PDA

View Full Version : Wi-Fi Direct για λιγότερα καλώδια


skippybi
04-11-2009, 18:56
http://www.adslgr.com/forum/images/icons/wifi.png Ένα νέο πρότυπο λειτουργίας του γνωστού Wi-Fi θα επιτρέψει σε ασύρματες συσκευές να συνδέονται μεταξύ τους χωρίς την διαμεσολάβηση του router. To νέο πρωτόκολλο με την ονομασία Wi-Fi Direct ανακοινώθηκε χθες από την Wi-Fi Alliance, την ένωση βιομηχανιών που σχετίζονται με αυτήν την αγορά. Μέλη της Wi-Fi Alliance είναι εταιρείες όπως η Intel, η Apple και η Cisco. Μετατρέποντας το Wi-Fi σε έναν τρόπο άμεσης σύνδεσης ασύρματων συσκευών, η νέα αυτή τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση και απειλή για το Bluetooth.

O τρόπος λειτουργίας του Wi-Fi Direct θα επιτρέπει συσκευές που διαθέτουν δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης όπως κινητά τηλέφωνα, κάμερες, εκτυπωτές, υπολογιστές, πληκτρολόγια κ.α. να συνδέονται μεταξύ τους ανά δύο ή και περισσότερους. Το νέο πρότυπο θα υποστηρίζει τις συνήθεις ταχύτητες του Wi-Fi, θα διαθέτει ασφάλεια κωδικοποίησης WPA2 και οι συσκευές θα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων (με την επιφύλαξη των πιθανών εμποδίων που βρίσκονται ανάμεσα τους). Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάρχουσες συσκευές που υποστηρίζουν το 802.11 πρωτόκολλο θα μπορούν να λειτουργήσουν με το Wi-Fi Direct μετά από μία απλή αναβάθμιση λογισμικού.

Έτσι το Wi-Fi Direct θα μετατρέψει κάθε ασύρματη συσκευή σε access point ενώ θα αποτελεί εναλλακτική λύση απέναντι το Bluetooth που χρησιμοποιείται για peer to peer συνδέσεις ανάμεσα σε συσκευές όπως κινητό τηλέφωνο-ακουστικά. Παράδειγμα χρήσης του Wi-Fi Direct θα μπορούσε να είναι η σύνδεση μεταξύ μίας συσκευής αναπαραγωγής μουσικής και ενός κινητού τηλεφώνου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα ενδεχομένως να μειώσει την ανάγκη για χρήση ασύρματων routers.

Οι συνδέσεις μεταξύ υπολογιστών (και γενικώς συσκευών που υποστηρίζουν ασύρματη δικτύωση) υποστηρίζονται ήδη από το Wi-Fi πρωτόκολλο 802.11 και ονομάζονται Ad hoc συνδέσεις. Η διαφορά του Wi-Fi Direct έγκειται στο ότι κάνει την ανίχνευση, εγκατάσταση και διαχείριση τέτοιων συνδέσεων πιο εύκολη και πιο απλή. Η Wi-Fi Alliance σκοπεύει να δημοσιεύσει τα χαρακτηριστικά του νέου προτύπου σύντομα και δηλώνει πως εντός του 2010 θα ξεκινήσει η πιστοποίηση συσκευών που το υποστηρίζουν.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
04-11-2009, 20:29
Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάρχουσες συσκευές που υποστηρίζουν το 802.11 πρωτόκολλο θα μπορούν να λειτουργήσουν με το Wi-Fi Direct μετά από μία απλή αναβάθμιση λογισμικού.



πολύ ενδιαφέρον ακούγεται ....http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/BRAV-81.gif

EOD-K9
04-11-2009, 20:51
http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203FB.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10)
(http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12)