PDA

View Full Version : Εσείς τι gps θα αγοράζατε ;


arisxios
23-01-2009, 00:07
Αλήθεια πιο gps κατά την γνώμη σας είναι το καλύτερο !!!!!!!
Έτσι για να έχουμε μια ιδέα

Corsair
23-01-2009, 00:19
Για το καλύτερο δε μπορώ να πω.
Άλλα για το τιβο που έχω μπορώ να πω οτι είναι πολύ
αξιόπιστο και έχει και destinator που για μένα
είναι το κορυφαίο πρόγραμμα πλοήγησης
για την Ελλαδίτσα μας.

kostas_366
23-01-2009, 00:24
destinator
Πολύ καλός χάρτης.

emix
23-01-2009, 00:35
Εχω το Garmin Quest και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Τα μειονεκτηματα του για μενα ειναι η ελλειψη εξωτερικης μνημης, αλλα για τα λεφτα που διεθετα τοτε ηταν καλη λυση.
Δεν μ ενδιαφερει τοσο η πλοηγηση, οσο το οτι σχεδιαζω διαδρομες με το TopoNavigator και τις μεταφερω εκει, ωστε να μπορω να πηγαινω με ασφαλεια στις χωματινες μου αποδρασεις.
Δεν υπαρχει καλο ή κακο GPS. Υπαρχει μονο για τι πραγμα το χρειαζομαστε και αν μας ικανοποιει γι αυτα που κανει.
Δηλαδη,εμενα δεν με ικανοποιει να μπορω να ακουω τι μου λεει οταν οδηγω μεσα Bluetooth και αλλων εφετζιδικων συστηματων.

Bmwnek
23-01-2009, 11:41
Έχω το Zumo 550, που σαν μηχάνημα είναι απλά τέλειο με καταπληκτική λήψη δορυφόρων που δεν σε παρατάει στα δύσκολα,...μακάρι όμως να έπαιρνε χάρτες Destinator!

http://www.swotti.com/tmp/swotti/cacheENVTBYA1NTA=VGVJAG5VBG9NES1HUFM=/imgGarmin%20Zumo%20550%203.5%20Motorcycle%20Navigator3.jpg

Arkas
23-01-2009, 12:16
Πολύ ωραίο θέμα Άρη!
Προσωπικά πιστεύω πως θα με βοηθήσει γιατί είμαι σε αναζήτηση.
Όταν μπουν αρκετές απόψεις, μπορούμε να μπούμε και σε δημοσκόπιση για το καλύτερο.;)

droggitiszak
23-01-2009, 12:39
... αδιάβροχο να είναι , ντεστινάτορα να έχει και το πήρα !!!

syan
23-01-2009, 13:19
http://www.stuffmag.gr/stuff/images/stories/Gps/July_08/tibo%20a4050.jpg
TIBO A4050 (για μηχανή)
Φορητό Σύστημα πλοήγησης με ενσωματωμένο δέκτη GPS.


Πλήρως αδιάβροχο για χρήση πάνω σε μοτοσυκλέτα, με ειδική βάση στήριξης με τροφοδοσία.
Πρόγραμμα Πλοήγησης Destinator 7

Ελληνική Φωνητική Καθοδήγηση
Με πατενταρισμένο σύστημα AIL (Arrow Indicator Light), οπτικής ένδειξης στροφής με ενσωματωμένα ""φλας"".
Με λειτουργία Bluetooth (για ακουστικό από το κράνος)
Αναπαραγωγή μουσικής με αρχεία mp3, ταινιών με αρχεία Divx και φωτογραφιών με αρχεία jpeg, παιχνίδι.
Ελληνικό μενού και ονομασία δρόμων-πόλεων
Δωρεάν Αναβάθμιση Χάρτη 2 φορές το χρόνο
Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία με αυτονομία 6 ωρών
Δυνατότητα Επέκτασης με χάρτες Ευρώπης.
Στην συσκευασία περιλαμβάνεται βάση μηχανής με ενσωματωμένη τροφοδοσία, ακουστικό Bluetooth, φορτιστής σπιτιού, δερμάτινη θήκη μεταφοράς, οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και CD οδηγιών χρήσης.
ΚΑΤΩ ΑΠΟ 400 Ευρω

Το χρησιμοποιω Ευρώπη και Ελλάδα - Πολύ Καλό!!

epimelitisf
23-01-2009, 14:24
http://www.stuffmag.gr/stuff/images/stories/Gps/July_08/tibo%20a4050.jpg
TIBO A4050 (για μηχανή)
Φορητό Σύστημα πλοήγησης με ενσωματωμένο δέκτη GPS.
.........................

Οφείλω να συμφωνήσω και επαυξάνω!!!
Το χρησιμοποιώ επί καθημερινής βάσης, λόγω επαγγέλματος...

Οι συνθήκες "διαβίωσής" του, στα χέρια μου, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, αφού κάθε μέρα, "τελειώνω" την -πραγματικά μεγάλης διάρκειας- μπαταρία του...(μετά από τουλάχιστον 6 ώρες συνεχούς χρήσης...)

Συμπερασματικά, έχει βρεθεί κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, είτε μπόλικης συνεχόμενης βροχής, είτε πολύ ζέστης, άνω των 40 βαθμών Κελσίου!

Πολύ εύκολο στην χρήση, ακόμα και με γάντια...Η δε βάση στήριξής του εφαρμόζει άνετα σε όλους τους τύπους μηχανών, αφού λόγω σχεδιασμού είναι πολύ εύκολη η τοποθέτησή του!

Μπορεί να συνδέεται και συνεχόμενα με την μπαταρία της μηχανής (αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται...) μέσω ένος καλωδίου με δική του ασφάλεια, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εμπλοκές με το υπάρχον κύκλωμα ρεύματος της μηχανής!

Δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό ελάττωμα, συνεργάζεται άψογα με το destinator, είναι πολύ γρήγορο με απειροελάχιστες αποκλίσεις σε "δύσκολα" κομμάτια και...αν κάποιος θέλει "εργαλείο", το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

Αξίζει τα λεφτά του...:cool2:

Arkas
27-01-2009, 01:54
Βρήκα και αυτό (http://papago.gr/index.asp?mod=eshop_item&ID=5&p=8). Έχει κανείς κάποια γνώμη;

kostas_366
27-01-2009, 16:04
Οι συνθήκες "διαβίωσής" του, στα χέρια μου, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, αφού κάθε μέρα, "τελειώνω" την -πραγματικά μεγάλης διάρκειας- μπαταρία του...(μετά από τουλάχιστον 6 ώρες συνεχούς χρήσης..

Αυτό είναι πολύ σημαντικό Άρη. Η παταρία. Να έχει καλή παταρία. Γιατί σε πάει...αλλάαν σβήσει,πως γυρίζεις???:(

droggitiszak
27-01-2009, 17:46
Βρήκα και αυτό (http://papago.gr/index.asp?mod=eshop_item&ID=5&p=8). Έχει κανείς κάποια γνώμη;

ενδιαφέρον κ οικονομικότατο ακούγεται! το sirf star III σύστημα δέκτη GPS είναι αξιόπιστο και από τα πλέον διαδεδομένα . θα έλεγα ότι τα 266 ΜHz του επεξεργαστή του είναι ένα θέμα καθώς η ταχύτητα αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα προσαρμογής πορείας σε περίπτωση λάθος επιλογής κατευθύνσεως. Το papagogo το έχω δουλέψει σε pda και ήταν καλή εφαρμογή αλλά προσωπικά θεωρώ τον ντεστινάτορα ως το κορυφαίο πρόγραμμα. Το καλό είναι ότι αφού φοράει windows mobile το μηχανάκι , μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και ο ντεστινάτορας .

Αν η αδιαβροχοποίση είναι καλή τότε πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή περίπτωση και ταυτόχρονα οικονομικότατη !

skippybi
27-01-2009, 19:56
Βρήκα και αυτό (http://papago.gr/index.asp?mod=eshop_item&ID=5&p=8). Έχει κανείς κάποια γνώμη;
το ίδιο θα σου έλεγα και εγώ όσον αφορά το sirf star III σύστημα δέκτη είναι αυτό που έχει καθιερωθεί πλέον, αλλά ο επεξεργαστής του μου φαίνεται πολύ λίγος...;)


Εγώ για βουνό αέρα θάλασσα έχω ένα Garmin 60CS

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=6447#mapTab


Και για το αυτοκίνητο ένα Navigon 8110

http://www.navigon8110.com/uk/index_flash.php



Στη μηχανή προς το παρόν έχετε εσείς, γι αυτό έρχομαι εκδρομές μαζί σας!!! :D :D :D

danaos
29-01-2009, 15:28
Λοιπον για να πιασουμε το θεμα οπως πρεπει.
βασικα ειναι το τι ζηταει ο καθενας να του προσφερει ενα gps και αν μπορουμε να καταλαβουμε την διαφορα μεταξυ gps και pda.

