PDA

View Full Version : Γ. Παπακωνσταντίνου: "Καταφέραμε άρση της δυσπιστίας"


MARK
04-12-2009, 12:39
http://www.emea.gr/uploads/1/456_ewjpa1k2o.jpg


"Χθες κρίθηκε το παρελθόν και αποδοκιμάστηκε η πολιτική της ΝΔ, ενώ στο διήμερο καταφέραμε την πρώτη άρση δυσπιστίας έναντι της χώρας μας και να μας αντιμετωπίζουν ως υπεύθυνο συνομιλητή. Προχωρούμε στην ανάταξη και στη στήριξη των αδυνάτων, αλλά και στην προσπάθεια νοικοκυρέματος των δημοσίων οικονομικών», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μιλώντας επί του πρώτου νομοσχεδίου της νέας κυβέρνησης για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για ξεκάθαρο στίγμα πολιτικής για κοινωνική δικαιοσύνη, αναδιανομή και ανάταξη της οικονομίας καθώς και στήριξης της ζήτησης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία ως παρέμβαση χωρίς προηγούμενο, αφού απευθύνεται σε 2,5 εκατ. συμπολίτες διανέμοντας 1 δισ. ευρώ, χωρίς η δαπάνη να μετακυλίεται στους φορολογούμενους ούτε να επιβαρύνει το έλλειμμα.
Αναφερόμενος στο χθεσινό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, ο υπουργός είπε ότι με την απόφαση υπαγωγής της χώρας στην επιτήρηση, ταυτόχρονα διαπιστώνεται ότι η εκρηκτική διάσταση του ελλείμματος δεν οφείλεται στη διεθνή κρίση αλλά στην πολιτική κυβερνήσεων της ΝΔ: "Πάντως αποδείξαμε ότι πάνω από οτιδήποτε άλλο βάζουμε το συμφέρον των πολλών".

Απαντώντας από πλευράς ΝΔ ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε το πρώτο νομοσχέδιο ως κατώτερο των προσδοκιών των πολιτών και των εξαγγελιών του κυβερνώντος κόμματος, που όμως παίρνει τη θετική ψήφο της ΝΔ γιατί αυτό απαιτούν οι περιστάσεις και η υπευθυνότητα που "δεν επεδείχθη ποτέ από το ΠΑΣΟΚ που έλεγε όχι σε όλα". Πέραν αυτού δίδονται πολύ λιγότερα σήμερα σε σχέση με αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ όταν μιλούσε για 2,6 δισ. και τελικώς δίδεται 1δισ. ευρώ. Τέλος, πρόσθεσε ότι για χρεοκοπία της οικονομίας και πτώχευση μίλησαν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωτοκλασάτοι υπουργοί: "Δεν βοηθάτε λέγοντας ότι η οικονομία βρίσκεται στο κρεβάτι της εντατικής. Μη θυσιάζετε το δημόσιο συμφέρον στο κομματικό".

Το νομοσχέδιο είναι πράγματι κατώτερο των προσδοκιών, αλλά των δικών μας, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής προσθέτοντας ότι αυτό που ήθελε το ΠΑΣΟΚ ήταν η πρόταση νόμου του καλοκαιριού που προέβλεπε και επίδομα θέρμανσης. "Θα θέλαμε να την υιοθετήσουμε αλλά οδηγήσατε τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Εμείς εργαζόμαστε για ανάκτηση της αξιοπιστίας, όταν εσείς εργαστήκατε για την αναξιοπιστία".

Εκ μέρους του ΚΚΕ οι Άγγελος Τζέκης και Γιώργος Μαυρίκος τόνισαν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχουν φιλεργατικά και φιλολαϊκά στοιχεία στο νομοθέτημά της, αλλά κατ’ ουσίαν πρόκειται μόνο για φιλοδώρημα στις ευπαθείς ομάδες: "Υπάρχει πλούτος που όμως διοχετεύεται στους πλουτοκράτες, ενώ αναπαράγεται η φτώχια που δεν αντιμετωπίζεται με αυτή την ελεημοσύνη".

Με τα 300 ευρώ που δίδονται, απλώς καλύπτονται τα αυξημένα τέλη, τόνισε ο αγορητής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, ενώ δημιουργείται ταυτόχρονα η εντύπωση της μυθώδους περιουσίας σε κάποιον που έχει ακίνητη περιουσία 400.000 ευρώ: "Το νομοσχέδιο αποπνέει πνεύμα ελεημοσύνης, μοιάζει με πρωτοχρονιάτικο πυροτέχνημα".

Αυτά που σας δόθηκαν χθες από τις Βρυξέλλες δεν ήταν δωρεάν αλλά από τις δεσμεύσεις που έλαβε η κυβέρνηση, είπε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι έρχονται πιο σκληρά μέτρα "που θα μοιάζουν περισσότερο με το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και λιγότερο με του ΠΑΣΟΚ".

Στη συζήτηση παρενέβη και η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για διάταξη του νομοσχεδίου που επιλύει το θέμα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών ανεβάζοντας το πλαφόν των συνολικών αποδοχών από 5.150 στα 6.500 ευρώ που θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/09.

pepax66
04-12-2009, 18:03
Φωνάζουν φωνάζουν αλλά στο τέλος τα βρίσκουν αλί σε μας Γιάααααννη αυτοί είναι κολεγιά!


http://www.gsforum.gr/picture.php?albumid=16&pictureid=975