PDA

View Full Version : Προτάσεις για ενδιαφέροντα πράγματα που γίνονται στην Πάτρα (Ιαν - Φεβ 2010)


skippybi
21-01-2010, 16:12
ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Αυτή την εβδομάδα η Παμμικρασιατική Λέσχη Κινηματογράφου βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το "Τemporada Dos Patos" την ταινία με την οποία συστήθηκε στο παγκόσμιο κι ελληνικό κινηματογραφόφιλο κοινό ο Φερνάντο Έιμπκε.
Ήταν στην Θεσσαλονίκη το 2004, όταν ο 34χρονος, τότε, Μεξικανός σκηνοθέτης με το "Τemporada Dos Patos", μιά ταινία φτιαγμένη με τα υλικά και τον τρόπο του Τζάρμους, έφευγε με το Βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη και μας άφηνε με πολλές προσδοκίες να περιμένουμε με αγωνία το επόμενο βήμα του.
Mε την "Lake Tahoe"(2008) ο νεαρός σκηνοθέτης όχι μόνο δικαίωσε και με το παραπάνω τις προσδοκίες μας,αλλά αποτελεί κι έναν από τους ενδιαφέροντες σκηνοθέτες της νέας γενιάς.
Αγαπώ το "Τemporada Dos Patos" με τον ιδιαίτερο τρόπο, που πρέπει να αγαπά κανείς τέτοιες ιδιαίτερες ταινίες, μικρές σε προυπολογισμό, αλλά πολύ μεγάλες στην καρδιά.
Ένα πολύ χρήσιμο κείμενο γιά την ταινία μπορείτε να βρείτε στο: http://www.cinephilia.gr/world2/duck.htm (http://www.cinephilia.gr/world2/duck.htm), ενώ το τρέηλερ να το δείτε στο: http://www.youtube.com/watch?v=m68Q4WIUhG8.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιανουαρίουστις εννέα το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων, Φωκαίας 26,Πλατεία Ελευθερίας, στα Προσφυγικά.



Παμμικρασιατική Λέσχη: καλλιτεχνικός υπεύθυνος: Νικόλαος Καββαδίας 6946.180636
οργανωτικός υπεύθυνος: Νίκος Γεωργόπουλος 6945.460699







ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΟΣ
6 & 7 Φεβρουαρίου 2010

Συντονιστής : Κων/νος Λέτσιος
Κλινικός Ψυχολόγος – Εκπαιδευτής Ψυχοδράματος
Δ/ντής Ψυχοδραματικού Κέντρου Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ)

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 6974 142172, 2610 312155
ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΨΥΚΑΠ)
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΛΕΤΣΙΟΥ

Το ΨΥΚΑΠ δημιουργήθηκε το 2000 με σκοπό να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης στις ψυχοδραματικές μεθόδους και τεχνικές.
Στο ΨΥΚΑΠ, η ψυχοδραματική αντίληψη και φιλοσοφία είναι τρόπος ζωής, στον οποίο αντικατοπτρίζονται ως κοινωνικές αξίες κατ΄αρχήν οι πεποιθήσεις του Moreno, αλλά και πολλών άλλων μεταγενέστερων εκφραστών της ψυχοδραματικής πρακτικής.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ψυχοδραματικής μας πρακτικής, κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η ανάπτυξη του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας, μέσα από την ανάπτυξη της λειτουργίας των ρόλων. Αυτό, καθιστά το άτομο ικανό να ανταποκριθεί στις καθημερινές καταστάσεις και απαιτήσεις του «εδώ και τώρα». Καθώς με την ανάπτυξη του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας, το άτομο είναι ζωντανό, ενεργό, και γεμάτο ζωή, μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκει τη θέση του στην κοινωνία και να αντιμετωπίζει μόνο του τις συγκρουσιακές του καταστάσεις, με το λιγότερο ψυχικό κόστος για το ίδιο και για τους άλλους χωρίς να έχει ανάγκη από «σωτήρες» και «συμβουλάτορες».
Μέλημά μας λοιπόν στο ΨΥΚΑΠ, είτε δουλεύουμε ατομικά, είτε ομαδικά, είναι η ανάπτυξη του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας μέσω του ψυχοδράματος, του παιχνιδιού των ρόλων (Role playing), του κοινωνιοδράματος, του Playback και άλλων τεχνικών δραματικής παρέμβασης.
Πιο συγκεκριμένα και πρωτίστως το ΨΥΚΑΠ αποσκοπεί:

