PDA

View Full Version : Η μοναξία μεταδίδεται


skippybi
19-12-2009, 21:28
http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2009/12/loneliness.jpg

Η μοναξιά μπορεί να εξαπλωθεί τόσο εύκολα όσο το κρυολόγημα. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα πρόσφατης μελέτης. Η έρευνα δείχνει ότι τα συναισθήματα της μοναξιάς μπορούν να μεταδοθούν μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, όπως το κοινό κρυολόγημα και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι οι κοινωνικές επαφές στη ζωή σας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικές για τη δημόσια υγεία με το να πλένετε στα χέρια σας και να καλύπτετε το βήχα σας.


«Οι άνθρωποι μεταδίδουν τη μοναξιά τους και στη συνέχεια κόβουν δεσμούς», δηλώνει ο Νικόλας Χρηστάκης, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Βοστώνη και μέλος της ερευνητικής ομάδας. «Είναι σαν την άκρη ενός πουλόβερ: ξεκινάτε να την τραβάτε και το πουλόβερ αρχίζει να ξετυλίγεται.»

Η μελέτη αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς που έχει κάνει ο Νικόλας Χρηστάκης μαζί με τον James Fowler από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο για να διαπιστώσουν πώς οι συνήθειες και τα συναισθήματα εξαπλώνονται μέσω των κοινωνικών επαφών. Προηγούμενες μελέτες των δύο επιστημόνων έχουν αποδείξει ότι η παχυσαρκία, το κάπνισμα και η ευτυχία μεταδίδονται.

Η νέα μελέτη, με επικεφαλής τον John Cacioppo από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, διαπίστωσε ότι η μοναξιά είναι επίσης μεταδοτική, ίσως επειδή οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τους συνανθρώπους τους και μεταδίδουν αυτή τη δυσπιστία και σε άλλους.


Διαβαστε την συνεχεια (http://www.otherside.gr/2009/12/i-monaxia-metadidetai/#more-20335)

georgekostas
19-12-2009, 21:55
Δυστυχως....:(

MARK
20-12-2009, 12:55
Ετσι είναι....:hmmm: