PDA

View Full Version : Παράξενες ασθένειες


skippybi
04-11-2009, 19:07
http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2009/11/Dr-House.jpg
Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο περίεργες ασθένειες στον κόσμο. Γιατί δεν είναι μόνο η γρίπη των χοίρων που μπορεί να μας αναστατώσει… Απολαύστε!

1. Elephantiasis: Lymphatic filariasis, επίσης γνωστή και ως elephantiasis (στα ελληνικά Ελεφαντίαση), είναι η γνωστή αλλά συνάμα πολύ περίεργη ασθένεια όπου μέλη του ανθρώπινου σώματος διογκώνονται περίεργα, πρήζονται δημιουργώντας απόκοσμες μορφές στα χέρια και στα πόδια του ανθρώπου που υποφέρει από την πάθηση. Η ασθένεια προκαλείται από παρασιτικές μορφές ζωής που μεταδίδονται στον άνθρωπο από τα κουνούπια. Η ελεφαντίαση αυτή τη στιγμή έχει χτυπήσει πάνω από 120 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και 40 από αυτά τα εκατομμύρια είναι σε προχωρημένο στάδιο. Όταν ένα θηλυκό κουνούπι τσιμπήσει τον άνθρωπο και του μεταδώσει αυτούς τους μικροοργανισμούς μέσα στο αίμα, αυτά με τη σειρά τους προκαλούν το αίμα να κυκλοφορήσει και στους παρακείμενους ιστούς με αποτέλεσμα την σταδιακή διόγκωση χεριών, ποδιών, γεννητικών οργάνων και στήθους.

2. Progeria: Πρόωρη γήρανση. Συμβαίνει από ένα μικρό ελάττωμα στον γενετικό κώδικα του παιδιού, αλλά οι συνέπειες είναι τεράστιες. Κατά μέσο όρο όταν ένα παιδί γεννηθεί με αυτή την πάθηση δεν πρόκειται να ζήσει για παραπάνω από 13 χρόνια. Η γήρανση του σώματος εξελίσσεται ταχύτατα σε σχέση με του φυσιολογικού ανθρώπου και του προκαλεί όλα τα συμπτώματα που εμφανίζονται σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, όπως αρθρίτιδα, καρδιακά προβλήματα, τριχόπτωση κλπ. Είναι εξαιρετικά σπάνια ασθένεια και αυτή τη στιγμή υπάρχουν παγκοσμίως 48 μόνο περιπτώσεις παιδιών με την ασθένεια αυτή.

3. Werewolf syndrome: Το σύνδρομο του Λυκανθρώπου. Όταν ο δύο χρονών Abys DeJesus άρχισε να βγάζει σκούρες τρίχες στο πρόσωπό του οι γιατροί διέγνωσαν αμέσως το σύνδρομο του Λυκανθρώπου. Η συγκεκριμένη ασθένεια ονομάζεται έτσι γιατί όσοι νοσήσουν από αυτήν μοιάζουν εμφανισιακά με τον μύθο του Λυκανθρώπου, εκτός βέβαια από τα δόντια και τα νύχια. Στο Μεξικό μάλιστα μια ολόκληρη οικογένεια ανδρών είχαν αυτήν την πάθηση σε ολόκληρο το πρόσωπο και το πάνω μέρος του σώματος, τόσο έντονη που προτάθηκε σε 2 από τα μέλη της οικογένειας να πάρουν μέρος ως guest star στη γνωστή σειρά X-Files, την οποία προσφορά όμως αρνήθηκαν.

4. Blue skin disorder: Μια μεγάλη οικογένεια γνωστή ως οι “μπλε άνθρωποι” έμεναν στους λόφους του Troublesome Creek στο Kentucky μέχρι τα 1960. Οι περισσότεροι από αυτούς έζησαν πάνω από 80 χρόνια χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά όλοι τους είχαν μπλε δέρμα. Το φαινόμενο αυτό μάλιστα πέρασε από γενιά σε γενιά. Το χρώμα τους, αν και ονομάστηκε “η διαταραχή του μπλε δέρματος” το φαινόμενο, δεν ήταν ακριβώς μπλε αλλά πλησίαζε προς το σκούρο μπλε προς μωβ.

5. Pica: Η ασθένεια Pica είναι ένα περίεργο φαινόμενο που προκαλεί στον ασθενή την ανάγκη να καταναλώσει μη φαγώσιμα υλικά αντί φαγητού! Χώμα, χαρτί, κόλλα και πηλός είναι κάποια από αυτά τα υλικά. Λέγεται ότι προκαλείται από έλλειψη μεταλλικών στοιχείων στο ανθρώπινο σώμα. Οι ειδικοί δεν βρήκαν πραγματική αιτία πάντως, ούτε θεραπεία.

6. Vampire disease: Ο Βαμπιρισμός, ή η ασθένεια των Βαμπίρ, πήρε το όνομά της από τις ιστορίες του Δράκουλα και των Βαμπίρ. Πρόκειται για μια ασθένεια κατά την οποία ο ασθενής έχει σοβαρή αλλεργία στο φως. Με την παραμικρή έκθεση στις ακτίνες του ηλίου δημιουργούνται φουσκάλες σε ολόκληρο το σώμα του, και πολλοί ασθενείς υποφέρουν και από πόνους. Προφανώς δεν έχουν ορμές σαν των βρικολάκων, δηλαδή να πίνουν αίμα, αλλά υποφέρουν πραγματικά με την έκθεση στον ήλιο. Πρόκειται για μια επίσης εξαιρετικά σπάνια ασθένεια.

7. Alice in Wonderland syndrome: Το σύνδρομο Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, όπως ονομάζεται, ή αλλιώς micropsia, είναι μια πάθηση που προκαλεί αποπροσανατολισμό στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα, επηρεάζοντας την οπτική αντίληψη του ασθενούς. Ο ασθενής που πάσχει από αυτή την ασθένεια βλέπει ανθρώπους, μέλη ανθρώπων, ζώα ή ακόμα και μη κινούμενα αντικείμενα ως αρκετά μικρότερα απ’ ότι στην πραγματικότητα! Γενικά το αντικείμενο εμφανίζεται στο ανθρώπινο μάτι πολύ μακριά ή υπερβολικά κοντά την ίδια στιγμή. Για παράδειγμα ένας σκύλος μπορεί να μοιάζει με ποντίκι σε μέγεθος για τον ασθενή ή ένα αμάξι μπορεί να νομίζει ότι είναι αυτοκινητάκι παιχνίδι. Αυτό το φαινόμενο προσδίδει και μία δεύτερη ονομασία στην ασθένεια: Lilliput sight (Λιλιπούτεια όραση) ή Lilliputian hallucinations (Λιλιπούτειες παραισθήσεις). Όποιος έχει την ασθένεια αυτή δεν έχει πρόβλημα με τα μάτια του, αλλά με τον τρόπο που μεταφράζει ο εγκέφαλος τις εικόνες που του στέλνει το μάτι.

8. Blaschko’s lines: Οι Γραμμές του Μπλάσκο είναι μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια και πρωτοεμφανίστηκε το 1901, ανακάλυψη του Γερμανού δερματολόγου Alfred Blaschko. Περίεργες γραμμές εμφανίζονται σε ολόκληρο το σώμα. Ούτε μια συγκεκριμένη ασθένεια αλλά ούτε ένα προβλέψιμο σύμπτωμα η ασθένεια αυτή είναι μια αόρατη φόρμα βασισμένη στο ανθρώπινο DNA. Κάποιοι την κληρονομούν και εμφανίζουν γραμμές κάτω από το δέρμα τους σε ολόκληρο το σώμα τους. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό στους εξακριβωμένους ασθενείς εμφανίζεται το σχήμα V στο σημείο της σπονδυλικής στήλης και το S μπροστά στο στήθος.

9. Walking Corpse syndrome: Το σύνδρομο του Κινούμενου Πτώματος είναι ένα σύνδρομο πνευματικής κατάθλιψης και με τάσεις αυτοκαταστροφής, στο οποίο ο ασθενής παραπονιέται ότι έχει χάσει τα πάντα: περιουσία, μέρος του σώματός του, ή ακόμα μπορεί να πιστεύει ότι έχει πεθάνει και ότι είναι ένα κινούμενο… πτώμα! Σε προχωρημένες περιπτώσεις ο ασθενής παραπονιέται ότι μυρίζει την σήψη του ίδιου του του σώματος(!) και ότι νιώθει σκουλήκια κάτω από το δέρμα του. Το φαινόμενο μπορεί να προκληθεί και από μεγάλο χρόνο στέρησης ύπνου ή από ανθρώπους που υποφέρουν από στέρηση σε ουσίες όπως οι αμφεταμίνες και η κοκαΐνη. Το παράδοξο είναι ότι αρκετοί ασθενείς που φτάνουν στο στάδιο του να πιστεύουν ότι είναι νεκροί, αρχίζουν να πιστεύουν ότι είναι και αθάνατοι!

10. Jumping frenchman disorder: Η διαταραχή του Γάλλου που χορο###### έχει ως κεντρικό χαρακτηριστικό την υπερβολική αντίδραση του ασθενούς σε απρόσμενους ήχους ή εικόνες. Για παράδειγμα αν τρομάξετε κάποιον που υποφέρει από αυτή την ασθένεια θα αρχίσει να ανεμίζει τα χέρια του από πανικό, να χορο######, να ουρλιάζει, να κλαίει και να επαναλαμβάνει κάποια λέξη συνεχώς. Το φαινόμενο πρωτοεμφανίστηκε σε έναν ξυλοκόπο Γαλλοκαναδέζικης καταγωγής, από κει και η ονομασία.


Πηγή: Otherside.gr

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
04-11-2009, 20:27
Μακριά από μας ....:o

MARK
05-11-2009, 14:17
Μακριά από ολους μας....;)