PDA

View Full Version : Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ


MARK
18-11-2009, 23:07
[/URL] (http://www.gazzetta.gr/index2.php?option=com_content&task=view&id=55372&pop=1&page=0&Itemid=92) [U]Μουντιαλική ΕΛΛΑΔΑΡΑ! http://www.gazzetta.gr/images/stories/salpigoaaaallllllll.jpg Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε τώρα! Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η ΕΘΝΙΚΑΡΑ το καλοκαίρι του 2010 θα είναι ανάμεσα στις 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Η μεγάλη εμφάνιση που χρωστούσε αυτή η ομάδα ήρθε στην πιο ονειρεμένη χρονικά στιγμή αφού το 1-0 μέσα στο Ντόνετσκ επί της Ουκρανίας έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο. Το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 31' έχει περάσει πλέον στην ιστορία των χρυσων στιγμών του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 100 (συμμετοχές)... η αλεπού Ρεχάγκελ που έστειλε αδιάβαστο το αλεπουδάκι Μιχαιλιτσένκο! Οι στιγμές από το ιστορικό ματς.




«Χάρι» αντί Γκέκα

Ο Ότο Ρεχάγκελ ποτέ δεν ήταν... fan των μεγάλων αλλαγών στην ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έτσι, ο Γερμανός προπονητής σε σχέση με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ προχώρησε μοναχά σε μια αλλαγή. Προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον άνθρωπο που τον έχει... ξελασπώσει τόσες φορές και είναι ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά, δηλαδή τον Φάνη Γκέκα, και να τοποθετήσει στην κορυφή της επίθεσης, τον Άγγελο Χαριστέα.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και οι Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος και Μόρας η τριπλέτα στο κέντρο της άμυνας. Κατσουράνης και Καραγκούνης τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Σαμαράς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αιχμή του «δόρατος», ο «Χάρι».

Η αρχική... κατηφόρα!

Οι Ουκρανοί ήταν εκείνοι που μπήκαν πολύ πιο δυνατά, έκλεισαν την Εθνική στα καρέ της και στο πρώτο δεκάλεπτο μας έκαναν την ζωή δύσκολη. Μάλιστα έφτασαν... μια ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Τζόρβας είχε κατεβάσει ρόλα και ο Σεφτσένκο μας έκανε την... χάρη και σε ανυπεράσπιστη εστία έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Μετά το 10' το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε μέτρα μέσα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και δειλά-δειλά άρχισε να έχει και επιθετικές βλέψεις.

Γκολ... εισιτήριο!

Το... πρώτο καμπάνακι από τους Έλληνες ήρθε από τον Σαμαρά, το δεύτερο από τον Σαλπιγγίδη αλλά το τρίτο ήταν και το... φαρμακερό! Και ας μας «έκατσε» το πρόβλημα με τον Παπασταθόπουλο και η αναγκαστική αλλαγή του με τον Πλιάτσικα(ο μέσος της Σάλκε πέρασε δεξί μπακ και ο Βύντρα στόπερ).

Ένα γκολ για σεμινάριο. Ένα γκολ όλα τα λεφτά! Ένα γκολ που μας έβαλε με το... ενάμιση πόδι στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής! Εξάλλου απόμενε ακόμα μια ώρα αγώνα και θα έπρεπε να δεχτούμε δύο!Ο Σαμαράς με κάθετη... μαχαιριά στην άμυνα των γηπεδούχων, λοιπόν, έβγαλε τον Σαλπιγγίδη... φάτσα με το Μουντιάλ και ο Μακεδόνας άσος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έβαλε θεμέλια πρόκρισης!

Το κράτησε με Τζόρβα!

Έχοντας το 1-0 υπέρ της η Εθνική προσπάθησε να διαχειριστεί έξυπνα το ματς. Προσπάθησε να μην κλειστεί. Κατά διαστήματα το κατάφερε αλλά υπήρχαν μεγάλες στιγμές πίεσης. Στιγμές, που ο Τζόρβας με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν. Οι απαραίτητες βοήθειες ήρθαν και από τον πάγκο. Ο Ρεχάγκελ, βλέποντας τον Μιχαλιτσένκο να ρισκάρει και να τα παίζει όλα για όλα φρέσκαρε το κέντρο με τον Τζιόλη και έβαλε «φρέσκα» πόδια και στην επίθεση με τον Γκέκα.

Από το 70' και μετά παίζαμε στην ουσία με δέκα. Και αυτό γιατί ο Βασίλης Πλιάτσικας αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Ωστόσο ο Αγρινιώτης άσος έσφιξε τα δόντια και κράτησε μέχρι τέλους! Όπως μέχρι τέλους κράτησε ο Μόρας που έπαιζε κουτσαίνοντας αλλά και η Εθνική κράτησε το 1-0 και... έφυγε για Νότιο Αφρική!

MAN OF THE MATCH: Το γκολ που πέτυχε απόψε στο Ντόνετσκ συγκατέλεγεται πλέον σε εκείνα που ο ιστορικός του μέλλοντος θα τα καταγράψει ως... ιστορικά! Διπλά σε αυτό του Αποστολάκη στο Λουξεμβούργο, του Μαχλά κόντρα στην Ρωσία, του Τσιάρτα στην Λεωφόρο κόντρα στην Β. Ιρλανδία! Τέρματα που «σφράγισαν» προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Η Ελλάδα μετά από 16 χρόνια θα είναι παρούσα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και αυτό χάρη στο... κακό πόδι του Σαλπιγγίδη. Το αριστερό του Μακεδόνα επιθετικού «έγραψε» το 1-0 στην... πάρε-βάλε πάσα του Σαμαρά.

Μαζί με τον βραχύσωμο φορ αξίζει να αναφέρουμε σε αυτή την κατηγορία και τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού ήταν συγκλονιστικός, σταθερότατος και σε αρκετές περιπτώσεις οι επεμβάσεις του κράτησαν ανέπαφη την εστία του. Η Εθνική βρίσκει στο πρόσωπο του τον άξιο αντικαταστάση του Αντώνη Νικοπολίδη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η κριτική που του έγινε για τις επιλογές του στο ΟΑΚΑ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Ο Μιχαλιτσένκο του πήρε την «μάχη» αλλά ο Ότο Ρεχάγκελ είναι μεγάλη... αλεπού των πάγκων και απόψε στο Ντόνετσκ μαζί με εκδίκηση, πήρε και την πρόκριση. Είχε διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι αυτό, δεν... κώλωσε να αφήσει στον πάγκο τον Γκέκα και να βάλει τον Χαριστέα που κρατούσε μπάλα και βοήθησε αρκετά, διαχειρίστηκε σωστά τις δυσκολίες του αγώνα(τραυματισμός Παπασταθόπουλου) και τις αλλαγές του.Στο ποδόσφαιρο πάνω από όλα μετράει το αποτέλεσμα και ο χερ Ότο απέδειξε για ακόμη μια φορά την τεράστια προσωπικότητα του. Μετά την κατάκτηση του Euro 2004, την συμμετοχή σε αυτό του 2008, μας πηγαίνει και στο Μουντιάλ! Η 100η του παρουσία στον «γαλανόλευκο» πάγκο συνοδεύτηκε με το καλύτερο δώρο!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αντρέι Σεφτσένκο. Δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τον... killer που έκανε την διαφορά στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Για αυτό και δεν βρίσκεται σε κάποιο μεγάλο κλαμπ αλλά επέστρεψε στην πατρίδα του και την Ντιναμό Κιέβου. Ποδοσφαιριστές με την κλάση του κρίνονται από μια φάση. Και εκείνος στην αρχή του παιχνιδιού, σε μια φάση που πριν από 2-3 χρόνια δεν την έχανε ούτε με το... πιστόλι στο κρόταφο, κατάφερε να σουτάρει ψηλά άουτ. Πάντως, και η εν γένει παρουσία του ήταν υποτονική και δεν μπόρεσε να πάρει στις πλάτες του την Ουκρανία.

Η ΓΚΑΦΑ: Αν υπήρχε ένας παίκτης από τους γηπεδούχους που αποτέλεσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Εθνική στο αποψινό παιχνίδι αυτός ήταν ο Αλίεφ. Και, όμως, ο Μιχαλιτσένκο τον άλλαξε πολύ νωρίς. Μόλις στο 52'. Στην ουσία μας... γλίτωσε από μια πολύ μεγάλη απειλή αλλά έκανε κακό στην ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ολεγκάριο Μπεγκερένσα. Ο Πορτογάλος ρέφερι κατάφερε να περάσει απαρατήρητος. Όπως πρέπει να κάνει κάθε ρέφερι.

Ναι! Αυτή είναι η Εθνική του Ότο Ρεχάγκελ! Αυτή είναι η Εθνική των μεγάλων απαντήσεων! Αυτή είναι η συνέχεια της πρωταθλήτριας του 2004! Οι Έλληνες θα είναι στο Μουντιάλ! Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Με ένα...αντρίκιο «διπλό» μέσα στην Ουκρανία. Μια νίκη που μόνο αν έχεις ποδοσφαιρικά... άντερα μπορείς να πετύχεις. Όσοι έπαιξαν σήμερα ήταν συγκινητικοί! Από τον Τζόρβα που κατέβασε ρολά, τον Σαλπιγγίδη που έβαλε το γκολ μέχρι τον Μόρα που έπαιζε κουτσαίνοντας, τον Πλιάτσικα που πονούσε και τον μεγάλο Ότο που πάει και Νότιο Αφρική!

frits
18-11-2009, 23:09
Καιρό είχαν να μας κάνουν να χαρούμε λίγο..

Μπράβο τους !!! ;););)

MARK
18-11-2009, 23:13
http://www.gazzetta.gr/components/com_fpss/images/salppiiissss.jpg (http://www.gazzetta.gr/component/option,com_frontpage/Itemid,1/)http://www.gazzetta.gr/components/com_fpss/images/paniigit.jpg (http://www.gazzetta.gr/component/option,com_frontpage/Itemid,1/)http://www.gazzetta.gr/components/com_fpss/images/ellalssssspanigiri.jpg (http://www.gazzetta.gr/component/option,com_frontpage/Itemid,1/)

Albatros
18-11-2009, 23:20
Τι καιρό να κάνει στην Νότια Αφρική την εποχή του Μουντιάλ να ξέρουμε τι ρούχα να πάρουμε...
:sm7::sm7::sm7:

MARK
18-11-2009, 23:21
Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ...


http://www.novasports.gr/media/65610.jpg Η Εθνική μας ομάδα έκανε και πάλι το θαύμα της! Με το πρώτο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη σε εκτός έδρας παιχνίδι με την γαλανόλευκη φανέλα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 1-0 την Ουκρανία στο Ντόνετσκ και στο 100ό ματς του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο έγραψε ξανά ιστορία! Πλέον η Νότια Αφρική μας περιμένει...

Ο Οτο Ρεχάγκελ πραγματοποίησε μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι της Αθήνας, τοποθετώντας στην κορυφή της επίθεσης τον Αγγελο Χαριστέα αντί του Φάνη Γκέκα καθώς ο φορ της Νυρεμβέργης μπορεί να προσφέρει και σε άλλους τομείς σε ένα τέτοιο ματς, πλην του σκοραρίσματος.

Από την άλλη, ο Ολεξέι Μιχαϊλιτσένκο προχώρησε σε δύο διαφοροποιήσεις, αλλάζοντας τους δύο πλάγιους χαφ της ομάδας και ρίχνοντας στη μάχη τους Γιαρμολένκο (έκανε πολύ καλό ματς στην Αθήνα) και Αλίεφ.

Ο τελευταίος ήταν και ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Ουκρανών στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ευτυχώς για την ελληνική ομάδα ο Αλέξανδρος Τζόρβας έδειξε τα απαραίτητα ρεφλέξ και κράτησε το μηδέν στο σημείο εκείνο.

Από κει και πέρα, όταν πέρασε η... μπόρα και οι παίκτες του Ρεχάγκελ ισορρόπησαν το παιχνίδι, ήταν βέβαιο ότι θα μας δινόταν η ευκαιρία να κάνουμε τη ζημιά κάποια στιγμή.

Και αυτό έγινε σύντομα. Στο 31ο λεπτό, ο Γιώργος Σαμαράς πέρασε με εκπληκτικό τρόπο κάθετη μπαλιά προς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος με το πρώτο εκτός έδρας γκολ με την γαλανόλευκη φανέλα, έστειλε όλους τους Ελληνες στα... ουράνια.

Και όλα αυτά ενώ ένα λεπτό νωρίτερα η... κακοδαιμονία είχε χτυπήσει την Εθνική ομάδα καθώς ο Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Πλιάτσικα, που αγωνίστηκε ως δεξί μπάκ με τον Βύντρα να περνάει δίπλα στα στόπερ (Κυργιάκος, Μόρας).

Στο δεύτερο μέρος, έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ποδοσφαιριστών του Ρεχάγκελ. Με απαράμιλλο πάθος, έξυπνη τακτική, εκπληκτικές αλληλοκαλύψεις ακόμα και όταν οι Μόρας και Πλιάτσικας έπαιζαν με... ένα πόδι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα για να κρατήσει το 1-0. Ακόμα και τις λίγες φορές που ο Σεφτσένκο και οι υπόλοιποι προσπάθησαν να απειλήσουν, ο Τζόρβας αποδείχτηκε πραγματικός... κέρβερος.

Τελικά το γκολ του Σάλπι αποδείχτηκε "χρυσό" και σίγουρα μπαίνει δίπλα σε αυτά του Χαριστέα στην Πορτογαλία, του Μαχλά με την Ρωσία, του Αποστολάκη στην Ουγγαρία και αρκετών ακόμα, στο πάνθεον της ιστορίας.

Οι διεθνείς και ο προπονητής δέχτηκαν έντονη κριτική το πρηγούμενο διάστημα όμως απόψε στο Ντόνετσκ έδωσαν απαντήσεις. Πλέον η Νότια Αφρική μας περιμένει. Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Εθνική θα βρεθεί σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πλέον όλοι περιμένουν την κλήρωση των ομίλων, που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

Μέχρι τότε δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ...

wet & dirty
18-11-2009, 23:24
:sm2::sm5::sm4:http://ekaterini-chania.gr/MyImages/greeCE-Flag.jpg

kostasvar
18-11-2009, 23:25
http://img94.imageshack.us/img94/6959/goalp.jpg

MARK
18-11-2009, 23:33
Τρομερή φωτογραφία και χορταστική σημαία,γιατί έτσι μ'αρέσει.....:sm5:

Jefe
18-11-2009, 23:37
Ο καλύτερος ήταν ο γουρλομάτης, ο Χαριστέας! Σε λίγο θα ανακοινωθεί η μεταγραφή του στην Manchester United.........:sm7::sm7:


Jefe

MARK
19-11-2009, 00:02
Και για REAL μην πούμε ο τυπάς είναι γεννημένος GALAKTICOS...:sm7::sm7:

BUSA MAKIS
19-11-2009, 00:30
Αυτά είναι. :sm8:



Ole Ole Ole Ole Ole Ole Ole Ole

:sm5::sm5::sm5::sm5:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
19-11-2009, 06:55
.


http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/thHS1581.gif




.