PDA

View Full Version : ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ


MARK
15-11-2009, 13:31
Οι λιμενεργάτες είναι άλλος ένας 'στρατός κατοχής' της χώρας μας.



Από προσωπικές μου πληροφορίες σας αναφέρω ότι τα αριθμητικά στοιχεία που παρατίθενται σε αυτό το άρθρο είναι πολύ συντηρητικά. Οι πραγματικοί μισθοί των λιμενεργατών είναι ακόμη μεγαλύτεροι.



Τα εισοδήματα τους φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη κυρίως μέσω εικονικών υπερωριών. Σε όλους τους γράφονται υπερωρίες που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ίσες με το υπόλοιπο αριθμό ωρών της ημέρας, 7 ημέρες την βδομάδα, 30 ημέρες τον μήνα.



Πέρα από το τρικ των εικονικών υπερωριών όλοι τους λαμβάνουν βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και όποιο άλλο επίδομα υπάρχει.



Επίσης βγαίνουν σε σύνταξη στα 50 τους και τα εφάπαξ που λαμβάνουν ξεκινούν από τις 300.000€ και πάνω.



Ο οργανισμός ελέγχεται από εργατοπατέρες και στην μεγάλη τους πλειοψηφία τους οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ κατάγονται από την Μάνη. Ο ΟΛΠ αποτελεί κλειστό γκέτο καθώς προσλαβάνονται μόνο οι ημέτεροι. Οι θέσεις είναι κλεισμένες χρόνια πριν. Μεταξύ σοβαρού και αστείου είναι το τυποποιημένο τηλεγραφήμα που έστελναν οι Μανιάτες μόλις γεννιόταν ένα παιδί προς τον ΟΛΠ "Εγεννήθη άρρεν κλείσατε θέσιν".



Το κόστος αυτών των 'μαφιόζων' πληρώνουμε όλοι μας.



Την επόμενη φορά λοιπόν μην αναρωτηθείς γιατί δεν έρχονται επενδυτές στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν δουλειές, γιατί δεν υπάρχουν μισθοί της προκοπής και γιατί όλα τα προϊόντα στην Ελλάδα κοστίζουν περισσότερο από ότι το εξωτερικό.



Προώθησε αυτό το μήνυμα σε όσους μπορείς γιατί αν δεν φύγουν από την χώρα 'οι στρατοί κατοχής' δεν πρόκειται να δούμε άσπρη ημέρα.



Δ.Κ.











Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Πλούσιοι λιμενεργάτες, φτωχοί λέκτορες (http://www.foreignpress-gr.com/2009/10/blog-post_2176.html)

Του Νεκτάριου Β. Νώτη (Capital.gr) (http://www.capital.gr/)



Την ώρα, που το λιμάνι του Πειραιά έχει παραλύσει από την απεργία των λιμενεργατών, και στα δημόσια ταμεία δεν μπαίνουν περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, από τους φόρους και τους δασμούς των εκτελωνισμών, ίσως λίγοι από εσάς έχετε σκεφτεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην ελληνική οικονομία!

Ίσως, ούτε και ο πρώην υπουργός Οικονομίας το είχε υπολογίσει, όταν τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωνε την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, με στόχο οι έχοντες να συμβάλουν στην ενίσχυση των εσόδων.

Με μισθούς, που μαζί με τις υπερωρίες φτάνουν έως και τα 140.000 ευρώ το χρόνο. Έτσι, μαζί με επιχειρηματίες, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και άλλα golden boys, οι λιμενεργάτες –στην πλειονότητά τους, όχι όλοι –συγκαταλέγονται στο περίπου 5% των Ελλήνων φορολογουμένων, οι οποίοι έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ!Οι φορτοεκφορτωτές βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας, με αποδοχές από 120.000 – 140.000 ευρώ. -με βάση τις λίστες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας-, ανήκουν στους 130.000 φορολογούμενους, οι οποίοι έλαβαν το σχετικό εκκαθαριστικό για τον κεφαλικό φόρο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος αποδοχών των συγκεκριμένων εργαζομένων κυμαίνεται –μαζί με τις υπερωρίες πάντα– στα 70.000 με 80.000 ευρώ.

Η πρακτική είναι γνωστή και δοκιμασμένη: Εργαζόμαστε με τέτοιους ρυθμούς κατά τη διάρκεια του κανονικού μας ωραρίου, ώστε –για να βγει η δουλειά– να χρειάζεται επιπλέον εργασία, δηλαδή υπερωρίες.

Όσο για το επιχείρημα των απεργών, ότι με την παραχώρηση του προβλήτα 2 στην Cosco θα απαξιωθεί ο προβλήτας 1, ίσως είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διοίκηση του ΟΛΠ να μειώσει τις χρεώσεις της σε αυτόν τον πρoβλήτα και να τις κάνει πιο ανταγωνιστικές. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων, δηλαδή στην ουσία να περιοριστούν οι υπερωρίες.

Όλα αυτά, την ώρα που ένας λέκτορας πανεπιστημίου αμοίβεται με 1.300 ευρώ το μήνα και ένας καθηγητής πρώτης βαθμίδας λαμβάνει περί τα 3200 ευρώ το μήνα!

Η πληροφορία ότι η κυβέρνηση εξετάζει επιβολή διπλής έκτακτης εισφοράς στους λιμενεργάτες, για να αντισταθμίσει τις απώλειες εσόδων, διαψεύδεται κατηγορηματικά

riko46
15-11-2009, 13:37
Αυτό που θα πω είναι ότι η Ελλάδα μόνο,
για διακοπές και συνδικαλισμό είναι..............Νεύρα


Αντε να μη πάρω φορα...................:mad:

S.T
15-11-2009, 15:32
Μπορούμε να ''φιλοξενήσουμε'' και την άλλη πλευρά ώστε ν'αρχίσει ο διάλογος??

Arkas
15-11-2009, 15:54
Μπορούμε να ''φιλοξενήσουμε'' και την άλλη πλευρά ώστε ν'αρχίσει ο διάλογος??

Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/images/rizospastis_plain_mini.gif

ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα αγώνα στους λιμενεργάτες της Θεσσαλονίκης
Να ξεσηκωθούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και να σταθούν πολύμορφα συμπαραστάτες στον αγώνα των συναδέλφων τους στο λιμάνι του Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ που χτες το πρωί περιόδευσε στον ΟΛΘ.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Θανάση Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννη Ζιώγα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, βουλευτή και Σωτήρη Ζαριανόπουλο μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, περιόδευσε στο ΣΕΜΠΟ και μίλησε με τους χειριστές της πρωινής βάρδιας. Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια και να οργανώσουν την αντίστασή τους ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, να παλέψουν για πλήρη σταθερή εργασία, για φθηνές - ασφαλείς μεταφορές για τον εργαζόμενο λαό, για αποκλειστικά δημόσια λιμάνια.
Προειδοποίησαν πως μετά το λιμάνι του Πειραιά, θα ακολουθήσει η σειρά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης να βγει στο σφυρί και να παραδοθεί προς εκμετάλλευση στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Ξεκαθάρισαν πως τα λιμάνια έχουν στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη του τόπου, η λειτουργία τους αφορά όλη την οικονομική ζωή της πόλης και της περιοχής και δεν μπορεί να παραδίδονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο.



http://3.bp.blogspot.com/_1MKvXup9R2U/ScK_rGEiGZI/AAAAAAAAERA/0F65ZXHShBg/S240/avgi.jpg

Αλ. Τσίπρας: Ο κυρίαρχος ρεαλισμός δεν συνάδει με τις ανάγκες τις κοινωνίας
"Είναι σύνηθες φαινόμενο στη χώρα μας, όταν ένα κόμμα γίνεται κυβέρνηση, να περνάει σε ένα είδος ρεαλισμού, ενός κυρίαρχου ρεαλισμού και να ξεχνάει τις προεκλογικές τους υποσχέσεις”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας (Αθήνα 9,84), ενώ πρόσθεσε πως “ο κυρίαρχος ρεαλισμός δεν συνάδει με τις ανάγκες τις κοινωνίας".
Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς περί μη αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης αν δεν παραχωρηθεί ο ΣΕΜΠΟ, τόνισε ότι “δεν είναι προαπαιτούμενο για να είσαι αξιόπιστος στις διεθνείς αγορές, όπως μας λένε, να εκχωρείς κομμάτι του δημόσιου πλούτου σου και στρατηγικής σημασίας τομείς” και πρόσθεσε "οι Γάλλοι που δεν έχουν δώσει το λιμάνι της Μασσαλίας, οι Γερμανοί που δεν έχουν δώσει το Αμβούργο στους Κινέζους, δεν είναι αυτοί αξιόπιστοι στις διεθνείς αγορές";
Αναφέροντας πως “δεν μπορεί η χώρα μας να γίνει υποδοχέας offshore εταιρειών που θα επενδύουν με προαπαίτηση τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων”, ο Αλ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι “το μεγαλύτερο κρίμα για την ελληνική οικονομία θα είναι εάν δημιουργηθεί αυτό το οποίο εικάζουμε. Μεταποιητικό κέντρο στο λιμάνι του Πειραιά για κινέζικα προϊόντα”.

gsmaniac
15-11-2009, 15:58
γεια σου ΣΥΝΤΡΟΦΕ δημητρη:sm7::sm7:

S.T
15-11-2009, 16:28
Σωστός ο ΑRKAS αν και εγώ θα προτιμούσα να είχαμε μια απάντηση από εργαζόμενο στον Ο.Λ.Π :rolleyes:.Τέλος πάντων ας δούμε κάποια πράγματα1.Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και με τι καθεστώς εργάζονται εκεί;

Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ ΑΕ) απασχολούνται περίπου 1600 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων. Από αυτούς, περίπου 1200 είναι υπάλληλοι και περίπου 400 είναι οι λιμενεργάτες. Ο διαχωρισμός, που είχε σχέση και με το εργασιακό καθεστώς, ισχύει από πολύ παλιά αλλά εδώ και δύο δεκαετίες λόγω των εξελίξεων στην παγκόσμια ναυτιλία σε αρκετούς τομείς, όπως στα κοντέϊνερ, υπάλληλοι και λιμενεργάτες εργάζονται από κοινού στην φορτοεκφόρτωση. Οι υπάλληλοι, βέβαια, στελεχώνουν και τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. Από τους περίπου 1200 υπαλλήλους, περίπου 850, που είναι και οι παλαιότεροι, έχουν εκ του νόμου καθεστώς μονιμότητας, αφού ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ άλλοι 350 έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Με συμβάσεις αορίστου χρόνου απασχολούνται και οι λιμενεργάτες.

2. Ακούμε ότι η μεγαλύτερη διαφωνία των λιμενεργατών είναι να μη λειτουργήσει μία δεύτερη προβλήτα την οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά η COSCO. Γιατί ακριβώς αντιδρούν; Δεν θα διευκολυνθεί έτσι η δική τους δουλειά;

Η Cosco αναλαμβάνει να λειτουργήσει την προβλήτα ΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ, με υποχρέωση κατασκευής του προβλήτα ΙΙΙ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν διότι αυτή την στιγμή ο προβλήτας ΙΙ είναι ο μοναδικός εν λειτουργεία προβλήτας του Σ.ΕΜΠΟ, αφού ο προβλήτας Ι είναι κλειστός λόγω έργων επέκτασης και αναβάθμισης του εξοπλισμού του. Από εκεί και πέρα, οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι διότι όπως επισημαίνουν ο προβλήτας ΙΙ έχει κατασκευαστεί με κεφάλαια του ΟΛΠ, είναι βασική πηγή εσόδων του Οργανισμού και με την παραχώρησή του τίθεται σε κίνδυνο η εργασία τους.

3.Δεν διασφαλίζεται όμως η μονιμότητα των περίπου 1.600 εργαζομένων μετά τη σύμβαση COSCO - Δημοσίου;

Όχι. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τα μέχρι τώρα ισχύοντα είναι δεδομένη και γι' αυτό ανησυχούν οι εργαζόμενοι. Στις δύο προβλήτες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά απασχολούνται σήμερα περίπου 600 εργαζόμενοι. Με την παραχώρηση της μιας προβλήτας το αντικείμενο του ΟΛΠ ΑΕ θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, οπότε θα "περισσέψουν" τουλάχιστον 300 θέσεις εργασίας και σαφώς θα τεθεί θέμα απασχόλησης. Από την άλλη πλευρά, η σύμβαση δεν δεσμεύει την Cosco να προσλάβει εργαζόμενους του ΟΛΠ
4. Πόσο φθηνότεροι (εάν πράγματι) είναι οι Κινέζοι στις υπηρεσίες τους;

Η τιμολογιακή πολιτική, που θα ακολουθήσει η Cosco είναι ακόμα άγνωστη, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα είναι φθηνότερη ή όχι στις υπηρεσίες της σε σχέση με τον ΟΛΠ ΑΕ. Μέχρι τον Ιούνιο του 2010 βάσει της σύμβασης η Cosco υποχρεούται να ακολουθεί τα τιμολόγια του ΟΛΠ ΑΕ, αφού και οι δύο θα λειτουργούν από κοινού στην προβλήτα ΙΙ μέχρι να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η προβλήτα Ι, τον οποίο διατηρεί ο ΟΛΠ ΑΕ. Από εκεί και πέρα, η κινέζικη εταιρεία θα ακολουθήσει την δική τιμολογιακή πολιτική. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι οι τιμές θα είναι ανταγωνιστικές στο φορτίο διαμετακόμισης για να προσελκύσει πελάτες αλλά δεν θα πρέπει να αναμένονται σοβαρές διαφοροποιήσεις στο "ανελαστικό" εισαγωγικό- εξαγωγικό φορτίο, που έτσι και αλλιώς θα "περάσει" από τον Πειραιά.

5. Γιατί «μας ήρθαν» οι Κινέζοι;

Κατ’ αρχάς να σημειωθεί ότι οι λιμενικές υπηρεσίες αποτελούν τη μοναδική, ίσως, αγορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει απελευθερωθεί. Και αυτό διότι η σχετική πρόταση Οδηγίας παρότι τέθηκε προς έγκριση δύο φορές στα ευρωπαϊκά όργανα καταψηφίστηκε τελικά και τις δύο φορές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που υποστήριζε την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών, προώθησε, από το 2006, τη σχετική διαδικασία μετά από ένα ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Κίνα. Αρχικά, με μια προσπάθεια διακρατικής συμφωνίας, που δεν έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακολούθως με προσπάθεια για παραχώρηση μέσω διαγωνισμού και των δύο προβλητών του ΣΕΜΠΟ. Τελικά προχώρησε στην παραχώρηση με διαγωνισμό της προβλήτας ΙΙ.

Το επιχείρημα, που προεβλήθη για αυτές τις διαδικασίες ήταν ότι ο ανάδοχος θα κάνει επενδύσεις στον προβλήτα ΙΙ, θα κατασκευάσει τον προβλήτα ΙΙΙ και θα προσελκύσει εμπορεύματα.

6.Το 2005 το ΥΕΝ είχε δημοσιεύσει λίστα αμοιβών λιμενεργατών με μισθούς έως 10.527 ευρώ. Τιτλοφορούσε δε την ανακοίνωσή του: "Οι αριστοκράτες λιμενεργάτες των ρετιρέ που αμείβονται με 150.000 ευρώ ετησίως διαμαρτύρονται". Πόσοι αμείβονται σήμερα με εκείνα τα προκλητικά ποσά και τι δουλειά κάνουν; Ποιος είναι κατά προσέγγιση ο μέσος όρος μηνιαίων αμοιβών;

Σήμερα, κανείς δεν αμείβεται με τέτοια ποσά. Εκείνο το διάστημα υπήρχαν ορισμένοι, ελάχιστοι λιμενεργάτες, με την ειδικότητα του "εναερίτη", που έκαναν μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη εργασία "κλειδώματος" και "ξεκλειδώματος" τεράστιων... βουνών κοντέϊνερ, αναγκαζόμενοι λόγω έλλειψης προσωπικού να εργάζονται διπλοβάρδια μέσα στην ημέρα, αργίες και σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα οι αποδοχές τους λόγω των υπερωριών να αυξάνονται. Ακολούθως, έγιναν προσλήψεις και σήμερα, ο μέσος όρος μηνιαίων αμοιβών των εργαζόμενων στο λιμάνι με υπερωρίες είναι περίπου 2000- 2100 ευρώ.

Ωστόσο, την τελευταία διετία λόγω της αποχής από τις υπερωρίες, που έκαναν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ο μέσος μηνιαίος μισθός διαμορφώνεται περίπου στα 1.700 ευρώ.

Από τους ισολογισμούς του ΟΛΠ προκύπτει πάντως ότι το ετήσιο εργοδοτικό κόστος ανά εργαζόμενο είναι της τάξης των 50.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μηνιαίες απολαβές (14 μισθοί) περίπου 3.600 ευρώ (μικτά) .

7. Υπάρχουν διεθνείς και ανεξάρτητοι δείκτες ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών λιμένων; Σε τι θέση κατατάσσονται οι ελληνικές υπηρεσίες;

Υπάρχουν διεθνείς δείκτες κατάταξης των λιμανιών ανάλογα με το διακινούμενο όγκο κοντέϊνερ, αφού άλλωστε αυτός είναι ο σημαντικότερος τρόπος μεταφορών στον χώρο του γενικού φορτίου. Ο Πειραιάς το 2003 βρισκόταν στην 47η Θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε διακίνηση κοντέϊνερ αλλά κυρίως λόγω της αναστάτωσης, που έχει δημιουργηθεί από το 2005, σημειώνει μεγάλες απώλειες και πλέον βρίσκεται κάτω από την 120η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε διακίνηση κοντέϊνερ.
8. Που αλλού στον κόσμο έχει επενδύσει η COSCO; Με τι αποτελέσματα;

Όταν αναφερόμαστε στην COSCO πρέπει να είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για έναν τεράστιο Όμιλο με πολλές δραστηριότητες γύρω από τη ναυτιλία και γενικότερα τις μεταφορές, Στον χώρο των λιμενικών υπηρεσιών δραστηριοποιείται η θυγατρική της Cosco Pacific, η οποία είναι ο 5ος μεγαλύτερος διαχειριστής κοντέϊνερ (container terminal) στον κόσμο, διαχειριζόμενη 18 τέρμιναλ στην Κίνα και 3 στο εξωτερικό. Στη Μεσόγειο η εταιρεία έχει παρουσία στο τέρμιναλ της διώρυγας του Σουέζ και στο λιμάνι της Νάπολης. Και στις δύο περιπτώσεις έχει μετοχική συμμετοχή μέχρι 25% σε σχήματα, όπου μετέχουν και άλλες εταιρείες αλλά και το Δημόσιο των δύο κρατών. Άλλωστε, η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στις 7 Οκτωβρίου 2009 για την ανάληψη της διαχείρισης του προβλήτα ΙΙ και του (υπό κατασκευή) ΙΙΙ του Πειραιά υπογράμμισε ότι είναι το "πρώτο αποκλειστικής ιδιοκτησίας εξωχώριο κοντέϊνερ τέρμιναλ, που αναλαμβάνει να διαχειριστεί".

9. Τι κυρώσεις υπάρχουν σε περίπτωση μη εφαρμογής της σύμβασης και από πότε αρχίζουν να «τρέχουν» ποινικές ρήτρες;

Σε γενικές γραμμές ποινικές ρήτρες αρχίζουν να "τρέχουν" από τη 1η Νοεμβρίου. Η σύμβαση προβλέπει αρκετές περιπτώσεις υποχρεώσεις καταβολής ρητρών και από τις δύο πλευρές, που φυσικά αποτελούν νομικά θέματα.

10. Ποια ήταν ακριβώς η στάση του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση;

Το ΠΑΣΟΚ είχε καταψηφίσει στη Βουλή το νόμο, με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης, η οποία είχε συναφθεί μεταξύ της ΟΛΠ ΑΕ και της Cosco Pacific ενώ στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε δεσμευτεί για επαναδιαπραγμάτευση σε βάθος για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

11. Είναι γνωστό ότι η COSCO έχει εξασφαλίσει ειδικά προνόμια (που δεν απολαμβάνει ο ΟΛΠ) για τις υπηρεσίες της, όπως απαλλαγή φόρου εισοδήματος επί τη βάσει αποφυγής διπλής φορολογίας, απαλλαγή τελών χαρτοσήμου για δανεικά κεφάλαια που αντλήθηκαν για τη χρηματοδότηση του έργου, επιστροφή ΦΠΑ εντός 60 ημερών έντοκα, (έναντι άτοκης επιστροφής με καθυστέρηση 2-3 χρόνων Ενημέρωσε για αυτά η Ελληνική κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Με τα άρθρα 2 και 3 του κυρωτικού νόμου της σύμβασης παραχώρησης δίνονται μια σειρά φορολογικά και άλλα προνόμια, τα οποία σύμφωνα με νομικούς δεν υπήρχαν στην διακήρυξη του διαγωνισμού, ώστε να είναι γνωστά σε όλους τους ενδιαφερόμενους ενώ λέγεται ότι υπάρχουν και άλλες προβλέψεις, που δεν ισχύουν για καμία άλλη εταιρεία στον ελληνικό χώρο, όπως π.χ. η επ' αόριστον δυνατότητα συμψηφισμού κερδών και ζημιών. Για το θέμα δεν είχε ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όπως απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος κ. Ταγιάνι σε πρόσφατη ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά και του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή θα ζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες προκειμένου να εκτιμηθεί κατά πόσο οι διατάξεις των άρθρων 2 και 3 το νόμου 3755 συμβιβάζονται με τους κοινοτικούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις

12.Πως είναι μια ημέρα ρουτίνας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά;

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 άρχισε να διαφαίνεται η κυριαρχία στο παγκόσμιο εμπόριο των μεταφορών με κοντέϊνερ . Έτσι, σιγά - σιγά σε όλα τα λιμάνια του κόσμου άρχισαν να αναπτύσσονται Σταθμοί Εμπορευματοκιβωτίων (κοντέϊνερ τέρμιναλ), που αποτελούν μια νευραλγική δραστηριότητα για κάθε λιμάνι. Στον Πειραιά, όπως και σε όλα τα λιμάνια του κόσμου, η λειτουργία είναι 24ωρη. Βάρδιες λιμενεργατών φορτοεκφορτώνουν και ταξινομούν κοντέϊνερ. Σε κανονικούς ρυθμούς υπολογίζεται ότι από το ΣΕΜΠΟ του Πειραιά εξυπηρετούνται στο 24ωρο περίπου 5.500 "κουτιά", εισαγωγής, εξαγωγής ή διαμετακόμισης.www.ethnos.gr

Το παραπάνω το βρήκα δημοσιευμένο στο :aristerospatriotis.blogspot.com

yannis
15-11-2009, 16:43
[QUOTE=MARK;93467]Οι λιμενεργάτες είναι άλλος ένας 'στρατός κατοχής' της χώρας μας....

.../QUOTE]

Ο παππούς μου ήταν λιμενεργάτης, πριν ακόμα δημιουργηθεί ο ΟΛΠ. Ο πατέρας μου ήταν λιμενεργάτης και για να τα βγάλουμε πέρα, δούλευε και στον "Κεράνη". Δύο θείοι μου, άλλα τόσα ξαδέλφια και τελευταία ο μπατζανάκης μου, δουλεύουν στον ΟΛΠ. Για να μην αναφέρω φίλους και γνωστούς. Ο Σπύρος (ST), βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους, αλλά υπάρχουν κι άλλα. Αυτά συζητιούντε στα αρμόδια όργανα.
Τις παπαριές που ο κάθε άσχετος ή βαλτός πίτουρας, θέλει να πετάει να τις κρατάει για τον εαυτό του και τους κολητούς του.

GeorgeP
15-11-2009, 17:44
[QUOTE=MARK;93467]Οι λιμενεργάτες είναι άλλος ένας 'στρατός κατοχής' της χώρας μας....

