PDA

View Full Version : Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη 21 έως 24 Μαίου 2010 !!!


georgekostas
02-02-2010, 15:41
Τι θα λεγατε για ενα 4ημερο ταξιδακι στη μαγευτικη Κωνσταντινουπολη;

http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/DSC01878-1.jpg



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Είναι αναμφισβήτητα η μόνη πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο κτισμένη πάνω σε δύο ηπείρους .Είναι μια από τις πιο γραφικές και συναρπαστικές πόλεις στον κόσμο.Η Πόλη με την μακραίωνη ιστορία και με τα πολλά μνημεία της στάθηκε σαν γενέτειρα μεγάλων πολιτισμών και πρωτεύουσα τριών αυτοκρατοριών. Πρωτεύουσα των μεγαλύτερων πολιτισμών του κόσμου για πολλούς αιώνες, η Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνεται η Ασία με την Ευρώπη και η Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο. Οι όχθες του Βοσπόρου είναι στολισμένες από αρχαιότητες, δείγματα πολιτισμού που τα έργα τους κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι σήμερα. Σήμερα η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας
σε πληθυσμό, κίνηση και χρώμα.

http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/PC230167-1.jpg

...μερικα απο τα αξιοθεατα της Πολης...




Αγία Σοφία



Η Αγία Σοφία βρίσκεται στην παλιά πόλη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Sultanahmet.

Η Αγία Σοφία χτίστηκε κατ εντολή του Ιουστινιανού, πάνω στα καμένα από την στάση του Νίκα ερείπια παλαιότερης εκκλησίας. Η ανέγερση της διήρκησε 5 χρόνια και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 537. Κατά την είσοδο του στην εκκλησία ο Ιουστινιανός, έχοντας θαμπωθεί από την μεγαλοπρέπεια του κτίσματος αναφώνησε : - Δόξα τω θεώ τω καταξιώσαντί με τοιούτον έργον επιτελέσαι. Νενίκηκά σε Σολομών.

Στην αυλή του ναού λέγετε ότι υπήρχε μια κρήνη στην οποία αναγράφετο η φράση - νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν - δηλαδή ξέπλυνε τις αμαρτίες σου, όχι μόνο από το πρόσωπο. Αν διαβαστεί ανάποδα αυτή η φράση βγάζει ακριβός το ίδιο νόημα μιάς και είναι ακριβός οι ίδιες λέξεις.

Ο ναός μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μετατράπηκε σε μουσουλμανικό τέμενος και υπέστη μεγάλες ζημιές ιδίως στις μεγαλοπρεπείς τοιχογραφίες της δεδομένου του ότι στους μουσουλμάνους απαγορεύεται η απεικόνιση του ανθρώπου και του Θείου και για τον λόγο αυτό καλύφθηκαν όλες οι τοιχογραφίες του ναού.

Ο Ατατούρκ μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο το 1934 και προέτρεψε να γίνει η αναπαλαίωση του κτίσματος. Έκτοτε διενεργούνται εργασίες και έχουν βγει στο φώς μερικές από τις τοιχογραφίες του κτίσματος.

Μπαίνοντας στον ναό νιώθεις ανάμικτα συναισθήματα Από την μία η μεγαλοπρέπεια του χώρου σε εκθαμβώνει και σε κάνει να θαυμάσεις τις τεχνικές και τα δημιουργήματα των προγόνων μας και από την άλλη, αντικρίζοντας τις καταστροφές που έχουν γίνει στον χώρο και τα μουσουλμανικά σύμβολα και αντικείμενα που υπάρχουν εκεί σε κάνουν να αγανακτήσεις. Εάν όμως διαβάσεις γύρω από την ιστορία και σκεφτείς ότι το μνημείο αυτό θα μπορούσε να είχε καταστραφεί ολοσχερώς αν δεν είχε γίνει τζαμί τότε η αγανάκτηση σου μετριάζεται.

http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/PC240203-1.jpg


Βόσπορος


Κατά μήκος του Βοσπόρου χτίστηκαν από τους Οθωμανούς σουλτάνους πάμπολλα παλάτια και βίλες.
Ευρωπαϊκή πλευρά: Το ανάκτορο Dolmabahce χτίστηκε στο Βόσπορο το 19ο αιώνα και αποπνέει ένα δυτικό τύπου αρχιτεκτονικό στυλ, αφού έχει επηρεαστεί κατά κόρον από αυτό. Σε αυτή την πλευρά του Βοσπόρου βρίσκονται πολλά κτίρια της οικογένειας αρχιτεκτόνων Balyan, με το πιο σημαντικό από αυτά να είναι το ανάκτορο Hiragan. Το ανάκτορο αυτό υπέστη σοβαρές ζημιές από φωτιά το 19ο αιώνα, αλλά ανακατασκευάστηκε και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Η γέφυρα του Βοσπόρου πρόκειται για την πρώτη γέφυρα που χτίστηκε ώστε να διασχίζει κανείς τα στενά που χωρίζουν την Κων/ πολη. Η γέφυρα είναι επίσης γνωστή ως γέφυρα Ατατούρκ και ολοκληρώθηκε το 1973. Είναι η έκτη μακρύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου με μήκος 1560 μέτρα και ύψος 64 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ασιατική πλευρά: Από εδώ προτιμούν να έρχονται οι Τούρκοι πολίτες προκειμένου να φάνε φρέσκο ψάρι. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και για τα εργαστήρια γυαλιού και μπουκαλιών που υπάρχουν εδώ, καθώς και για τα εργοστάσια παραγωγής λικέρ.

http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/PC250259.jpg


Πύργος Galata


Ο πύργος αυτός έχει ύψος 62 μέτρα και κωνική κορυφή. Χτίστηκε το 1348 από τους Γενοβέζους. Κατά την Οθωμανική περίοδο χρησιμοποιήθηκε ως παρατηρητήριο. Σήμερα στους δύο τελευταίους ορόφους του βρίσκεται ένα εστιατόριο και ένα νυχτερινό κέντρο. Η θέα από εδώ είναι εκθαμβωτική προς ολόκληρη την πόλη και τα Πριγκιποννήσια.

Η Μεγάλη Αγορά


Η Μεγάλη Αγορά ουσιαστικά είναι ένας λαβύρινθος από δρόμους με ζωγραφισμένες στοές, και μικρομάγαζα τα οποία ξεχειλίζουν προϊόντα. Η αγορά κατασκευάστηκε από τον Μωάμεθ τον Β' λίγο μετά την άλωση. Δύο από τις πιο εξυπηρετικές εισόδους στη Μεγάλη Αγορά είναι η Πύλη Τσαρσί καπι και η Πύλη Νουρουοσμανιγιέ. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα κάνουν τα πάντα για να σας πωλήσουν τα προϊόντα τους. Στο παζάρι θα βρείτε πάνω από 4000 καταστήματα.

Αγορά Μπαχαρικών (Misir Carsisi)

Αυτή η τεράστια αγορά σε σχήμα Γ χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα ως επέκταση του συγκροτήματος του Νέου Τεμένους. Τα έσοδά της κάποτε βοηθούσαν το Τέμενος να διατηρεί τα φιλανθρωπικά του ιδρύματα. Από τη μεσαιωνική εποχή, τα μπαχαρικά ήταν κύρια και ακριβά υλικά της μαγειρικής και έγιναν το βασικό προϊόν της αγοράς. Η αγορά ειδικεύτηκε σε μπαχαρικά από την Ανατολή, βότανα και άλλα αγαθά όπως μέλι, φουντούκια, ζαχαρωτά, παστουρμάς και χαβιάρι.

Σουλταναχμέτ

Τα δύο κυριότερα μνημεία της Κωνσταντινούπολης αντικρίζουν το ένα το άλλο στην περιοχή κήπων που είναι γνωστή ως Πλατεία Σουλτάναχμετ. Αυτό το τμήμα της πόλης πήρε το όνομά του από το σουλτάνο Αχμέτ Α' που έχτισε το Μπλε Τζαμί. Απέναντι βρίσκεται η Αγία Σοφία, εξαιρετικό δείγμα πρώιμης βυζαντινής αρχιτεκτονικής και μία από τις πιο ωραίες εκκλησίες του κόσμου ακόμα και σήμερα. Ο παραλληλόγραμμος χώρος δίπλα στο Μπλε Τζαμί επισημαίνει τη θέση του Ιπποδρόμου, ένα στάδιο για αρματοδρομίες που χτίστηκε από τους Ρωμαίους το 200 μ. Χ.

Μπλε Τζαμί

Το Μπλε Τζαμί πήρε το όνομά του από τα μπλε πλακίδια Ιζνίκ που κοσμούν το εσωτερικό του. Αποτελεί ένα από τα διασημότερα θρησκευτικά κτίσματα του κόσμου. Το γαλήνιο τζαμί γίνεται μαγικό όταν φωταγωγείται τη νύχτα και γλάροι περιφέρονται γύρω από τους μιναρέδες. Το τέμενος χτίστηκε από τον αυτοκρατορικό αρχιτέκτονα Μεχμέτ Αγά το 1609 με 1616. Τα υπερβολικά πολυτελή σχέδια προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις την εποχή εκείνη, ειδικά επειδή ένα τέμενος με έξι μιναρέδες θεωρήθηκε ιερόσυλη απόπειρα ανταγωνισμού της αρχιτεκτονικής της Μέκκας.

Παλάτι Τοπκαπί

Μεταξύ 1459 και 1465, λίγο μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο Μωάμεθ ο Β' έχτισε το Παλάτι Τοπκαπί ως κύρια κατοικία του. Επρόκειτο για μια σειρά από περίπτερα γύρω από τέσσερις μεγάλες αυλές - ήταν οι πέτρινες εκδοχές των σκηνών στις οποίες κατοικούσαν αρχικά οι Οθωμανοί νομάδες. Το παλάτι χρησιμοποιούνταν ως κυβερνητικό κέντρο και είχε μια σχολή στην οποία εκπαιδεύονταν οι στρατιώτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το 16ο αιώνα, όμως, η κυβέρνηση μεταφέρθηκε στην Υψηλή Πύλη. Ο σουλτάνος Αβδούλ Μετζίτ Α΄εγκατέλειψε το Τοπκαπί το 1853 και εγκαταστάθηκε στο Παλάτι Ντολμαμπαχτσέ. Το 1924 άνοιξε για το κοινό ως μουσείο. Κατά τα 470 χρόνια της κυριαρχίας τους, οι Οθωμανοί σουλτάνοι συγκέντρωσαν μία εξαιρετική συλλογή θησαυρών. Μετά την ίδρυση της Τουρκικής δημοκρατίας το 1923 εθνικοποιήθηκε και μεγάλο μέρος της εκτίθεται στο παλάτι Τοπκαπί. Εκτός από τα δώρα διπλωματών και τα αντικείμενα που ήταν παραγγελίες στους τεχνίτες, πολλά από τα εκθέματα έφτασαν στο παλάτι ως λάφυρα από στρατιωτικές εκστρατείες. Από όλες τις εκθέσεις του παλατιού, η πιο εντυπωσιακή είναι αυτή του Θησαυροφυλακίου, καθώς λάμπει ολόκληρη από χιλιάδες πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει το στιλέτο Τοπκαπί (1741), το 86 καρατίων Διαμάντι του Κουταλά και ο χρυσοποίκιλτος θρόνος Μπαϊράμ. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε το χαρέμι το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό λαβύρινθο.

Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Πατριαρχείου που οδηγούν στην πλαϊνή θύρα θα διαπιστώσετε ότι η κύρια είσοδος είναι κλειστή. Αυτό έγινε σε ανάμνηση του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε', που απαγχονίστηκε εδώ ως προδότης το 1821, αφού παρότρυνε τους Έλληνες να αποκηρύξουν τον οθωμανικό ζυγό στην αρχή της επανάστασης για την απελευθέρωση. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην τουρκική και ελληνική κοινότητα εντάθηκε με την ελληνική κατοχή περιοχών της Τουρκίας κατά τη δεκαετία του 1920. Το 1955 έγιναν διάφορες ανθελληνικές εξεγέρσεις και στα μέσα της δεκαετίας του 1960 πολλοί Έλληνες κάτοικοι απελάθηκαν. Σήμερα, για την προστασία των κληρικών του Οικουμενικού Πατριαρχείο υπάρχει στην είσοδο ανιχνευτής μετάλλων. Στο κέντρο του Πατριαρχείου, βρίσκεται η βασιλική του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται από το 1720. Στην εκκλησία φιλοξενούνται όμως και πολύ παλαιότερα κειμήλια και έπιπλα. Ο θρόνος του Πατριάρχη λέγεται ότι είναι βυζαντινός.



Περισσοτερες λεπτομερειες για το ταξιδι συντομα...!

Arkas
02-02-2010, 15:52
Μέσαααα!!!!

emix
02-02-2010, 16:52
Μαγευτικη;

χμ.....

Πριν δυο χρονια ειχα παει και δεν μαγευτικα και παρα πολυ.
Οκ, μια ομορφη πολη ειναι, αλλα δεν τρελαθηκα.

Δεν μπορω να πω οτι τον παω και πολυ αυτον τον λαο.
Θα μου πεις γιατι πηγες τοτε ε;

Επρεπε να κανει ενα επαγγελματικο ταξιδι η γυναικα μου, ηταν καλοκαιρι και ειπαμε να το συνδυασουμε με μοτοσυκλετιστικο ταξιδι.


Αλλα αυτα ειναι καθαρα θεμα γουστου και τιποτα αλλο.

ace_gln
02-02-2010, 16:55
και εγω μεσα αν δεν κλεισουν οι υπολοιπες ασφαλιστικες εταιριες ...
αλλα θα ενημερωσω μεχρι τις 20 Απριλιου...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
02-02-2010, 17:01
George kOSTAS και ARKAS XΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΣΤΕ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ.....

Πολλές παρτίδες ανοίξατε με τη γείτονα χώρα...Τι είναι αυτό

που σας άρεσε τόσο..Μαλλον πρεπει να μου αποκαλύψετε κατ'

ιδίαν τα θέλγητρα της πόλης για να αρχίσω να ψήνομαι:):)

georgekostas
02-02-2010, 17:06
George kOSTAS και ARKAS XΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΣΤΕ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ.....

Πολλές παρτίδες ανοίξατε με τη γείτονα χώρα...Τι είναι αυτό

που σας άρεσε τόσο..Μαλλον πρεπει να μου αποκαλύψετε κατ'

ιδίαν τα θέλγητρα της πόλης για να αρχίσω να ψήνομαι:):)
:sm7::sm7::sm7:




...Μακαριε πρεπει να ερθεις μαζι μας για να τ'ανακαλυψεις αυτα!!!

GEO_K
02-02-2010, 17:09
πανεμορφη η Πολη.... πηγα το καλοκαιρι με το gs γυρνωντας απο βαλκανια...
εμεινα δυο μερες αλλα ειδα τοσα πολλα μερη και σιγουρα αξιζει να την επισκεφτει κανεις..
σε πιανει ενα δεος οταν γυρνας τα στενα του φαναριου και την Αγ.Σοφια...
απιστευτη εμπειρια και ανεπαναληπτο φαγητο(για τους λατρεις του ειδους)

Mariosg
02-02-2010, 17:10
TO SKEFTOME SOVARA :hmmm:

Gazi
02-02-2010, 18:36
Ενδιαφέρομαι και εγώ.....Αν μπορέσω είμαι μέσα....(βάλτε λεπτομέρειες φιλαράκια)

georgekostas
02-02-2010, 18:47
Μπορουμε να δουμε και το επομενο Σ/Κ (21-22-23-24 Μαιου) μιας και τη Δευτερα 24/5 ειναι
του Αγιου πνευματος.:)

MIHALIS TZIMAS
02-02-2010, 18:50
πήγα πέρυσι Πασχα αεροπορικώς και θα ξαναπαω φέτος πάλι Πασχα με μοτο

καταπληκτικη πόλη,απίστευτο και φτηνό φαγητό.

4 μέρες είναι δυστυχώς λίγες για να τη δει κάποιος καλά

katsab
02-02-2010, 21:07
Για μένα , κάθε Έλληνας θα έπρεπε να περάσει έστω γιά μία φορά από την Πόλη και να νοιώσει το δέος αντικρύζοντας την Αγιά Σοφιά.Κάτι σαν προσκύνημα.
Υ.Γ.Να μην το ξεχάσω:ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.Οι Έλληνες είναι κάτι σαν να λέγαμε Δανοί μπροστά τους!!!

vasorfa
02-02-2010, 21:16
Μπορουμε να δουμε και το επομενο Σ/Κ (21-22-23-24 Μαιου) μιας και τη Δευτερα 24/5 ειναι
του Αγιου πνευματος.:)


Γιωργη νομιζω οτι αυτες τις Ημερομηνιες ειναι πολυ καλυτερα........


Μου αρεσει η ιδεα σου!!!!!

ελπιζω να τα καταφερω και εγω.....4 μερουλες στην Πολη οκ.δεν ειναι πολλες αλλα δεν ειναι και ασχημα.....:hmmm::hmmm:


αντε ντε......για να ......οργανοθουμε!!!!:D:D:D:D

kostasvar
02-02-2010, 21:47
Μέσα και εγώ...Λογικά θα είμαστε 3 μοτο (GS1150).Το τριήμερο λογικά θα βολέψει περισσότερους.Έγω προσωπικά δεν έχω πρόβλημα.Περιμένω νεότερα.

http://www.anetontours.gr/attachments/Image/Ayasofya-1.jpg

Arkas
02-02-2010, 22:42
Μια πρώτη εικόνα για το πώς θα περάσουμε,
μπορείτε να βρείτε εδώ! (http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1/6197-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1.html)

FANISGS
02-02-2010, 22:49
παιδια ειχα παει με το varadero πριν 5-6 χρονια οταν ειχε οργανωσει το 0-300 εκδρομη για το motogp.περασαμε σουπερ.για φετος ειμαι και γω μεσα εκτος απροοπτου.πιστευω του αγιου πνευματος καθεται καλυτερα.

GEO_K
02-02-2010, 23:14
μεσα !!! για το τριημερο του αγ. πνευματος!!!

frits
03-02-2010, 01:09
Zητείτε επειγόντως baby sitter :yz:yz

ntinopoulos
03-02-2010, 11:50
μεσα κι εγω εκτος απροοπτου,αν κι ο ηλιας-emix με θορυβησε με τα λεγομενα του!:rolleyes:
κι επειδη ξερω οτι εχει παντα θετικη σκεψη με προβληματισαν αυτα που εγραψε!:rolleyes:

Benjamako
03-02-2010, 11:55
Αν και δε νομιζω να μπορεσω να ερθω..γιατι δεν το κανονιζεται 4ημερο στις 30 Μαη και να δειτε και F1;;)

moby_gr
03-02-2010, 11:55
Τρομερή ιδέα!
Εύκολο ταξίδι, καλή εποχή, μόνο θετικά το βλέπω ώστε να δηλώσω κι εγώ συμμετοχή (διπλός).

Κι επειδή δουλεύω σε γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Αθήνα, εάν θέλουν οι οργανωτές ας με καλέσουν ώστε να βοηθήσω για δωμάτια ή ότι άλλο χρειαστεί!

GEO_K
03-02-2010, 12:20
Αν και δε νομιζω να μπορεσω να ερθω..γιατι δεν το κανονιζεται 4ημερο στις 30 Μαη και να δειτε και F1;;)
τι ειπε τωρα ο θεος????????
πωωωωωωωωωω

chgouras
03-02-2010, 13:13
Α ρε Γιώργο , μια χαρά είναι το ταξίδι αυτό αλλά όπως σου είχα πει σκοπός μου είναι να πάω και δω και F1 ( τι να κάνουμε έχουμε ένα πάθος ) . Άρα σε αυτές τις ημερομηνίες δεν μπορώ .:yz

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
03-02-2010, 14:18
Γιώργο παρατηρώ μεγάλο ρεύμα στη πρόταση σου.Το 4ημερο με την αργία "ακούγεται" καλύτερο..

Βλέπω να μαζεύεται εκστρατευτικό σώμα .....

MARK
03-02-2010, 14:22
Με το καλό όσοι έχουν την δυνατότητα.........;)

georgekostas
03-02-2010, 17:29
Γιώργο παρατηρώ μεγάλο ρεύμα στη πρόταση σου.Το 4ημερο με την αργία "ακούγεται" καλύτερο..

Βλέπω να μαζεύεται εκστρατευτικό σώμα .....
Μακαριε ελπιζω να μπορεσεις να ερθεις!:)

georgekostas
03-02-2010, 17:31
Παντως το σιγουρο ειναι οτι σ'αυτο το ταξιδι θα'χει πολλες RT !!!:D

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
04-02-2010, 09:14
Γιώργο , τόσο η παρουσία σου όσο και η παρουσία του Δημήτρη , που
έχετε εμπειρίες από το πρόσφατο σας ταξίδι προσθέτει σημαντικά
πλεονεκτήματα

Arkas
04-02-2010, 10:11
Γιώργο , τόσο η παρουσία σου όσο και η παρουσία του Δημήτρη , που
έχετε εμπειρίες από το πρόσφατο σας ταξίδι προσθέτει σημαντικά
πλεονεκτήματα
Για δούλεψέ το λίγο Μακ!

Alfa7
05-02-2010, 12:54
Με ενδιαφέρει και μένα, κάποιο plan με ημερομηνίες και χρόνους θα βοηθούσε.
Έχω πάει και ξαναπάω ευχάριστα... απαιχτο μέρος για ταξιδάκι.
Αν και θα συμφωνήσω με το φίλο μας που είπε για τους οδηγούς εκεί, είναι άκρως επικίνδυνοι...
Μενω συντονισμένος....

kicl
05-02-2010, 13:52
Παιδιά ψήνομαι.Έχω πάει με μοτό, με αμάξι, με αεροπλάνο πάνω από 6-7 φορές.Θα σας πάω σε μέρη που δεν τα ξέρετε.(τα έχω όλα στο gps);)Γιατί η πόλη δεν είναι μόνο φαί όπως λένε πολλοί.:D

Panos_Gr
05-02-2010, 16:43
Hagia Sophia Virtual Tour - www.360tr.com (http://www.360tr.com/34_istanbul/ayasofya/english/)

Arkas
05-02-2010, 16:49
Από κοντά, είναι ομορφότερη Πάνο μου.;)

georgekostas
05-02-2010, 19:33
Παιδιά ψήνομαι.Έχω πάει με μοτό, με αμάξι, με αεροπλάνο πάνω από 6-7 φορές.Θα σας πάω σε μέρη που δεν τα ξέρετε.(τα έχω όλα στο gps);)Γιατί η πόλη δεν είναι μόνο φαί όπως λένε πολλοί.:D
Οντως ειναι μια Πολη που οσες φορες και να πας δεν τη χορταινεις...:)

pirate
05-02-2010, 20:05
κατα 99% μέσα και εγω, όμως όπως ειπαν και οι φιλοι παραπάνω οι Τούρκοι οδηγοί ειναι εκτελεστες της ασφάλτου, τρόμαζα να μπω σε ταξι πριν μερικα χρόνια που επισκέφτηκα την πόλη.
Αν θελετε μπορω να κανονισω και μια επισκεψη - συναντηση με τον πατριάρχη.

georgekostas
05-02-2010, 20:09
κατα 99% μέσα και εγω, όμως όπως ειπαν και οι φιλοι παραπάνω οι Τούρκοι οδηγοί ειναι εκτελεστες της ασφάλτου, τρόμαζα να μπω σε ταξι πριν μερικα χρόνια που επισκέφτηκα την πόλη.
Αν θελετε μπορω να κανονισω και μια επισκεψη - συναντηση με τον πατριάρχη.
Ειναι η 6η φορα που θα παω και πιστεψε με τα τελευταια χρονια δεν γινεται αυτο το μπαχαλο.
Ειμαι σιγουρος οτι δε θα αντιμετωπισουμε κανενα προβλημα!:)

gsmaniac
05-02-2010, 20:34
Ειναι η 6η φορα που θα παω και πιστεψε με τα τελευταια χρονια δεν γινεται αυτο το μπαχαλο.
Ειμαι σιγουρος οτι δε θα αντιμετωπισουμε κανενα προβλημα!:)
:sm8::sm8:
μαλλον τα κεμπαπ.............θα εχουν προβλημα:sm7:

georgekostas
05-02-2010, 20:43
:sm8::sm8:
μαλλον τα κεμπαπ.............θα εχουν προβλημα:sm7:
Στρατο,Δημητρη .... σας θυμιζει κατι ...;:D


http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/New0004.jpg

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
05-02-2010, 20:51
Στρατο,Δημητρη .... σας θυμιζει κατι ...;:D


http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/New0004.jpg




...από αφηγήσεις ..... κάτι μου θυμίζει ....:sm7:

syan
05-02-2010, 20:57
Να πάμε εκεί κάποια στιγμή για Τσικνοπέμπτη...!!...Ακούς Ντινόπουλε;;;

skippybi
05-02-2010, 21:05
μπράβο Γιώργο!!!!!!! πολύ ωραία εκδρομή φίλε;)

Ελπίζω να είμαι μέσα, καλύτερα για το 3ήμερο Αγ. Πνεύματος!!!

georgekostas
05-02-2010, 21:07
μπράβο Γιώργο!!!!!!! πολύ ωραία εκδρομή φίλε;)

Ελπίζω να είμαι μέσα, καλύτερα για το 3ήμερο Αγ. Πνεύματος!!!
Και γω το ευχομαι φιλε....:)

IOTH1X
06-02-2010, 00:20
είναι καταπληκτική εκδρομή με μηχανή. Μόνο θυμηθείτε αν πάρετε τις γυναίκες σας να έχετε χώρο για 'φόρτωμα' στην επιστροφή. (βλέπε σχετική φωτο) Μέχρι και κιλίμια κουβάλησε το GS. (Παρόλα αυτά όμως η 200αρα στην Εγνατία κωλωμένη.):cool:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
06-02-2010, 00:22
Πέστα, πέστα .....:D



http://www.gsforum.gr/attachments/%CE%A4%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1/2206d1265404772-%CE%95%CE%BA%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-14-15-16-17-%CE%9C%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-2010-dsc009922-jpg



.

babisadve
06-02-2010, 23:37
Μέσα κι εγω 2 πλός για του Α. Πνεύματος αν με θέλετε....
(εκτός απροόπτου)
Να δούμε λίγο πιο αναλυτικά???

mario
07-02-2010, 03:09
Αν αλλάξει η ημερομηνία γιατί εμείς δουλεύουμε και δεν πέσει Αγ. Πνευματος μέσα κι'εγώ

georgekostas
07-02-2010, 03:13
Μέσα κι εγω 2 πλός για του Α. Πνεύματος αν με θέλετε....
(εκτός απροόπτου)
Να δούμε λίγο πιο αναλυτικά???
Φυσικα και σε θελουμε...
Περισσοτερες λεπτομερειες για το ταξιδι συντομα...

georgekostas
07-02-2010, 03:41
Αν αλλάξει η ημερομηνία γιατί εμείς δουλεύουμε και δεν πέσει Αγ. Πνευματος μέσα κι'εγώ
...μαλλον για Αγ.Πνευματος το βλεπω Μαριε..

sakis656
07-02-2010, 23:16
Θα ήθελα να προτείνω στην παρέα (αν και δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω στο ταξίδι) όταν θα βγάλετε την διαδρομή Θεσ/νίκη-Αλεξανδρούπολη, αν θέλετε να ακολουθήσετε μια ωραία διαδρομή με ωραίο οδόστρωμα, πολλές στροφές μέσα απο φύση και κομμάτια δίπλα στον Νέστο ποταμό, χωρίς πολλά παραπάνω χιλιόμετρα, αλλά πολύ πιο ωραία απο την στείρα εγνατία.

Το τερπό μετά του ωφελίμου βέβαια, διότι εμμέσως πλην σαφώς, σας παροτρύνο έτσι, να περάσετε μέσα απο την πόλη της Δράμας και με την ευκαιρία να πιούμε κανένα καφέ και γιατί όχι να καθίσετε και για φαγητό (πολύ καλό παρεμπιπτόντος) :p

Θα χαιρόμουν να σας δω απο κοντά. :)

Αν υπάρχει διάθεση και χρόνος στο ταξίδι, θα μπορούσα να σας δώσω όλα τα απαραίτητα tips για την διαδρομή Θεσ/νίκη-Σέρρες-Δράμα-Ξάνθη απο επαρχιακό δίκτυο.

georgekostas
07-02-2010, 23:31
Θα ήθελα να προτείνω στην παρέα (αν και δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω στο ταξίδι) όταν θα βγάλετε την διαδρομή Θεσ/νίκη-Αλεξανδρούπολη, αν θέλετε να ακολουθήσετε μια ωραία διαδρομή με ωραίο οδόστρωμα, πολλές στροφές μέσα απο φύση και κομμάτια δίπλα στον Νέστο ποταμό, χωρίς πολλά παραπάνω χιλιόμετρα, αλλά πολύ πιο ωραία απο την στείρα εγνατία.

Το τερπό μετά του ωφελίμου βέβαια, διότι εμμέσως πλην σαφώς, σας παροτρύνο έτσι, να περάσετε μέσα απο την πόλη της Δράμας και με την ευκαιρία να πιούμε κανένα καφέ και γιατί όχι να καθίσετε και για φαγητό (πολύ καλό παρεμπιπτόντος) :p

Θα χαιρόμουν να σας δω απο κοντά. :)

Αν υπάρχει διάθεση και χρόνος στο ταξίδι, θα μπορούσα να σας δώσω όλα τα απαραίτητα tips για την διαδρομή Θεσ/νίκη-Σέρρες-Δράμα-Ξάνθη απο επαρχιακό δίκτυο.
Σακη ευχαριστουμε πολυ για την ιδεα του παρακαμπτηριου.Επειδη ομως θα πρεπει
να κανουμε απο Θεσ/νικη μεχρι την Πολη 600 χλμ σερι,δε νομιζω να εχουμε αυτη
την πολυτελεια.Οσο για την προσκληση του φαγητου θα το δουμε ευχαριστως για την
επιστροφη μαλλον!:)

sakis656
07-02-2010, 23:49
Σακη ευχαριστουμε πολυ για την ιδεα του παρακαμπτηριου.Επειδη ομως θα πρεπει
να κανουμε απο Θεσ/νικη μεχρι την Πολη 600 χλμ σερι,δε νομιζω να εχουμε αυτη
την πολυτελεια.Οσο για την προσκληση του φαγητου θα το δουμε ευχαριστως για την
επιστροφη μαλλον!:)

Τέλεια, θα σας ετοιμάσω την διαδρομή και θα σας την αναρτήσω με όλες της απαραίτητες λεπτομέρειες ;)

Arkas
08-02-2010, 02:18
Τέλεια, θα σας ετοιμάσω την διαδρομή και θα σας την αναρτήσω με όλες της απαραίτητες λεπτομέρειες ;)
Σε ευχαριστούμε Σάκη!
Μακάρι να μπορέσουμε να βρεθούμε και να γνωριστούμε και από κοντά!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
08-02-2010, 02:46
Τέλεια, θα σας ετοιμάσω την διαδρομή και θα σας την αναρτήσω με όλες της απαραίτητες λεπτομέρειες ;)



http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/RESP-04.gif

sakis656
08-02-2010, 22:04
Ξάνθη - Θεσ/νίκη απο την εγνατία: 210km
Ξάνθη - Θεσ/νίκη μέσω Δράμας-Σερρών: 250km

όλα το παιχνίδι παίζεται στον χρόνο και στην διάθεση που θα έχετε γυρνώντας. Η εναλλακτική διαδρομή που σας προτείνω προϋποθέτει στάση για φαγητό στο Παρανέστι (4) στο χάρτη και στάση για καφέ στην Δράμα. Είναι μια ωραία, αλλά αργή διαδρομή, μέση ωριαία ταχύτητα 70km/h έτσι ώστε να μην είναι κουραστική. Σας παραθέτω το αρχείο σε μορφή .jpeg (μιας και σε μορφή .axe δεν ανεβαίνει :rolleyes:)

Απο την Ξάνθη αξίζει να περάσει κανείς απο το κέντρο της, με το επιβλητικό ρολόι στην πλατεία και τις υπαίθριες αγορές τα πρωινά όπου μυρίζει ανατολίτικο άρωμα (κάτι που δεν θα είναι πρωτόγνωρο για εσάς που θα γυρνάτε απο την Κωνσταντινούπολη :D)

Το Παρανέστι είναι ένα χωριό της Δράμας με πραγματικά πανέμορφη ορεινή φύση (κάτι που ακόμα και ένας περαστικός μπορεί να το αντιληφτεί) και καλό αυθεντικό χωριάτικο φαγητό (πολύ φθηνή και απλή κουζίνα)

Η πόλη της Δράμας και γενέτειρά μου είναι μια μικρή και ήρεμη επαρχιακή πόλη, στις παρυφές της οροσειράς του Φαλακρού. Προτείνω στάση για καφέ και χαλάρωση στα πηγαία νερά της μέσα στο κέντρο της πόλης (εικάζεται οτι το όνομά της το πήρε απο την λέξη ύδραμα, λόγω του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα που την διαπερνάει).

Ο Δρόμος προς την θεσ/νίκη περνάει μέσα απο την πόλη των Σερρών και είναι μια καλή ευκαιρία για να αγοράσει κανείς γνήσιους ακανέδες για τους οποίους φημίζετε η πόλη.

Ελπίζω να μην σας κούρασα και σας φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες είτετις ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι σας είτε για οποιαδήποτε άλλη φορά. :p

georgekostas
08-02-2010, 22:09
Ξάνθη - Θεσ/νίκη απο την εγνατία: 210km
Ξάνθη - Θεσ/νίκη μέσω Δράμας-Σερρών: 250km

όλα το παιχνίδι παίζεται στον χρόνο και στην διάθεση που θα έχετε γυρνώντας. Η εναλλακτική διαδρομή που σας προτείνω προϋποθέτει στάση για φαγητό στο Παρανέστι (4) στο χάρτη και στάση για καφέ στην Δράμα. Είναι μια ωραία, αλλά αργή διαδρομή, μέση ωριαία ταχύτητα 70km/h έτσι ώστε να μην είναι κουραστική. Σας παραθέτω το αρχείο σε μορφή .jpeg (μιας και σε μορφή .axe δεν ανεβαίνει :rolleyes:)

Απο την Ξάνθη αξίζει να περάσει κανείς απο το κέντρο της, με το επιβλητικό ρολόι στην πλατεία και τις υπαίθριες αγορές τα πρωινά όπου μυρίζει ανατολίτικο άρωμα (κάτι που δεν θα είναι πρωτόγνωρο για εσάς που θα γυρνάτε απο την Κωνσταντινούπολη :D)

Το Παρανέστι είναι ένα χωριό της Δράμας με πραγματικά πανέμορφη ορεινή φύση (κάτι που ακόμα και ένας περαστικός μπορεί να το αντιληφτεί) και καλό αυθεντικό χωριάτικο φαγητό (πολύ φθηνή και απλή κουζίνα)

Η πόλη της Δράμας και γενέτειρά μου είναι μια μικρή και ήρεμη επαρχιακή πόλη, στις παρυφές της οροσειράς του Φαλακρού. Προτείνω στάση για καφέ και χαλάρωση στα πηγαία νερά της μέσα στο κέντρο της πόλης (εικάζεται οτι το όνομά της το πήρε απο την λέξη ύδραμα, λόγω του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα που την διαπερνάει).

Ο Δρόμος προς την θεσ/νίκη περνάει μέσα απο την πόλη των Σερρών και είναι μια καλή ευκαιρία για να αγοράσει κανείς γνήσιους ακανέδες για τους οποίους φημίζετε η πόλη.

Ελπίζω να μην σας κούρασα και σας φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες είτετις ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι σας είτε για οποιαδήποτε άλλη φορά. :p
Ευχαριστουμε πολυ Σακη,πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα!!!
Δεν ξερω αν θα προλαβουμε στο συγκεκριμενο ταξιδι να περασουμε απο κει
αλλα υποσχομαστε για μια εκδρομη στο μελλον στα μερη σου...!;)

Michael Chatzilias
08-02-2010, 22:53
Γιώργο καλή ιδέα, μέσα! Παντρεύομαι στις 22 Μαίου, οπότε είναι καλή ευκαιρία να τους πω ότι θα αργήσω για τον γάμο....μέσα, φύγαμε..!

Παιδιά είναι πολύ όμορφα. Προτείνω είσοδο από Αδριανούπολη και όχι από Κεσσάνη. Μέσα στην Πόλη, το καλύτερο είναι βόλτες στο κέντρο με τα πόδια και να αφήσετε τις μοτοσυκλέτες σε γκαράζ ή στην είσοδο καλού ξενοδοχείου, καθώς δεν αξίζει βόλτα με την μηχανή στο κέντρο λόγω κίνησης, είναι όμως πολύ όμορφη πόλη.

Πήγαμε το 2004 με GS1150, γύρω γύρω από Αθήνα, είσοδος από Αδριανούπολη, Κωσταντινούπολη, φτάσαμε μέχρι Ishaak Pasa στα σύνορα με Iran.

Θα έρθω και με το κουστούμι να κάνουμε και Bachelor στην Πόλη....

georgekostas
08-02-2010, 23:00
Γιώργο καλή ιδέα, μέσα! Παντρεύομαι στις 22 Μαίου, οπότε είναι καλή ευκαιρία να τους πω ότι θα αργήσω για τον γάμο....μέσα, φύγαμε..!

Παιδιά είναι πολύ όμορφα. Προτείνω είσοδο από Αδριανούπολη και όχι από Κεσσάνη. Μέσα στην Πόλη, το καλύτερο είναι βόλτες στο κέντρο με τα πόδια και να αφήσετε τις μοτοσυκλέτες σε γκαράζ ή στην είσοδο καλού ξενοδοχείου, καθώς δεν αξίζει βόλτα με την μηχανή στο κέντρο λόγω κίνησης, είναι όμως πολύ όμορφη πόλη.

Πήγαμε το 2004 με GS1150, γύρω γύρω από Αθήνα, είσοδος από Αδριανούπολη, Κωσταντινούπολη, φτάσαμε μέχρι Ishaak Pasa στα σύνορα με Iran.

Θα έρθω και με το κουστούμι να κάνουμε και Bachelor στην Πόλη....
Μιχαλη ευχαριστουμε για τις ενδιαφερουσες πληροφοριες!!!:)
Κατα πασα πιθανοτητα θα γινει του Αγ.Πνευματος...οποτε για
να σε δουμε θα πρεπει να κανεις το Γαμο σου στο Φαναρι...;):)
Οπως και να'χει ευχομαι η ωρα η καλη!!!

georgekostas
08-02-2010, 23:04
Παντως απο μια ''βολτα'' που εκανα στο Booking,για εκεινες τις ημερομηνιες,
το 95% των ξενοδοχειων ειχαν διαθεσιμα απο 1-4 δωματια μονο!
Οποτε για να μη μεινουμε σε διαφορετικα ξενοδοχεια και ισως για καποια
καλυτερη τιμη,θα πρεπει να κινηθουμε εγκαιρα.
Το ξερω οτι ειναι νωρις αλλα οπως θα γνωριζετε οι περισσοτεροι
αυτα εχουν τα ταξιδια στο εξωτερικο!:)

Κατ'απαιτηση των περισσοτερων συμμετεχοντων η ημερομηνια τελικα θα ειναι 21-22-23-24/5 του Αγ.Πνευματος δλδ.

georgekostas
08-02-2010, 23:09
Συμμετεχοντες:

1) georgekostas..................Διπλος
2) Arkas............................Διπλος
3) ace gln..........................?????
4) Gazi.............................?????
5) Vasorfa.........................Διπλος
6) Kostasvar......................?????
7) FANISGS.......................?????
8) GEO K..........................?????
9) ntinopoulos...................Διπλος
10) pirate........................??????
11) babisadve...................Διπλος
12) ????????

babisadve
09-02-2010, 00:06
Παντως απο μια ''βολτα'' που εκανα στο Booking,για εκεινες τις ημερομηνιες,
το 95% των ξενοδοχειων ειχαν διαθεσιμα απο 1-4 δωματια μονο!
Οποτε για να μη μεινουμε σε διαφορετικα ξενοδοχεια και ισως για καποια
καλυτερη τιμη,θα πρεπει να κινηθουμε εγκαιρα.
Το ξερω οτι ειναι νωρις αλλα οπως θα γνωριζετε οι περισσοτεροι
αυτα εχουν τα ταξιδια στο εξωτερικο!:)

Κατ'απαιτηση των περισσοτερων συμμετεχοντων η ημερομηνια τελικα θα ειναι 21-22-23-24/5 του Αγ.Πνευματος δλδ.

θέλεις να κάνω κι από εδώ μια προσπάθεια-έρευνα για hotels??
Είμαι Ορεστιάδα φέτος (δουλεια...) κι ασχολούνται πολύ με Τουρκία τα πρακτορεία εδώ

geolag
09-02-2010, 01:33
το booking.com παντα ετσι κανει.Βγαζει 4 δωματια και μολις τα κλεισεις βγαζει αλλα 4.Παντως ειναι γεγονος οτι εχει τα φτηνοτερα δωματια και οσο πιο νωρις κλεισεις τοσο καλύτερη τιμη θα έχεις

Arkas
09-02-2010, 01:55
το booking.com παντα ετσι κανει.Βγαζει 4 δωματια και μολις τα κλεισεις βγαζει αλλα 4.Παντως ειναι γεγονος οτι εχει τα φτηνοτερα δωματια και οσο πιο νωρις κλεισεις τοσο καλύτερη τιμη θα έχεις
Γιώργο, πίστεψέ με, βρίσκουμε ακόμα φθηνότερα...;)

Arkas
09-02-2010, 01:58
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να οριστικοποιήσουμε σιγά σιγά τις συμμετοχές, ώστε να μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα!

georgekostas
09-02-2010, 17:29
Συμμετεχοντες:

1) georgekostas..................Διπλος
2) Arkas............................Διπλος
3) ace gln..........................?????
4) Gazi.............................?????
5) Vasorfa.........................Διπλος
6) Kostasvar......................?????
7) FANISGS.......................?????
8) GEO K..........................?????
9) ntinopoulos...................Διπλος
10) pirate........................??????
11) babisadve...................Διπλος
12) moby_gr....................?????
13) ????????????????

vasorfa
09-02-2010, 19:32
Ενσταση.......

δεν με ενημερωσατε οτι θα ειναι και ο Ντινοπουλος,,,,,,,τωρα δεν Θελω:p:p:p

Σοβαρα τωρα...

εν οψη και αυτου του ταξιδιου αλλα και εκεινου της ευρωπης ,μηπως θα επρεπε σιγα σιγα καποιος παλιος και πολυταξιδεμενος να μας πει τιθα χρειαστουμε απο εγγραφα και για εμας και για τις κυριες μας(εννοω μηχανες):hmmm::hmmm::hmmm:

georgekostas
09-02-2010, 19:36
Ενσταση.......

