PDA

View Full Version : Πιέσεις για διόδια στην Εγνατία οδο και αυξησεις στην Αθηνων-Πατρων!


georgekostas
14-12-2009, 18:18
http://2.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/SyXyAZo9y9I/AAAAAAAAHDk/lWIDgyakC3s/s320/egnatianea3.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/SyXyAZo9y9I/AAAAAAAAHDk/lWIDgyakC3s/s1600-h/egnatianea3.jpg)

Την άμεση λειτουργία τους ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα.

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο για τον χρονικό ορίζοντα λειτουργίας των διοδίων στον άξονα της Εγνατίας Οδού, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη πληροφόρηση από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών.

Ωστόσο, τα περιθώρια για την Ελλάδα στενεύουν και θα πρέπει να θεωρείται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2010 θα τεθούν σε λειτουργία οι σταθμοί διοδίων που έχουν κατασκευαστεί, ενώ θα επιταχυνθεί και η κατασκευή των υπολοίπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από...

την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τεθούν άμεσα σε λειτουργία τα διόδια που έχουν κατασκευαστεί και να επισπευσθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης των συνολικά δεκατριών σταθμών κατά μήκος του οδικού άξονα από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.
Η παρέμβαση της Κομισιόν είναι κατά κάποιο τρόπο δικαιολογημένη, αφού χρηματοδότησε το έργο με πάνω από 3 δις ευρώ και στους όρους συμπεριλαμβάνεται η καταβολή αντιτίμου από τους οδηγούς για τη χρήση του οδικού άξονα.
Άλλωστε, κάτι τέτοιο θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να καλύπτονται και τα έξοδα συντήρησης που υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 40 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Ερώτηση για τις αυξήσεις διοδίων

Στο μεταξύ, στη Βουλή φέρνει το θέμα της αύξησης των διοδίων στην Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών ο Βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσουκάλης.
Σε ερώτησή του στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα αναφέρει ότι επικρατεί μεγάλη αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση στους φορείς και τους κατοίκους ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, από την επικείμενη αύξηση των διοδίων της Εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών από 2,80 που είναι σήμερα σε 3,50 ευρώ.

«Η εξέλιξη αυτή, που προβλέπεται από τη λεόντειο σύμβαση παραχώρησης, που ψήφισαν από κοινού Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής και αγανάκτησης των πολιτών και φορέων ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Αντί δηλαδή να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση το αίτημα για μείωση του αντιτίμου των 2,80 ευρώ, φαίνεται ότι θα διαπραγματευτεί τη μη αύξηση του. Είναι νωπή στη μνήμη των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας η δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του αντιτίμου περιορίζοντας το ποσοστό του δημοσίου επί του καταβαλλόμενου ποσού (66%)», τονίζει μεταξύ άλλων και ερωτά τον υπουργό αν είναι βάσιμη η προοπτική αυξήσεων του αντιτίμου των διοδίων της Ε.Ο. Πατρών- Αθηνών και αν ναι πως προτίθεται να την αποτρέψει, καθώς και αν υπάρχει ενδεχόμενο να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση για μείωση του ήδη καταβαλλομένου αντιτίμου.

skippybi
14-12-2009, 18:49
υπομονή...:hmmm:

aeriko
14-12-2009, 19:38
Εαν αφήσουμε την Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών, στην Εγνατία θα πρέπει κανονικά να μπούν διόδια.

georgekostas
14-12-2009, 19:50
...στην Εγνατία θα πρέπει κανονικά να μπούν διόδια.
Ακομα δεν επιτρεπεται γιατι δεν εχουν φτιαξει τους 13 σταθμους ανεφοδιασμου...

MARK
14-12-2009, 20:26
Να φτιάξουν του κ###δρομους και ας βάλουν διόδια....Νεύρα

arisxios
14-12-2009, 20:45
Αυτοί νομίζουν ότι επειδή έφτιαξαν μερικά χιλιόμετρα καλού δρόμου πρέπει να τα χρυσώσουμε ,το χωράφι που λέγεται Αθήνα κάνουν πως δεν το βλέπουν http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203F6.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10)http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203F6.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10)






(http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12)