PDA

View Full Version : Με διαδικασία-εξπρές στο εδώλιο τα τέλη !!!!!


riko46
03-01-2010, 20:23
Με ταχύτατες διαδικασίες πρόκειται να εκδικαστεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που υπέβαλαν κατά των υπέρογκων τελών κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες τεσσάρων αυτοκινήτων και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ).





http://engine.feed.gr/?catid=11378&imgid=7805419&srcid=420&type=11495 (http://www.gsforum.gr/#)

Την ημέρα που λήγει η παράταση για την πληρωμή των τελών θα αποφασίσει αν είναι αντισυνταγματικά ή όχι .
Στο ΣτΕ κινήθηκαν διαδικασίες-εξπρές, προκειμένου να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν απόφαση για ένα θέμα που έχει τόσο ταλαιπωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος ΣτΕ, Π. Πικραμμένος, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης προσδιόρισε τη σχετική δίκη για τις 15 Ιανουαρίου, που είναι η τελευταία μέρα καταβολής των τελών από τους πολίτες, ύστερα από τη σχετική παράταση πληρωμής που έδωσε η κυβέρνηση, καθώς στις Εφορίες υπήρχε αδιαχώρητο όχι μόνο για την πληρωμή, αλλά και για την κατάθεση πινακίδων από χιλιάδες πολίτες που θεωρούν πλέον ασύμφορη τη διατήρηση του ΙΧ τους.


Στο ΣτΕ κινήθηκαν διαδικασίες-εξπρές, προκειμένου να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό δικαστική απόφαση για ένα θέμα που έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο και για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη και αδικίες.
Δικαστική εισήγηση για την υπόθεση θα κάνει ο Σύμβουλος της Επικρατείας, Ιω. Γράβαρης, εξετάζοντας με προσοχή όλους τους λόγους παραβίασης του Συντάγματος, του Κοινοτικού Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που επικαλείται η σχετική προσφυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαστικοί κύκλοι προβληματίζονται έντονα για το κατά πόσον το ανώτατο δικαστήριο θα κατορθώσει με βάση τη συγκεκριμένη προσφυγή να προχωρήσει στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης και συγκεκριμένα κατά πόσον τα αυξημένα τέλη έχουν τεθεί πράγματι με περιβαλλοντικά κριτήρια και αν παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η υπουργική απόφαση που έχει προσβληθεί στο ΣτΕ (στις 5-11-09 του υπουργού Οικονομικών) δεν είναι αυτή που θίγει άμεσα τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, αλλά το πρόβλημα σε βάρος τους προκύπτει από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας, η οποία εκδόθηκε στις 2-11-09. Ομως, η ΠΝΠ δεν έχει κυρωθεί ακόμα (γίνεται εντός διμήνου από την έκδοσή της από τη Βουλή) και υπάρχει έντονος προβληματισμός εάν μπορεί το δικαστήριο να εξετάσει παρεμπιπτόντως τη νομιμότητά της.
Βέβαια, σε περίπτωση που καταστεί δυνατό να προχωρήσει το ΣτΕ στην ουσία της υπόθεσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καθορισμός των αυξημένων τελών πάσχει, καθώς παραβιάζεται σε πολλές περιπτώσεις η αρχή της αναλογικότητας. Ηδη, έχει διαπιστωθεί ότι τα τέλη παλαιότερων αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, σε σημείο που το ύψος τους ξεπερνά ακόμα και την αγοραστική αξία του αυτοκινήτου. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, άλλωστε, σπεύδουν τόσο πολλοί ιδιοκτήτες να παραδώσουν τις πινακίδες, αφού δεν τους συμφέρει να κυκλοφορούν το όχημά τους πληρώνοντας περισσότερα από την αξία τους, με συνέπεια να αδρανοποιείται η περιουσία τους.


εθνος.

georgekostas
03-01-2010, 22:03
Μακαρι να πεσουν καμπανες....:mad:

KAS
03-01-2010, 22:22
Και σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματική , όσοι έχουν πληρώσει ......μπανάναααα....

Arkas
04-01-2010, 01:28
Και σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματική , όσοι έχουν πληρώσει ......μπανάναααα....
:sm6:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
04-01-2010, 01:59
Και σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματική , όσοι έχουν πληρώσει ......μπανάναααα....



...ακριβώς το ίδιο αναρωτιόμουν ....

Αλλά, είναι δυνατόν να επιστρέψουν "ΖΕΣΤΟ" χρήμα ;;;; :Απορία:

EOD-K9
04-01-2010, 13:07
ένταξή μωρέ τα οικονόμησαν φέτος του χρόνου θα βρουν κάτι άλλο

MARK
04-01-2010, 13:09
Και που να το βρούν να το επιστρέψουν;;;;;;:Απορία:

antoine
04-01-2010, 15:50
Υποτίθεται ότι αν κληθούν να τα επιστρέψουν, το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με το ποσό της φορολογικής μας δήλωσης του έτους 2009.

skippybi
04-01-2010, 20:45
Υποτίθεται ότι αν κληθούν να τα επιστρέψουν, το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με το ποσό της φορολογικής μας δήλωσης του έτους 2009.
και έτσι καλά είναι...;)