δεν με ενημερωσατε οτι θα ειναι και ο Ντινοπουλος,,,,,,,τωρα δεν Θελω:p:p:p

Σοβαρα τωρα...

εν οψη και αυτου του ταξιδιου αλλα και εκεινου της ευρωπης ,μηπως θα επρεπε σιγα σιγα καποιος παλιος και πολυταξιδεμενος να μας πει τιθα χρειαστουμε απο εγγραφα και για εμας και για τις κυριες μας(εννοω μηχανες):hmmm::hmmm::hmmm:
Βασιλη για Τουρκια θα χρειαστεις:

1) Πρασινη καρτα
2) Αν η μηχανη δεν ειναι στ'ονομα σου,εξουσιοδοτηση.
3) Ταυτοτητα (νεου τυπου)
4) Διαβατηριο (δεν χρειαζεται αλλα αν το εχεις καλα ειναι να το παρεις)

vasorfa
09-02-2010, 19:38
Βασιλη για Τουρκια θα χρειαστεις:

1) Πρασινη καρτα
2) Αν η μηχανη δεν ειναι στ'ονομα σου,εξουσιοδοτηση.
3) Ταυτοτητα (νεου τυπου)
4) Διαβατηριο (δεν χρειαζεται αλλα αν το εχεις καλα ειναι να το παρεις)



ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ:hmmm::hmmm:που την βγαζω αυτην:hmmm::hmmm:

georgekostas
09-02-2010, 19:42
ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ:hmmm::hmmm:που την βγαζω αυτην:hmmm::hmmm:
...στην ασφαλιστικη εταιρεια που εχεις τη μηχανη Βασιλη

...και μη δεχτεις να πληρωσεις,ειναι δωρεαν!:)

babisadve
09-02-2010, 19:44
ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ:hmmm::hmmm:που την βγαζω αυτην:hmmm::hmmm:

Την ζητάς από την ασφαλιστική σου. Δεν κοστίζει τίποτα και βγαινει σε μια μέρα.

vasorfa
09-02-2010, 19:45
...στην ασφαλιστικη εταιρεια που εχεις τη μηχανη Βασιλη

...και μη δεχτεις να πληρωσεις,ειναι δωρεαν!:)



Ευχαριστω!!!:sm8::sm8::sm8::sm8:

ntinopoulos
09-02-2010, 19:51
ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ:hmmm::hmmm:που την βγαζω αυτην:hmmm::hmmm:
αν θελεις να σου πω που τη βαζεις...οχι που τη βγαζεις!:sm7:
παλιοπαιδο!:p

georgekostas
09-02-2010, 19:52
αν θελεις να σου πω που τη βαζεις...οχι που τη βγαζεις!:sm7:
παλιοπαιδο!:p
:sm7::sm7:

vasorfa
09-02-2010, 19:55
Παλιοπονηρουληδες:p:p:p:cool::cool::cool::cool::cool:

georgekostas
09-02-2010, 20:09
http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/p1010461ae3-2.jpg




http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/marmara.jpg




http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/1-7.jpg

sotaris
09-02-2010, 22:17
ΜΠΡΑΒΟ ! ! !:sm8::sm8::sm8:
ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ! ! !
ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΜΕΣΑ!!! :sm7::sm7::sm7:
ΕΓΩ ΔΙΠΛΟΣ Κ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΜΟΝΟΙ.
ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ- ΚΤΛ?

georgekostas
09-02-2010, 22:21
.....ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ- ΚΤΛ?
...οχι ακομα...τωρα τα μαγειρευουμε!:D

kostasvar
09-02-2010, 23:13
Συμμετεχοντες:

1) georgekostas..................Διπλος
2) Arkas............................Διπλος
3) ace gln..........................?????
4) Gazi.............................?????
5) Vasorfa.........................Διπλος
6) Kostasvar......................Διπλός
7) FANISGS.......................?????
8) GEO K..........................?????
9) ntinopoulos...................Διπλος
10) pirate........................??????
11) babisadve...................Διπλος
12) moby_gr....................?????
13) ????????????????


Διπλός

Arkas
10-02-2010, 14:47
Για την μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή, από Αθήνα, υπάρχει και η λύση που μου πρότεινε ο Βασίλης (ekantontarxos):

Πέμπτη 20/5
Πειραιάς - Μυτιλήνη: με βραδυνό πλοίο, 70 ευρώ/ άτομο με καμπίνα + 20 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Παρασκευή 21/5
Μυτιλήνη - Αϊβαλί: 18 ν.μ. 1:30 ώρα διαδρομή, 40 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Αϊβαλί - Μπαντίρμα: 228 χλμ. οδικώς.

Μπαντίρμα - Γενί Καπί (Κωνσταντινούπολη): με καταμαράν, 15 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Δευτέρα 24/5
Επιστροφή με τον ανάποδο τρόπο.

Σημείωση: ακόμη δεν έχουν βγει τα δρομολόγια της άνοιξης για την επιστροφή Μυτιλήνη - Πειραιάς.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
10-02-2010, 15:01
Για την μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή, από Αθήνα, υπάρχει και η λύση που μου πρότεινε ο Βασίλης (ekantontarxos):

Πέμπτη 20/5
Πειραιάς - Μυτιλήνη: με βραδυνό πλοίο, 70 ευρώ/ άτομο με καμπίνα + 20 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Παρασκευή 21/5
Μυτιλήνη - Αϊβαλί: 18 ν.μ. 1:30 ώρα διαδρομή, 40 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Αϊβαλί - Μπαντίρμα: 228 χλμ. οδικώς.

Μπαντίρμα - Γενί Καπί (Κωνσταντινούπολη): με καταμαράν, 15 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Δευτέρα 24/5
Επιστροφή με τον ανάποδο τρόπο.

Σημείωση: ακόμη δεν έχουν βγει τα δρομολόγια της άνοιξης για την επιστροφή Μυτιλήνη - Πειραιάς.



:sm8:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
10-02-2010, 15:03
Μια ερώτηση μόνο .....

Πού τα βρήκες όλ' αυτά ;;;; :Απορία::Απορία::Απορία:

Ταξιδιωτικό γραφείο είσαι ;;;;; :sm7::sm7::sm7:

novo
10-02-2010, 15:14
Για την μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή, από Αθήνα, υπάρχει και η λύση που μου πρότεινε ο Βασίλης (ekantontarxos):

Πέμπτη 20/5
Πειραιάς - Μυτιλήνη: με βραδυνό πλοίο, 70 ευρώ/ άτομο με καμπίνα + 20 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Παρασκευή 21/5
Μυτιλήνη - Αϊβαλί: 18 ν.μ. 1:30 ώρα διαδρομή, 40 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Αϊβαλί - Μπαντίρμα: 228 χλμ. οδικώς.

Μπαντίρμα - Γενί Καπί (Κωνσταντινούπολη): με καταμαράν, 15 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Δευτέρα 24/5
Επιστροφή με τον ανάποδο τρόπο.

Σημείωση: ακόμη δεν έχουν βγει τα δρομολόγια της άνοιξης για την επιστροφή Μυτιλήνη - Πειραιάς.




Αν παμε μ' αυτον τον τροπο το κοστος για δυο ατομα πηγαινε-ελα φτανει ή και ξεπερναει το διπλασιο με το να παμε οδικως και δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο.
Απ' την αλλη το να ξεκινησεις απο Αθηνα ή και απο πιο μακρυα καποια αλλα παιδια και να οδηγησεις σερι μεχρι την Πολη σιγουρα θα ειναι αρκετα κουραστικο.
Εγω θα προτεινα να ξεκινησουμε Πεμπτη μεσημερι και να κανουμε μια διανυκτερευση καπου στην Ελλαδα (Καβαλα ισως?) και την Παρασκευη πρωι να ξεκινησουμε για την Πολη.

Σιγουρα ομως η γνωμη και η εμπειρεια οσων εχουν ξαναπαει μετραει περισσοτερο και καλο θα ηταν να την καταθεσουν για να βρεθει η καλυτερη λυση

Arkas
10-02-2010, 15:22
Αν παμε μ' αυτον τον τροπο το κοστος για δυο ατομα πηγαινε-ελα φτανει ή και ξεπερναει το διπλασιο με το να παμε οδικως και δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο.
Απ' την αλλη το να ξεκινησεις απο Αθηνα ή και απο πιο μακρυα καποια αλλα παιδια και να οδηγησεις σερι μεχρι την Πολη σιγουρα θα ειναι αρκετα κουραστικο.
Εγω θα προτεινα να ξεκινησουμε Πεμπτη μεσημερι και να κανουμε μια διανυκτερευση καπου στην Ελλαδα (Καβαλα ισως?) και την Παρασκευη πρωι να ξεκινησουμε για την Πολη.

Σιγουρα ομως η γνωμη και η εμπειρεια οσων εχουν ξαναπαει μετραει περισσοτερο και καλο θα ηταν να την καταθεσουν για να βρεθει η καλυτερη λυση
Μιχάλη, είναι 1250 χλμ.
Σερί, δεν βγαίνει.
Θέλει οπωσδήποτε διανυκτέρευση Θεσσαλονίκη ή Αλεξανδρούπολη.

Arkas
10-02-2010, 15:24
Μια ερώτηση μόνο .....

Πού τα βρήκες όλ' αυτά ;;;; :Απορία::Απορία::Απορία:

Ταξιδιωτικό γραφείο είσαι ;;;;; :sm7::sm7::sm7:
Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν περίπου 3 ώρες να τα μαζέψω, 4 τηλέφωνα στην Μυτιλήνη, 2 στο Αϊβαλί, 1 στην Μπαντίρμα και 2 στην Κωνσταντινούπολη...

vasorfa
10-02-2010, 15:30
Ελα να βλεπω και οδηγιες για ........καβαλα στα μοτορια......!!!!;);)

αντε.......ντε.......

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
10-02-2010, 15:34
Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν περίπου 3 ώρες να τα μαζέψω, 4 τηλέφωνα στην Μυτιλήνη, 2 στο Αϊβαλί, 1 στην Μπαντίρμα και 2 στην Κωνσταντινούπολη...


Και μετά φταίει η διεθνής κρίση,

για την πτώση του τζίρου της οικογενειακής επιχείρησης ...:hmmm:

Arkas
10-02-2010, 15:35
Ελα να βλεπω και οδηγιες για ........καβαλα στα μοτορια......!!!!;);)



Tί εννοείς καβαλα;


Αυτήν την Καβάλα



http://www.kavalarealestate.gr/Portals/16/3.jpg



ή απλώς καβάλα;



http://static.blogo.it/motoblog/dark_angel_mv_f4.jpg



:sm7::sm7::sm7:




.

gsmaniac
10-02-2010, 15:36
Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν περίπου 3 ώρες να τα μαζέψω, 4 τηλέφωνα στην Μυτιλήνη, 2 στο Αϊβαλί, 1 στην Μπαντίρμα και 2 στην Κωνσταντινούπολη...
καλα............και ποτε εργαζεσαι;;;;;;;;;;;;;;:p:p:p:p

Arkas
10-02-2010, 15:37
Και μετά φταίει η διεθνής κρίση,

για την πτώση του τζίρου της οικογενειακής επιχείρησης ...:hmmm:
:o:o:o

gsmaniac
10-02-2010, 15:37
Και μετά φταίει η διεθνής κρίση,

για την πτώση του τζίρου της οικογενειακής επιχείρησης ...:hmmm:
παρε μετρα .........αφεντικο:sm7::sm7:

Arkas
10-02-2010, 15:37
καλα............και ποτε εργαζεσαι;;;;;;;;;;;;;;:p:p:p:p
Στα διαλείμματα!:sm7:

gsmaniac
10-02-2010, 15:40
Για την μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή, από Αθήνα, υπάρχει και η λύση που μου πρότεινε ο Βασίλης (ekantontarxos):

Πέμπτη 20/5
Πειραιάς - Μυτιλήνη: με βραδυνό πλοίο, 70 ευρώ/ άτομο με καμπίνα + 20 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Παρασκευή 21/5
Μυτιλήνη - Αϊβαλί: 18 ν.μ. 1:30 ώρα διαδρομή, 40 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Αϊβαλί - Μπαντίρμα: 228 χλμ. οδικώς.

Μπαντίρμα - Γενί Καπί (Κωνσταντινούπολη): με καταμαράν, 15 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Δευτέρα 24/5
Επιστροφή με τον ανάποδο τρόπο.



εμενα αυτο μου μοιαζει πιο πολυ με κρουαζιερα,παρα με μοτοεκδρομη.............:hmmm::hmmm::hmmm:

vasorfa
10-02-2010, 15:42
Για την μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή, από Αθήνα, υπάρχει και η λύση που μου πρότεινε ο Βασίλης (ekantontarxos):

Πέμπτη 20/5
Πειραιάς - Μυτιλήνη: με βραδυνό πλοίο, 70 ευρώ/ άτομο με καμπίνα + 20 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Παρασκευή 21/5
Μυτιλήνη - Αϊβαλί: 18 ν.μ. 1:30 ώρα διαδρομή, 40 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Αϊβαλί - Μπαντίρμα: 228 χλμ. οδικώς.

Μπαντίρμα - Γενί Καπί (Κωνσταντινούπολη): με καταμαράν, 15 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Δευτέρα 24/5
Επιστροφή με τον ανάποδο τρόπο.



εμενα αυτο μου μοιαζει πιο πολυ με κρουαζιερα,παρα με μοτοεκδρομη.............:hmmm::hmmm::hmmm:


Πεστα Χρυσοστομε:D:D:D:D

αν ειναι να παμε βαρκαδα.......να μαζευτουμε να πατε!!!!!!:sm7::sm7:

Arkas
10-02-2010, 15:43
εμενα αυτο μου μοιαζει πιο πολυ με κρουαζιερα,παρα με μοτοεκδρομη.............:hmmm::hmmm::hmmm:
Ναί!
Ειδικά για σένα εξασφαλίσαμε το...


http://blog.myweddingfavors.com/wp-content/uploads/2008/10/love-boat.jpg


:sm7::sm7::sm7:

.

vasorfa
10-02-2010, 15:48
Ναί!
Ειδικά για σένα εξασφαλίσαμε το...


http://blog.myweddingfavors.com/wp-content/uploads/2008/10/love-boat.jpg


:sm7::sm7::sm7:


.




:sm7::sm7::sm7::sm7::sm7:

moby_gr
10-02-2010, 17:34
Για την μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή, από Αθήνα, υπάρχει και η λύση που μου πρότεινε ο Βασίλης (ekantontarxos):

Πέμπτη 20/5
Πειραιάς - Μυτιλήνη: με βραδυνό πλοίο, 70 ευρώ/ άτομο με καμπίνα + 20 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Παρασκευή 21/5
Μυτιλήνη - Αϊβαλί: 18 ν.μ. 1:30 ώρα διαδρομή, 40 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Αϊβαλί - Μπαντίρμα: 228 χλμ. οδικώς.

Μπαντίρμα - Γενί Καπί (Κωνσταντινούπολη): με καταμαράν, 15 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Δευτέρα 24/5
Επιστροφή με τον ανάποδο τρόπο.



εμενα αυτο μου μοιαζει πιο πολυ με κρουαζιερα,παρα με μοτοεκδρομη.............:hmmm::hmmm::hmmm:

Συμφωνώ...αντί για 10-20 χλμ μέχρι τον Πειραιά και για 228 χλμ στην Τουρκία γιατί δε νοικιάζουμε κανα μηχανάκι στην Πόλη κατευθείαν, να κάνουμε τη δουλειά μας?:sm7:
Γιατί να ταλαιπωρούμε τις μηχανές μας στα πλοία???

moby_gr
10-02-2010, 23:13
Μήπως αφού το κανονίσαμε πάνω στο τριήμερο τελικά, να προσθέταμε κι άλλη μια μέρα (την Τρίτη 25 Μαίου) για να βγουν πιο ευκολα τα 1.250χλμ x 2 ?

Γιατί όπως φαινεται 2 μέρες οδήγησης δε φτάνουν άρα δε θα προλάβουμε να δούμε και τίιποτα στην Πόλη...
Και θα μας κάτσουν και τα κεμπάμπ από τη βιασύνη!:sm1:

ekatontarxos
11-02-2010, 01:41
2 3 παρατηρήσεις για να λαβετε υπόψιν.
1.Η εκδρομη σχεδιαστηκε για να δουμε την πόλη,τη διαδρομη μεχρι την Καβαλα την ξέρουν όλοι.
2.Μια γυναικα συνεπιβάτης θα ταλαιπωρηθει πολύ να κανει 3000 χλμ σε 3 μερες,και το πιθανότετερο να πει οχι μελοντικα σε άλλες.
3.Το Αιβαλι είναι πανέμορφο,το λιμάνι έχει μείνει όπως πρίν 70 χρόνια,το εδειξα σε Νεοσμυρνιώτη παππου και έβαλε τα κλάματα.
4.Ξεκουραστοι στην Πολη σημαίνει πολλες βόλτες.
5.Δυνατότητα επιστροφής και από Ελλησποντο Δαρδανέλια,Τροία.
6.Την επόμενη μέρα όλοι δουλεύουμε,ας μην σερνομαστε τουλάχιστον...
7.Εκδρομη σημαίνει να δούμε,οχι να περιηγηθούμε στα βενζιναδικα της διαδρομής...:hmmm:

georgekostas
11-02-2010, 02:14
Οποιοι παντως επιλεξουν τη λυση μεσω Θεσσαλονικης,θα παμε παρεα γιατι εγω
θα παω αναγκαστηκα απο κει.

Χιλιομετρικες αποστασεις:

Ιωαννινα-Κωνσταντινουπολη......880 χλμ
Αθηνα-Κωνσταντινουπολη.....1.120 χλμ (μεσω Θεσ/κης)

vasorfa
11-02-2010, 09:09
Οποιοι παντως επιλεξουν τη λυση μεσω Θεσσαλονικης,θα παμε παρεα γιατι εγω
θα παω αναγκαστηκα απο κει.

Χιλιομετρικες αποστασεις:

Ιωαννινα-Κωνσταντινουπολη......880 χλμ
Αθηνα-Κωνσταντινουπολη.....1.120 χλμ (μεσω Θεσ/κης)
:sm8::sm8::sm8:

Παμε παρεουλα γιωργο,μην σε αφησω με το rd μονο και χαθεις.....:D:D

vasorfa
11-02-2010, 09:13
Συμφωνώ...αντί για 10-20 χλμ μέχρι τον Πειραιά και για 228 χλμ στην Τουρκία γιατί δε νοικιάζουμε κανα μηχανάκι στην Πόλη κατευθείαν, να κάνουμε τη δουλειά μας?:sm7:
Γιατί να ταλαιπωρούμε τις μηχανές μας στα πλοία???



Πεστα Χρυσοστομε!!!!!!

αν ειναι να παμε βαρκαδα,,,,,υπαρχουν και αλλοι τροποι για την Πολη,,,,,
το θεμα ειναι να κανουμε και κανενα χιλιομετρο....προσωπικα για αυτο συμετειχα με τοσο ενθουσιασμο και απο την αρχη......αν ειναι να παρω τρενα , πλοια αεροπλανα,,,,ευχαριστω, αλλα προσωπικα δεν θα παρω:Απορία::hmmm::hmmm: υπαρχουν τροποι να γλυτωσεις τα χιλιομετρα και την οδηγηση....εγω απλα κανω κεφι τριο στην Πολη.....εγω-μαρια-princess.....και να σημειωθει στα πρακτικα πως ειμαι ετοιμος για χιλιομετρο.....η καλυτερα ειμαστε ετοιμοι για χιλιομετρο......:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ntinopoulos
11-02-2010, 09:34
Μήπως αφού το κανονίσαμε πάνω στο τριήμερο τελικά, να προσθέταμε κι άλλη μια μέρα (την Τρίτη 25 Μαίου) για να βγουν πιο ευκολα τα 1.250χλμ x 2 ?

Γιατί όπως φαινεται 2 μέρες οδήγησης δε φτάνουν άρα δε θα προλάβουμε να δούμε και τίιποτα στην Πόλη...
Και θα μας κάτσουν και τα κεμπάμπ από τη βιασύνη!:sm1:
αδερφε αμα ειναι ετσι να το κανουμε κανα... μηνα να γουσταρουμε!:sm7:
μη ξεχνας οτι οι περισσοτεροι δουλευουμε και ηδη χανουμε πεμπτη παρασκευη που ειναι εργασιμες...;)

ntinopoulos
11-02-2010, 09:36
2 3 παρατηρήσεις για να λαβετε υπόψιν.
1.Η εκδρομη σχεδιαστηκε για να δουμε την πόλη,τη διαδρομη μεχρι την Καβαλα την ξέρουν όλοι.
2.Μια γυναικα συνεπιβάτης θα ταλαιπωρηθει πολύ να κανει 3000 χλμ σε 3 μερες,και το πιθανότετερο να πει οχι μελοντικα σε άλλες.
3.Το Αιβαλι είναι πανέμορφο,το λιμάνι έχει μείνει όπως πρίν 70 χρόνια,το εδειξα σε Νεοσμυρνιώτη παππου και έβαλε τα κλάματα.
4.Ξεκουραστοι στην Πολη σημαίνει πολλες βόλτες.
5.Δυνατότητα επιστροφής και από Ελλησποντο Δαρδανέλια,Τροία.
6.Την επόμενη μέρα όλοι δουλεύουμε,ας μην σερνομαστε τουλάχιστον...
7.Εκδρομη σημαίνει να δούμε,οχι να περιηγηθούμε στα βενζιναδικα της διαδρομής...:hmmm:
δεν εχεις κι αδικο...:rolleyes:

moby_gr
11-02-2010, 11:11
αδερφε αμα ειναι ετσι να το κανουμε κανα... μηνα να γουσταρουμε!:sm7:
μη ξεχνας οτι οι περισσοτεροι δουλευουμε και ηδη χανουμε πεμπτη παρασκευη που ειναι εργασιμες...;)
Πέμπτη γιατί να τη χάσουμε? Παρασκευή έχουμε πει (μέχρι στιγμής) να αναχωρήσουμε.
Κι εγώ πάντως άδεια θα πάρω την Παρασκευή κι άμα το αποφασίσουμε και την Τρίτη.

emix
11-02-2010, 11:27
Χαιρομαι παιδια που κανονιζετε αυτην την εκδρομη.
Κωνσταντινουπολη εχω παει πριν 2μιση χρονια οδικως.
Οι δικες μου παρατηρησεις, αν τις θελετε βεβαια:

Συμφωνω οτι το προγραμμα που βγηκε μοιαζει με κρουαζερια, παρεα με τις μηχανες.
Εγω με την γυναικα μου ειχαμε ξεκινησει στις 7πμ και φθασαμε στην Πολη 10 το βραδυ. Με αρκετες στασεις φυσικα.Οταν πηγαιναμε μπηκαμε απο Κηπους και οταν γυριζαμε μπηκαμε Ελλαδα απο Καστανια.
Αξιζει να πας οδικως ολη την διαδρομη και αν βαριεστε γυριζετε με τα πλοια.
Το να πατε Κωνσταντινουπολη και να κανετε μονο 250χλμ ειναι ασκοπο. Πατε αεροπορικως τοτε και νοικιαστε κανενα αμαξι εκει.

Θα κλεισω λεγοντας και συγνωμη κιολας, οτι τετοιες εκδρομες πρεπει να γινονται σε κλειστο κυκλο, απο ανθρωπους που γνωριζουν ο ενας τον αλλον και εχουν ταξιδεψει κιολας και μαζι καμια φορα. Αθροα προσελευση κοσμου δημιουργει αυτα τα φαινομενα που εχω αρχισει να βλεπω: Ασυννενοησια!

Παντως καλα να περασετε και με προσοχη.

GEO_K
11-02-2010, 11:31
Χαιρομαι παιδια που κανονιζετε αυτην την εκδρομη.
Κωνσταντινουπολη εχω παει πριν 2μιση χρονια οδικως.
Οι δικες μου παρατηρησεις, αν τις θελετε βεβαια:

Συμφωνω οτι το προγραμμα που βγηκε μοιαζει με κρουαζερια, παρεα με τις μηχανες.
Εγω με την γυναικα μου ειχαμε ξεκινησει στις 7πμ και φθασαμε στην Πολη 10 το βραδυ. Με αρκετες στασεις φυσικα.Οταν πηγαιναμε μπηκαμε απο Κηπους και οταν γυριζαμε μπηκαμε Ελλαδα απο Καστανια.
Αξιζει να πας οδικως ολη την διαδρομη και αν βαριεστε γυριζετε με τα πλοια.
Το να πατε Κωνσταντινουπολη και να κανετε μονο 250χλμ ειναι ασκοπο. Πατε αεροπορικως τοτε και νοικιαστε κανενα αμαξι εκει.

Θα κλεισω λεγοντας και συγνωμη κιολας, οτι τετοιες εκδρομες πρεπει να γινονται σε κλειστο κυκλο, απο ανθρωπους που γνωριζουν ο ενας τον αλλον και εχουν ταξιδεψει κιολας και μαζι καμια φορα. Αθροα προσελευση κοσμου δημιουργει αυτα τα φαινομενα που εχω αρχισει να βλεπω: Ασυννενοησια!

Παντως καλα να περασετε και με προσοχη.
:sm8:

vasorfa
11-02-2010, 11:31
Χαιρομαι παιδια που κανονιζετε αυτην την εκδρομη.
Κωνσταντινουπολη εχω παει πριν 2μιση χρονια οδικως.
Οι δικες μου παρατηρησεις, αν τις θελετε βεβαια:

Συμφωνω οτι το προγραμμα που βγηκε μοιαζει με κρουαζιερα, παρεα με τις μηχανες.
Εγω με την γυναικα μου ειχαμε ξεκινησει στις 7πμ και φθασαμε στην Πολη 10 το βραδυ. