PDA

View Full Version : Αρχίζει η... τρέλα των αποδείξεων!!!!!!!


riko46
01-01-2010, 19:22
Αρχίζει η μάχη των αποδείξεων για φορολογουμένους και επιχειρήσεις

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1090488_b.jpg


«Και τώρα μαζεύουμε αποδείξεις από παντού». Αυτό είναι το σύνθημα που στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε 4.000.000 μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και σε άλλες κατηγορίες φορολογουμένων προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
Το κίνητρο που δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις είναι διπλό: αφενός θα λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του ύψους του αφορολογήτου ορίου και αφετέρου θα μπορεί ο φορολογούμενος να έχει επιπλέον έκπτωση φόρου, ιδιαίτερα για εκείνους με μεσαία και υψηλά εισοδήματα.
Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί σε τι ποσοστό θα εκπίπτουν αλλά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Βήματος (http://www.in.gr/news/www.tovima.gr), στόχος είναι η επιστροφή του φόρου για τους πολίτες-καταναλωτές να καλύπτει τουλάχιστον τον ΦΠΑ που έχει καταβληθεί.
Με το νέο καθεστώς που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση ο πελάτης δεν θα έχει λόγο να μη ζητεί απόδειξη αφού και παραπάνω χρήματα να πληρώσει λόγω του ΦΠΑ αυτά θα του επιστραφούν με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα αλλά και τις προσθήκες που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών στη λίστα των δαπανών με αποδείξεις που θα εκπίπτουν από το εισόδημα οι πολίτες θα πρέπει από σήμερα να μαζεύουν ανελλιπώς αποδείξεις από σουπερμάρκετ, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές- φοροτέχνες, ψυχιάτρους, λογοθεραπευτές, εμπόρους ειδών ένδυσης και υπόδησης, επίπλων, οικιακών συσκευών και εξοπλισμού, ηλεκτρονικών υπολογιστών και ποδηλάτων.
Επίσης θα προστεθούν τα συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων, ενώ θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι αποδείξεις απο κομμωτήρια, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, καθώς και από ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές, αλουμινάδες, πλακάδες, πατωματζήδες κ.ά., ενώ θα προστεθούν τα καθαριστήρια, τα βιβλιοπωλεία, οι καφετέριες, τα ζαχαροπλαστεία και οι καντίνες (σήμερα ισχύει για εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης).
Ακόμη θα λαμβάνονται υπόψη οι αποδείξεις από ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα, ξενώνες κτλ. Παράλληλα θα περιληφθούν και οι αποδείξεις από ταξί, λαϊκές αγορές και άλλες δραστηριότητες που σήμερα δεν υποχρεούνται στην έκδοση αποδείξεων.


Newsroom ΔΟΛ

gsmaniac
01-01-2010, 19:41
τετοια μερα ΔΕΝ πρεπει να γκρινιαζουμε,αλλα με αυτα που ακουμε.........ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
01-01-2010, 23:44
Αυτό που φοβίζει όλους είναι ότι,

όταν με το καλό μαζέψουμε τις αποδείξεις

κ τις υποβάλουμε στην εφορία,

θα έρθει ο έφορος - (κ όπως γίνεται συχνά, θα πρέπει να μας τα πάρουν αλλιώς),

κ θα σου πει ......

Που τα βρήκες τόσα χρήματα κ έκανες όλες αυτές τις αγορές ;;;;

Άρα, ή φοροδιαφεύγεις .... ή έχεις κ δεύτερη δουλειά ....

Για περάστε λοιπόν απ' το ταμείο για το γνωστό ....... http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/NEYR-40.gif



Συν του ότι, κάθε χρονιά, ισχύει κ διαφορετικό καθεστώς ...

Φέτος θα ισχύσουν οι αποδείξεις π.χ. από τα έπιπλα - που του χρόνου δεν θα ισχύουν,

ενώ πέρυσι "κυνηγούσαν" την ένδυση-υπόδηση που φέτος, ίσως ΔΕΝ ισχύει ....


http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/cid_5_3209174503web28007_mail_ukl_y.gif

Η ιδέα δλδ είναι, να υπάρχει ένα γενικό μπέρδεμα,

ούτως ώστε, να μην μπορεί ο φορολογούμενος,

ούτε να προγραμματίσει τις αγορές του,

αλλά ούτε και τα φορολογικά του .... http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/NEYR-38.gif






.