Εγω για τα ταξιδια στο εξωτερικο εχω ενα ZUMO 550 europe με τους χαρτες ολης της ευρωπης και της Ελλαδας. Για την ελλαδα περασα εναν μονος μου ποιο ενημερωμενο και ειμαι μια χαρα.

Το ΖUMO ειναι οτι ποιο ευκολο εχω λειτουργησει σε θεμα gps. Εχει τα παντα εχει οθονη αφης ειναι αδιαβροχο -δοκιμασμενο Αλπεις Μιλανο Σαν Μονι- τρελη βροχη και το παραμικρο προβλημα. Δεν χανει το σημα του μεσα σε τουνελ και ακομα με βρεγμενα γαντια ειναι πληρως λειτουργησιμο.
Για μπλουτουθ - εικονες - μουσικη και τα σχετικα δεν τα αναφερω γιατι ειναι στανταρ σε ενα καλο gps. Δουλευει και χωρις ρευμα και περνει εξωτερικη μνημη. Η μπαταρια του κραταει σχεδον 5 ωρες!!!

Οταν πηγαμε εξωτερικο περσυ οι αλλες 2 μοτο εχαν η μια ενα ΤΙΒΟ και η αλλη ενα pda. Καλα για το pda δεν το συζηταμε εχανε το σημα με το παρα μικρο ακομα και με συννεφια.
Το αλλο τωρα ηταν πολυ καλο αλλα με την βροχη δεν λειτουργουσε καλα η οθονη του και στα δυσκολα σε εκανε γυρο και δεν εκοβε δρομο . Δηλ στα δυσκολα ολοι εμπισευομασταν το ZUMO.
Πχ Πηγαινοντας για περασμα Σαν Μπερναρντ εκαναν εργα στην Εθνικη και ο δρομος ηταν κλειστος. Κανουμε δεξια και βάζουμε στα gps να μας βρουνε μια αλλη διαδρομη.....το ΤΙΒΟ εκανε ενα κυκλο 43 χλμ και το ZUMO 3 χλμ γιατι απλα...μας περασε μεσα απο ενα καμπινγκ που ειχε 2 εισοδους-εξοδους!!! Αντε γεια αφου το συζηταμε ακομα και γελαμε

Ναι κανει γυρο στα 450 ευρο αλλα εχει και βαση αυτοκινητου και μικροφονο και 2 διαφορετικες βάσεις μοτο και ολους τους χαρτες.

Για τα χωμτινα ταξιδια μου ο ZUMO δεν κανει!! Βασικα γιατι δεν παιρνει τους χαρτες τις αναβασης! Το εχουν σπαει τωρα αλλα και παλι κολαει και δεν μπορει να κανει πλοηγηση στο βουνο μονο ιχνος εχει.
Για αυτο ειχα το GARMIN C276. Το απολυτο οπλο για το βουνο. Δεν εχει πολυτελειες και οθονες αφης αλλα στην πλοηγηση και στις λυσεις που σου δεινει στα χωματα ειναι απιστευτο. Δεν το συζηταμε για αδιαβροχο και τα σχετικα αυτο ειναι στανταρ. Εχει επκταση μνημης και βάζεις οποιους χαρτες θέλεις αναλογα την περιταση (εγω εχω μια για τα χωματα , μια για την πολη ,και μια για το σκαφος με χαρτες Ναυτικους) .
Ερχετε και αυτο πληρες με κιτ αυτοκινητου σκαφους και μοτο. Δεν θυμαμαι ποσο κανει αλλα γυρο στα 500

Τωρα εχω ενα της μαμα BMW που ακομα το ψαχνω θα σας πω την γνωμη μου αλλη φορα.

Αυτα απο προσωπικη εμπηρια και πολλα ταξιδια

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΕΞΥΠΝΟΣ ¨Η ΞΕΡΟΛΑΣ!!!!!!!! το τονιζω για να μην παρεξιγηθω οπως εγινε καπου......αλλου απο....καποιον


Να ειστε ολοι καλα ΔΑΝΑΟΣ:Χαμόγελο:

droggitiszak
29-01-2009, 17:04
Δαναέ , πολύτιμες πληροφορίες από το "πεδίο της μάχης " καθώς η πρακτική δοκιμή ΄και η εμπειρία αποτελεί τον καλύτερο κριτή !!!

respect :Χαμόγελο:

Arkas
29-01-2009, 20:34
Δαναέ, ήσουν πολύ κατατοπιστικός.
Σε ευχαριστούμε!

NNN
29-01-2009, 20:55
... Δεν χανει το σημα του μεσα σε τουνελ ....


Μία μικρή διόρθωση φίλε Danaos.

Μέσα σε τούνελ ΟΛΑ τα gps χάνουν το σήμα τους. Αυτό που κάνει το Zumo (και το πρόγραμμα iGo αλλά ΔΕΝ κάνει ακόμα το Destinator) είναι η λεγόμενη "Αναλογική Ναυτιλία". Δηλαδή είναι περασμένο στο χάρτη ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένα τούνελ συγκεκριμένου μήκους και όταν ο δέκτης δεν παρέχει πια στοιχεία gps το πρόγραμμα ναυτιλίας συνεχίζει την διαδρομή με την τελευταία καταγεγραμένη ταχύτητα. Αν όμως κάποιος αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την ταχύτητα του (π.χ. σταματήσει μέσα σε τούνελ) τότε όταν το gps αναμένει να φτάσει στην έξοδο του τούνελ και δεν εντοπίσει σήμα θα αναφέρει "μή έλλειψη σήματος από δορυφόρο".

Όπως ανέφερα ήδη το πρόγραμμα iGo το κάνει (το έχω διαπιστώσει ο ίδιος) και είναι πολύ βολικό. Απεναντίας το Destinator είναι "σπαστικό" γιατί κάθε φορά που μπάινω σε τούνελ αρχίζει τα μηνύματα περί μη λήψης σήματος κλπ....

skippybi
29-01-2009, 20:57
Μία μικρή διόρθωση φίλε Danaos.

Μέσα σε τούνελ ΟΛΑ τα gps χάνουν το σήμα τους. Αυτό που κάνει το Zumo (και το πρόγραμμα iGo αλλά ΔΕΝ κάνει ακόμα το Destinator) είναι η λεγόμενη "Αναλογική Ναυτιλία". Δηλαδή είναι περασμένο στο χάρτη ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένα τούνελ συγκεκριμένου μήκους και όταν ο δέκτης δεν παρέχει πια στοιχεία gps το πρόγραμμα ναυτιλίας συνεχίζει την διαδρομή με την τελευταία καταγεγραμένη ταχύτητα. Αν όμως κάποιος αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την ταχύτητα του (π.χ. σταματήσει μέσα σε τούνελ) τότε όταν το gps αναμένει να φτάσει στην έξοδο του τούνελ και δεν εντοπίσει σήμα θα αναφέρει "μή έλλειψη σήματος από δορυφόρο".

Όπως ανέφερα ήδη το πρόγραμμα iGo το κάνει (το έχω διαπιστώσει ο ίδιος) και είναι πολύ βολικό. Απεναντίας το Destinator είναι "σπαστικό" γιατί κάθε φορά που μπάινω σε τούνελ αρχίζει τα μηνύματα περί μη λήψης σήματος κλπ....
Δώσε μας τα φώτα σου!!!!:oοοοoh:

Arkas
29-01-2009, 21:16
Λοιπον για να πιασουμε το θεμα οπως πρεπει.
βασικα ειναι το τι ζηταει ο καθενας να του προσφερει ενα gps και αν μπορουμε να καταλαβουμε την διαφορα μεταξυ gps και pda.

.....................................................................................................

Αυτα απο προσωπικη εμπειρια και πολλα ταξιδια

....................................................................................................


Να ειστε ολοι καλα ΔΑΝΑΟΣ:Χαμόγελο:

Μία μικρή διόρθωση φίλε Danaos.

...................................................................................................

Όπως ανέφερα ήδη το πρόγραμμα iGo το κάνει (το έχω διαπιστώσει ο ίδιος) και είναι πολύ βολικό. Απεναντίας το Destinator είναι "σπαστικό" γιατί κάθε φορά που μπάινω σε τούνελ αρχίζει τα μηνύματα περί μη λήψης σήματος κλπ....
Καλά εδώ μιλάμε για ειδήμονες!!!

emix
29-01-2009, 22:15
Εγω εχω το Garmin Quest αγορασμενο απο την αναβαση με τους χαρτες της.
Οπου το εχω χρησιμοποιησει μ εχει ικανοποιησει. Στο χωμα, λογω των χαρτων της αναβασης, δειχνει σχεδον ολους τους δρομους. Τουλαχιστον τους δρομους που παω τους δειχνει.
Στην ασφαλτο το ιδιο.
Πλοηγηση δεν κανει αλλα προσωπικα δεν με νοιαζει.
Στην ευρωπη εχω το Map Source. Σχεδιαζω την διαδρομη, την μεταφερω μαζι με τους χαρτες στο gps και οπου εχω παει μεχρι στιγμης μ εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Εξω κανει πλοηγηση και μ εχει σωσει.

Το μειονεκτημα του ειναι οτι δεν παιρνει εξωτερικες μνημες και εχει εναν περιορισμο στον αριθμο των χαρτων που μπορει να χωρεσει, διοτι η εσωτερικη μνημη του ειναι 256ΜΒ.

Αν θες κατι για ολα, νομιζω οτι το Garmin 276C ειναι το καλυτερο απ' ολα. Αν το εχεις και αγορασμενο απο την αναβαση με τους αυθεντικους χαρτες εισαι κομπλε. Κοστιζει βεβαια αρκετα αλλα εχεις ενα για ολα.

Οσο αναφορα για τα τουνελ και μενα βγαζει οτι χανει το σημα, αλλα δεν μ ενοχλει. Θα βγω καποια στιγμη απ αυτο και θα πιασει σημα παλι. Υπαρχει περιπτωση δηλαδη να χαθουμε μεσα στο τουνελ; Οκ, μην τα ψιριζουμε τοσο πολυ ολα.
Οσο αναφορα για τα τουνελ και μενα βγαζει οτι χανει το σημα, αλλα δεν μ ενοχλει. Θα βγω καποια στιγμη απ αυτο και θα πιασει σημα παλι. Υπαρχει περιπτωση δηλαδη να χαθουμε μεσα στο τουνελ; Οκ, μην τα ψιριζουμε τοσο πολυ ολα.

fmargaritis
29-01-2009, 23:11
Καλησπέρα!
GPS ακόμη δεν έχω αλλά διαβάζω συχνά σχετικά άρθρα και ενημερώνομαι.
Να προσθέσω κάτι που ανακάλυψα τελευταία , καινούργια τεχνολογία με Γυροσκοπικό μηχανισμό και αποθηκευμένες τις συντεταγμένες δορυφόρων πράγμα που κάνει σχεδόν αδύνατη την απώλεια σήματος .
Εδώ http://www.mediongopal.de/?BEREICH=serie_x&TPL=serie_x5535_spezifikationen.html&UNAV3=4&UNAV5=1.1&SC=B πληροφορίες ( για γερμανομαθείς)
Φίλιππος

GeorgeP
02-02-2009, 16:41
το θέμα δεν είναι η συσκευή αλλα το συστημα και οι χάρτες του!!
Απότι διαβαζω σε διαφορα φορα για την Ελλαδα δεν υπάρχει τίποτα καλυτερο απο τα destinator (6.1, MLS, PN, 7 κ.λ.π.)
Δεν αξιζει να έχεις ένα τοπ μηχάνημα (Garmin κ.λ.π.) χωρίς ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΟΥς χαρτες. Και ξαναλέω ότι απο τα διάφορα φορα συμπεραινεται ότι τα destinator της NGS είανι τα λεπτομερεστερα συστήματα σε χάρτες για την Ελλαδα, το τονιζω για την Ελλαδα μονον!!

Gazi
04-02-2009, 10:51
Tibo kai pali Tibo A4050
I alitheia einai oti apo kapoious exo akousei oti kanei diakopes logo kradasmon stin trofodosia reumatos apo ti mixani,alla emena prosopika den mou exei parousiasei to paramikro....Katapliktikoi xartes kai dorean anabathmisimoi ef orou zois!!!!!Kai to simantiko::::::Dokimasmeno kai se kataraktodi broxi!!!!!!!!!!1

GeorgeP
04-02-2009, 15:16
Tibo kai pali Tibo A4050
I alitheia einai oti apo kapoious exo akousei oti kanei diakopes logo kradasmon stin trofodosia reumatos apo ti mixani,alla emena prosopika den mou exei parousiasei to paramikro....Katapliktikoi xartes kai dorean anabathmisimoi ef orou zois!!!!!Kai to simantiko::::::Dokimasmeno kai se kataraktodi broxi!!!!!!!!!!1

κι αυτο χάρτες της NGI destinator εχει!!

αν θελεις γράφε Ελληνικα!!!

Gazi
04-02-2009, 16:30
κι αυτο χάρτες της NGI destinator εχει!!

αν θελεις γράφε Ελληνικα!!!

Den ksero ti xartes exei alla paizei me to destinator 7,exei enimerosi kathe deyterolepto (stin kirioleksia) kai to poio simantiko gia mena.........einai pliros adiabroxo!!!!!etroge broxi gia 4 ores astamatita kai douleue iperoxa!!!
Oso gia ta ellinika,sugnomi filarako moy alla to laptop pou exo auti ti stigmi einai apo USA,doyleue se linox,tora se XP windows kai apo tin etairia den mporo na egkatastiso elliniki grammatoseira!!\gia poio polles leptomereies.......Acer aspire one sto original site!!\otan me to kalo katebo xania tha stelno apo ton allo upologisti kai tha exei ellinika...xilia sugnomi file (kai se olous tous upoloipous):yz:yz:yz

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
06-02-2009, 16:13
.

Φτηνό και.... σίγουρο :sm7:



http://i429.photobucket.com/albums/qq16/gsforum/Foto/Adia/icz20GPS20for20Smart20smarts_.jpg




.

Corsair
06-02-2009, 17:04
:sm8::sm3::sm8:

Arkas
06-02-2009, 21:14
.


Φτηνό και.... σίγουρο :sm7:



http://i429.photobucket.com/albums/qq16/gsforum/Foto/Adia/icz20GPS20for20Smart20smarts_.jpg





.

Εδώ δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν φορτώνονται όλοι οι χάρτες!!!

Black_Shadow
06-02-2009, 23:43
Εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα κινητό με windows mobile που να έχει ενσωματομένο δέκτη gps (αλλα και να μην έχει δεν υπάρχει πρόβλημα) και να του βάλεις όποιο πρόγραμμα σε βολεύει έσενα.

Εγω έχω και χρησιμοποιώ ένα κινητο , με οθόνη 3,8" με ανάλυση 800x480 WVGA που του έχω φορτώσει το Destinator με τον τελευταίο του χάρτη , το igo8 με όλους τους χάρτες , το Navigon και το garmin με όλους τους χάρτες τις ανάβασης (3 σε 1) .

Περιττό να σου πώ ότι στα δύσκολα χρησιμοποιώ το Destinator . Μπορεί να μην έχει τα τέλεια γραφικά του igo8 ή του Navigon αλλά σε πάει όπου θέλεις χωρίς κολλήματα.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν θα είναι αδιάβροχο , γιατι είναι τηλέφωνο.

Αλλά και γι'αυτό υπάρχει λύση...

Μια ωραιότατη βασούλα απο γνωστό μαγαζί αξεσουάρ μηχανων στην οδο Θερμοπυλων στην Αθηνα και τελείωσες.

Για να πάρεις μια ιδέα :


http://sl.glitter-graphics.net/pub/1837/1837655i3kyn07pwg.gif

skippybi
07-02-2009, 23:08
.


Φτηνό και.... σίγουρο :sm7:



http://i429.photobucket.com/albums/qq16/gsforum/Foto/Adia/icz20GPS20for20Smart20smarts_.jpg





.

:yz:yz:yz:)

Black_Shadow
08-02-2009, 23:30
MLS Destinator 5000BT

Αν δεν είχα πάρει το κινητό που έχω , θα έπαιρνα αυτό!
http://img266.imageshack.us/img266/1899/14205696mo5.jpg (http://imageshack.us/)
Νέα συσκευή της MLS στην ελληνική αγορά με κωδικό 5000ΒΤ και βασικό χαρακτηριστικό την οθόνη 5 ιντσών. Διαθέτει λειτουργία ανοικτής ακρόασης bluetooth car-kit, SIRF Star III GPS, επεξεργαστή ΑTLAS 400 Mhz, 64MB ROM / 64MB RAM και Windows CE Net. 5.0. Έρχεται με προεγκατεστημένο Destinator 7 και χάρτες Ανατολικής - Δυτικής Ευρώπης Navteq και Ελλάδας της NGI.

Τιμή 399€


http://img511.imageshack.us/img511/2355/43661599yy0.png (http://imageshack.us/)

syan
09-02-2009, 01:25
Γιωργο καλό αλλά ΜΗΠΩΣ δεν ειναι αδιάβροχο;
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1191233&HYPNAGPSPROGRAMMAPLOIGISIS=MLS+Destinator&category=69977967&catalog=21
355€ αναμένεται..

Black_Shadow
09-02-2009, 01:29
Γιωργο καλό αλλά ΜΗΠΩΣ δεν ειναι αδιάβροχο;
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1191233&HYPNAGPSPROGRAMMAPLOIGISIS=MLS+Destinator&category=69977967&catalog=21
355€ αναμένεται..

Σωστά Στράτο, δεν είναι αδιάβροχο! Αυτό το ξέχασα ...:)

EOD-K9
10-02-2009, 10:09
εγώ πάντως ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι να πάρω
http://eroessa2.pblogs.gr/files/74788-multiple-gps-in-the-one-car.jpg

Kolokas
11-02-2009, 00:03
Φορητό Σύστημα πλοήγησης ειδικά κατασκευασμένο για μοτο
Tibo a 4050gps για moto!!!!!!!!!

Πλήρως Αδιάβροχο για χρήση πάνω σε μοτοσυκλέτα
Ειδική βάση στήριξης για χρήση πάνω σε μοτοσυκλέτα με ειδική βάση στήρηξης με τροφοδοσία
Τελευταίο πρόγραμμα πλοήγησης Destinator NGI
Ελληνική Φωνητική καθοδήγηση
Πατενταρισμένο σύστημα AIL (Arrow Indicator Light), οπτικής ένδειξης στροφής με ενσωματωμένα <<φλας>>
Με λειτουργία Bluetooth για ακουστικό από το κράνος
Έγχρωμη οθόνη αφής 3,5" Samsung φωτεινότητας 350CD
Αναπαραγωγή μουσικής με αρχεία mp3, ταινιών με αρχεία DivX και φωτογραφιών με αρχεία jpeg, διαθέτει επίσης και ένα παιχνίδι.
Ελληνικό μενού και ονομασία δρόμων - πόλεων
Ενσωματωμένη μπαταρία με αυτονομία 4 ωρών

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται βάση μηχανής με ενσωματωμένη τροφοδοσία, ακουστικό bluetooth, φορτιστής σπιτιού, θήκη μεταφοράς, οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και CD οδηγιών χρήσης.

Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του TIBO A1200i.

Διαφέρει ως προς τα ακόλουθα ΕΠΙΠΛΕΟΝ χαρακτηριστικά :

** Με πατενταρισμένο σύστημα AIL, οπτική ένδειξη στροφής με "φλας"
** Ενσωματωμένη επαναφ.μπαταρία με αυτονομία 6 ωρών
** Δερμάτινη θήκη,
** Επικοινωνία Bluetooth
** Ακουστικό Βluetooth
** Πλήρως αδιάβροχο
** Αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης.

τεχνικά χαρακτηριστικά ( όμοια με του A1200i)

** οθόνη αφής 3.5"
** ανάλυση οθόνης με 16.7 εκατομύρια χρώματα
** επεξεργαστής : Samsung / 400Mhz
** Microsoft Win CE.Net Core Version 5.0
** GPS λήψη με Sirf III / 12 - 20 καναλιών
** υποδοχή SD/MMC
** μπαταρία Ly-Polymer / 2100 mA
** Θερμοκρασία λειτουργίας από -20’C έως + 70’C
** Έξοδος ακουστικών Jack 3.5 (Stereo)
** αναπαραγωγή αρχείων multimedia (MP3, WAV, MMA, AVI), φωτογραφιών ( BMP / JPG)

Χάρτης : Ο πλέον αξιόπιστος DESTINATOR έκδοση 6.1 ΕΛΛΑΔΟΣ & ΚΥΠΡΟΥ από την NGI, με δυνατότητα αναβάθμησης 2 φορές ετησίως δωρεάν.


Σημείωση : τα προηγούμενα μοντέλα TIBO είχαν βγεί πρώτα στο τεστ των τεσσάρων τροχών (περιοδικού) μαίου 2007. Για να δούμε !!

πάντως στην πράξη το μηχάνημα πετάει...! (από το Multistore.gr)

Monitor Format: 4:3 Monitor

Integrated Radio: Without Radio

Monitor Size In Inches: 3.5

Traffic Message Channel (TMC): TMC ready

Manufacturer: Carpoint

leonidas
11-02-2009, 20:05
Εγώ σαν fun την μαμάς θα διάλεγα αυτό

http://www.imageshack.gr/files/tdehs6spye02do2hmq7n.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=tdehs6spye02do2hmq7n.jpg)

LEADER
11-02-2009, 21:19
Φορητό Σύστημα πλοήγησης ειδικά κατασκευασμένο για μοτο
Tibo a 4050gps για moto!!!!!!!!!

Πλήρως Αδιάβροχο για χρήση πάνω σε μοτοσυκλέτα
Ειδική βάση στήριξης για χρήση πάνω σε μοτοσυκλέτα με ειδική βάση στήρηξης με τροφοδοσία
Τελευταίο πρόγραμμα πλοήγησης Destinator NGI
Ελληνική Φωνητική καθοδήγηση
Πατενταρισμένο σύστημα AIL (Arrow Indicator Light), οπτικής ένδειξης στροφής με ενσωματωμένα <<φλας>>
Με λειτουργία Bluetooth για ακουστικό από το κράνος
Έγχρωμη οθόνη αφής 3,5" Samsung φωτεινότητας 350CD
Αναπαραγωγή μουσικής με αρχεία mp3, ταινιών με αρχεία DivX και φωτογραφιών με αρχεία jpeg, διαθέτει επίσης και ένα παιχνίδι.
Ελληνικό μενού και ονομασία δρόμων - πόλεων
Ενσωματωμένη μπαταρία με αυτονομία 4 ωρών

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται βάση μηχανής με ενσωματωμένη τροφοδοσία, ακουστικό bluetooth, φορτιστής σπιτιού, θήκη μεταφοράς, οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και CD οδηγιών χρήσης.

Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του TIBO A1200i.

Διαφέρει ως προς τα ακόλουθα ΕΠΙΠΛΕΟΝ χαρακτηριστικά :

** Με πατενταρισμένο σύστημα AIL, οπτική ένδειξη στροφής με "φλας"
** Ενσωματωμένη επαναφ.μπαταρία με αυτονομία 6 ωρών
** Δερμάτινη θήκη,
** Επικοινωνία Bluetooth
** Ακουστικό Βluetooth
** Πλήρως αδιάβροχο
** Αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης.

τεχνικά χαρακτηριστικά ( όμοια με του A1200i)

** οθόνη αφής 3.5"
** ανάλυση οθόνης με 16.7 εκατομύρια χρώματα
** επεξεργαστής : Samsung / 400Mhz
** Microsoft Win CE.Net Core Version 5.0
** GPS λήψη με Sirf III / 12 - 20 καναλιών
** υποδοχή SD/MMC
** μπαταρία Ly-Polymer / 2100 mA
** Θερμοκρασία λειτουργίας από -20’C έως + 70’C
** Έξοδος ακουστικών Jack 3.5 (Stereo)
** αναπαραγωγή αρχείων multimedia (MP3, WAV, MMA, AVI), φωτογραφιών ( BMP / JPG)

Χάρτης : Ο πλέον αξιόπιστος DESTINATOR έκδοση 6.1 ΕΛΛΑΔΟΣ & ΚΥΠΡΟΥ από την NGI, με δυνατότητα αναβάθμησης 2 φορές ετησίως δωρεάν.


Σημείωση : τα προηγούμενα μοντέλα TIBO είχαν βγεί πρώτα στο τεστ των τεσσάρων τροχών (περιοδικού) μαίου 2007. Για να δούμε !!

πάντως στην πράξη το μηχάνημα πετάει...! (από το Multistore.gr)

Monitor Format: 4:3 Monitor

Integrated Radio: Without Radio

Monitor Size In Inches: 3.5

Traffic Message Channel (TMC): TMC ready

Manufacturer: Carpoint



:Απορία::Απορία:και απο ευρουλακια ποσο παει????

S.T
12-02-2009, 18:28
Από 299e έως 600e+ ανάλογα τι θέλεις.Kάνε και μία έρευνα εδώ:skroutz.gr.

mjtir
21-02-2009, 22:19
Αν και ειμαι ευχαριστημενος με το ZUMO 550 , θα περιμενα μεχρι να ζεστανει λιγο ο καιρος , μιας και το 660 ειναι προ των πυλων με ενδιαφεροντα καινουργια χαρακτηριστικα .

EOD-K9
22-02-2009, 12:42
Αν και ειμαι ευχαριστημενος με το ZUMO 550 , θα περιμενα μεχρι να ζεστανει λιγο ο καιρος , μιας και το 660 ειναι προ των πυλων με ενδιαφεροντα καινουργια χαρακτηριστικα .

ZUMO 660

http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/646/garmin-zumo.jpg

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=135&pID=15000

Gazi
22-02-2009, 20:27
TIBO A4050

Gazi
22-02-2009, 20:33
Λοιπον για να πιασουμε το θεμα οπως πρεπει.
βασικα ειναι το τι ζηταει ο καθενας να του προσφερει ενα gps και αν μπορουμε να καταλαβουμε την διαφορα μεταξυ gps και pda.

Εγω για τα ταξιδια στο εξωτερικο εχω ενα ZUMO 550 europe με τους χαρτες ολης της ευρωπης και της Ελλαδας. Για την ελλαδα περασα εναν μονος μου ποιο ενημερωμενο και ειμαι μια χαρα.

Το ΖUMO ειναι οτι ποιο ευκολο εχω λειτουργησει σε θεμα gps. Εχει τα παντα εχει οθονη αφης ειναι αδιαβροχο -δοκιμασμενο Αλπεις Μιλανο Σαν Μονι- τρελη βροχη και το παραμικρο προβλημα. Δεν χανει το σημα του μεσα σε τουνελ και ακομα με βρεγμενα γαντια ειναι πληρως λειτουργησιμο.
Για μπλουτουθ - εικονες - μουσικη και τα σχετικα δεν τα αναφερω γιατι ειναι στανταρ σε ενα καλο gps. Δουλευει και χωρις ρευμα και περνει εξωτερικη μνημη. Η μπαταρια του κραταει σχεδον 5 ωρες!!!

Οταν πηγαμε εξωτερικο περσυ οι αλλες 2 μοτο εχαν η μια ενα ΤΙΒΟ και η αλλη ενα pda. Καλα για το pda δεν το συζηταμε εχανε το σημα με το παρα μικρο ακομα και με συννεφια.
Το αλλο τωρα ηταν πολυ καλο αλλα με την βροχη δεν λειτουργουσε καλα η οθονη του και στα δυσκολα σε εκανε γυρο και δεν εκοβε δρομο . Δηλ στα δυσκολα ολοι εμπισευομασταν το ZUMO.
Πχ Πηγαινοντας για περασμα Σαν Μπερναρντ εκαναν εργα στην Εθνικη και ο δρομος ηταν κλειστος. Κανουμε δεξια και βάζουμε στα gps να μας βρουνε μια αλλη διαδρομη.....το ΤΙΒΟ εκανε ενα κυκλο 43 χλμ και το ZUMO 3 χλμ γιατι απλα...μας περασε μεσα απο ενα καμπινγκ που ειχε 2 εισοδους-εξοδους!!! Αντε γεια αφου το συζηταμε ακομα και γελαμε

Ναι κανει γυρο στα 450 ευρο αλλα εχει και βαση αυτοκινητου και μικροφονο και 2 διαφορετικες βάσεις μοτο και ολους τους χαρτες.

Για τα χωμτινα ταξιδια μου ο ZUMO δεν κανει!! Βασικα γιατι δεν παιρνει τους χαρτες τις αναβασης! Το εχουν σπαει τωρα αλλα και παλι κολαει και δεν μπορει να κανει πλοηγηση στο βουνο μονο ιχνος εχει.
Για αυτο ειχα το GARMIN C276. Το απολυτο οπλο για το βουνο. Δεν εχει πολυτελειες και οθονες αφης αλλα στην πλοηγηση και στις λυσεις που σου δεινει στα χωματα ειναι απιστευτο. Δεν το συζηταμε για αδιαβροχο και τα σχετικα αυτο ειναι στανταρ. Εχει επκταση μνημης και βάζεις οποιους χαρτες θέλεις αναλογα την περιταση (εγω εχω μια για τα χωματα , μια για την πολη ,και μια για το σκαφος με χαρτες Ναυτικους) .
Ερχετε και αυτο πληρες με κιτ αυτοκινητου σκαφους και μοτο. Δεν θυμαμαι ποσο κανει αλλα γυρο στα 500

Τωρα εχω ενα της μαμα BMW που ακομα το ψαχνω θα σας πω την γνωμη μου αλλη φορα.

Αυτα απο προσωπικη εμπηρια και πολλα ταξιδια

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΕΞΥΠΝΟΣ ¨Η ΞΕΡΟΛΑΣ!!!!!!!! το τονιζω για να μην παρεξιγηθω οπως εγινε καπου......αλλου απο....καποιον


Να ειστε ολοι καλα ΔΑΝΑΟΣ:Χαμόγελο:
Καλέ μου φίλε Δαναέ!!
Δεν διαφωνώ για αυτό που λες,μου φαίνεται λίγο περίεργο το να κάνει τόσο μεγάλη παραπάνω απόσταση το ΤΙΒΟ από ένα άλλο GPS.Μήπως κάτι δεν ήταν σωστά ρυθμισμέμο στις ρυθμίσεις???Κατι σαν: Να μην περάσει διαδρομή με διόδια,να μην μπαίνει σε παράδρομους,να κάνει την συντομότερη διαδρομή και το ποιό σημαντικό???Λειτουργία Πεζού....Κάτι μήπως από αυτά δεν ήταν στην κατάλληλη επιλογή? (Εγώ πάλι είμαι φανατικός με το ΤΙΒΟ) Είναι το 4 ΤΙΒΟ που έχω!! !! !!χα χα χα

ves
19-03-2009, 20:13
Ποια ειναι η γνωμη σας για το Nuvi 510 της Garmin;;;;;
Η τιμη του ειναι αρκετα δελεαστικη (327€) αλλα μια και δεν ξερω πολλα απο GPS....:hmmm:

http://egalaxy.gr/productdesc.php?id=1262

syan
19-03-2009, 20:42
Δεν φαίνεται κακό αλλά αν κατάλαβα καλά έχει Ιταλία και Ελλάδα μόνον. Η Ευρώπη έχει άλλα 145 Ευρω http://egalaxy.gr/productdesc.php?mid=5&subid=13&id=1326. (http://egalaxy.gr/productdesc.php?mid=5&subid=13&id=1326) Για κοίταξέ το...
Το θέμα με τα Garmin είναι ότι δεν έχουν τη λεπτομέρεια του Destinator στούς χάρτες Ελλάδος για όσους κάνουν χρήση βασικά μόνον Εσωτερικού.

Black_Shadow
20-03-2009, 23:27
NDRIVE CONCEPT 2009




http://www.youtube.com/watch?v=2-ihawARsUU




The thinnest GPS ever, now with a 4.3" widescreen! The NDrive Touch XL is at least 40% thinner and lighter than any other PND. This new Navigator goes way up in terms of quality, design and reliability, with light sensor and automatic screen brightness adjustment. This version comes packed with the well-known Real Navigation feature with Real Photos from lots of cities.
From: 100.00 €

ves
23-03-2009, 13:14
Δεν φαίνεται κακό αλλά αν κατάλαβα καλά έχει Ιταλία και Ελλάδα μόνον. Η Ευρώπη έχει άλλα 145 Ευρω http://egalaxy.gr/productdesc.php?mid=5&subid=13&id=1326. (http://egalaxy.gr/productdesc.php?mid=5&subid=13&id=1326) Για κοίταξέ το...
Το θέμα με τα Garmin είναι ότι δεν έχουν τη λεπτομέρεια του Destinator στούς χάρτες Ελλάδος για όσους κάνουν χρήση βασικά μόνον Εσωτερικού.


Λοιπον πηγα και το ειδα απο κοντα. Οντως εχει μονο χαρτη Ελλαδας και Ιαλιας αλλα νομιζω πως μπορω να βρω της Ευρωπης σχετικα ευκολα στο internet (ή μηπως κανω λαθος;;;;). Επισης μου ειπαν πως μπορει να παρει και χαρτες της Anavasis (;;;;;). Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι που μου ειπαν οτι η διαφορα του απο το Zumo 550 ειναι οτι το nuvi εχει καλυτερο λογισμικο και ελληνικα. "Και τοτε ρε μεγαλε γιατι εχουν 200€ διαφορα;;;; (Αυτο δεν το ειπα, ####σα γιατι ο τυπος ηταν λιγο τεραστιος).
Παντως απο κατασκευαστικης πλευρας μου φανηκε πιο καλο απο το TiBo A4050.

Τωρα πλεον μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι μπερδευτηκα περισσοτερο. :yz

EOD-K9
25-03-2009, 00:00
Γιατί παίζουν με την καψούρα μας ........ (έχει και ποιο καλή φωτεινότητα μην ξεχνάς ότι το παίρνουμε για μηχανή )

Πάντως φίλε εγώ πήρα το nuvi 200 γιατί είχα μπερδευτεί σαν εσένα.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος είναι φθηνό είναι μικρο και το βάζω στο τσεπάκι και του έχω φορτωμένο .........χάρτες και χαρτάκια και αν το σπάσω ή το χαλάσω με τα πειράματα που του κάνω θα πάρω άλλο;)
Στη Γαλλία το δοκίμασα και ήταν καλό (δεν είχα και άλλο βέβαια για να κάνω αντιπαραβολή )

Ναι παίρνει χάρτες ανάβασης

Αν και γουστάρω το tibo a4060 kai to zumo 660


Και αν θες να μπερδευτείς κι'αλλο κοίτα τα Garmin - Oregon (http://egalaxy.gr/productdesc.php?mid=4&subid=11&id=1289)

psyxanwmalos
25-03-2009, 02:41
ειχα κ πριν στο dakar, εχω τωρα κ στο GS, το mio P550 με destinator 7 κ ειμαι μια χαρα!! :Απορία:
εχω αγορασει κ μια ωραια βασουλα κ ειμαι cool driver!!! :sm8:

Jorge
25-03-2009, 16:06
Τελικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει gps που να τα κάνει όλα (πλήρης χάρτης Ελλάδας, Ευρώπης, χωματόδρομοι, αδιάβροχο, μεγάλη αυτονομία). Επιπλέον νομίζω ότι η αξία και ευχρηστία ενός gps έγκειται στους χάρτες που υποστηρίζει. Επειδή λοιπόν προσωπικά κινούμαι περισσότερο (ή μήπως μόνο, προς το παρόν??) σε άσφαλτο και Ελλάδα και επειδή για τη χώρα μας φαίνεται ότι καλύτερη χαρτογράφηση προσφέρει το destinator, ψηφίζω το TiBo A4050. Επιπλέον η τιμή του πλέον έχει πέσει αρκετά.
Στο http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?19563 το αγοράζεις με 279 ευρώ. Οι τιμές γενικά ποικίλουν. Για παράδειγμα στο
http://www.activate.gr/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,1183/category_id,172/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/ το έχει 100 ευρώ παραπάνω. Στο δεύτερο site διευκρινίζει ότι παρέχονται δωρεάν αναβαθμίσεις, ενώ το πρώτο δεν αναφέρει κάτι. Φαντάζομαι μπορεί να διευκρινιστεί αυτό.
Είμαι οριακά να προχωρήσω σε παραγγελία. Ενδεχομένως με μια ομαδική παραγγελία να πέσει και άλλο η τιμή.
Τι λέτε?

platon
25-03-2009, 16:27
Επειδή τον τελευταίο καιρό ψάχνω για να αλλάξω το pda (+Destinator) με κάτι καλύτερο, παραθέτω κάποιες σκέψεις, συμπεράσματα που έχω βγάλει διαβάζοντας σε διάφορα forums.

Έχουμε διάφορες κατηγορίες gps, ανάλογα με την τσέπη μας και τις ανάγκες μας.

Η πιο απλή είναι ένα MLSDestinator με μία oem βάση για την μηχανή σαν αυτή (http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=2762) ή (http://www.motoraid.eu/shop/index.php?cPath=202_151_391)

+ Χάρτες Αθήνας + γενικότερα Ελλάδας
+ Τιμή
-Δεν είναι αδιάβροχο
-Δεν έχει τους καλύτερους χάρτες για Ευρώπη


Μετά ανεβαίνουμε κατηγορία και πάμε σε gps για μηχανή. Εκεί παίζουμε ανάμεσα σε 2. Στο ZUMOτης Garmin και στο TIBOA4050. Και τα δύο έχουν υψηλή τιμή.
Eίναι αδιάβροχα, έρχονται με δική τους βάση για την μηχανή (το garmin έχει και για αυτοκίνητο) καθώς και τροφοδοσία.

Το TIBOέρχεται με Destinator, και κυκλοφορούν και κάτι κόλπα για να το σπάσεις να βάλεις και άλλους χάρτες.
Με την ngi και το destinator, παίζει ένα εταιρικό θέμα για το αν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους ίδιους χάρτες ή θα αλλάξει. Αν αλλάξει οι συσκευές που έχουν πουληθεί, τι θα γίνουν, θα αναβαθμίζονται, θα παραμείνουν όπως είναι ?

Το garmin θεωρείται από πολλούς το TOP μηχάνημα για αυτή τη δουλειά. Είναι δοκιμασμένο σε άσχημες καιρικές συνθήκες και ανταποκρίνεται πάντα άψογα.

Το Garmin, έχει πολύ καλούς χάρτες Ευρώπης και για την Ελλάδα χρησιμοποιεί χάρτες της Autodrive που όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει τους έχει ικανοποιήσει. (http://www.eranet.gr/geodata/el/gcupdates.html)
Με τους original χάρτες, κοστίζει γύρω στα 650€ !!! αλλά κυκλοφορεί και με σπασμένους. Επίσης υπάρχουν και χάρτες της Ανάβασης, για χωμάτινες διαδρομές κτλ.



Γενικότερα,
Αν κάποιος διαθέτει τα χρήματα, τσιμπάει ZUMO χωρίς κουβέντα.
Αν κάποιος θέλει απλά ένα GPS για 10 ταξίδια που θα κάνει τον χρόνο στην Ελλάδα και για την Αθήνα, τότε παίρνει ένα MLS Destinator και μία βάση και κάνει την δουλειά του. Αν βρέξει και χαθεί, σταματάει σε μία μεριά, το ανοίγει και κοιτάζει που πρέπει να πάει, αλλιώς παίρνει και μία αδιάβροχη θήκη.
Αν κάποιος θέλει χάρτες Ευρώπης + χωμάτινους, παίρνει ZUMO

Jorge
25-03-2009, 19:32
Επειδή τον τελευταίο καιρό ψάχνω για να αλλάξω το pda (+Destinator) με κάτι καλύτερο, παραθέτω κάποιες σκέψεις, συμπεράσματα που έχω βγάλει διαβάζοντας σε διάφορα forums.

Έχουμε διάφορες κατηγορίες gps, ανάλογα με την τσέπη μας και τις ανάγκες μας.

Η πιο απλή είναι ένα MLSDestinator με μία oem βάση για την μηχανή σαν αυτή (http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=2762) ή (http://www.motoraid.eu/shop/index.php?cPath=202_151_391)

+ Χάρτες Αθήνας + γενικότερα Ελλάδας
+ Τιμή
-Δεν είναι αδιάβροχο
-Δεν έχει τους καλύτερους χάρτες για Ευρώπη


Μετά ανεβαίνουμε κατηγορία και πάμε σε gps για μηχανή. Εκεί παίζουμε ανάμεσα σε 2. Στο ZUMOτης Garmin και στο TIBOA4050. Και τα δύο έχουν υψηλή τιμή.
Eίναι αδιάβροχα, έρχονται με δική τους βάση για την μηχανή (το garmin έχει και για αυτοκίνητο) καθώς και τροφοδοσία.

Το TIBOέρχεται με Destinator, και κυκλοφορούν και κάτι κόλπα για να το σπάσεις να βάλεις και άλλους χάρτες.
Με την ngi και το destinator, παίζει ένα εταιρικό θέμα για το αν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους ίδιους χάρτες ή θα αλλάξει. Αν αλλάξει οι συσκευές που έχουν πουληθεί, τι θα γίνουν, θα αναβαθμίζονται, θα παραμείνουν όπως είναι ?

Το garmin θεωρείται από πολλούς το TOP μηχάνημα για αυτή τη δουλειά. Είναι δοκιμασμένο σε άσχημες καιρικές συνθήκες και ανταποκρίνεται πάντα άψογα.

Το Garmin, έχει πολύ καλούς χάρτες Ευρώπης και για την Ελλάδα χρησιμοποιεί χάρτες της Autodrive που όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει τους έχει ικανοποιήσει. (http://www.eranet.gr/geodata/el/gcupdates.html)
Με τους original χάρτες, κοστίζει γύρω στα 650€ !!! αλλά κυκλοφορεί και με σπασμένους. Επίσης υπάρχουν και χάρτες της Ανάβασης, για χωμάτινες διαδρομές κτλ.



Γενικότερα,
Αν κάποιος διαθέτει τα χρήματα, τσιμπάει ZUMO χωρίς κουβέντα.
Αν κάποιος θέλει απλά ένα GPS για 10 ταξίδια που θα κάνει τον χρόνο στην Ελλάδα και για την Αθήνα, τότε παίρνει ένα MLS Destinator και μία βάση και κάνει την δουλειά του. Αν βρέξει και χαθεί, σταματάει σε μία μεριά, το ανοίγει και κοιτάζει που πρέπει να πάει, αλλιώς παίρνει και μία αδιάβροχη θήκη.
Αν κάποιος θέλει χάρτες Ευρώπης + χωμάτινους, παίρνει ZUMO


Μετά από κάποιο ψάξιμο σε άλλα forum διαπίστωσα ότι κάπου στον Νοέμβριο 2008 υπήρξε μια ανησυχία σχετικά με την τύχη της NGi (για το destinator). Δεν βρήκα κάτι περισσότερο. Πάντως αυτό που βρήκα είναι ότι τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε νέα έκδοση χαρτών από την εταιρεία. Δεν ξέρω αν απλά ήταν φήμες όσα λεγόντουσαν καθώς δεν είδα πουθενά επίσημη είδηση. Πάντως το ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε νέα έκδοση είναι μάλλον ενθαρυντικό.
Platon η πληροφορία για το εταιρικό θέμα που αναφέρεις προέρχεται από κάπου πιο "επίσημα" ή είναι πληροφορία που αναπαράγεται σε διάφορα forum?

bmwgogagis
25-03-2009, 20:20
εγω με το zumo 550 ειμαι πολυ ευχαριστημενος νομιζω οτι ειναι το καλυτερο.

platon
25-03-2009, 20:59
Platon η πληροφορία για το εταιρικό θέμα που αναφέρεις προέρχεται από κάπου πιο "επίσημα" ή είναι πληροφορία που αναπαράγεται σε διάφορα forum?

Είναι αυτή που κυκλοφορεί στα forums...

riko46
25-03-2009, 21:10
http://www.stuffmag.gr/stuff/images/stories/Gps/July_08/tibo%20a4050.jpg
TIBO A4050 (για μηχανή)
Φορητό Σύστημα πλοήγησης με ενσωματωμένο δέκτη GPS.


Πλήρως αδιάβροχο για χρήση πάνω σε μοτοσυκλέτα, με ειδική βάση στήριξης με τροφοδοσία.
Πρόγραμμα Πλοήγησης Destinator 7

Ελληνική Φωνητική Καθοδήγηση
Με πατενταρισμένο σύστημα AIL (Arrow Indicator Light), οπτικής ένδειξης στροφής με ενσωματωμένα ""φλας"".
Με λειτουργία Bluetooth (για ακουστικό από το κράνος)
Αναπαραγωγή μουσικής με αρχεία mp3, ταινιών με αρχεία Divx και φωτογραφιών με αρχεία jpeg, παιχνίδι.
Ελληνικό μενού και ονομασία δρόμων-πόλεων
Δωρεάν Αναβάθμιση Χάρτη 2 φορές το χρόνο
Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία με αυτονομία 6 ωρών
Δυνατότητα Επέκτασης με χάρτες Ευρώπης.
Στην συσκευασία περιλαμβάνεται βάση μηχανής με ενσωματωμένη τροφοδοσία, ακουστικό Bluetooth, φορτιστής σπιτιού, δερμάτινη θήκη μεταφοράς, οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και CD οδηγιών χρήσης.
ΚΑΤΩ ΑΠΟ 400 Ευρω
Το χρησιμοποιω Ευρώπη και Ελλάδα - Πολύ Καλό!!



To εχω, είναι όντως πολύ καλό....:cool:

ves
26-03-2009, 14:04
Λοιπον εχω καταληξει στα παρακατω συμπερασματα:

1) Το Zumo 550 τα κανει ολα πολυ καλα, αλλα ειναι και πολυ ακριβο συγχρονως.
2) Το TiBo A4050 εχει πολυ καλους χαρτες αλλα υστερει σε ποιοτητα κατασκευης και ειναι και σχετικα ακριβο.
3) Το Nuvi 510 εχει αρκετα καλη τιμη αλλα υστερει σε χαρτες (νομιζω οτι ειναι κατι ενδιαμεσο).
4) Το MLSDestinator εχει μακραν την καλυτερη τιμη οπως και χαρτες αλλα δεν ειναι αδιαβροχο.

Διορθωστε με οπου κανω λαθος (θα με βοηθησει παρα πολυ).

Νομιζω οτι δεν μπορεις να τα εχεις ολα και το κακο ειναι οτι οσο το ψαχνω τοσο δεν μπορω να καταληξω καπου!!!!!

Τελικα αυτος που ειπε το "μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι" σιγουρα κατι ηξερε παραπανω απο εμας!!!!

Jorge
26-03-2009, 14:33
Λοιπον εχω καταληξει στα παρακατω συμπερασματα:

1) Το Zumo 550 τα κανει ολα πολυ καλα, αλλα ειναι και πολυ ακριβο συγχρονως.
2) Το TiBo A4050 εχει πολυ καλους χαρτες αλλα υστερει σε ποιοτητα κατασκευης και ειναι και σχετικα ακριβο.
3) Το Nuvi 510 εχει αρκετα καλη τιμη αλλα υστερει σε χαρτες (νομιζω οτι ειναι κατι ενδιαμεσο).
4) Το MLSDestinator εχει μακραν την καλυτερη τιμη οπως και χαρτες αλλα δεν ειναι αδιαβροχο.

Διορθωστε με οπου κανω λαθος (θα με βοηθησει παρα πολυ).

Νομιζω οτι δεν μπορεις να τα εχεις ολα και το κακο ειναι οτι οσο το ψαχνω τοσο δεν μπορω να καταληξω καπου!!!!!

Τελικα αυτος που ειπε το "μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι" σιγουρα κατι ηξερε παραπανω απο εμας!!!!

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα νομίζω αλλά όσον αφορά το TiBo δεν έχω δει κάπου ότι υστερεί σε ποιότητα. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι απλά δεν μπορεί να πάρει τους χάρτες της ANAVASIS για χώμα, ούτε και χάρτες για θάλασσα ή ορειβασία όπως το nuvi 510. Αυτό είναι το μοναδικο του μειονέκτημα. Όσον αφορά την τιμή δεν νομίζω ότι πλέον είναι ακριβότερο από το nuvi 510, για αυτό και κλίνω προς την αγορά του. Κατόπιν μιας μικρής έρευνας και σχετικής τηλεφωνικής επικοινωνίας βρήκα στο http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=9740 να κοστίζει 333,20 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται το destinator και οι χαρτες. Επίσης μου είπαν ότι σε περίπτωση ομαδικής αγοράς η τιμή αλλάζει αλλά πρέπει να ξέρουν σίγουρα για πόσα τεμάχια υπάρχει ενδιαφέρον.
Να προτείνω να εξετάσουν το θέμα οι administrators?Ενδεχομένως εκείνοι να βρουν και κάτι καλύτερο. Προσωπικά πάντως για ομαδική αγορά του TiBo είμαι μέσα.

GeorgeP
26-03-2009, 14:51
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα νομίζω αλλά όσον αφορά το TiBo δεν έχω δει κάπου ότι υστερεί σε ποιότητα. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι απλά δεν μπορεί να πάρει τους χάρτες της ANAVASIS για χώμα, ούτε και χάρτες για θάλασσα ή ορειβασία όπως το nuvi 510. Αυτό είναι το μοναδικο του μειονέκτημα. Όσον αφορά την τιμή δεν νομίζω ότι πλέον είναι ακριβότερο από το nuvi 510, για αυτό και κλίνω προς την αγορά του. Κατόπιν μιας μικρής έρευνας και σχετικής τηλεφωνικής επικοινωνίας βρήκα στο http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=9740 να κοστίζει 333,20 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται το destinator και οι χαρτες. Επίσης μου είπαν ότι σε περίπτωση ομαδικής αγοράς η τιμή αλλάζει αλλά πρέπει να ξέρουν σίγουρα για πόσα τεμάχια υπάρχει ενδιαφέρον.
Να προτείνω να εξετάσουν το θέμα οι administrators?Ενδεχομένως εκείνοι να βρουν και κάτι καλύτερο. Προσωπικά πάντως για ομαδική αγορά του TiBo είμαι μέσα.
to TIBO 4050 ειναι μακράν το καλυτερο απο όλα!! Κατ'αρχη εχει χαρτες της NGI που οληρεστεροι και ανα τακτα χρονικα διαστηματα ανανεουμενοι δεν υπαρχουν σε άλλη εταιρεια. Χρησιμοποιω Destinator (οτι εχει και το ΤΙΒΟ δηλαδη) απο την εποχη του Destinator 3, και μεχρι σημερα εχω 3-4 αναβαθμισεις που καμια αλλη εταιρεια δεν εχει δωσει και μα΄λιστα τοσο αναλυτικα!!
Αυτα για τους χαρτες!!
Το ΤΙΒΟ ειναι δοκιμασμενο σε βροχη, σε ταξιδι, σε πολη, σε ορεινους ασφαλτινους δρόμους και παντους βγηκε ασπροσπροσωπο. Ποτε δεν εκανε λαθος και ποτε δεν εχασε το σημα του, παντα ειχε επαφη με 8 δορυφόρους εκτος μιας περιπτωσης που ειχε με 5 στην Κυψελη οταν η ασφαλης συνδεση για σωστη πλοηγησ ειναι οι 4 δορυφόροι! Τοποθετειται ευκολα στην μοτο ειναι ευδιακριτο, συνδεεται με βleutooth κ.λ.π.
Εκει που υστερει ειναι οι χαρτες της ''ΑΝΑΒΑΣΗς'' που δεν τους δεχεται διότι ειναι σε συστημα ''Garmin'' αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα!! Οπως εχουν τα πραγματα ¨η θα παρεις το τελειοτερο για τον ασφαλτινο δρομο (TIBO-Destinator-NGI) ¨η θα παρεις το τελειοτερο για τα βουνα (Garmin, Nuvi) με σηματικη εως ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ υστερηση στην ασφαλτο!!!

GeorgeP
26-03-2009, 15:11
ξεχασα οτι Η ιδια παραπανω εταιρεια (destinator-NGI) εχει βγάλει στην παραγωγη και διαθετει στο εμποριο το Genius Drive με ανανεωμενο συγχρονο λογισμικό, το οποιο περνιεται στο ΤΙΒΟ σε διαφορετικη καρτα με 50ε και τους ιδιους χαρτες της NGI, eιναι αρκετα εως πολυ γρηγορωτερο, ομορφότερο αλλα πολυ προβληματικό ακομα και θελει πολλες διορθωσεις μεχρι να εξισωθει με το ''απαρχαιωμενο'' λογισμικο του Destinator!! Σε διαδρομη εντος πόλης κι απο το Φλοισβο μεχρι κάποια οδο στο Π.Φαληρο το Genius εκανε 3 λάθη στέλνοντας με σε δρόμους που απαγορευοταν ¨η σε δρόμους που κάποτε υπηρχε προσβαση (στο ρευμα για γλυφάδα, στο υψος του Πράπα με εστελνε αριστρα ενω απαγορευεται πια λογω τραμ) κ.α!!

arisxios
26-03-2009, 15:43
Τελικά μήπως πρέπει να κάνουμε μια λίστα για να δούμε πόσα κομμάτια μαζεύονται ;




1)Το Zumo 550 τα κανει ολα πολυ καλα, αλλα ειναι και πολυ ακριβο συγχρονως.









2) Το TiBo A4050 εχει πολυ καλους χαρτες αλλα υστερει σε ποιοτητα κατασκευης και ειναι και σχετικα ακριβω.









3) Το Nuvi 510 εχει αρκετα καλη τιμη αλλα υστερει σε χαρτες (νομιζω οτι ειναι κατι ενδιαμεσο).









4) Το MLSDestinator εχει μακραν την καλυτερη τιμη οπως και χαρτες αλλα δεν ειναι αδιαβροχο.

Vstrommer71
27-03-2009, 03:44
Πρωτες εντυπωσεις απο το Nuvi 510:
-Προσιτη τιμη σγορας(330 €),αδιαβροχο IPX7
-Ευκρινεστατη,κατω απο ολες τις συνθηκες,οθονη
-Hχειο που...ακουγεται ακομα και επανω στο μηχανακι!
-Ευκολος χειρισμος,ακομα και με χοντρα γαντια
-Πολυ γρηγορος εντοπισμος θεσης
-Ως προς τους χαρτες δεν βλεπω και καμμια ιδιαιτερη υστερηση μιας και ερχεται με προφορτωμενο τον Autodrive για Ελλαδα,Ελλαδα-Ιταλια της Garmin.
Στο δικο μου επανω εχω προσθετα τον Ευρωπαϊκο City Navigator 2009 και τον χαρτη της Αναβασης Toponavigator 4
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ(επι των χαρτων)
Ο ελληνικος της Autodrive ειναι μετριος(σε σχεση με τον Destinator)
O ευρωπαϊκος της Garmin στην εκδοση 2009 εχει πολυ βελτιωμενη καλυψη στην Ελλαδα και πρακτικα 99% καλυπτει τις αναγκες ενος μεσου χρηστη
Ο χαρτης της Αναβασης ειναι απλα καταπληκτικος ΑΛΛΑ περιοριζεται(πιθανοτατα απο μικρη RAM του συστηματος) και ετσι μας δινει πλοηγηση,εκτος δρομου,σε μικρες αποστασεις 40-50χλμ.Ετσι για να πλοηγηθουμε σε μεγαλες αποστασεις απλα ''σπαμε'' την διαδρομη σε ενδιαμεσα σημεια.Πιθανοτατα εδω εντοπιζεται και η εξηγηση της διαφορας τιμης του 510 σε σχεση με το Zumo

Oποτε η δικη μου αποψη ως προς το θεμα επιλογης GPS?
Mια συσκευη για το οχημα με δυνατοτητες πλοηγησης στο κυριο και δευτερευον οδικο δικτυο(οπως το Nuvi 510) και μια συσκευη outdoor GPS(οπως το ΑΨΟΓΟ 60Csx) για να το παιρνουμε μαζι μας σε πεζοποριες κλπ

fmargaritis
27-03-2009, 13:40
www.navimania.gr

arisxios
27-03-2009, 16:14
Τελικά μήπως πρέπει να κάνουμε μια λίστα για να δούμε πόσα κομμάτια μαζεύονται ;




1)Το Zumo 550 τα κανει ολα πολυ καλα, αλλα ειναι και πολυ ακριβο συγχρονως.









2) Το TiBo A4050 εχει πολυ καλους χαρτες αλλα υστερει σε ποιοτητα κατασκευης και ειναι και σχετικα ακριβω.









3) Το Nuvi 510 εχει αρκετα καλη τιμη αλλα υστερει σε χαρτες (νομιζω οτι ειναι κατι ενδιαμεσο).

1)-Vstrommer7






4) Το MLSDestinator εχει μακραν την καλυτερη τιμη οπως και χαρτες αλλα δεν ειναι αδιαβροχο.

Arkas
27-03-2009, 22:17
www.navimania.gr (http://www.navimania.gr)
Thanks Φίλιππε!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
28-03-2009, 02:44
Το θέμα κλειδώνεται

και μεταφέρεται ΕΔΩ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=1785),

όπου υπάρχει και ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ,

προκειμένου να επιλεγεί το GPS

με την μεγαλύτερη δημοτικότητα .....;););)


.