS/2710092.jpg (http://javascript%3cb%3e%3c/b%3E:;)
Δύο προς κατοχύρωση μηχανολογικά σχεδία της Honda που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, ήταν αρκετά για να ξεκινήσει μια νέα σειρά φημολογιών και εικασιών για νέα δικύλινδρα μοντέλα. Στα σχέδια αυτά, απεικονίζεται ένας V2 κινητήρας με «μαζεμένες» διαστάσεις και από ότι εικάζεται 700-800 κ.εκ. http://www.mototriti.gr/images/TR.gif

Κυριότερο χαρακτηριστικό του κινητήρα είναι το μικρό μέγεθος των κεφαλών του, χάρη στο τεχνολογία Unicam που είχε πρωτο-εφαρμοσθεί στα MX CRF 250 & 450. Πρόκειται για έναν μόνο επί κεφαλής εκκεντροφόρο που κινεί 4 βαλβίδες, με τρόπο εξίσου αποτελεσματικό όσο και στις DOHC κεφαλές, μια τεχνολογική εφαρμογή που την συναντάμε και στο V4 κινητήρα του νέου VFR.

Εκτός από τις κεφαλές, οι διαστάσεις του κινητήρα είναι σε γενικές γραμμές μικρές, κάνοντας τη προοπτική τοποθέτησης του σε διάφορες κατηγορίες μοτοσικλετών (on-off, supersport (http://goldysearch.com/), naked, SM) πολύ πιθανή. Οι Ισπανοί στο Solo Moto (στο οποίο και ανήκουν τα σχέδια) κάνουν λόγο για 700-800 κ.εκ. χωρητικότητα του εν λόγω κινητήρα, χωρίς να αποκλείουν και την παραγωγή εκδόσεων μεγαλύτερου ή μικρότερου κυβισμού.

Σε ότι αφορά στην ιπποδύναμη, οι φήμες αναφέρονται σε 100+ ίππους, πράγμα που πυροδοτεί την φαντασία πολλών, για νέα Transalp, Africa (http://goldysearch.com/), VTR (http://goldysearch.com/), Varadero (http://goldysearch.com/), ακόμα και mega scooter. Όπως και να έχει, εμείς κρατάμε το ότι η Honda εξελίσσει ένα νέο δικύλινδρο μοτέρ, το οποίο προφανώς θα στελεχώσει ένα ή και περισσότερα μοντέλα στο μέλλον. Το ποια θα είναι αυτά, θα το διαπιστώσουμε εν καιρώ.


.....................:cool:

georgekostas
27-10-2009, 21:42
Eυχαριστουμε Μιχαλη!