PDA

View Full Version : '' ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ''


MARK
01-12-2009, 15:20
Πλήγμα για πιστωτές η στάση του Ντουμπάι



Η προσπάθεια της κυβέρνησης του Ντουμπάι να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για τα χρέη της Dubai World επέφερε καίριο πλήγμα στους πιστωτές οι οποίοι περίμεναν ότι το αραβικό εμιράτο θα μπορούσε να εγγυηθεί το χρέος της κρατικής επιχείρησης.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/12/01/27a.jpgΔεν φέρει την εγγύηση της κυβέρνησης η Dubai World διευκρίνισε υπουργός Οικονομικών του Ντουμπάι, Αμπντουλραχμάν αλ-Σάλεχ.Ο υπουργός Οικονομικών του Ντουμπάι, Αμπντουλραχμάν αλ-Σάλεχ, τόνισε χθες ότι η κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη για τα χρέη της Dubai World και ότι οι πιστωτές θα πρέπει να αναλάβουν μέρος της ευθύνης για την απόφασή τους να δανείσουν τις δύο κρατικές επιχειρήσεις.
«Πιστεύουν ότι η Dubai World είναι μέρος της κυβέρνησης, πράγμα που δεν είναι σωστό», είπε χαρακτηριστικά. Ο Σάλεχ διευκρίνισε ότι μολονότι η κυβέρνηση ελέγχει την Dubai World, ο όμιλος δραστηριοποιείται επί μακρόν ως αυτόνομη οντότητα και ουδέποτε έφερε την εγγύηση της κυβέρνησης του εμιράτου.
«Δανείζεται με βάση... τα προγράμματά της και δεν φέρει την εγγύηση της κυβέρνησης», τόνισε. Ερωτηθείς εάν το Ντουμπάι εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει το ομόλογο της Nakheel, ο Σάλεχ απέφυγε κάθε σχόλιο, όπως και ο πρόεδρος της Dubai World.
Αναλυτές, ωστόσο, διερωτώνται για το ρόλο της κυβέρνησης, γεγονός που εντείνει την αβεβαιότητα. Ο Τζον Σφακιανάκης, οικονομολόγος της Banque Saudi Fransi-Credit Agricole Group, θεωρεί ότι η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ασαφής, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να κάνουν διάκριση ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Νωρίτερα χθες, η Nakheel ζήτησε την αναστολή της διαπραγμάτευσης τριών ισλαμικών ομολόγων της συνολικής αξίας 5,25 δισ. δολαρίων, στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι έως ότου είναι σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στην αγορά.
Οι μετοχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «βούλιαξαν» χθες, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν πιο συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το αίτημα του Ντουμπάι να καθυστερήσει έως το Μάιο του 2010 την αποπληρωμή του χρέους που εξέδωσε η Dubai World και η θυγατρική του Nakheel.
Στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι, οι μετοχές του κατασκευαστικού και χρηματοοικονομικού τομέα υποχώρησαν περίπου 10%, ενώ η μετοχή της Dubai World 15%.
Πτωτικά κινήθηκε και η Ευρώπη, παρά τη σταθεροποίηση στην Ασία μετά τη δέσμευση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να στηρίξουν τις τράπεζες.

georgekostas
01-12-2009, 15:24
Αυτοι θα τον βρουν το τροπο και ανακαμψουν...εμεις να δω τι θα κανουμε!:hmmm:

skippybi
01-12-2009, 17:18
να αγοράσουμε τώρα που έπεσαν οι τιμές στο Ντουμπάι και από 2δις το σπίτι στα νησιά της γής ''έπεσε'' στο 1.5...:hmmm:

georgekostas
01-12-2009, 17:23
να αγοράσουμε τώρα που έπεσαν οι τιμές στο Ντουμπάι και από 2δις το σπίτι στα νησιά της γής ''έπεσε'' στο 1.5...:hmmm:
Βασιλη στους πρωτους οροφους του Burj Dubai,του ψηλοτερου κτηριου στον κοσμο,
τα διαμερισματα πωλουνται φθηνοτερα απ'της Κυψελης!!!!!

ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ
01-12-2009, 17:27
Μην ψαρωνετε ρε παιδες.Το Ντουμαι ''πουληθηκε'' στο Καταρ και στο Μπαχρειν.Ξεπλημα ειναι για λιγο.Ποιος μπορει να τους ελεγχει αυτους εκει κατω?ποτε και κανεις.
Αυτο που ακουστηκε σε οικονομικους κυκλους ειναι οτι οι O.P.E.C θελουν να κανουν δικο τους νομισμα, πετρο-νομιζμα και οι συναλλαγες να μην γινοντε πια σε dollars

skippybi
01-12-2009, 17:30
Βασιλη στους πρωτους οροφους του Burj Dubai,του ψηλοτερου κτηριου στον κοσμο,
τα διαμερισματα πωλουνται φθηνοτερα απ'της Κυψελης!!!!!
δεν θέλω διαμέρισμα και ούτε εκεί, πάλιωσε...

θέλω μονοκατοικίια στα νησάκια και με άτοκες δόσεις!!!:D

georgekostas
01-12-2009, 17:36
δεν θέλω διαμέρισμα και ούτε εκεί, πάλιωσε...

θέλω μονοκατοικίια στα νησάκια και με άτοκες δόσεις!!!:D
Εχει μια διπλα απ'του Μπραντ Πιτ,θα την παρουμε κοψωχρονια...μονο 2.000.000$,
δηλαδη θα βαλουμε απο 1.000.000$!!!.Συμφωνεις Μπιλ;;;













Υ.Γ. Α,ξεχασα να σου πω οτι εμενα μου λειπουν τα 999.999$!!!:D:D:D

skippybi
01-12-2009, 17:41
:hmmm::hmmm:




























:sm7::sm7::p