PDA

View Full Version : Την εξαγορά της Saab επιθυμούν παράγοντες της Formula 1


MARK
10-01-2010, 20:06
Ο επικεφαλής της Formula 1, Bernie Ecclestone υπέβαλε προσφορά για την αυτοκινητοβιομηχανία Saab του ομίλου General Motors. Στην προσφορά του Ecclestone συμμετέχει και η Genii Capital, η οποία ελέγχει κατά πλειοψηφία την ομάδα F1 της Renault. Η ολλανδική παραγωγός αγωνιστικών αυτοκινήτων Spyker είναι ένας ακόμη εκ των διεκδικητών της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ προσφορά αναμένεται επίσης από μία ομάδα σουηδών επενδυτών.

Οι προσφορές αυτές αποτελούν την ύστατη προσπάθεια διάσωσης της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας Saab, την οποία η General Motors αποφάσισε να εγκαταλείψει, αφού πλέον επικεντρώνεται σε brands όπως τα Chevrolet, Buick, GMC και Cadillac. Η GM έχει ανακοινώσει ήδη την απόφασή της να διακόψει τις δραστηριότητες της Saab. "Είναι ένα καλό brand που πιθανόν έχει παραμεληθεί από τους σημερινούς ιδιοκτήτες”, δήλωσε ο Ecclestone. “Δεν το ελέγχουμε ακόμη, οπότε ας δούμε τι θα γίνει".

Η Genii Capital ανακοίνωσε ότι αποφάσισε πως, δεδομένου ότι θα υπάρξει ένα εύλογο και σύντομο χρονικό πλαίσιο για την οριστικοποίηση της προσφοράς της, θα εργαστεί «επιθετικά» για την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής με όλους τους εμπλεκόμενους μετόχους της εταιρείας. Επίσης, ανέφερε ότι η από κοινού προσφορά με τον Ecclestone αφορά πλειοψηφικό πακέτο στη Saab.

georgekostas
10-01-2010, 20:14
Ευχαριστουμε!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
10-01-2010, 21:51
Thanks John ...;)

arisxios
11-01-2010, 23:53
:sm8::sm8: