PDA

View Full Version : Οι Αμερικανοί απέσυραν για ανακύκλωση περισσότερα αυτοκίνητα πέρυσι σε σχέση με όσα κ


MARK
12-01-2010, 16:19
Οι Αμερικανοί απέσυραν για ανακύκλωση περισσότερα αυτοκίνητα πέρυσι σε σχέση με όσα καινούρια αγόρασαν, καθώς τα οικονομικά προβλήματα τους υποχρέωσαν να μειώσουν την κατανάλωση και πολλοί στράφηκαν στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σύμφωνα με μελέτη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Earth Policy Institute στις ΗΠΑ ανακυκλώθηκαν, το 2009, 14 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ αγοράστηκαν μόλις 10 εκατ. νέα οχήματα, κάτι που είχε επιπτώσεις στην ήδη ταλαιπωρημένη αυτοκινητοβιομηχανία. Οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ο στόλος των ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων και μικρών φορτηγών στα 246 εκατ. οχήματα, έναντι 250 εκατ. "Οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μία νέα περίοδο και εξελίσσεται σε χώρα που από ένα σύστημα μεταφορών που κυριαρχείται από το αυτοκίνητο οδεύει προς ένα σύστημα περισσότερο διαφοροποιημένο", δήλωσε ο Λέστερ Μπράουν, πρόεδρος της οργάνωσης ΕΡΙ.
Στη μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων συνέβαλαν βέβαια και άλλοι παράγοντες, όπως οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η αβεβαιότητα της οικονομίας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι , οι περισσότερες αμερικανικές πόλεις, όπως το Φοίνιξ, το Σιάτλ, το Χιούστον και το Νάσβιλ, διεύρυναν το δίκτυο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δίνοντας στους πολίτες εναλλακτικές λύσεις. Σε ορισμένες, επίσης, πόλεις επιπλέον ελήφθησαν μέτρα που αποτρέπουν τη χρήση αυτοκινήτου, όπως η αύξηση του κόστους στους χώρους στάθμευσης.

Gazi
12-01-2010, 18:57
Μάλιστα........Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
12-01-2010, 20:58
Στη μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων συνέβαλαν βέβαια και άλλοι παράγοντες, όπως οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η αβεβαιότητα της οικονομίας



...ίσως και η αύξηση των τελών κυκλοφορίας .....:hmmm:


.

georgekostas
14-01-2010, 19:30
Ευχαριστουμε!

EOD-K9
14-01-2010, 21:04
:hmmm::hmmm::hmmm:

και στα δικά μας

:(:(:(