PDA

View Full Version : "Αναστολή δυσπιστίας" ζητά από τους εταίρους η Ελλάδα


MARK
01-12-2009, 14:52
http://www.emea.gr/uploads/1/389_bj1he65nk.jpg



"Είναι σαφές ότι η ουσιαστική αλλαγή χρειάζεται χρόνο και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας δεν θα επιτευχθεί εν μία νυκτί" επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.
"Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται σήμερα για να αποφέρουν καρπούς στο μέλλον. Μέχρι να συμβεί, όμως, αυτό, η Ελλάδα ζητά από τους εταίρους της 'αναστολή της δυσπιστίας'", προσθέτει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας παράλληλα ότι "δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου για την ελληνική οικονομία".

Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικονομία κατά την αλλαγή της εξουσίας –και τις οποίες εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην υπέρμετρη διόγκωση του κρατικού ελλείμματος.

Ως ένδειξη της αποφασιστικότητας αυτής, ο υπουργός αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2010 που έχει ήδη κατατεθεί στη βουλή και αναμένεται να επιφέρει μείωση του ελλείμματος κατά 3,6% στο 9,1% επί του ΑΕΠ. Οι μισές περίπου διορθωτικές κινήσεις αφορούν μόνιμα μέτρα τα οποία στοχεύουν στην αύξηση των εισοδημάτων και τη μείωση των κρατικών δαπανών.
Για να υποστηρίξει τη θέση της νέας κυβέρνησης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραθέτει τα "σκληρά" μέτρα που έλαβε το ΠΑΣΟΚ με στόχο το "νοικοκύρεμα" των δημόσιων οικονομικών, μεταξύ των οποίων η περικοπή των κρατικών δαπανών, το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο και η αναδιανομή των δημοσίων πόρων για τόνωση της οικονομίας και προστασία των πληγέντων από την ύφεση.
Παρά το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκε η χώρα λόγω των αναξιόπιστων στατιστικών στοιχείων που κατατέθηκαν στην Κομισιόν ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών, μεταξύ των οποίων η ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από το κράτος.
"Σε τελική ανάλυση, σκοπός είναι η προώθηση της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της εργασίας", αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Παπακωνσταντίνου. "Αυτή είναι η πραγματική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και προς αυτή την κατεύθυνση λαμβάνουμε μέτρα για περιορισμό της γραφειοκρατίας, πάταξη της διαφθοράς, απελευθέρωση των αγορών και προώθηση των δημόσιων επενδύσεων προς την πράσινη οικονομία".

Σημειώνεται ότι το άρθρο του Γ. Παπακωνσταντίνου με το οποίο ζητά από τους εταίρους "αναστολή δυσπιστίας" έρχεται μερικές μέρες μετά από παρόμοιο αίτημα από το Ντουμπάι, που ζήτησε πίστωση χρόνου, προκειμένου να "τακτοποιήσει" δανειακές υποχρεώσεις του Dubai World

skippybi
01-12-2009, 17:57
έχουμε γίνει ρεζίλι με τις μαιμουδιές μας...:o:o

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
02-12-2009, 03:02
η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην υπέρμετρη διόγκωση του κρατικού ελλείμματος.





....αμάν και πότε ..... :hmmm:

EOD-K9
02-12-2009, 07:48
....αμάν και πότε ..... :hmmm:


το πως με νοιάζει :(:(:(:(:( Νικολάκηηη το πως ?????


Φάγανε τόσες δεκαετίες όλα τα λαμογια και τώρα έρχεται ο λογαριασμός