PDA

View Full Version : Επικίνδυνο και για τους πεζούς το κινητό τηλέφωνο !!!


ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
20-01-2010, 07:35
Επικίνδυνο και για τους πεζούς το κινητό τηλέφωνο !!!



http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01486/PF-mobile-4_1486412c.jpg





Η Τίφανι Μπριγκς περπατούσε στο δρόμο μιλώντας με τη γιαγιά της στο κινητό. Η ορατότητα ήταν άριστη, ο καιρός καλός και το πεζοδρόμιο έμοιαζε φτιαγμένο από βελούδο. Κι όμως ξαφνικά όλα χάθηκαν. Χωρίς να το καταλάβει, προσέκρουσε σε ένα φορτηγό. Γνωρίζουμε ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου διασπά την προσοχή του οδηγού στο αυτοκίνητο και είναι άκρως επικίνδυνη. Ομως, οι ειδικοί τελευταία διαπίστωσαν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και όταν βαδίζουμε. Ενας αφηρημένος πεζός, μια ηλεκτρονική συσκευή και ένα, ας πούμε, σπασμένο πεζοδρόμιο, ένας στύλος, ένα παιχνίδι στη μέση του σαλονιού ή ένα σταθμευμένο ή κινούμενο όχημα μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

http://www.blogcdn.com/www.switched.com/media/2008/03/padded_post.jpg


Το 2008, χίλιοι πεζοί επισκέφτηκαν τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων επειδή, μιλώντας στο κινητό, είχαν κάποιο μικροατύχημα. Επεσαν ή προσέκρουσαν σε αντικείμενα. Το 2007 ο αριθμός των μικροατυχημάτων ήταν ακριβώς ο μισός, ενώ το 2006 ανερχόταν μόλις στο 25%, αναφέρει μελέτη του Ohio State University. Οι τραυματισμοί είναι πολύ περισσότεροι, αλλά επειδή είναι επιπόλαιοι δεν καταγράφονται.
Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι η ομιλία στο κινητό αρκεί για να χτυπήσουμε. Κάποιες φορές οι πεζοί δεν παρατηρούν αντικείμενα ή ανθρώπους που βρίσκονται απέναντί τους ακόμα και αν πρόκειται για έναν φανταχτερό κλόουν που κάνει μονότροχο ποδήλατο. Μόνο το 25% όσων μιλούσαν στο κινητό υποστηρίξαν ότι είδαν τον κλόουν. Ομως, το γεγονός ότι πολύ υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων που περπατούσαν με παρέα τον είχαν δει υπεδείκνυε ότι δεν ήταν η συζήτηση αυτό που αποσπούσε την προσοχή, όσων μιλούσαν στο κινητό. Mια πιθανή ερμηνεία είναι ότι η συζήτηση στο κινητό διεγείρει και άλλα κέντρα του εγκεφάλου, και μας κάνει να δημιουργούμε εικόνες που δεν μας επιτρέπουν να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας.
Επίσης, το κινητό μάς επιτρέπει να ασχοληθούμε με πράγματα που θεωρούμε πιο σημαντικά από το απλό βάδισμα στο δρόμο. Απορροφημένοι σε τέτοιες σκέψεις, δεν προσέχουμε μπροστά μας.


http://www.celebrity-gossip.net/images/photos/kate-winslet-mad-brush.jpg (http://www.celebrity-gossip.net/images/photos/kate-winslet-mad-brush.jpg)

MARK
20-01-2010, 08:15
Δυστηχώς η άγνοια που μας έχει κυριεύσει με τα κινητά όλους σκοτώνει........:hmmm:

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
21-01-2010, 11:23
Είναι πολλά τα κακά του κινητού...........

wolferin
21-01-2010, 11:45
Είναι πολλά τα κακά του κινητού...........


+1000000000000