PDA

View Full Version : Ένα φιλμάκι στο YouTube του έφερε συμβόλαιο εκατομμυρίων!


Panos_Gr
17-12-2009, 23:26
Αυτό θα πει να κυνηγάει κανείς την τύχη του. Ο Fede Alvarez, παραγωγός από την Ουρουγουάη, «ανέβασε» το Νοέμβριο στη γνωστή ιστοσελίδα YouTube μια ταινία μικρής διάρκειας.

Στη συνέχεια, προσεγγίστηκε από εταιρεία του Χόλυγουντ, που του πρόσφερε συμβόλαιο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία δικής του ταινίας.

Η ταινία θα πριμοδοτηθεί από το σκηνοθέτη Sam Raimi, ο οποίος συμμετείχε στις επιτυχημένες ταινίες «Spiderman» και «Evil Dead».

Το φιλμάκι του Fede Alvarez έχει τίτλο «Ataque de Panico!» (Panic Attack!) και απεικονίζει γιγαντιαία «ρομπότ» που εισβάλλουν και καταστρέφουν την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβίδεο.

Το φιλμάκι κόστισε μόλις 300 δολάρια στον Alvarez, ο οποίος είπε ότι το ανέβασε Πέμπτη και μέχρι τη Δευτέρα το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ήταν γεμάτο από προτάσεις Χολιγουντιανών στούντιο!

Δείτε το βίντεο:


http://www.youtube.com/watch?v=r8F9Qvror6g

georgekostas
17-12-2009, 23:34
http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=8117 :D

Panos_Gr
17-12-2009, 23:38
Σωστος!!! Παρακαλώ τον admin να το διαγράψει.

georgekostas
17-12-2009, 23:41
Σωστος!!! Παρακαλώ τον admin να το διαγράψει.
Πανο και να μεινει δεν εχω προβλημα.:)

Panos_Gr
18-12-2009, 00:01
Τότε ας το συνεχίσω ;):

Εκτός από δημιουργός επιτυχημένων blockbusters και ταινιών τρόμου, ο Sam Raimi («Spider-Man», «Evil Dead») φαίνεται ότι είναι και πολύ καλός κυνηγός νέων ταλέντων, όπως αποδεικνύει η κίνησή του να συνεργαστεί με τον Fede Alvarez, το σκηνοθέτη του «Panic Attack!». Ο Fede Alvarez είναι ένας νεαρός κινηματογραφιστής από την Ουρουγουάη. Μέχρι πριν από τρεις περίπου εβδομάδες όλες οι γνώσεις μας για το άτομό του θα περιορίζονταν στην παραπάνω πρόταση. Στις αρχές του Νοέμβρη, όμως, ο Alvarez ανέβασε στο YouTube μία ταινία επιστημονικής φαντασίας μικρού μήκους, διάρκειας ούτε 5 λεπτών, με τίτλο «Ataque de Pánico!» (στα ισπανικά, ή «Panic Attack!» όπως καθιερώθηκε στο διαδίκτυο).
Η ταινία δείχνει την εισβολή γιγαντιαίων ρομπότ στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο, και την εντυπωσιακή καταστροφή της. Ο Alvarez έγραψε το σενάριο, τη σκηνοθέτησε, σχεδίασε τα ρομπότ, έκανε το μοντάζ και τα ειδικά εφέ. Τα υπόλοιπα ανέλαβαν ανιδιοτελώς φίλοι, γνωστοί και επαγγελματίες πρόθυμοι να βοηθήσουν. Και λέμε ανιδιοτελώς, επειδή το συνολικό κόστος της ταινίας ήταν περίπου 200 δολάρια! (Παραπάνω γράφτηκε για 300 δολάρια. Ποιος ξέρει...)
Όπως είναι φυσικό, η φήμη της ταινίας εξαπλώθηκε αμέσως στο διαδίκτυο και ο Alvarez ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ για να μιλήσει με ιθύνοντες μεγάλων στούντιο. Τελικά, έσφιξε τα χέρια με τον Sam Raimi και την εταιρεία του Ghost House Pictures, συμφωνώντας να σκηνοθετήσει μια ταινία ‘είδους’ για λογαριασμό τους. Ήδη υπάρχουν αναφορές ότι ένας σεναριογράφος αναπτύσει σε σενάριο μια αρχική ιδεά του Alvarez, αλλά τα πάντα προς το παρόν καλύπτει πέπλο άκρας μυστικότητας.

http://www.nooz.gr/Image.ashx?fid=503875&v=0&q=80&w=300&h=225

MARK
18-12-2009, 13:27
Άν έχεις τύχη διάβαινε......:cool: