PDA

View Full Version : Βρέθηκε και το τελευταίο θύμα του Aegean Wind!


riko46
26-12-2009, 19:42
http://s.enet.gr/resources/2009-12/aegean_wind-thumb-medium.jpg (http://s.enet.gr/resources/2009-12/aegean_wind-thumb-large.jpg)

Τραγική η κατάληξη της πυρκαγιάς στο φορτηγό πλοιο που έπλεε ανοιχτά της Βενεζουέλας


Νεκροί βρέθηκαν οι εννέα ναυτικοί, οι τύχες των οποίων αγνοούνταν ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο, «Aegean Wind», που έπλεε ανοιχτά της Βενζουέλας. Ανάμεσα τους και τρεις Έλληνες, ο ανθυποπλοίαρχος, 23 ετών, ο γ' μηχανικός, 52 ετών και ο ηλεκτρολόγος 55 ετών.

Εκτός από τους τρεις Έλληνες, νεκροί είναι και έξι Φιλιππινέζοι. Οι άτυχοι άνδρες βρέθηκαν στο εσωτερικό του σκάφους, ύστερα από την κατάσβεση της φωτιάς. Δεν πρόλαβαν να βγουν έξω, εγκλωβίστηκαν και πέθαναν από τον καπνό τις αναθυμιάσεις.
Το πλοίο είχε 24μελές πλήρωμα, που αποτελείτο από δεκαπέντε Φιλιππινέζους και εννέα Ελληνες ναυτικούς. Ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον, της Αμερικής.
Από την πυρκαγιά, επίσης, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερα άτομα: Δύο Ελληνες ναυτικοί και δύο αλλοδαποί. Όλοι οι τραυματίες, μαζί με μια Ελληνίδα, δόκιμη αξιωματικό, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο κοντινό νησί Μαργαρίτα. Το πρωί του Σαββάτου έφτασε στην περιοχή που βρίσκεται το Aegean Wind το ρυμουλκό "London", προκειμένου να το οδηγήσει στο πλησιέστερο λιμάνι. Στη Βενεζουέλα αναμένεται να μεταβεί και αξιωματικός του Λιμενικού, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των υπολοίπων Ελλήνων ναυτικών.
"Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των Ναυτικών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών και την αμέριστη συμπαράστασή μου στις οικογένειές τους", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη για την τραγωδία.
Το ιστορικό
Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της εταιρείας, όπως αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, "Atlantic Bulk Carriers", σε ανακοίνωσή της, ενημέρωσε άμεσα όλες τις αρμόδιες αρχές και ζήτησε βοήθεια για την έρευνα και διάσωση των αγνοουμένων και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Από την πυρκαγιά, δεν αναφέρθηκε ρύπανση, ούτε υπάρχει κίνδυνος για άλλα πλοία, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το "Aegean Wind", που είχε ναυπηγηθεί το 1983 και φέρει την ελληνική σημαία, εκτελούσε ταξίδι από λιμάνι της Βραζιλίας προς το Χιούστον των ΗΠΑ, έμφορτο με 37,733 τόνους σιδηρομετάλλευμα.
Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.


Ελευθεροτυπια...................;)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
26-12-2009, 20:43
Δυσάρεστα νέα Χριστουγεννιάτικα ....:(

georgekostas
26-12-2009, 20:58
Δυστυχως....:(

Arkas
26-12-2009, 21:26
Δυσάρεστα νέα Χριστουγεννιάτικα ....:(
:mad::mad::mad:

MARK
26-12-2009, 21:37
Δυστυχώς άσχημα τα νέα για τις οικογένειες των ναυτικών μας χρονιάρες μέρες....
Καλό τους ταξίδι....