PDA

View Full Version : Xωμάτινες Διαδρομές


wet & dirty
03-11-2009, 12:13
Εδω θα μπορούμε να βάζουμε τις χωμάτινες διαδρομές που έχουμε κάνει ετσι ώστε να μπορουμε να εχουμε τις πληροφορίες που θέλουμε για όλα τα μέροι τις Ελλάδας για travel enduro....;);););)

wet & dirty
03-11-2009, 12:47
ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ-ΤΑΥΓΕΤΟΣ

ειναι μια απο τις αρκετα ομορφες διαδρομές ξεκινώντας απο αθηνα προς καλαματα η απο αθηνα προς σπάρτη

αθηνα προς καλαματα

αφου περάσουμε την καλαματα ακολουθουμε τον παραλιακό δρομο της και θα βγουμε στο χωριο καρδαμυλη μετα απο το χωριο στο 1,5 χιλ περιπου υπαρχη μια διχάλα με πινακίδες προς τα ορεινα χωρια του Ταυγέτου κανουμε αριστερα στην διχαλα και ολα απο κει και περα ειναι ευκολα ενας δρομος μας βγάζει στον παλιο Βασιλικο δρομο του Ταυγετου(χωματόδρομος) οπου με την βοήθεια τον πινακιδων στο βουνο μετα απο 60 λεπτα βγαινουμε απο τον χωματοδρομο,στις πινακίδες ακολουθούμε την κατευθηνση προς Γυθειο.ο χωματόδρομος τελειωνη στο μοναστηρι της Παγαγίας της Γιάτρισας και απο εκει το γυθειο ειναι 44χιλ.
η χωματινη διαδρομη ειναι μεσα απο το δασος Βασιλικης οπου κυριαρχει το πράσινο και οι καλυβες τον χωρικων απο τα γυρο χωρια του Ταυγετου.το εδαφος ειναι περισότερο πετρινο παρα χωματινο......;);););)

καλο ειναι να εισαστε νωρις στο χωμα γιατι υπάρχουν απίστευτες διαδρομες προς Αγιο Δημητριο και αλλα χωρια στο βουνο για να δειτε αλλα μεροι εκτος απο τον κεντρικο χωματόδρομο!!!!!

italos
03-11-2009, 16:00
Mια άλλη πολύ καλή διαδρομ'η χωμάτινη που μπορεί να συνδιαστεί με 2ήμερο στυ γύρω περιοχή είναι το Μαίναλον!

Μετα τη συραγγα του Αρτεμίσιου περνάμε τα διόδια πρός Τρίπολη και στα πρώτα 500 μέτρα συναντάμε πινακίδες για Βυτίνα κ Λεβίδι(χωριό μου) στρίβουμε δεξία και σε 15χλμ είμαστε Λεβίδι!!

Στη κεντρική πλατεία του χωριού βρίσκετε το Δημαρχείο.....ακολουθάμε την ανηφόρα του δημαρχείου προς το βουνό όταν στα 500 μέτρα συναντάμε μια είσοδο χωμάτινη....μπυκάρουμε μέσα μάχιμοι βγάζοντας αντισπίν και abs και ξεκινάμε κ λερωνόμαστε!!!

Πολύ ωραία χωμάτινη διαδρομή που καλύπτει όλα σχεδόν τα τερέν...κροκάλα-χαλίκι-νρολακούβες-απαλό χώμα!! Η διαδρομή έχει κάποιες διακλαδώσεις μην ανησυχείτε όλες οδηγούνε στους κεντρικούς άξονες......η πίσω διακλάδωση μας βγάζει στη πίσω πλευρά του Μαίναλου και κάνοντας δεξιά πάμε προς Βυτίνα και αριστερά προς Χιονοδρομικό!

Υπάρχουν πολλά χιλιόμετρ χώματος που μπορεις να καλύψεις και να το ευχαριστηθείς..η φύση στο απόλυτο μεγαλείο της.....έλατό παντού!!!

Επίπεδο δυσκολίας μέτριο....αλλά πάντα χρειάζεται πολύ προσοχί και συγκεντρωση!

Μέσα απο τις χωμάτινς μπορείς να βγεέίτε Δημητσάνα...είτε Βυτίνα...είτε πάλι προς Λεβίδι...είτε χιονοδρομικό!

Για περισσοτερες ινφο σε pm.!


Για τους καλοφαγάδες πάντα τα γουρουνόπουλα της αρκαδίας θα τους περιμένουν και τα γκλυκά της περιόχης! Συνδιάζεσται την εκδρομή με διαμονή σε παραδοσιακούς ξενώνες της περιοχή που είναι και σχετικά σε λογικές τιμές!

Ιtalos