α) να εκπαιδεύει ειδικούς του τομέα της ψυχικής υγείας στις ψυχοδραματικές μεθόδους και τεχνικές, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το ψυχόδραμα ως ολοκληρωμένο θεραπευτικό και αυτογνωσιακό σύστημα στους διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής (ψυχοθεραπεία, ανάπτυξη της προσωπικότητας σε εργασιακούς χώρους, σχολεία, οργανισμούς, επιχειρήσεις, κοινότητες, φυλακές κλπ) και

β) να αναπτύξει με το απαραίτητο ειδικευμένο προσωπικό και συνεργάτες υπηρεσίες στον τομέα της ψυχικής υγείας, για άτομα που έχουν άμεση ανάγκη ή επιθυμούν να αναπτύξουν στοιχεία και ικανότητες της προσωπικότητάς τους, μέσα από το ψυχόδραμα, το κοινωνιόδραμα, το παιχνίδι ρόλων (Role playing) ή το playback.

Το ΨΥΚΑΠ διευθύνει ο Κωνσταντίνος Λέτσιος, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής του. Ο Κωνσταντίνος Λέτσιος σπούδασε ψυχολογία στο Eötvös Lorand University της Βουδαπέστης, από το οποίο αποφοίτησε το 1981. Από το 1982 έως το 1985 παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στην κοινωνική ψυχολογία στην Ecole Pratique des Hautes Etudes στο Παρίσι. Εκπαιδεύτηκε στο ψυχόδραμα κυρίως από τον Max Clayton, του οποίου την ψυχοδραματική αντίληψη και φιλοσοφία, ακολουθεί στην καθημερινή εκπαιδευτική και θεραπευτική του πρακτική.

Σήμερα στο ΨΥΚΑΠ εκπαιδεύονται ειδικοί ψυχικής υγείας (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές κ.λ.π) σε δύο εκπαιδευτικές ομάδες. Οργανώνονται θεραπευτικές ομάδες ψυχοδράματος καθώς και διάφορα βιωματικού χαρακτήρα σεμινάρια με Έλληνες και ξένους ψυχοδραματιστές. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοδράματος και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας που διευθύνει η Σοφία Συμεωνίδου με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης στο Ψυχόδραμα και στη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τηνιστοσελίδα του κέντρου Σοφία Συμεωνίδου-Κέντρο Ψυχοδράματος και ομαδικής Ψυχοθεραπείας (http://www.psychodramathes.gr/).

To 2007 στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Οργανισμών (FEPTO) στο Alacati της Τουρκίας το ΨΥΚΑΠ υπέβαλε αίτηση ένταξης ως μέλος του εν λόγω οργανισμού. Παρουσίασε λεπτομερώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης, κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευόμενων, κριτήρια αξιολόγησης των εξεταστών, τον κώδικα ηθικής δεοντολογίας και όλα, όσα η FEPTO θέτει ως προϋπόθεση-κριτήρια ένταξης κάποιου εκπαιδευτικού οργανισμού. Η αίτηση ένταξης υποστηρίχτηκε από τους: Judith Teszáry (TEP: Trainer Εducator and Practitioner, πρόεδρος της FEPTO) και από τον András Zankay επίσης TEP της Ουγγρικής Εταιρείας Ψυχοδράματος.

Στο συνέδριο της Γλασκόβη στη Σκωτία, 2-6 Απριλίου 2008, το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των συμμετεχόντων, έγινε πλέον και επίσημα κανονικό και πλήρες μέλος της FEPTO (http://www.psychodrama.gr/pictures/confirmationletter.jpg).
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα :
http: // www (http://www.psychodrama.gr/).psychodrama.gr/ (http://www.psychodrama.gr/)













«Μώμος ο Πατρεύς» 2010
2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων
Πάτρα 22 & 23 Ιανουαρίου 2010
Κινηματοθέατρο Village ΠΑΝΘΕΟΝ


Δελτίο τύπου
Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου με Ερασιτεχνικούς Θιάσους είναι γεγονός και προγραμματίστηκε να παρουσιαστεί στη Πάτρα στις 22 & 23 Ιανουαρίου, χάρη στην πρωτότυπη ιδέα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ», να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων μία σατιρική παράσταση, με την συμμετοχή ερασιτεχνικών θιάσων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Το θέατρο και το καρναβάλι έλκουν την καταγωγή τους από θρησκευτικές τελετές αφιερωμένες στην γονιμότητα. Ύμνοι που απευθύνονταν κάποτε στους θεούς, ξόρκιζαν (λοιδορούσαν-σατίριζαν) κάθε ανεπιθύμητο πνεύμα που αντιστρατευόταν την γονιμοποιό δύναμη. Πολύ αργότερα, όταν χάθηκε η σοβαρή πρόθεση, οι πανηγυριώτικοι στίχοι παρέμειναν κάτω από την επικύρωση του παλαιού εθίμου, φέρνοντας τη σάτιρα μέχρι τις μέρες μας.
Επειδή λοιπόν πολλά είναι τα κακώς κείμενα στον αιώνα της παραφουσκωμένης λογικής, προσκλήθηκαν ερασιτεχνικοί θίασοι απ’ όλη την Ελλάδα, να συμβάλλουν, στον «ΜΩΜΟ» της χρονιάς (το χλευαστικό σχόλιο, τη λεκτική αυθάδεια, το ανατρεπτικό χιούμορ). Μια σπονδυλωτή δηλαδή, θεατρική παράσταση, που θα συνθέτουν θίασοι από κοινού -κάθε χρόνο, στο Πατρινό Καρναβάλι- σατιρίζοντας εξουσιαστικούς μηχανισμούς και συνήθειες, ήθη και εποχές, πρόσωπα και σύνολα. Ως τίτλος του Φεστιβάλ επιλέχτηκε το ψευδώνυμο του Ηλία Α. Συνοδινού -Πατρινού σατιρικού συγγραφέα- όπως περιγράφεται στο ομώνυμο βιβλίο του εκλεκτού λογοτέχνη & δημοσιογράφου Ν.Ε. Πολίτη.

Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου με τίτλο «Μώμος Ο Πατρεύς» διοργανώνουν η Δ.Ε.Π.Α. Πάτρας , το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ» και τελεί υπό την αιγίδα της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Μουσικοσυνθετών & Μεταφραστών» και την υποστήριξη της Νομαρχίας Αχαΐας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ κατανέμεται σε δύο βραδιές:

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 21:15
«Τιμητικό αφιέρωμα στη σάτιρα και τους ανθρώπους που την έχουν υπηρετήσει»
Α. 15λεπτο αφιέρωμα στην παρωδία από την επίκουρη καθηγήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Κατερίνα Κωστίου με τίτλο «Περί Παρωδίας». Θ’ ακολουθήσει η 35λεπτη παράσταση-παρωδία «Άμλετ ο Β΄» του Σαμ Μπόμπρικ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής « Φάρος»
Β. Παράσταση-Αφιέρωμα στον μεγάλο σατιρικό ποιητή Γεώργιο Σουρή από τον Θεατρικό Όμιλο "Γ. ΣΟΥΡΗΣ" της Σύρου, διάρκειας 50 λεπτών.
Θα ακολουθήσει δείπνο προς τιμήν των φιλοξενουμένων σε ταβέρνα της πόλης

Σάββατο 23 Ιανουαρίου, 19:00
Παράσταση «Μώμος ο Πατρεύς 2010» - Απονομή Βραβείων
Σπονδυλωτή παράσταση σατιρικών δεκαλέπτων από τους θιάσους Λέρου, Κερατέας, Βύρωνα, Σάμου, Ζωγράφου, Φιλιατρών, Πάτρας, Τρίπολης, Κορίνθου & Γαλλησά Σύρου, με εμβόλιμη αποκριάτικη μουσική από τμήμα της Μπάντας του δήμου Πατρέων και σατιρικές «γέφυρες» του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ».

Αποκριάτικος Χορός
Για το τέλος της βραδιάς προγραμματίστηκε αποκριάτικος χορός

MARK
21-01-2010, 16:22
Ευχαριστουμε...............;)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
22-01-2010, 07:22
.


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:bT1pMXppTZIy9M%3Ahttp://www.selfknowledge.org/whoweare/thanks.jpg (http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.selfknowledge.org/whoweare/thanks.jpg&imgrefurl=http://www.selfknowledge.org/whoweare/whoweare.htm&usg=__l10F6YNe-H5nfYFrN7WkS_RhdQ4=&h=273&w=495&sz=32&hl=el&start=1&tbnid=bT1pMXppTZIy9M:&tbnh=72&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dthanks%26gbv%3D2%26hl%3Del%26sa%3DG)



.