.../QUOTE]

Ο παππούς μου ήταν λιμενεργάτης, πριν ακόμα δημιουργηθεί ο ΟΛΠ. Ο πατέρας μου ήταν λιμενεργάτης και για να τα βγάλουμε πέρα, δούλευε και στον "Κεράνη". Δύο θείοι μου, άλλα τόσα ξαδέλφια και τελευταία ο μπατζανάκης μου, δουλεύουν στον ΟΛΠ. Για να μην αναφέρω φίλους και γνωστούς. Ο Σπύρος (ST), βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους, αλλά υπάρχουν κι άλλα. Αυτά συζητιούντε στα αρμόδια όργανα.
Τις παπαριές που ο κάθε άσχετος ή βαλτός πίτουρας, θέλει να πετάει να τις κρατάει για τον εαυτό του και τους κολητούς του.
να πω κι εγω που εργαζομαι στο λιμανι 28 χρόνια και μαλιστα στο ΣΕΜΠΟ εχω πεθερο Μανιατη συνταξιουχο λιμενεργατη? Να πω για το Cayenne και την ML350 ενος εκ των λιμενργατων? να πω για τις 4 6οροφες πολυκατοικιες και το εξοχικο στην Μανη ενος εκ αυτων? Υπαρχουν κι αλλοι βεβαια!! Να πω για τα μαυρα που εγω ο ιδιος εδινα και συνεχιζουν να δινουν άλλοι? οι πρακτορε, οι εκτελωνιστες και οι ιδιοκτητες των κονταινερ ολοι δινουν μαυρα για να γινει η δουλεια τους!!! Να πω για τα γλεντια σε μεγάλες πιστες που εκανα με καποιυς απο αυτους (υπάρχουν ακομη στον ΟΛΠ και εργαζονται στις γερανογεφυρες) 'οπου το 1993 ο λογαριασμος ανηλθε σε 500,000δρχ? Ειμασταν 2 λιμενεργάτες εγω και 3 ξέκ......λα. Ο λογαριασμος καλυφτηκε απο τους δύο τους!!!!

Ο ΜΑΡΚ λιγα εγραψε!!!!

Α και να μην ξεχασω την ολη ιστορια την κανουν οι 30 λιμενεργατες που εχουν τις παραπανω απολαβες που αναφερει ο ΜΑΡΚ και οι οποιοι ειναι οι εργατοπατερες που αναφερονται σε άλλο ποστ με στενους δεσμους με το ΚΚΕ!!!!

GeorgeP
15-11-2009, 17:46
Ο παππούς μου ήταν λιμενεργάτης, πριν ακόμα δημιουργηθεί ο ΟΛΠ. Ο πατέρας μου ήταν λιμενεργάτης και για να τα βγάλουμε πέρα, δούλευε και στον "Κεράνη". Δύο θείοι μου, άλλα τόσα ξαδέλφια και τελευταία ο μπατζανάκης μου, δουλεύουν στον ΟΛΠ. Για να μην αναφέρω φίλους και γνωστούς. Ο Σπύρος (ST), βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους, αλλά υπάρχουν κι άλλα. Αυτά συζητιούντε στα αρμόδια όργανα.
Τις παπαριές που ο κάθε άσχετος ή βαλτός πίτουρας, θέλει να πετάει να τις κρατάει για τον εαυτό του και τους κολητούς του.


να πω κι εγω που εργαζομαι στο λιμανι 28 χρόνια και μαλιστα στο ΣΕΜΠΟ εχω πεθερο Μανιατη συνταξιουχο λιμενεργατη? Ο οποιος ανηκε σε αυτους, όπως και ο πατερας σου Γιαννη, οι οποιοι δουλευαν νιχθημερον για ενα κομματι ψωμι στους παπαγα΄λους (Γερανοι) και το μονο εξτρα που τους εδιναν οι εκτελωνιστες ηταν 2 κιβωτια μπανανε αν το πλοιο ξεφορτωνε μπανανες, 2 σακια ρυζι αν το πλοιο ξεφορτωνε ρυζι, μισο αρνι στον καθενα αν το πλοι ηταν ψυγει και ειχε αρνια κ.ο.κ!!! Ρωτα τον πατερα σου να στα πει αυτα Γιάννη!! Μετα το 1985 αρχισε αυτο το κακο!!Να πω για το Cayenne και την ML350 ενος εκ των λιμενργατων και τα μερσεντες/audi/BMW 320(το λιγοτερο) των υπολοίπων? Τ'αλλαζουν και καθε 5 χρόνια!!! να πω για τις 4 6οροφες πολυκατοικιες και το εξοχικο στην Μανη ενος εκ αυτων? Υπαρχουν κι αλλοι βεβαια!! Να πω για τα μαυρα που εγω ο ιδιος εδινα και συνεχιζουν να δινουν άλλοι? οι πρακτορε, οι εκτελωνιστες και οι ιδιοκτητες των κονταινερ ολοι δινουν μαυρα για να γινει η δουλεια τους!!! Να πω για τα γλεντια σε μεγάλες πιστες που εκανα με καποιυς απο αυτους (υπάρχουν ακομη στον ΟΛΠ και εργαζονται στις γερανογεφυρες) 'οπου το 1993 ο λογαριασμος ανηλθε σε 500,000δρχ? Ειμασταν 2 λιμενεργάτες εγω και 3 ξέκ......λα. Ο λογαριασμος καλυφτηκε απο τους δύο τους!!!!

Ο ΜΑΡΚ λιγα εγραψε!!!!

Α και να μην ξεχασω την ολη ιστορια την κανουν οι 30 λιμενεργατες που εχουν τις παραπανω απολαβες που αναφερει ο ΜΑΡΚ και οι οποιοι ειναι οι εργατοπατερες που αναφερονται σε άλλο ποστ με στενους δεσμους με το ΚΚΕ!!!!

Υπάρχουν βεβαια (οι περισσότεροι κι οχι λιμενεργατες) που περνουν 700-1500ε και ειναι η πλοιοψηφια αλλα ολους αυτους τους παιρνει η μπαλα των 30 εργατοπατερων!!!

yannis
15-11-2009, 18:06
να πω κι εγω που εργαζομαι στο λιμανι 28 χρόνια και μαλιστα στο ΣΕΜΠΟ εχω πεθερο Μανιατη συνταξιουχο λιμενεργατη? Ο οποιος ανηκε σε αυτους, όπως και ο πατερας σου Γιαννη, οι οποιοι δουλευαν νιχθημερον για ενα κομματι ψωμι στους παπαγα΄λους (Γερανοι) και το μονο εξτρα που τους εδιναν οι εκτελωνιστες ηταν 2 κιβωτια μπανανε αν το πλοιο ξεφορτωνε μπανανες, 2 σακια ρυζι αν το πλοιο ξεφορτωνε ρυζι, μισο αρνι στον καθενα αν το πλοι ηταν ψυγει και ειχε αρνια κ.ο.κ!!! Ρωτα τον πατερα σου να στα πει αυτα Γιάννη!! Μετα το 1985 αρχισε αυτο το κακο!!Να πω για το Cayenne και την ML350 ενος εκ των λιμενργατων και τα μερσεντες/audi/BMW 320(το λιγοτερο) των υπολοίπων? Τ'αλλαζουν και καθε 5 χρόνια!!! να πω για τις 4 6οροφες πολυκατοικιες και το εξοχικο στην Μανη ενος εκ αυτων? Υπαρχουν κι αλλοι βεβαια!! Να πω για τα μαυρα που εγω ο ιδιος εδινα και συνεχιζουν να δινουν άλλοι? οι πρακτορε, οι εκτελωνιστες και οι ιδιοκτητες των κονταινερ ολοι δινουν μαυρα για να γινει η δουλεια τους!!! Να πω για τα γλεντια σε μεγάλες πιστες που εκανα με καποιυς απο αυτους (υπάρχουν ακομη στον ΟΛΠ και εργαζονται στις γερανογεφυρες) 'οπου το 1993 ο λογαριασμος ανηλθε σε 500,000δρχ? Ειμασταν 2 λιμενεργάτες εγω και 3 ξέκ......λα. Ο λογαριασμος καλυφτηκε απο τους δύο τους!!!!

Ο ΜΑΡΚ λιγα εγραψε!!!!

Α και να μην ξεχασω την ολη ιστορια την κανουν οι 30 λιμενεργατες που εχουν τις παραπανω απολαβες που αναφερει ο ΜΑΡΚ και οι οποιοι ειναι οι εργατοπατερες που αναφερονται σε άλλο ποστ με στενους δεσμους με το ΚΚΕ!!!!

Υπάρχουν βεβαια (οι περισσότεροι κι οχι λιμενεργατες) που περνουν 700-1500ε και ειναι η πλοιοψηφια αλλα ολους αυτους τους παιρνει η μπαλα των 30 εργατοπατερων!!!


Ναι, ναι... έτσι είναι, τους βλέπουμε κάθε μέρα στο πλευρό της Παπαρήγα!!!!!! Άσε που κάθε πρωϊ, ταλαιπωριόμαστε από το μποτιλιάρισμα των Cayenne στο Ικόνιο!!!!!
Κοίτα τι μαθαίνει κανείς... 30 νοματαίοι κρατούν όμηρο μια χώρα!!!!!!
Βέβαια για την σύμβαση με την COSCO, τις πιέσεις από τους εφοπλιστές, που κτίζουν βαπόρια στην Κίνα (Από την coscoshipyard γράφω τώρα) και ελέγχουν πιά τον τύπο στην Ελλάδα και τόσα άλλα, γαργάρα...
Δεν ξέρω με ποιούς πας στα μπουζούκια και τι "δουλειές" κάνουν, αλλά επειδή εκτός των άλλων στο Λογιστικό γραφείο της Γυναίκας μου, βλέπω πολλές δηλώσεις εισοδήματος Λιμενεργατών και έχω και ρίζα Μανιάτικη από την Μάνα μου, αυτά τα ακούω βερεσέ και αν δεν είναι ύποπτα, είναι αφελή.

ΥΓ. Να διευκρινήσω, τα "ύποπτα και αφελή" δεν αναφέροντε σε σένα. Ξέρεις άλλωστε την εκτίμηση που σου έχω, αλλά στην προσπάθεια κάποιων αστείων να μας πείσουν πως η οικονομία της χώρας απειλείται από μερικούς εργάτες!!!!!!!!!!!

GeorgeP
15-11-2009, 21:26
Ναι, ναι... έτσι είναι, τους βλέπουμε κάθε μέρα στο πλευρό της Παπαρήγα!!!!!! Άσε που κάθε πρωϊ, ταλαιπωριόμαστε από το μποτιλιάρισμα των Cayenne στο Ικόνιο!!!!!
Κοίτα τι μαθαίνει κανείς... 30 νοματαίοι κρατούν όμηρο μια χώρα!!!!!!
Βέβαια για την σύμβαση με την COSCO, τις πιέσεις από τους εφοπλιστές, που κτίζουν βαπόρια στην Κίνα (Από την coscoshipyard γράφω τώρα) και ελέγχουν πιά τον τύπο στην Ελλάδα και τόσα άλλα, γαργάρα...
Δεν ξέρω με ποιούς πας στα μπουζούκια και τι "δουλειές" κάνουν, αλλά επειδή εκτός των άλλων στο Λογιστικό γραφείο της Γυναίκας μου, βλέπω πολλές δηλώσεις εισοδήματος Λιμενεργατών και έχω και ρίζα Μανιάτικη από την Μάνα μου, αυτά τα ακούω βερεσέ και αν δεν είναι ύποπτα, είναι αφελή.

ΥΓ. Να διευκρινήσω, τα "ύποπτα και αφελή" δεν αναφέροντε σε σένα. Ξέρεις άλλωστε την εκτίμηση που σου έχω, αλλά στην προσπάθεια κάποιων αστείων να μας πείσουν πως η οικονομία της χώρας απειλείται από μερικούς εργάτες!!!!!!!!!!!
Ιωαννη, αποψη σου κανενα προβλημα!! Οσο για τις δηλωσεις, ειπαμε δεν ειναι ολοι ετσι μονον 30 ανθρωποι ειναι τους οποιους βλέπω καθε μερα όπως σημερα που ημουν για δουλεια στο Ικονιο!!!!

Ενα βαπόρι για να κτιστει στην Κορεα και στην Κινα θελει Χ μυρια και θα τελειωσει την ημερα που γραφει το συμβολαιο, στην ελλαδα θελει 10Χ μυρια και θα τελειωσει οταν τελειωσουν και οι τυχον απεργιες!!! Αλλα και απεργες να μην εχουν παντα καποιος λειπει κι ετσι καθυστερει η παραδοση! Εξάλλου αναφερεται και στο συμβολαιο των ελληνικων Ναυπηγείων, η ποινικη ρητρα μετραει μετα το 4μηνο καθυστερησης παραδοσης!!!!!!
Ειμαι μεσα στην δουλεια αυτη Γιαννη πολλα χρόνια τωρα!!!! Εχω παραγγειλει, χτισει, ταξιδεψει στην Κορεα και στην Κινα γιαυτην την δουλεια ουκ ολιγες φορές!!!!
Με τα κοντεινερ ασχολουμαι ενεργα, ενεργοτατα, ολη μου την ζωη απο τα 18 μου, παρακαλω επέτρεψε μου να ξερω κατι παραπανω!!
Και για να το κλεισω το θεμα ''λιμενεργατη'' την περασμενη παρασκευη πηγα και ΠΡΟπληρωσα (οπως παντα) στον ΟΛΠ τα εργατικα με τις υπερωριες των λιμενεργατων που θα ξεφορτωσουν το σημερινο καραβι και πρακτορευεται απο εμας! Το βαπορι εχει να κανει 230 κινησεις, δηλαδη 230 κοντεινερ θα ανεβουν "η θα κατεβουν απο αυτο και θα πανε στις ντανες! Ολη η δουλεια ειναι 5 ωρες, ουτε καν μια βαρδια μιας πόστας (καθε ποστα ομαδα των 6 εργατων οι οποιοι δουλευουν 6ωρα, μετα παει υπερωρια), και η οποια προβλέπεται μεσα στην πληρωμη! Δηλαδη πας το πλανο φορτωσεις/εκφορτωσης του καραβιου στον ΟΛΠ και ο αρχιεργατης βγαζει την ομαδα εργασιας (ποστα) και τις ωρες που θα δουλεψουν. Το χαρτι λοιπόν αυτο, βαση του οποιου πληρωνει ο Πρακτορας ελεγε 5 ωρες (μια ποστα) + υπερωρίες (που δεν χρειαζονται αφου η ποστα ειανι 6ωρη και το καραβι θα τελειωνε (τελειωσε ηδη κι εφυγε) σε 5!! Ξερεις ποσο πληρωσα? 36,000ε!! Ολογραφως τριανταεξι χιλιαδες ευρό!! Εκ των οποίων το 40%+ ειναι η μισθοδοσια και οι υπερωριες, που δεν εκαναν, αυτων των 6!!!

Τα συμπερασματα δικα σου!!!

Οσο για την Μανη, εχεις Μανιατικη ριζα κι εγω Μανιατισσα συζυγο, πεθερα και πεθερό αμανταμπαπαντάμ!!!!! Στην μανη παω 10 φορες τον χρόνο και πιστεψε με οσοι μενουν στην Αθηνα απο τους Μανιατες το 90% ειανι στα σωματα ασφαλειας και στον ΟΛΠ!!!!

ntinopoulos
15-11-2009, 21:32
γεια σου ΣΥΝΤΡΟΦΕ δημητρη:sm7::sm7:
:sm7::sm7::sm7:
θα πεθανω!!!!!!!!

tsompanis
15-11-2009, 21:35
τι μπορείς να διαβάσεις νυχτιάτικα πάντως...:sm7:

με αυτά και με αυτά,μάγκες οι μανιάτες!μήπως να κανονίζαμε και εμείς οι ηπειρώτες κάτι??

soter3gm
15-11-2009, 21:50
τι μπορείς να διαβάσεις νυχτιάτικα πάντως...:sm7:

με αυτά και με αυτά,μάγκες οι μανιάτες!μήπως να κανονίζαμε και εμείς οι ηπειρώτες κάτι??
Κωστη τι να σταματήσουμε να δίνουμε πορτοκάλια η παγούρια με νερό της Παμβώτιδας ???:sm7::sm7:

S.T
15-11-2009, 22:13
να πω κι εγω που εργαζομαι στο λιμανι 28 χρόνια και μαλιστα στο ΣΕΜΠΟ εχω πεθερο Μανιατη συνταξιουχο λιμενεργατη? Ο οποιος ανηκε σε αυτους, όπως και ο πατερας σου Γιαννη, οι οποιοι δουλευαν νιχθημερον για ενα κομματι ψωμι στους παπαγα΄λους (Γερανοι) και το μονο εξτρα που τους εδιναν οι εκτελωνιστες ηταν 2 κιβωτια μπανανε αν το πλοιο ξεφορτωνε μπανανες, 2 σακια ρυζι αν το πλοιο ξεφορτωνε ρυζι, μισο αρνι στον καθενα αν το πλοι ηταν ψυγει και ειχε αρνια κ.ο.κ!!! Ρωτα τον πατερα σου να στα πει αυτα Γιάννη!! Μετα το 1985 αρχισε αυτο το κακο!!Να πω για το Cayenne και την ML350 ενος εκ των λιμενργατων και τα μερσεντες/audi/BMW 320(το λιγοτερο) των υπολοίπων? Τ'αλλαζουν και καθε 5 χρόνια!!! να πω για τις 4 6οροφες πολυκατοικιες και το εξοχικο στην Μανη ενος εκ αυτων? Υπαρχουν κι αλλοι βεβαια!! Να πω για τα μαυρα που εγω ο ιδιος εδινα και συνεχιζουν να δινουν άλλοι? οι πρακτορε, οι εκτελωνιστες και οι ιδιοκτητες των κονταινερ ολοι δινουν μαυρα για να γινει η δουλεια τους!!! Να πω για τα γλεντια σε μεγάλες πιστες που εκανα με καποιυς απο αυτους (υπάρχουν ακομη στον ΟΛΠ και εργαζονται στις γερανογεφυρες) 'οπου το 1993 ο λογαριασμος ανηλθε σε 500,000δρχ? Ειμασταν 2 λιμενεργάτες εγω και 3 ξέκ......λα. Ο λογαριασμος καλυφτηκε απο τους δύο τους!!!!

Ο ΜΑΡΚ λιγα εγραψε!!!!

Α και να μην ξεχασω την ολη ιστορια την κανουν οι 30 λιμενεργατες που εχουν τις παραπανω απολαβες που αναφερει ο ΜΑΡΚ και οι οποιοι ειναι οι εργατοπατερες που αναφερονται σε άλλο ποστ με στενους δεσμους με το ΚΚΕ!!!!

Υπάρχουν βεβαια (οι περισσότεροι κι οχι λιμενεργατες) που περνουν 700-1500ε και ειναι η πλοιοψηφια αλλα ολους αυτους τους παιρνει η μπαλα των 30 εργατοπατερων!!!

Επιτέλους εδώ μέσα να λέμε τα πράγματα με τ'όνομα τους(τι είναι αυτές οι τελίτσες) ,και μ'ενδιαφέρει και το μετά ...........για πες;).

ΥΓ: Απορώ πως του ξέφυγε του Ντινόπουλου

DERTILAS
15-11-2009, 22:17
Επιτέλους εδώ μέσα να λέμε τα πράγματα με τ'όνομα τους(τι είναι αυτές οι τελίτσες) ,και μ'ενδιαφέρει και το μετά ...........για πες;).

ΥΓ: Απορώ πως του ξέφυγε του Ντινόπουλου
ΩΡΑΙΟΣ!!!

yannis
16-11-2009, 15:19
Ιωαννη, αποψη σου κανενα προβλημα!! ...

Γιώργο, το πως δουλεύει το λιμάνι το ξέρω κι εγώ κι εσύ καλά. Μου λες πως κάποιοι λίγοι "εμποδίζουν" την ομαλή ροή. Συμφωνώ, όμως ποιοί και γιατί τους αφήνουν; Γιατί δεν προχώρησαν σε προσλήψεις, αλλά έκαναν τα χατήρια των "λίγων"; Ποιές κυβερνήσεις και για ποιούς λόγους δεν αγγίζουν την ομάδα αυτή; Με ποιό τρόπο τους χρησιμοποιούν σε κάθε άλλη κινητοποίηση στο λιμάνι και στη ζώνη; ΔΕΝ υπερασπίζομαι το ΚΚΕ, μην μου πεις όμως πως οι μανιάτες του λιμανιού είναι κουκουέδες!!!!!!!!!
Το θέμα δεν ήταν οι εργάτες, αλλά η παράδοση του λιμανιού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στην cosco με ανταλλάγματα που δεν είχαν να κάνουν με το συμφέρον της χώρας αλλά λίγων, δυστυχώς, όπως συνήθως. Δες και τι συμφωνίες έχει κάνει η cosco σε άλλα μεσογειακά λιμάνια και τι εδώ. Οι λιμενεργάτες απλά χρησιμοποιήθηκαν για να στρέψουν την κοινή γνώμη αλλού. Όσο για τους περιβόητους μισθούς, βεβαίως και έχω αποδείξεις για όσα λέω. Γιατί το θέμα δεν ήταν οι μισθοί και τα μαύρα των "λίγων". Οι λίστες του ανεκδιήγητου Τσεφαλογιάννη αναφέρονταν σε μεγάλο αριθμό εργατών, μόνο που έδειχναν πλασματικά στοιχεία. Ας πούμε σύνολο μικτών αποδοχών + εργοδοτικές εισφορές και φαινόταν ένα νούμερο τεράστιο. Όμως όταν αφαιρούσες τις ασφαλιστικές εισφορές ΚΑΙ του εργαζόμενου και στην συνέχεια τον υψηλότατο φόρο (πως να φοροδιαφύγουν?!!?) το ποσό που έμενε δεν ήταν περίεργο, όταν μάλιστα είχε αποκτηθεί με αμέτρητα ξενύχτια. Ίσως να πλησίαζε χωρίς φυσικά ποτέ να έφτανε, αποδοχές ευρωπαίων εργαζομένων (που είναι το κακό?!?!).
Για να μην αρχίσουμε τώρα να λέμε για την απ' ότι φαίνεται πρόθεση του "κράτους" να δώσει και την άλλη προβλήτα στους κινέζους.
Όσο για τον τρόπο που δουλεύουν κάποιοι στο λιμάνι, είναι πασίγνωστο, αυτό όμως κυρίως γίνεται σε βάρος συναδέλφων τους, άστο πικρή ιστορία. Αν θέλουν να εξυγιάνουν τα λιμάνια, τα νασοκομεία, τα δικαστήρια και ότι άλλο σε αυτό τον τόπο, μπορούν αν θέλουμε να το κάνουν. Από εκεί, μέχρι τις θέσεις κάποιου Δ.Κ. ότι οι λιμενεργάτες είναι στρατός κατοχής...

Είναι κι άλλα, αλλά χρόνου φείδου...

aeriko
16-11-2009, 15:38
Ρε παιδιά εσείς που τα ξέρετε από χέρι για πειτε μου για τισ ''σαμπανιές'' και τα ''κουβαδάκια''

syan
16-11-2009, 16:21
Ρε παιδιά εσείς που τα ξέρετε από χέρι για πειτε μου για τισ ''σαμπανιές'' και τα ''κουβαδάκια''
Θάναι αναμεμιγμένοι κι αυτοί...!

GeorgeP
16-11-2009, 21:24
…………………………………………. Μου λες πως κάποιοι λίγοι "εμποδίζουν" την ομαλή ροή. Συμφωνώ, όμως ποιοί και γιατί τους αφήνουν; Γιατί δεν προχώρησαν σε προσλήψεις, αλλά έκαναν τα χατήρια των "λίγων"; Ποιές κυβερνήσεις και για ποιούς λόγους δεν αγγίζουν την ομάδα αυτή; Με ποιό τρόπο τους χρησιμοποιούν σε κάθε άλλη κινητοποίηση στο λιμάνι και στη ζώνη; ΔΕΝ υπερασπίζομαι το ΚΚΕ, μην μου πεις όμως πως οι μανιάτες του λιμανιού είναι κουκουέδες!!!!!!!!! ...

Για ολα αυτα οι φταιχτες ειανι οι εκαστοτε κυβερνησεις που λογο της αλληλο εξαρτησης του καθε κυβερνωντος κομματος και του κρατους υπογραφαν νομους και χαιρια ημετερεων!!
Οι προσληψεις ηταν στο προγραμμα αλλα αυτοι οι 30 εκαναν τοτε και πάλι απεργια (επι 2 συναπτα ετη2005-2007) απεχοντας απο την νομιμη υπερωρια κλεινοντα ςτο λιμανι στις 14¨00 καθε ημερα! Το Σ/Κ δενε δουλευαν διότι οι ημετεροι εχουν ψηφισει νομο όπου η εργασια του λιμενος Πειραιως ειναι.....πενθημερη 42 εργασιμων ωρων την εβδομαδα!!!! Οποταν καταλαβαινεις οτι οποιος δουλευει Σ/Κ ολες οι ωρες ειναι υπερωρια και μαλιστα +100% στο ωρομισθιο για εργασια 06:00-12:00, +150% 12:00-18:00 και +200% 18:00-05:59 της επομενης!!
Και φυσκα ΟΧΙ οι μανιατες του λιμανιου δεν ειανι ΟΛΟΙ κουκουεδες, μονον το Προεδρειο του Συνδικαλιστικου οργανου τους ειναι!! (Αληθεια ειναι αυτο). Κια μην ξεχνας οτι υπαρχουν κουκουεδες ΚΑΙ μανιατες και μαλιστα πολλοι απομιναρια του εμφυλιου!! Ισως Ο Πατερας σου σου εχει μιλησει τι γινοτανε στην Μανη επι εμφυλίου!!!! Να μην τα λεμε τωρα!!

Το θέμα δεν ήταν οι εργάτες, αλλά η παράδοση του λιμανιού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στην cosco............................... ...
Οχι ολοκληρωτικα, μονον την προβλητα νουμερο 2 παιρνει η Cosco, η 1 παραμενει στον ΟΛΠ!



με ανταλλάγματα που δεν είχαν να κάνουν με το συμφέρον της χώρας αλλά λίγων, δυστυχώς, όπως συνήθως. Δες και τι συμφωνίες έχει κάνει η cosco σε άλλα μεσογειακά λιμάνια και τι εδώ. Οι λιμενεργάτες απλά χρησιμοποιήθηκαν για να στρέψουν την κοινή γνώμη αλλού. Όσο για τους περιβόητους μισθούς, βεβαίως και έχω αποδείξεις για όσα λέω. Γιατί το θέμα δεν ήταν οι μισθοί και τα μαύρα των "λίγων". Οι λίστες του ανεκδιήγητου Τσεφαλογιάννη αναφέρονταν σε μεγάλο αριθμό εργατών, μόνο που έδειχναν πλασματικά στοιχεία. Ας πούμε σύνολο μικτών αποδοχών + εργοδοτικές εισφορές και φαινόταν ένα νούμερο τεράστιο. Όμως όταν αφαιρούσες τις ασφαλιστικές εισφορές ΚΑΙ του εργαζόμενου και στην συνέχεια τον υψηλότατο φόρο (πως να φοροδιαφύγουν?!!?) το ποσό που έμενε δεν ήταν περίεργο, όταν μάλιστα είχε αποκτηθεί με αμέτρητα ξενύχτια. Ίσως να πλησίαζε χωρίς φυσικά ποτέ να έφτανε, αποδοχές ευρωπαίων εργαζομένων (που είναι το κακό?!?!).
Για να μην αρχίσουμε τώρα να λέμε για την απ' ότι φαίνεται πρόθεση του "κράτους" να δώσει και την άλλη προβλήτα στους κινέζους.
Όσο για τον τρόπο που δουλεύουν κάποιοι στο λιμάνι, είναι πασίγνωστο, αυτό όμως κυρίως γίνεται σε βάρος συναδέλφων τους, άστο πικρή ιστορία. Αν θέλουν να εξυγιάνουν τα λιμάνια, τα νασοκομεία, τα δικαστήρια και ότι άλλο σε αυτό τον τόπο, μπορούν αν θέλουμε να το κάνουν. Από εκεί, μέχρι τις θέσεις κάποιου Δ.Κ. ότι οι λιμενεργάτες είναι στρατός κατοχής...

Είναι κι άλλα, αλλά χρόνου φείδου...

Ο Τσεφαλογιαννης πηρε στον λαιμο του αθωους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ εργατες με αυτες τις λιστες αφηνοντας απ’εξω αυτους τους 30!! Ηθελημενα φυσικά!!!
Ειπαμε ΜΟΝΟΝ 30 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!! Οι υπόλοιποι ΔΕΝ θελουν να ακολουθησουν αλλα τι να κανουν?????? Το λιμανι ειναι μια μικρη κοινωνια κι αν δεν συμορφωθεις την αλλη μερα σε δειχνουν με το δαχτυλο!!!

Ο συναδελφος που αποκαλεσε τους λιμενεργατες ‘’στρατο κατοχης’’ καθύπερβολη φανταζομαι οτι εννοουσε αυτους τους λιγους οι οποιοι κρατανε ομηρο την εμπορικη κινηση μιας χωρας!!! Ακομη εξαιτίας τους με την απεργια τους το 2005-2007 εκλεισαν μεγάλα πρακτορεια πλοιων και διαχειρισης κοντεινερ όπως ο Σαρλης (70 χρόνια στο λιμανι) κι αλλα υπολειτουργουν π.χ. ο Καλλιτσης (άλλα 50 χρόνια στον χωρο) με αποτέλεσμα πανω απο 400 εργαζομενοι – μονον απο αυτα τα δυο πρακτορεια – να μεινουν ανεργοι!! Ποιός μιλησε γιαυτους και ποίων συνεπεια ηταν η απόλυση τους? Μιλαμε για απολυμενους με 30 χρονια υπηρεσια σε αυτα τα γραφεια ετσι? Να μην πουμε για τα αλλα μικροτερα Ναυτιλιακα γραφεια που ασχολουντο με το forwarding των κοντεινερ που απο τα 120 (1500 εργαζομενοι) ζητημα να εχουν μεινει.......5-6!!!

Αυτα τα ολιγα φιλε και συναδελφε Γιαννη!! Αστο απο οπου και να το πιασεις βρωμαει!!!!

Albatros
16-11-2009, 21:55
τελικά οι κο#####στές της Κίνας ποτέ δεν τα βρίσκουν με τους κο#####στές της Ελλάδας...χρόνια τώρα...:)
Αναρωτιέμαι αν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια ανησυχούν για την δουλειά τους γιατί δεν βάζουν ρήτρα μετάταξής τους στο υπόλοιπο Δημόσιο,μήπως γιατί εκεί οι μισθοί θα είναι υποπολλαπλάσιοι??????
:hmmm:

ntinopoulos
16-11-2009, 23:00
ενας γιατρος ρε παιδια,δεν ειμαι καλα!συμφωνω με τον georgep!:hmmm:
και που σαι γιωργο,κανονισε να βγουμε με τους φιλους σου!(και τα ξε**λα ε!)
φαινονται καλα παιδια!:sm7:
καλα σπυρο,σταματα πια με τα π.μ,σου ειπα,θα σε παρουμε μαζι!:sm7:

MARK
17-11-2009, 14:45
Πάντα για τους λίγους δουλεύουν οι πολλοι...Δεν αναφέρθηκα στους εργάτες των 1500ευρώ αλλά στους λίγους που δεν ξέρουν τι έχουν και εμείς ούτε σε 100 ζωές δεν βγάζουμε......:mad: Όσο για τις παπάριες ο καθένας μας έχει κρίση να κρίνει την αλήθεια απο το ψέμα και το σωστό από το λάθος......Νεύρα

wet & dirty
17-11-2009, 14:52
Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/images/rizospastis_plain_mini.gif

ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα αγώνα στους λιμενεργάτες της Θεσσαλονίκης
Να ξεσηκωθούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και να σταθούν πολύμορφα συμπαραστάτες στον αγώνα των συναδέλφων τους στο λιμάνι του Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ που χτες το πρωί περιόδευσε στον ΟΛΘ.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Θανάση Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννη Ζιώγα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, βουλευτή και Σωτήρη Ζαριανόπουλο μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, περιόδευσε στο ΣΕΜΠΟ και μίλησε με τους χειριστές της πρωινής βάρδιας. Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια και να οργανώσουν την αντίστασή τους ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, να παλέψουν για πλήρη σταθερή εργασία, για φθηνές - ασφαλείς μεταφορές για τον εργαζόμενο λαό, για αποκλειστικά δημόσια λιμάνια.
Προειδοποίησαν πως μετά το λιμάνι του Πειραιά, θα ακολουθήσει η σειρά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης να βγει στο σφυρί και να παραδοθεί προς εκμετάλλευση στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Ξεκαθάρισαν πως τα λιμάνια έχουν στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη του τόπου, η λειτουργία τους αφορά όλη την οικονομική ζωή της πόλης και της περιοχής και δεν μπορεί να παραδίδονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο.



http://3.bp.blogspot.com/_1MKvXup9R2U/ScK_rGEiGZI/AAAAAAAAERA/0F65ZXHShBg/S240/avgi.jpg

Αλ. Τσίπρας: Ο κυρίαρχος ρεαλισμός δεν συνάδει με τις ανάγκες τις κοινωνίας
"Είναι σύνηθες φαινόμενο στη χώρα μας, όταν ένα κόμμα γίνεται κυβέρνηση, να περνάει σε ένα είδος ρεαλισμού, ενός κυρίαρχου ρεαλισμού και να ξεχνάει τις προεκλογικές τους υποσχέσεις”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας (Αθήνα 9,84), ενώ πρόσθεσε πως “ο κυρίαρχος ρεαλισμός δεν συνάδει με τις ανάγκες τις κοινωνίας".
Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς περί μη αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης αν δεν παραχωρηθεί ο ΣΕΜΠΟ, τόνισε ότι “δεν είναι προαπαιτούμενο για να είσαι αξιόπιστος στις διεθνείς αγορές, όπως μας λένε, να εκχωρείς κομμάτι του δημόσιου πλούτου σου και στρατηγικής σημασίας τομείς” και πρόσθεσε "οι Γάλλοι που δεν έχουν δώσει το λιμάνι της Μασσαλίας, οι Γερμανοί που δεν έχουν δώσει το Αμβούργο στους Κινέζους, δεν είναι αυτοί αξιόπιστοι στις διεθνείς αγορές";
Αναφέροντας πως “δεν μπορεί η χώρα μας να γίνει υποδοχέας offshore εταιρειών που θα επενδύουν με προαπαίτηση τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων”, ο Αλ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι “το μεγαλύτερο κρίμα για την ελληνική οικονομία θα είναι εάν δημιουργηθεί αυτό το οποίο εικάζουμε. Μεταποιητικό κέντρο στο λιμάνι του Πειραιά για κινέζικα προϊόντα”.


αααα ωραια αυτό το λογότυπο να βλεπω να βγάλω μαλλια!!!!ας μιλησουμε λιγο σοβαρα τωρα παρακαλώ!!!!:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:

wet & dirty
17-11-2009, 14:59
Τα συμπερασματα δικα σου!!!

Οσο για την Μανη, εχεις Μανιατικη ριζα κι εγω Μανιατισσα συζυγο, πεθερα και πεθερό αμανταμπαπαντάμ!!!!! Στην μανη παω 10 φορες τον χρόνο και πιστεψε με οσοι μενουν στην Αθηνα απο τους Μανιατες το 90% ειανι στα σωματα ασφαλειας και στον ΟΛΠ!!!!

καλα Γιωργο τα παραλές με το ποσοστο που δινεις!!!!;);)

yannis
17-11-2009, 15:13
Οι λιμενεργάτες είναι άλλος ένας 'στρατός κατοχής' της χώρας μας.
...
...
Προώθησε αυτό το μήνυμα σε όσους μπορείς γιατί αν δεν φύγουν από την χώρα 'οι στρατοί κατοχής' δεν πρόκειται να δούμε άσπρη ημέρα.

Δ.Κ.
...



...

...Αν θέλουν να εξυγιάνουν τα λιμάνια, τα νασοκομεία, τα δικαστήρια και ότι άλλο σε αυτό τον τόπο, μπορούν αν θέλουμε να το κάνουν. Από εκεί, μέχρι τις θέσεις κάποιου Δ.Κ. ότι οι λιμενεργάτες είναι στρατός κατοχής...
...

Πάντα για τους λίγους δουλεύουν οι πολλοι...Δεν αναφέρθηκα στους εργάτες των 1500ευρώ αλλά στους λίγους που δεν ξέρουν τι έχουν και εμείς ούτε σε 100 ζωές δεν βγάζουμε......:mad: Όσο για τις παπάριες ο καθένας μας έχει κρίση να κρίνει την αλήθεια απο το ψέμα και το σωστό από το λάθος......Νεύρα

Φίλε μου πρώτα απ' όλα αναφέρθηκα στην "αναμετάδοση" που έκανες!!!!!!! και όχι σε εσένα προσωπικά. Βέβαια δεν ξέρω πως θα σου φαινότανε αν "αναμετάδιδα" κι εγώ με ανάλογο ύφος τις απόψεις αρκετών συναδέλφων για τους λιμενικούς.
Τα υπόλοιπα όταν βρεθεί χρόνος. Αυτό Γιώργο δεν σημαίνει πως υπεκφεύγω, αλλά δυστυχώς είμαι σε μεγάλη πίεση... Στην πρώτη ευκαιρία τα λέμε και πρόσεξε, δεν είναι μόνο η Νο2!!!!!!

aeriko
17-11-2009, 15:24
.......... για τους λιμενικούς.
Πέτρο είσαι και συ μέσα:sm7:

MARK
17-11-2009, 18:14
Ούτε εγώ αναφέρθηκα προσωπικά σε σένα. Αναφέρθηκα (ή αναμετάδοσα όπως λές )σε μία συγκεκριμένη μερίδα που αποτελεί την μειοψηφία των λιμενεργατών οι οποιοί με τη συμπεριφορά τους προκάλουν τον υπόλοιπο κόσμο...Επίσης να είσαι σίγουρος οτι δεν με ενοχλεί καθόλου το αν θα πείς για τους συναδέλφους μου αν αυτό ισχύει και δεν θίγει το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο....Ούτως η άλλος καλούς και κακούς διαθέτουν όλα τα επαγγέλματα μηδενός εξαιρουμένου...

yannis
17-11-2009, 18:26
Ούτε εγώ αναφέρθηκα προσωπικά σε σένα. Αναφέρθηκα (ή αναμετάδοσα όπως λές )σε μία συγκεκριμένη μερίδα που αποτελεί την μειοψηφία των λιμενεργατών οι οποιοί με τη συμπεριφορά τους προκάλουν τον υπόλοιπο κόσμο...Επίσης να είσαι σίγουρος οτι δεν με ενοχλεί καθόλου το αν θα πείς για τους συναδέλφους μου αν αυτό ισχύει και δεν θίγει το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο....Ούτως η άλλος καλούς και κακούς διαθέτουν όλα τα επαγγέλματα μηδενός εξαιρουμένου...

Εγώ πάντως που το ξαναδιάβασα, δεν είδα να λέει για λίγους αλλά για όλους και είδα και παπαριές για σύνταξη στα 50, εφ΄άπαξ από 300.000 και πάει λέγοντας...
Τέλος πάντων επειδή δεν έχω χρόνο δεν συνεχίζω... για την ώρα.

yannis
17-11-2009, 18:43
Έτσι στα γρήγορα 2 σελίδες με ... απόψεις.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&pubid=18819139&subid=2

http://anentaxtosaristeros.blogspot.com/2009/11/cosco.html

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνώ εξ' ολοκλήρου, έτσι?!?!?!

GeorgeP
17-11-2009, 21:37
ενας γιατρος ρε παιδια,δεν ειμαι καλα!συμφωνω με τον georgep!:hmmm:
και που σαι γιωργο,κανονισε να βγουμε με τους φιλους σου!(και τα ξε**λα ε!)
φαινονται καλα παιδια!:sm7:
καλα σπυρο,σταματα πια με τα π.μ,σου ειπα,θα σε παρουμε μαζι!:sm7:

Αν και αναγνωριζω το χιουμοριστικο του ποστ σου πρέπει να σου πω οτι........πανε αυτα, τωρα γυναικα και παιδί αντε και καμια βολτα με την μηχανη και τέλος!! Οτι προλάβαμε προλάβαμε!!
Και κοιτα να κανεις κι εσυ το ιδιο!!! Δεν αξιζει να το διακυνδυνευσεις!!! Εξάλλου δεν βλέπω τι παραπανω θα κανουμε με τα ξέ......λα που δεν μπορουμε να το κανουμε με τις συζυγους μας!!!!!!;):D

ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ
17-11-2009, 21:41
οποιαδηποτε ομαδα ψευτοαναρχοκο#####στων στην Ελλαδα παιχταδορ ειναι στρατος κατοχης για εμας τους υπολοιπους.
Αλλα πως να το κανουμε?Ειναι μονοδρομος κατσαπλιαδες και τυχαρπαστοι να ζουν εις βαρος μας.
Οπως εχω ξαναπει η δημοκρατια ειναι ενα πολιτευμα συνολων, αρα και ομοιων.
Επισης η δημοκρατια ειναι και το πολιτευμα των οριμων ανθρωπων._

Τα ερωτηματα ειναι τα εξης.

1.Οριμοι Ελληνες πολιτες υπαρχουν η' μονο φρουτα?
2.Τι ομοιοτητα εχει ενας εργαζομενος ο οποιος νοιαζεται για το εισοδημα του με εναν συνδικαλιστη-μιζαδορο-φερεφωνο κομματος?

yannis
04-01-2010, 17:37
ΟΛΠ-Cosco: Προβληματίζει ο ενδολιμενικός ανταγωνισμός
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

http://www.marinews.gr/photos%5CCategories/Cosco-Plori.jpg Προβληματισμός επικρατεί στον Πειραιά κατά πόσο ο ΟΛΠ θα καταφέρει να αντέξει στον ανταγωνισμό της Cosco. Ο Οργανισμός έχει μείνει με μία προβλήτα, με μικρή δυναμική μπροστά στην προβλήτα ΙΙ που παραχωρήθηκε στους κινέζους και θα κληθεί να ανταγωνιστεί ένα διεθνή όμιλο που έχει πίσω του μία παγκόσμια οικονομική δύναμη, την Κίνα.
Η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ φοβάται μία επιθετική τιμολογιακή πολιτική στα φορτία από την πλευρά της Cosco με την παράλληλη απασχόληση φθηνότερου εργατικού δυναμικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τους Κινέζους να απαλειφθεί από τη σύμβαση παραχώρησης η απεμπόληση του δικαιώματος του Οργανισμού να αναπτύσσει νέους εμπορευματικούς σταθμούς. Με την απάλειψη του όρου αυτού ο ΟΛΠ θα απελευθερωθεί επιχειρηματικά από αυτή τη δέσμευση που του αποστερεί την προοπτική ανάπτυξης.
Πρέπει στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι ο συγκεκριμένος όρος αποτέλεσε κομβικό σημείο για τους Κινέζους και κατά την πρώτη διαπραγμάτευση της σύμβασης.

Επίσης, η κυβέρνηση θέλει να έχει το δικαίωμα να μπει ως μέτοχος στη θυγατρική της Cosco, τη ΣΕΠ που λειτουργεί στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μπορεί να συμμετέχει στη λήψη στρατηγικής σημασίας αποφάσεων. Μέχρι σήμερα οι Κινέζοι το μόνο που έχουν δεχθεί είναι να συμμετέχει εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας - Ναυτιλίας στο διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΠ, ο οποίος θα έχει απευθείας γνώση των κινήσεων των Κινέζων. Όμως η ψήφος του δεν θα παίζει ρόλο στη λήψη αποφάσεων.

Όσο αφορά τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνει η Cosco έναντι του ΟΛΠ, κύκλοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι μπορούν να εξισωθούν φορολογικά με την Cosco με νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μην βρίσκονται σε δυσμενέστερη σχέση με τον ανταγωνιστή τους.

www.marinews.gr
.....................................................................................

Είναι και άλλα δημοσιεύματα, αλλά είπα χρονιάρες μέρες να μην γκρινιάξουμε...
Βέβαια, μετά από λίγο καιρό, όταν ξυπνήσουν οι πατριώτες, θα αρχίσουν να φωνάζουν για το ξεπούλημα, τις ######## τους πολιτικούς που τα πήραν και "ενας λοχίας χρειάζεται" και τις καθιερωμένες τους π@@@@@ες!!!!!!!
Μέχρι τότε κατάπιαν το δόλωμα μαζί με το αγκίστρι και φάνηκε άλλη μια φορά πως όταν ο άνθρωπος έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο...:cool:

Arkas
04-01-2010, 19:53
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τους Κινέζους να απαλειφθεί από τη σύμβαση παραχώρησης η απεμπόληση του δικαιώματος του Οργανισμού να αναπτύσσει νέους εμπορευματικούς σταθμούς. Με την απάλειψη του όρου αυτού ο ΟΛΠ θα απελευθερωθεί επιχειρηματικά από αυτή τη δέσμευση που του αποστερεί την προοπτική ανάπτυξης.
Πρέπει στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι ο συγκεκριμένος όρος αποτέλεσε κομβικό σημείο για τους Κινέζους και κατά την πρώτη διαπραγμάτευση της σύμβασης.


Έλεος ρε παιδιά!

Δεν επιθυμώ να μπω στην ουσία της υπόθεσης.

Αλλά είναι τουλάχιστον κωμικό, για να μην πω αισχρό, όταν αλλάζουν τα επιχειρηματικά πλάνα ενός φορέα, για οποιοδήποτε λόγο, να λέμε αν και εφόσον και επειδή και ίσως και πιθανότατα............θα μπορούσε να αναπτυχθεί!!!!

Το παραμελημένο καφενείο της γειτονιάς που μετατρέπεται σε καφετέρια ....... νοσταλγεί τις παλιές "καλές" ημέρες, ονειρευόμενο......ανάπτυξη!

yannis
04-01-2010, 20:17
Δεν νομίζω να ήταν ποτέ προβληματικός ο ΟΛΠ!!!!! ακόμα και όταν απείχαν των υπερωριών, πάλι θετικό ισολογισμό είχε. Δεν τον πουλήσαν γιατί ήταν χρεωμένος ή γιατί δεν είχε να πληρώσει τους μισθούς και επιδοτούταν από άλλες πηγές. Και σιγά μην τον αναβάθμισε το τρίδυμο Καραμανλής-Κεφαλογιάννης-Βουλγαράκης!!!! Ότι μπορούσαν άρπαξαν κι αυτοί... είπαμε "ότι νόμιμο και ήθικό"!!!!!

yannis
04-01-2010, 20:32
Η "φουρτούνα" που έχει ξεσπάσει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, δεν είναι.... χθεσινή. Μπορεί από την 1η Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το "πάγωμα" της εγκατάστασης της κινέζικης εταιρείας Cosco στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, (Σ.ΕΜΠΟ) όμως αυτό δεν είναι πάρα τμήμα μίας αλυσίδας κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ γνωστοποίησε την απόφασή της να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την πολυετή παραχώρηση αρχικά ολόκληρου του Σ.ΕΜΠΟ και εν συνεχεία μόνο της προβλήτας ΙΙ, όπως και τελικά έγινε.

Η τότε κυβέρνηση είχε εκφράσει τα επιχειρήματά της γι' αυτή την απόφαση, επικεντρώνοντας σε θέματα ανάπτυξης αλλά είχε βρει αντίθετη σύσσωμη την τότε αντιπολίτευση, φυσικά τους εργαζόμενους και φορείς του Πειραιά, όπως τη Νομαρχία, τους Δήμους Πειραιά και Περάματος, το Εργατικό Κέντρο κ.α. Ωστόσο, έστω και μετ’ εμποδίων η σύμβαση του ΟΛΠ με την κινέζικη εταιρεία προχώρησε. Κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή με τις ψήφους μόνο των τότε κυβερνητικών βουλευτών.

(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&pubid=7114818&subid=2#)
Φτάσαμε έτσι στην 1η Οκτωβρίου, οπότε προβλεπόταν να εγκατασταθεί η κινέζικη εταιρεία, για την οποία η επένδυση στον Πειραιά φαίνεται να είναι εξαιρετικά σημαντική.
Εκείνο, που πριν από μερικούς μήνες κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει είναι ότι η προκαθορισμένη ημερομηνία εγκατάστασης θα συνέπιπτε με τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Η νέα κυβέρνηση κληρονόμησε το θέμα και πλέον καλείται να δώσει λύσεις σε ένα ζήτημα που έχει πολλές παραμέτρους και γεννά αρκετά ερωτηματικά. Ας δούμε τα βασικότερα από αυτά μέσα από 12 ερωτήσεις και απαντήσεις.
1.Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και με τι καθεστώς εργάζονται εκεί;
Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ ΑΕ) απασχολούνται περίπου 1600 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων. Από αυτούς, περίπου 1200 είναι υπάλληλοι και περίπου 400 είναι οι λιμενεργάτες. Ο διαχωρισμός, που είχε σχέση και με το εργασιακό καθεστώς, ισχύει από πολύ παλιά αλλά εδώ και δύο δεκαετίες λόγω των εξελίξεων στην παγκόσμια ναυτιλία σε αρκετούς τομείς, όπως στα κοντέϊνερ, υπάλληλοι και λιμενεργάτες εργάζονται από κοινού στην φορτοεκφόρτωση. Οι υπάλληλοι, βέβαια, στελεχώνουν και τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. Από τους περίπου 1200 υπαλλήλους, περίπου 850, που είναι και οι παλαιότεροι, έχουν εκ του νόμου καθεστώς μονιμότητας, αφού ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ άλλοι 350 έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Με συμβάσεις αορίστου χρόνου απασχολούνται και οι λιμενεργάτες.
2. Ακούμε ότι η μεγαλύτερη διαφωνία των λιμενεργατών είναι να μη λειτουργήσει μία δεύτερη προβλήτα την οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά η COSCO. Γιατί ακριβώς αντιδρούν; Δεν θα διευκολυνθεί έτσι η δική τους δουλειά;
Η Cosco αναλαμβάνει να λειτουργήσει την προβλήτα ΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ, με υποχρέωση κατασκευής του προβλήτα ΙΙΙ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν διότι αυτή την στιγμή ο προβλήτας ΙΙ είναι ο μοναδικός εν λειτουργεία προβλήτας του Σ.ΕΜΠΟ, αφού ο προβλήτας Ι είναι κλειστός λόγω έργων επέκτασης και αναβάθμισης του εξοπλισμού του. Από εκεί και πέρα, οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι διότι όπως επισημαίνουν ο προβλήτας ΙΙ έχει κατασκευαστεί με κεφάλαια του ΟΛΠ, είναι βασική πηγή εσόδων του Οργανισμού και με την παραχώρησή του τίθεται σε κίνδυνο η εργασία τους.
3.Δεν διασφαλίζεται όμως η μονιμότητα των περίπου 1.600 εργαζομένων μετά τη σύμβαση COSCO - Δημοσίου;
Όχι. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τα μέχρι τώρα ισχύοντα είναι δεδομένη και γι' αυτό ανησυχούν οι εργαζόμενοι. Στις δύο προβλήτες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά απασχολούνται σήμερα περίπου 600 εργαζόμενοι. Με την παραχώρηση της μιας προβλήτας το αντικείμενο του ΟΛΠ ΑΕ θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, οπότε θα "περισσέψουν" τουλάχιστον 300 θέσεις εργασίας και σαφώς θα τεθεί θέμα απασχόλησης. Από την άλλη πλευρά, η σύμβαση δεν δεσμεύει την Cosco να προσλάβει εργαζόμενους του ΟΛΠ.
4. Πόσο φθηνότεροι (εάν πράγματι) είναι οι Κινέζοι στις υπηρεσίες τους;
Η τιμολογιακή πολιτική, που θα ακολουθήσει η Cosco είναι ακόμα άγνωστη, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα είναι φθηνότερη ή όχι στις υπηρεσίες της σε σχέση με τον ΟΛΠ ΑΕ. Μέχρι τον Ιούνιο του 2010 βάσει της σύμβασης η Cosco υποχρεούται να ακολουθεί τα τιμολόγια του ΟΛΠ ΑΕ, αφού και οι δύο θα λειτουργούν από κοινού στην προβλήτα ΙΙ μέχρι να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η προβλήτα Ι, τον οποίο διατηρεί ο ΟΛΠ ΑΕ. Από εκεί και πέρα, η κινέζικη εταιρεία θα ακολουθήσει την δική τιμολογιακή πολιτική. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι οι τιμές θα είναι ανταγωνιστικές στο φορτίο διαμετακόμισης για να προσελκύσει πελάτες αλλά δεν θα πρέπει να αναμένονται σοβαρές διαφοροποιήσεις στο "ανελαστικό" εισαγωγικό- εξαγωγικό φορτίο, που έτσι και αλλιώς θα "περάσει" από τον Πειραιά.
5. Γιατί «μας ήρθαν» οι Κινέζοι;
Κατ’ αρχάς να σημειωθεί ότι οι λιμενικές υπηρεσίες αποτελούν τη μοναδική, ίσως, αγορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει απελευθερωθεί. Και αυτό διότι η σχετική πρόταση Οδηγίας παρότι τέθηκε προς έγκριση δύο φορές στα ευρωπαϊκά όργανα καταψηφίστηκε τελικά και τις δύο φορές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ωστόσο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που υποστήριζε την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών, προώθησε, από το 2006, τη σχετική διαδικασία μετά από ένα ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Κίνα. Αρχικά, με μια προσπάθεια διακρατικής συμφωνίας, που δεν έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακολούθως με προσπάθεια για παραχώρηση μέσω διαγωνισμού και των δύο προβλητών του ΣΕΜΠΟ. Τελικά προχώρησε στην παραχώρηση με διαγωνισμό της προβλήτας ΙΙ.
Το επιχείρημα, που προεβλήθη για αυτές τις διαδικασίες ήταν ότι ο ανάδοχος θα κάνει επενδύσεις στον προβλήτα ΙΙ, θα κατασκευάσει τον προβλήτα ΙΙΙ και θα προσελκύσει εμπορεύματα.
6.Το 2005 το ΥΕΝ είχε δημοσιεύσει λίστα αμοιβών λιμενεργατών με μισθούς έως 10.527 ευρώ. Τιτλοφορούσε δε την ανακοίνωσή του: "Οι αριστοκράτες λιμενεργάτες των ρετιρέ που αμείβονται με 150.000 ευρώ ετησίως διαμαρτύρονται". Πόσοι αμείβονται σήμερα με εκείνα τα προκλητικά ποσά και τι δουλειά κάνουν; Ποιος είναι κατά προσέγγιση ο μέσος όρος μηνιαίων αμοιβών;
Σήμερα, κανείς δεν αμείβεται με τέτοια ποσά. Εκείνο το διάστημα υπήρχαν ορισμένοι, ελάχιστοι λιμενεργάτες, με την ειδικότητα του "εναερίτη", που έκαναν μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη εργασία "κλειδώματος" και "ξεκλειδώματος" τεράστιων... βουνών κοντέϊνερ, αναγκαζόμενοι λόγω έλλειψης προσωπικού να εργάζονται διπλοβάρδια μέσα στην ημέρα, αργίες και σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα οι αποδοχές τους λόγω των υπερωριών να αυξάνονται. Ακολούθως, έγιναν προσλήψεις και σήμερα, ο μέσος όρος μηνιαίων αμοιβών των εργαζόμενων στο λιμάνι με υπερωρίες είναι περίπου 2000- 2100 ευρώ.
Ωστόσο, την τελευταία διετία λόγω της αποχής από τις υπερωρίες, που έκαναν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ο μέσος μηνιαίος μισθός διαμορφώνεται περίπου στα 1.700 ευρώ.
Από τους ισολογισμούς του ΟΛΠ προκύπτει πάντως ότι το ετήσιο εργοδοτικό κόστος ανά εργαζόμενο είναι της τάξης των 50.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μηνιαίες απολαβές (14 μισθοί) περίπου 3.600 ευρώ (μικτά) .
7. Υπάρχουν διεθνείς και ανεξάρτητοι δείκτες ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών λιμένων; Σε τι θέση κατατάσσονται οι ελληνικές υπηρεσίες;
Υπάρχουν διεθνείς δείκτες κατάταξης των λιμανιών ανάλογα με το διακινούμενο όγκο κοντέϊνερ, αφού άλλωστε αυτός είναι ο σημαντικότερος τρόπος μεταφορών στον χώρο του γενικού φορτίου. Ο Πειραιάς το 2003 βρισκόταν στην 47η Θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε διακίνηση κοντέϊνερ αλλά κυρίως λόγω της αναστάτωσης, που έχει δημιουργηθεί από το 2005, σημειώνει μεγάλες απώλειες και πλέον βρίσκεται κάτω από την 120η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε διακίνηση κοντέϊνερ.
8. Που αλλού στον κόσμο έχει επενδύσει η COSCO; Με τι αποτελέσματα;
Όταν αναφερόμαστε στην COSCO πρέπει να είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για έναν τεράστιο Όμιλο με πολλές δραστηριότητες γύρω από τη ναυτιλία και γενικότερα τις μεταφορές, Στον χώρο των λιμενικών υπηρεσιών δραστηριοποιείται η θυγατρική της Cosco Pacific, η οποία είναι ο 5ος μεγαλύτερος διαχειριστής κοντέϊνερ (container terminal) στον κόσμο, διαχειριζόμενη 18 τέρμιναλ στην Κίνα και 3 στο εξωτερικό. Στη Μεσόγειο η εταιρεία έχει παρουσία στο τέρμιναλ της διώρυγας του Σουέζ και στο λιμάνι της Νάπολης. Και στις δύο περιπτώσεις έχει μετοχική συμμετοχή μέχρι 25% σε σχήματα, όπου μετέχουν και άλλες εταιρείες αλλά και το Δημόσιο των δύο κρατών. Άλλωστε, η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στις 7 Οκτωβρίου 2009 για την ανάληψη της διαχείρισης του προβλήτα ΙΙ και του (υπό κατασκευή) ΙΙΙ του Πειραιά υπογράμμισε ότι είναι το "πρώτο αποκλειστικής ιδιοκτησίας εξωχώριο κοντέϊνερ τέρμιναλ, που αναλαμβάνει να διαχειριστεί".
9. Τι κυρώσεις υπάρχουν σε περίπτωση μη εφαρμογής της σύμβασης και από πότε αρχίζουν να «τρέχουν» ποινικές ρήτρες;
Σε γενικές γραμμές ποινικές ρήτρες αρχίζουν να "τρέχουν" από τη 1η Νοεμβρίου. Η σύμβαση προβλέπει αρκετές περιπτώσεις υποχρεώσεις καταβολής ρητρών και από τις δύο πλευρές, που φυσικά αποτελούν νομικά θέματα.
10. Ποια ήταν ακριβώς η στάση του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση;
Το ΠΑΣΟΚ είχε καταψηφίσει στη Βουλή το νόμο, με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης, η οποία είχε συναφθεί μεταξύ της ΟΛΠ ΑΕ και της Cosco Pacific ενώ στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε δεσμευτεί για επαναδιαπραγμάτευση σε βάθος για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
11. Είναι γνωστό ότι η COSCO έχει εξασφαλίσει ειδικά προνόμια (που δεν απολαμβάνει ο ΟΛΠ) για τις υπηρεσίες της, όπως απαλλαγή φόρου εισοδήματος επί τη βάσει αποφυγής διπλής φορολογίας, απαλλαγή τελών χαρτοσήμου για δανεικά κεφάλαια που αντλήθηκαν για τη χρηματοδότηση του έργου, επιστροφή ΦΠΑ εντός 60 ημερών έντοκα, (έναντι άτοκης επιστροφής με καθυστέρηση 2-3 χρόνων Ενημέρωσε για αυτά η Ελληνική κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
Με τα άρθρα 2 και 3 του κυρωτικού νόμου της σύμβασης παραχώρησης δίνονται μια σειρά φορολογικά και άλλα προνόμια, τα οποία σύμφωνα με νομικούς δεν υπήρχαν στην διακήρυξη του διαγωνισμού, ώστε να είναι γνωστά σε όλους τους ενδιαφερόμενους ενώ λέγεται ότι υπάρχουν και άλλες προβλέψεις, που δεν ισχύουν για καμία άλλη εταιρεία στον ελληνικό χώρο, όπως π.χ. η επ' αόριστον δυνατότητα συμψηφισμού κερδών και ζημιών. Για το θέμα δεν είχε ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όπως απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος κ. Ταγιάνι σε πρόσφατη ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά και του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή θα ζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες προκειμένου να εκτιμηθεί κατά πόσο οι διατάξεις των άρθρων 2 και 3 το νόμου 3755 συμβιβάζονται με τους κοινοτικούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις
12.Πως είναι μια ημέρα ρουτίνας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά;
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 άρχισε να διαφαίνεται η κυριαρχία στο παγκόσμιο εμπόριο των μεταφορών με κοντέϊνερ . Έτσι, σιγά - σιγά σε όλα τα λιμάνια του κόσμου άρχισαν να αναπτύσσονται Σταθμοί Εμπορευματοκιβωτίων (κοντέϊνερ τέρμιναλ), που αποτελούν μια νευραλγική δραστηριότητα για κάθε λιμάνι. Στον Πειραιά, όπως και σε όλα τα λιμάνια του κόσμου, η λειτουργία είναι 24ωρη. Βάρδιες λιμενεργατών φορτοεκφορτώνουν και ταξινομούν κοντέϊνερ. Σε κανονικούς ρυθμούς υπολογίζεται ότι από το ΣΕΜΠΟ του Πειραιά εξυπηρετούνται στο 24ωρο περίπου 5.500 "κουτιά", εισαγωγής, εξαγωγής ή διαμετακόμισης.

www.ethnos.gr

GeorgeP
08-01-2010, 17:50
Η "φουρτούνα" που έχει ξεσπάσει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, δεν είναι.... χθεσινή. Μπορεί από την 1η Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το "πάγωμα" της εγκατάστασης της κινέζικης εταιρείας Cosco στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, (Σ.ΕΜΠΟ) όμως αυτό δεν είναι πάρα τμήμα μίας αλυσίδας κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ γνωστοποίησε την απόφασή της να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την πολυετή παραχώρηση αρχικά ολόκληρου του Σ.ΕΜΠΟ και εν συνεχεία μόνο της προβλήτας ΙΙ, όπως και τελικά έγινε.
...................................................................................................
τέρμιναλ), που αποτελούν μια νευραλγική δραστηριότητα για κάθε λιμάνι. Στον Πειραιά, όπως και σε όλα τα λιμάνια του κόσμου, η λειτουργία είναι 24ωρη. Βάρδιες λιμενεργατών φορτοεκφορτώνουν και ταξινομούν κοντέϊνερ. Σε κανονικούς ρυθμούς υπολογίζεται ότι από το ΣΕΜΠΟ του Πειραιά εξυπηρετούνται στο 24ωρο περίπου 5.500 "κουτιά", εισαγωγής, εξαγωγής ή διαμετακόμισης.

www.ethnos.gr

Σε όλα συμφωνος εκτος απο το (6)!!
Απο το 2005 μεχρι σημερα δεν εχουν αλλαξει τα πραγματα και ο συντακτης του αρθρου -σε αυτο το σημειο - ειναι τουλαχιστον ανενημερωτος!!!!!! Απο το 1981 που δουλευω στο λιμανι και στα κοντεινερ (πρωτα στο Dock 3 εκει που σημερα εδρευει το ΥΕΝ και μετεπειτα στο Ικονιο (Σ.ΕΜΠΟ) ''εναεριτες'' δεν υπηρχαν!! Ή μαλον υπηρχαν και υπάρχουν αλλα δεν ηταν/ειναι του ΟΛΠ αλλα ιδιωτες. Ο συντακτης του αρθρου αναφερεται στην διαδικασια ''λασσινγκ'' (lassing) όπου οταν τελειωσει η φορτοεκφόρτωση και το πλοιο ετοιμαζεται να φυγει ανεβαινουν κατι ''πιθήκια'' ιδιωτες και τα δενουν απο τις θεσεις των twist lock (παπουτσάκια) με τετοιο τρόπο (ανα 2-3 ντανες των 4αρων ητοι ανα 8 ¨η 12 κοντεινερς) ωστε σε θαλασσοταραχη να μην σκορπίσουν!!
Το ''λασσινγκ'' γινεται και γινοταν παντα απο ιδιωτες!!!!
Και φυσικα οι μισθοι που αναφερει ειναι οι σωστοι για τους εργαζομενους στον ΟΛΠ αλλα οχι για αυτους τους 30 οι οποιοι και κανουν την φασαρια και οι οποιοι ειναι οι λεγομενοι ''εργατοπατερες'' των κομματων!!
Βεβαια η συμβαση παραχωρησης ειναι της ταξης του ''τα δινω ολα και δεν περιμενω ανταλλαγμα'' στην οποια ο καθεις θα αντιδρουσε αλλα οι κινητοποιησεις που βουλιαζουν μια χωρα και οικονομικα αλλα και απο ελλειψη αγαθων δεν ειναι παρα μονον κατακριτέες!! Διοτι οπως εγω και τοσοι άλλοι ''εγω'' που αν μας απολυσει ο εργοδοτης θα κανουμε το ''σκ...το μας παξιμαδι'' χωρις δικαιωμα και επιλογη αντιδρασης δεν βλεπω τον λογο γιατι οχι και σε άλλους!!!! Τι εχουν αυτοι δηλαδη το κοκκαλακι της νυχτεριδας??? ''Μαλιστα Κε δουλεψες τοσα χρόνια εβγαλες πολλα ¨η λιγα λεφτα δεν εχει σημασια σε ευχαριστουμε για τις υπηρεσίες σου ....αντε γεια!!!'' Γιατι να πρέπει να υποφερουν 10,000,000 Ελληνες εξαιτιας αυτων των 30 ¨η 1000???? Δεν ρωτησε κανεις τους τοσους ''άλλους'' του Λαναρά, Τριουμφ, Κερανη κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π. .......ο καταλογος μακρυς πως επιβιωνουν!!! Αλλα αυτοι, ξεχασα, τι απεργια να κανουν και για ποιον!!!

yannis
08-01-2010, 22:01
Επειδή λοιπόν κάποιοι, δυστυχώς, δεν έχουν δύναμη να αντιδράσουν, αυτό πρέπει να ισχύσει και για τους υπόλοιπους;;;; Δηλαδή, όπως έλεγε κι ο συχωρεμένος ο Χριστόδουλος "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα";!;!;!;!:hmmm:
Και βέβαια, όπως σε κάθε τομέα, υπάρχουν όλα τα "είδη", έτσι κι εδώ θα υπάρχουν οι πονηροί και βολεψάκηδες... όμως αυτό δεν είναι λόγος να ξεπουλάμε την χώρα μας.
Τότε επειδή μέσα στην αστυνομία υπάρχουν μερικοί κομπλεξικοί, προκειμένου να την "εξυγιάνουμε" να την πουλήσουμε στο Ισραήλ, την εφορία στους Ελβετούς, την αεροπορία στους Άραβες (το κάναμε ήδη βέβαια!!!), την Μάνη στους Γερμανούς ( και αυτό το κάναμε!!!) και την περηφάνια μας στους γύφτους...
Μετά θα μαζευτούμε στο Σύνταγμα και θα διαδηλώσουμε εναντίον των σκοπιανο/αλβανο/τουρκο/πακιστανών, γιατί μας θίγουν την εθνική αξιοπρέπεια!!!!!
Κοίτα Γιώργο, σέβομαι τις απόψεις σου, όχι πάντα γιατί συμφωνώ, αλλά κυρίως γιατί σε θεωρώ έντιμο και αξιοπρεπή. Θα ήθελα όμως να σχολιάσω πως, πάντα κατά την γνώμη μου, αναλώνεσαι πολλές φορές στην εξειδικευμένη λεπτομέρεια (πραγματικά άριστος σε αυτό τον τομέα), με αποτέλεσμα να σου διαφεύγει μερικώς η ουσία. Το σχόλιο αυτό δεν κρύβει κανενός είδους ειρωνία, αντίθετα είναι μία φιλική (αν μου επιτρέπεις) παρατήρηση. Πάντως αύριο το πρωί, θα είμαι στο Ικόνιο στο "MSC ACCRA"... αν είναι ο δρόμος σου έλα να πιούμε καφεδάκι.;):)

GeorgeP
10-01-2010, 21:58
Επειδή λοιπόν κάποιοι, δυστυχώς, δεν έχουν δύναμη να αντιδράσουν, αυτό πρέπει να ισχύσει και για τους υπόλοιπους;;;; Δηλαδή, όπως έλεγε κι ο συχωρεμένος ο Χριστόδουλος "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα";!;!;!;!:hmmm:
Και βέβαια, όπως σε κάθε τομέα, υπάρχουν όλα τα "είδη", έτσι κι εδώ θα υπάρχουν οι πονηροί και βολεψάκηδες... όμως αυτό δεν είναι λόγος να ξεπουλάμε την χώρα μας.
Τότε επειδή μέσα στην αστυνομία υπάρχουν μερικοί κομπλεξικοί, προκειμένου να την "εξυγιάνουμε" να την πουλήσουμε στο Ισραήλ, την εφορία στους Ελβετούς, την αεροπορία στους Άραβες (το κάναμε ήδη βέβαια!!!), την Μάνη στους Γερμανούς ( και αυτό το κάναμε!!!) και την περηφάνια μας στους γύφτους...
Μετά θα μαζευτούμε στο Σύνταγμα και θα διαδηλώσουμε εναντίον των σκοπιανο/αλβανο/τουρκο/πακιστανών, γιατί μας θίγουν την εθνική αξιοπρέπεια!!!!!
Κοίτα Γιώργο, σέβομαι τις απόψεις σου, όχι πάντα γιατί συμφωνώ, αλλά κυρίως γιατί σε θεωρώ έντιμο και αξιοπρεπή. Θα ήθελα όμως να σχολιάσω πως, πάντα κατά την γνώμη μου, αναλώνεσαι πολλές φορές στην εξειδικευμένη λεπτομέρεια (πραγματικά άριστος σε αυτό τον τομέα), με αποτέλεσμα να σου διαφεύγει μερικώς η ουσία. Το σχόλιο αυτό δεν κρύβει κανενός είδους ειρωνία, αντίθετα είναι μία φιλική (αν μου επιτρέπεις) παρατήρηση. Πάντως αύριο το πρωί, θα είμαι στο Ικόνιο στο "MSC ACCRA"... αν είναι ο δρόμος σου έλα να πιούμε καφεδάκι.;):)

δυστυχως ημουν στις 05/01/10 στο CSAV PYRINEE και στις 06/01/10 στην ραδα σε άλλο πλοιο κι ετσι προτιμω να παραμεινω στο σπιτι και στην στερια αυτο το Σ/Κ!!!

Ισως και να εχεις δικιο, αλλα κατ'εμε η λέπτομερεια(ες) φτιαχνουν την ουσια του πραγματος!!!!!!!
Δεν θεωρισα ποτε οτι ειρωνευεσαι και παντα , μα παντα, οι φιλικες, συναδελφικες παρατηρησεις ειναι παντα επιτρεπομενες και παντα προς συζητηση!!!

Αν εχεις τηλεφωνο στο προφιλ σου θα σε παρω να συναντηθουμε καποια στιγμη στο Σ.ΕΜΠΟ οταν υπαρξει λιγο κενο σε καποιο καραβι που θα εχω!!! Αν οχι στειλε το με ΠΜ¨!!

yannis
16-01-2010, 14:52
δυστυχως ημουν στις 05/01/10 στο CSAV PYRINEE και στις 06/01/10 στην ραδα σε άλλο πλοιο κι ετσι προτιμω να παραμεινω στο σπιτι και στην στερια αυτο το Σ/Κ!!!

Ισως και να εχεις δικιο, αλλα κατ'εμε η λέπτομερεια(ες) φτιαχνουν την ουσια του πραγματος!!!!!!!
Δεν θεωρισα ποτε οτι ειρωνευεσαι και παντα , μα παντα, οι φιλικες, συναδελφικες παρατηρησεις ειναι παντα επιτρεπομενες και παντα προς συζητηση!!!

Αν εχεις τηλεφωνο στο προφιλ σου θα σε παρω να συναντηθουμε καποια στιγμη στο Σ.ΕΜΠΟ οταν υπαρξει λιγο κενο σε καποιο καραβι που θα εχω!!! Αν οχι στειλε το με ΠΜ¨!!

Yorgo, eimai Philipines kai gyrnaw mallon gia tin pita!!!!!! Eyxaristws sti prwti eykairia na vrethoyme!!!:):):)