PDA

View Full Version : ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ – 5η μέρα με ανατροπές........


riko46
13-01-2010, 21:04
http://www.sportnet.gr/media/report_files/31b5b37d98ffeb3f78f87d42a6365cf1.jpg



Στην έρημο Ατακάμα μεταφέρθηκε το σκηνικό του Ντακάρ την πέμπτη μέρα του αγώνα, σε μια ειδική διαδρομή που είχε να προσφέρει πλούσιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις με ανατροπές στη γενική κατάταξη και εγκαταλείψεις.

Ο δεύτερος ως χθες στη γενική κατάταξη στις μοτοσικλέτες Νταβίντ Καστό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα (για πρώτη φορά μετά από επτά συμμετοχές στο Ντακάρ), αφού είχε μια άσχημη πτώση στο 395ο χλμ. της ειδικής. Το νοσηλευτικό προσωπικό έσπευσε αμέσως στο σημείο και τον μετέφερε με ελικόπτερο στο ιατρικό κέντρο μιας και διαπιστώθηκε κάταγμα στο πόδι.

Στη γενική κατάταξη της κατηγορίας, ο Σιρίλ Ντεσπρέ με ΚΤΜ έχει πίσω του 37’37’’ τον Χιλιανό τοπικό ήρωα Φρανσίσκο Λόπες Κοντάρδο με Aprillia, ο οποίος ανέβηκε δεύτερος μετά την εγκατάλειψη του Καστό, ενώ στην τρίτη θέση και 44’01’’ πίσω από τον Ντεσπρέ βρίσκεται ο Πορτογάλος Έλντερ Ροντρίγκες με Yamaha.

Αλλαγή φρουράς είχαμε στην κορυφή της γενικής κατάταξης των αυτοκινήτων, αφού ο Στεφάν Πέτερχανσελ αντιμετώπισε πολλά μηχανικά προβλήματα με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν μιάμιση ώρα προσπαθώντας να τα φτιάξει, επιτρέποντας στον Κάρλος Σάινθ να το εκμεταλλευτεί και να πάρει την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη.

Ο Ισπανός οδηγός της VW, η οποία… απασχολεί και τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής, βρίσκεται 4’37’’ μπροστά από τον Νασέρ Αλ Ατιγιάχ (Κατάρ) και 9’39’’ μπροστά από τον Μαρκ Μίλερ (ΗΠΑ), που ανέβηκε τρίτος.

Στα φορτηγά δεν είχαμε καμία αλλαγή στη γενική κατάταξη, αφού ο Ρώσος Βλάντιμιρ Τσάγκιν (Kamaz), παραμένει άνετα πρώτος, έχοντας διαφορά 26’08’’ από τον συμπατριώτη του και ομόσταυλό του Φίρνταους Καμπίροφ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ολλανδός Μαρσέλ Βαν Βιλέτ (Ginaf), ο οποίος έχει διαφορά 3 ώρες 7 λεπτά και 26 δεύτερα από τον Τσάγκιν!

Στην κατηγορία των Quads, ο Αργεντίνος Μάρκος Πατρονέλι με Yamaha εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη, αλλά όχι έχοντας πίσω τον αδελφό του πλέον, αφού ο Αλεχάντρο και προβλήματα αντιμετώπισε και χρεώθηκε με ποινή πέντε λεπτών, πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Έτσι, δεύτερος 1 ώρα και 36 δεύτερα πέρασε ο συμπατριώτης του Χόρχε Μιγκέλ Σανταμαρίνα (Can-Am), ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Ισπανός Χουάν Μανουέλ Γκονζάλεθ Κορομίνας (1ώ 7’13’’, Yamaha).

Η 5η ειδική διαδρομή:

YouTube - STAGE 6 - SUMMARY - Coma still on a mission; "Peter" for glory


sportnet

antonis1150GSA
16-01-2010, 04:12
:sm8::sm8::sm8::sm8:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
16-01-2010, 08:04
Thanks Mike ....;)