MARK
02-01-2010, 19:59
:sm7:Σωστός Νικόλα........

BUSA MAKIS
02-01-2010, 22:27
Κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια τάξη σε αυτή τη χώρα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις αποδείξεις και το μέτρο αυτό γιατί απλά
δεν μπορώ να κρύψω τίποτα. Πληρώνω τους φόρους μου κανονικά όπως
πρέπει, ας τους πληρώσουν τώρα κανονικά και όλοι αυτοί που είχαν μάθει αλλιώς.

antoine
02-01-2010, 22:47
Κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια τάξη σε αυτή τη χώρα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις αποδείξεις και το μέτρο αυτό γιατί απλά
δεν μπορώ να κρύψω τίποτα. Πληρώνω τους φόρους μου κανονικά όπως
πρέπει, ας τους πληρώσουν τώρα κανονικά και όλοι αυτοί που είχαν μάθει αλλιώς.

+650

frits
02-01-2010, 22:50
Συγνώμη για την έκφραση αλλά "τρίχες", το μέτρο έχει δοκιμαστεί και έχει αποτυχεί όπως όλα που σχεδιάζονται στο πόδι από άσχετους που κατέχουν θέσεις. Ας πιάσουν καμιά δεκαριά λογιστές που ξέρουν όλα τα κόλπα ας τους δώσουν 5 φράγκα που θα πιάσουν τόπο και να μπλοκάρουν όλες τις λαμογιές που γίνονται και που αυτοί οι ίδιοι έχουν ανακαλύψει, ας κάνουν νόμους που δεν αφήνουν παραθυράκια για τους ίδιους, που όμως εκμεταλλεύονται και οι άλλοι (βλέπε offshore, παρεπιπτώντος δεν ακούγετε τίποτα για έλεγχος σε τέτοιες εταιρείες). Άς υποχρέωσουν όλες τις επιχειρήσεις που κάνουν "Α" τζίρο να κάνουν όλες τους τις πληρωμές μέσα από τράπεζες και μετά βλέπουμε.

Έχω και μία απορία, όταν βγαίνουμε με το φόρουμ καμιά εικοσαριά άτομα σε ταβέρνα ή σουβλατζίδικο πως θα γίνει να παίρνει ο κάθε ένας την δική του απόδειξη, θα πλακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιός έφαγε τις πατάτες......:sm7::sm7:

frits
03-01-2010, 23:26
Να συμπληρώσω ότι τις τελευταίες μέρες πολλοί πελάτες μου ζητούσαν να αγοράσουν πράγματα χωρίς απόδειξη και να έρθουν με τον καινούργιο χρόνο να τους την δώσω..

Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο...:(

ThanDim
04-01-2010, 00:34
Άραγε, τα βενζινάδικα μπορούν να κόβουν αποδείξεις λιανικής ή μόνο τιμολόγια; Κι αν κοβουν, περνάνε αυτές στην εφορία;;

Arkas
04-01-2010, 01:26
Φανταστείτε γλέντια στα τέλη του 2010, (εάν βεβαίως ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο! ;)), τί εμπόριο έχει να πέσει με τις αποδείξεις:
"Έχω υδραυλικούς πολλούς, αλλάζουμε με τους γιατρούς σου;":sm7:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
04-01-2010, 01:53
Φανταστείτε γλέντια στα τέλη του 2010, (εάν βεβαίως ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο! ;)), τί εμπόριο έχει να πέσει με τις αποδείξεις:
"Έχω υδραυλικούς πολλούς, αλλάζουμε με τους γιατρούς σου;":sm7:



http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/RESP-04.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/RESP-04.gifhttp://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/RESP-04.gif ...πού τα σκέφτεσαι ρε φίλε ;;;;

EOD-K9
04-01-2010, 13:08
οι κλίσεις τις τροχαίας πάνε στις αποδείξεις ???:Απορία::Απορία: