PDA

View Full Version : ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;


essel
17-11-2009, 22:07
μία άποψη:



Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης Βυζάντιον, που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης.
Αυτό το σήμα, που είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.
Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση.... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.
Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χροιά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, το έκανε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και έτσι έμεινε ως μουσουλμανικό σύμβολο....
http://1.bp.blogspot.com/_YbIXG68KlgI/SwGfs7dOxCI/AAAAAAAAAq0/3Pei2Q5dUXo/s400/yfged.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_YbIXG68KlgI/SwGfs7dOxCI/AAAAAAAAAq0/3Pei2Q5dUXo/s1600/yfged.JPG)Η διπλανή φωτογραφία είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων και αν θα προσέξετε, το γράφει: ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ

Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τα σημερινά ξεφτιλίκια...
Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για όλες αυτές τις μα..... ..που μας σερβίρουν καθημερινά...

zortal
17-11-2009, 22:16
μία άποψη:


Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τα σημερινά ξεφτιλίκια...
Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για όλες αυτές τις μα..... ..που μας σερβίρουν καθημερινά...




:sm8:

Carduelis
18-11-2009, 01:17
Μπράβο ρε Essel.
Μακάρι να διαβάζαμε το "manual" της πατρίδας μας που είναι η ιστορία της!

Arkas
18-11-2009, 01:24
Μπράβο ρε Essel.
Μακάρι να διαβάζαμε το "manual" της πατρίδας μας που είναι η ιστορία της!
Η ιστορία, δεν είναι δυστυχώς το "Αθηνόραμα"!:yz (Αναφέρομαι σε αντίστοιχο post!)

ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ
19-11-2009, 02:16
''...αν θελετε να νικησετε τους Ελληνες αλλαξτε τους την γλωσσα και την Ιστορια τους..'' ειπε ενα πολυ μεγαλο καθικι της ιστοριας ο οποιος ακουγε στο ονομα Χ.Κισσινγκερ.Τον εχουμε και αγαλμα οι ηλιθιοι.
Δεν ηξερε ομως οτι δεν χρειαζεται να την αλλαξουν την ιστορια αφου δεν την διαβαζουμε.........

Gazi
23-11-2009, 01:17
Βάσιμη η εκδοχή αλλά έχω διαβάσει κάτι διαφορετικό...
Το μισογέγγαρο έχει να κάνει με αρκετά μουσουλμανικά κράτη (βλέπε σημαίες άλλων μουσουλμανικλων κρατών).
Σε κάποιο σημείο στο κοράνι το λέει αλλά δεν είμαι σίγουρος αυτή τη στιγμή!
Επίσης εάν δείτε και στη σημαία των Σπετσών και της Υδρας....
http://users.att.sch.gr/zskafid/28/simea/ydras.jpg http://users.att.sch.gr/zskafid/28/simea/spetson.jpg
έχουν ως βάση το μισοφέγγαρο,που είναι η καταπάτηση από το Συμβολο του Χριστιανισμού και κατ΄επέκταση της Ορθοδοξίας στον εχθρό κατά την περίοδο της Επανάστασης.!
Την καταπάτηση δηλαδή του Μουσουλμάνου εχθρού...
Τονίζω και πάλι το τί εχω διαβάσει για την ερμηνολογία των σημαιών....

pepax66
24-11-2009, 12:38
Δυστυχώς με αυτά τα νομίσματα πλήρωναν οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες τους μισθοφόρους που είχαν μαζέψει από την τότε Βάρβαρη μεριά της Ασίας παραχωρώντας παράλληλα και γη. Η Βάρβαρη και νομαδική αυτή φυλή τότε ήταν ειδωλολάτρες και το μόνο προσόν των ανδρών της ήταν η πολεμική δεινότητα τους καθώς ίππευαν και τόξευαν ταυτόχρονα και χρησιμοποιήθηκαν κατά των εχθρών της Αυτοκρατορίας που μεταξύ άλλων ήταν και οι Σταυροφόροι. Ο Μωάμεθ δεν είχε πάει ακόμα από την Μέκκα στην Μεδίνα και τα σύμβολα αυτού του λαού ήταν τα μοναδικά και πραγματικά σύμβολα του Βυζαντίου και εργοδότη τους. Η ιστορία διδάσκει και δίδασκε αλλά ποιος την διάβασε και την πίστεψε δεν ξέρω και οι ανίερες συμμαχίες καλά κρατούν ακόμα..............