PDA

View Full Version : Εορταστικές παραστάσεις στο Ψηφιακό Πλανητάριο


riko46
14-12-2009, 08:17
Με δύο εορταστικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται την περίοδο των Χριστουγέννων 2009 και της Πρωτοχρονιάς 2010. Πρόκειται για τις ψηφιακές παραστάσεις «Το Άστρο των Χριστουγέννων» και «Το Τραίνο της Φαντασίας», κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους.
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» αναλαμβάνει να διερευνήσει μερικά σημαντικά ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;
Η παράσταση δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από ομάδα συνεργατών του Πλανηταρίου, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σιμόπουλου, μουσική του Μπάμπη Μπλαζουδάκη, αφήγηση των Χρήστου Σιμαρδάνη και Κώστα Σεραφειμίδη.
Τα 40 λεπτά της εικονικής τρισδιάστατης πραγματικότητας δημιουργήθηκαν από τους Γιάννη Βαμβακά και Σωτήρη Μπενέκο, ενώ την επιστημονική επιμέλεια είχε ο Διονύσης Σιμόπουλος.
«Το Τραίνο της Φαντασίας» είναι μια ψηφιακή παράσταση του Καγκάγια (Kagaya) από την Ιαπωνία, η οποία ζωντανεύει, μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, το παραμύθι του Mιγιαζάβα Κέντζι με τον ομώνυμο τίτλο.
Η παράσταση απεικονίζει την ιστορία ενός ταξιδιού στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και ταυτόχρονα μία περιπλάνηση στο απέραντο Σύμπαν.
Ο Κagaya είναι γνωστός «ψηφιακός» καλλιτέχνης από την Ιαπωνία. Γεννημένος το 1968, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης σχετικά με το Σύμπαν, έργα που περιλαμβάνουν κυρίως γραφικά και ψηφιακές εκτυπώσεις, εικόνες για βιβλία και περιοδικά που αφορούν σε αστρονομικά θέματα.
Στο «Τραίνο της Φαντασίας» υπογράφει ταυτόχρονα το σενάριο, την σκηνοθεσία, τις ψηφιακές εικόνες και γραφικά της παράστασης.


.............;)

ΑΝΤ1

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
14-12-2009, 08:33
:sm8:

syan
14-12-2009, 09:33
Ενδιαφέρουσα κίνηση...Ευχαριστούμε Μιχάλη!