PDA

View Full Version : Windows 7 tips


Panos_Gr
02-02-2010, 02:14
Μπορείς να δημιουργήσεις system repair disk. Γράψε system repair στο Start ή δημιουργία ειδώλου συστήματος (πως μπορούν και δουλεύουν με τα Ελληνικά Windows;)
Μπορείς να κάψεις αρχεία ISO κατευθείαν μέσα από τον Windows Explorer. Δεξί κλικ και Windows Disc Image Burner…
Με Ctrl+Shift και κλικ σε εφαρμογή την τρέχεις με administrator rights.
Δώσε diskmgmt.msc στο Start και στο Disk Management επέλεξε Action και Attach VHD για να κάνεις mount ένα VHD! Kai φυσικά μπορείς να bootάρεις από ένα VHD.
Αν σου αρέσει ο Task Manager θα ξετρελαθείς με το Resource Monitor. CPU, disk, memory και network utilization. Δώσε resmon στο γνωστό σημείο…
Τέρμα ο Fn+κάτι-διαφορετικό-για-κάθε-laptop συνδυασμός πλήκτρων που κανένας δεν έβρισκε την κρίσιμη ώρα της παρουσίασης: Windows key + P
Aero snap και φυσικά Aero shake
Αν υποστηρίζει desktops χρηστών με τεχνολογικές ανησυχίες, έχεις τώρα το Problem Steps Recorder για να καταγράφουν τι τέλος πάντων κάνουν και να στο στέλνουν με email. psr στο Start…
To Bitlocker παίζει και για USB συσκευές. Κλειδωσέ τα όλα και κοιμήσου επιτέλους ήσυχος!

Panos_Gr
02-02-2010, 02:25
Θα έχετε παρατηρήσει ότι αν απενεργοποιηθεί το UAC στα Windows 7, δεν λειτουργούν τα gadgets. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, αλλά αν κάποιος δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση και θέλει να πάρει το ρίσκο μπορεί. Αρκεί να πειράξει τη registry.
1. Γράφοντας Regedit από το Start -> Run, εμφανίζεται η Registry.
2. Πηγαίνουμε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Sidebar\Settings και δημιουργούμε μια νέα εγγραφή DWORD με όνομα AllowElevatedProcess και με τιμή (Value) 1
Αυτό είναι όλο, τώρα πρέπει να δουλεύουν τα gadgets και είμαστε «ανασφάλιστοι»

http://autoexec.gr/blogs/freespoint/UACOffandGadgetsOn_thumb_6AB5D430.jpg (http://autoexec.gr/blogs/freespoint/UACOffandGadgetsOn_04B9BA20.jpg)

Panos_Gr
02-02-2010, 02:27
Μία από τις δυνατότης των Windows 7 Beta είναι να επιλέξουμε ένα σύνολο φωτογραφιών και αυτές να εναλλάσσονται περιοδικά στο desktop μας. Πολύ καλό αλλά η Microsoft φαίνεται ότι θέλει να μας δώσει κάτι παραπάνω από αυτό. Ίσως να ζήλεψε το MAC OS X, μιας και η δυνατότητα χρήσης RSS Feed για wallpaper υπάρχει εδώ και καιρό στο λειτουργικό της Apple. Ναι, καλά καταλάβατε. Αντί να να έχουμε συγκεκριμένες φωτογραφίες να αλλάζουν αυτόματα μπορούμε να έχουμε φωτογραφίες από ένα RSS Feed.
Αν θέλετε να το δοκιμάσετε και εσείς μπορείτε να κατεβάσετε κάποια έτοιμα themes από τα παρακάτω: Theme1 (http://www.istartedsomething.com/uploads/piser%27s%20Flickr%20Feed.theme) , Theme2 (http://www.istartedsomething.com/uploads/daisybaxter%27s%20Flickr%20Feed.theme) , Theme3 (http://www.istartedsomething.com/uploads/Kounelli%27s%20Flickr%20Feed.theme) . Αφού κατεβάσετε τα themes και τα εγκαταστήσετε κάνετε δεξί click στο desktop και επιλέγετε Personalize.
http://autoexec.gr/blogs/freespoint/win7_desktop_menu_thumb_03409ECC.jpg (http://autoexec.gr/blogs/freespoint/win7_desktop_menu_2595A394.jpg)
http://autoexec.gr/blogs/freespoint/themerss_thumb_18C06ED8.jpg (http://autoexec.gr/blogs/freespoint/themerss_7E5DEB0F.jpg)
Στο παράθυρο με τα themes θα δείτε και αυτά που μόλις εγκαταστήσατε. Θα πάρει λίγα λεπτά μέχρι να κατέβουν οι φωτογραφίες αλλά μετά μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει και να το ενεργοποιήσετε. Αν θέλουμε να τροποποιήσουμε κάποιο από τα themes που έχουμε μπορούμε να το πετύχουμε με την τροποποίηση του αρχείου .theme στην ενότητα [Slideshow], έτσι ώστε να μοιάζει με το παρακάτω παράδειγμα :
[Slideshow]
Interval=1800000
Shuffle=1
RssFeed=http://www.fabrikam.com/Feed
Στο “RssFeed= “ βάζετε την διεύθυνση του feed που θέλετε, αρκεί να περιέχει φωτογραφίες καλής ανάλυσης. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα themes μπορείτε να βρείτε εδώ (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb773190.aspx#theme_pack).

Panos_Gr
02-02-2010, 02:31
Για την πιο άμεση πρόσβαση στους φακέλους που χρησιμοποιούμαι πιο συχνά, μπορούμε να τους προσθέσουμε στην λίστα που εμφανίζεται όταν κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του explorer στην taskbar. Μα άλλα λόγια κάνουμε Pin up τους φακέλους στην taskbar. Πώς γίνεται αυτό; Απλά.




Πηγαίνουμε στον φάκελο που θέλουμε


http://autoexec.gr/blogs/freespoint/clip_image001_0DF72969.jpg



Με πατημένο το δεξί κλικ επάνω του, το σέρνουμε πάνω από το εικονίδιο του explorer και το αφήνουμε εκεί.


http://autoexec.gr/blogs/freespoint/clip_image002_261A93C4.jpg



Τώρα πλέον κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του explorer


http://autoexec.gr/blogs/freespoint/clip_image004_thumb_3446BADD.jpg (http://autoexec.gr/blogs/freespoint/clip_image004_202D9E54.jpg)
2. Κάποιες φορές χρειαζόμαστε πάνω από ένα παράθυρα της ίδιας εφαρμογής (όπου αυτό υποστηρίζεται), για παράδειγμα στο Word. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι με πατημένο το SHIFT κάνουμε αριστερό κλικ στο εικονίδιο τις εφαρμογής στην taskbar.
3. Είναι φορές που η οθόνη του laptop δείχνει να είναι μια χαρά όταν είμαστε στο γραφείο, ενώ όταν είμαστε σπίτι μας κουράζει. Ένας τρόπος να ρυθμίσουμε την οθόνη στα μέτρα μας με βάσει τις διαφορετικές απαιτήσεις του χώρου που βρισκόμαστε κάθε φορά, είναι με την χρήση 2 εργαλείων. Από το Start – Run πληκτρολογούμε cttune.exe για να ξεκινήσει το Clear Type Text Tuning. Ακολουθώντας το wizard προσαρμόζουμε το κείμενο στα μέτρα σας για πιο άνετη ανάγνωση. Επίσης με το Display Color Calibration που ξεκινάει με την εντολή dccw.exe στο Start –Run, ρυθμίζουμε τα χρώματα στην σωστή αναλογία. Το wizard που έχει είναι πολύ καλό.
4. Όπως θα ξέρετε στην taskbar μπορούμε να βάλουμε τις εφαρμογές που θέλουμε για να τις βρίσκουμε πιο εύκολα και άμεσα. Τα windows 7 μας δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τις 5 πρώτες, με το συνδυασμό 2 πλήκτρων. Με το http://autoexec.gr/blogs/freespoint/clip_image006_thumb_1B99BFA4.jpg (http://autoexec.gr/blogs/freespoint/clip_image006_09BD2BD7.jpg)(windows button) και το 1 ξεκινάει η πρώτη εφαρμογή στην taskbar, με το http://autoexec.gr/blogs/freespoint/winbutton_thumb_0C340BBE.jpg (http://autoexec.gr/blogs/freespoint/winbutton_336E54F3.jpg) και το 2 η δεύτερη. Με τον ίδιο τρόπο γίνετε και για την τέταρτη και πέμπτη εφαρμογή πατώντας τον αντίστοιχο αριθμό.
5. Η ενεργοποίηση του Bitlocker To Go στους εξωτερικούς δίσκους είναι απλά ένα δεξί κλικ πάνω στον δίσκο και επιλέγοντας “Turn on BitLocker”
6. Το «φτιάξτο μόνο σου» τώρα και και στα windows 7. Στο Start menu αν πληκτρολογήσουμε «Troubleshoot», και πατήσουμε Enter εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο Όhttp://autoexec.gr/blogs/freespoint/clip_image008_thumb_06C7C724.jpg (http://autoexec.gr/blogs/freespoint/clip_image008_21E09632.jpg)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
02-02-2010, 02:32
Μπράβο Πάνο .....

Ευχαριστούμεεεε ... ;)

NNN
02-02-2010, 19:15
Χρήσιμο Πάνο !!
Thanks !!