PDA

View Full Version : Χρυσές Σφαίρες 2010: Υποψήφιοι


skippybi
19-12-2009, 21:18
http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2008/12/golden-globe-2008.jpg

Αρκετές ταινίες διεκδικούν φέτος τα βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες. Το απόλυτο φαβορί μάλλον λείπει, ωστόσο έχουν ενδιαφέρον.

Με 6 υποψηφιότητες, η κωμωδία του Jason Reitman για έναν κατανονικό executive με τον George Clooney οδηγεί την κούρσα σε καλύτερη δραματική ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο, α’ ανδρικό ρόλο (George Clooney) και β’ γυναικείο (Vera Fermiga, Anna Kendrick)

Το Nine, το μιούζικαλ του Rob Marshall (Chicago) με έναν καταιγισμό αστέρων έρχεται δεύτερο με πέντε υποψηφιότητες.

Η ταινία περιστρέφετεαι γύρω από έναν Ιταλό σκηνοθέτη που δεν έχει έμπνευση να σκηνοθετήσει, και είναι υποψήφια για καλύτερη ταινία (κωμωδία/μιούζικαλ), α’ ανδρικό (Daniel Day Lewis), α’ γυναικείο (Marion Cotillard), β’ γυναικείο (Penelope Cruz), και το τραγούδι Cinema Italiano.
Το πολεμικό δράμα The Hurt Locker εκτιμήθηκε με 3 υποψηφιότητες (ταινία-σκηνοθεσία-σενάριο)

Η Meryl Streep συναγωνίζεται με τον εαυτό της στην ίδια κατηγορία! Kαλύτερη ηθοποιός για κωμωδία (Julie & Julia και It’s complicated)
Οι λίγες σχετικά υποψηφιότητες του 3D Avatar (James Cameron) να μην παρερμηνευτούν. Οι Σφαίρες δεν έχουν κατηγορίες για τεχνικά βραβεία, όπου εκεί υπερέχει η ταινία.

Η απίστευτη ιστορία κακοποίησης Precious τελικά αμείφθηκε με 3 υποψηφιότητες (καλύτερη ταινία, α’ γυναικείου και β’ γυναικείου ρόλου), ενώ η Sandra Bullock ξεπηδά ως σταρ πλέον με δύο υποψηφιότητες (για το Proposal και το The Blind side)

Προσοχή στην Julianne Moore στον β’ ρόλο, που κάνει μια τελείως διαφορετική ερμηνεία swinging 60s στο A single man, ενώ για την ίδια ταινία υποψήφιος (και φαβορί ως gay καθηγητής) ο Βρετανός Colin Firth.
Πέρσι οι Χρυσές Σφαίρες είχαν βραβεύσει το Slumdog Millionaire για καλύτερο δράμα και σκηνοθεσία (όπως και τα Όσκαρ), και την Κate Winslet. Ατύχησαν στον α’ ανδρικό ρόλο (Mickey Rourke του Παλαιστή) έναντι του Sean Penn (Milk), που τελικά κέρδισε και το Όσκαρ.

Οι Χρυσές Σφαίρες θα απονεμηθούν τις 17 Ιανουαρίου 2010 στο LA.


Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες: (http://www.otherside.gr/2009/12/golden-globe-awards-nominees-2010/#more-20346)

MARK
20-12-2009, 12:56
THANKS.....;)