PDA

View Full Version : Καταδικαστική απόφαση για την Google στη Γαλλία


MARK
20-12-2009, 13:02
Η γαλλική δικαιοσύνη απαγόρευσε σήμερα στην Google να συνεχίσει την ψηφιοποίηση βιβλίων χωρίς την έγκριση των εκδοτών και την καταδίκασε να πληρώσει 300.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η Google αμφισβήτησε την δικαιοδοσία της γαλλικής δικαιοσύνης και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των χρηστών της στην πληροφόρηση.

Οι εκδότες κατηγορούν την Google για την απόφασή της να ξεκινήσει το 2006 ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης εκατομμυρίων βιβλίων που προέρχονται από μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές βιβλιοθήκες.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι "αναπαράγοντας παράνομα και προσφέροντας πρόσβαση σε αποσπάσματα εκδόσεων" χωρίς την έγκριση αυτών που έχουν τα δικαιώματα "η εταιρεία Google διέπραξε πλαστογραφία των δικαιωμάτων των συγγραφέων".

Γι' αυτό το λόγο "απαγόρευσε στην Google να συνεχίσει αυτή την διαδικασία με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται με την απόφαση". Η Google έχει στη διάθεσή της έναν μήνα για να συμμορφωθεί με την απόφαση.

riko46
20-12-2009, 13:40
[QUOTE=MARK;107540]Το δικαστήριο αποφάσισε ότι "αναπαράγοντας παράνομα και προσφέροντας πρόσβαση σε αποσπάσματα εκδόσεων" χωρίς την έγκριση αυτών που έχουν τα δικαιώματα "η εταιρεία Google διέπραξε πλαστογραφία των δικαιωμάτων των συγγραφέων".


:sm8: