PDA

View Full Version : '' Προλάβετε τη γρίπη χοίρων Η1Ν1 ''


MARK
27-11-2009, 13:08
Προλάβετε τη γρίπη χοίρων -


Οι μόνες πύλες της εισόδου είναι τα ρουθούνια και το στόμα/ο λαιμός. Σε μια σφαιρική επιδημία αυτής της φύσης, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγει την επαφή με H1N1 παρά όλες τις προφυλάξεις. Ενώ είστε ακόμα υγιείς και μην παρουσιάζοντας οποιαδήποτε συμπτώματα H1N1 της μόλυνσης, προκειμένου να αποτραπούν ο πολλαπλασιασμός, η επιδείνωση των συμπτωμάτων και η ανάπτυξη των δευτεροβάθμιων μολύνσεων, μερικά πολύ απλά βήματα μπορούν να ασκηθούν



1.Γαργάρες δύο φορές την ημέρα με θερμό αλατισμένο νερό ή Listerine. Ο H1N1 παίρνει 2-3 ημέρες μετά από την αρχική μόλυνση στο λαιμό/τη ρινική κοιλότητα για να πολλαπλασιαστεί και να παρουσιάσει χαρακτηριστικά συμπτώματα. Απλό αλλά αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό με τέτοιο τρόπο ώστε, το αλατισμένο νερό έχει την ίδια επίδραση σε ένα υγιές άτομο που το Tamiflu έχει σε ένα μολυσμένο. Μην υποτιμήστε αυτήν την απλή, ανέξοδη, και ισχυρή προληπτική μέθοδο.



2. Φυσήξτε τη μύτη δυνατά μια φορά την ημέρα και σφουγγίστε και τα δύο ρουθούνια με βατονέτες βαμβακιού εμποτισμένες σε θερμό αλατισμένο νερό. Αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό στη μείωση του πληθυσμού του ιού.


3. Ωθήστε τη φυσική ασυλία σας με τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες C και D. Εάν πρέπει να συμπληρώσετε με ταμπλέτες βιταμίνης C, σιγουρευτείτε ότι έχει επίσης τον ψευδάργυρο για να ωθήσει την απορρόφηση.


4. Πιείτε μεγάλο μέρος των θερμών υγρών (τσάι, καφές, κ.λπ.) όπως μπορείτε. Η κατανάλωση των θερμών υγρών έχει την ίδια επίδραση με τις γαργάρες, αλλά στην αντίστροφη κατεύθυνση. Ξεπλένουν δηλαδή, αντί να πολλαπλασιάζουν, τους ιούς από το λαιμό στο στομάχι όπου δεν μπορούν να επιζήσουν, να πολλαπλασιαστούν ή να κάνουν οποιαδήποτε ζημιά.


Πηγή:
The University of Kansas Hospital
Dept. of Nursing Units 43 & 51

kostas_366
27-11-2009, 14:21
AΝ, δεν είμαι γιατρός απλά λέω μια γνώμη, ότι χοιρινό υπάρχει, το ``ροκανίσουμε`` από που θα εμφανιστεί έπειτα η γρίπη? Ή λέτε έπειτα να γίνει γρίπη μοσχαριών, χηνών κλπ κλπ.:sm7::sm7:
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που είναι χρήσιμες

Gazi
27-11-2009, 15:20
ΜΠΡΑΒΟ.....ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ....

skippybi
27-11-2009, 23:53
ευχαριστούμε!!!:)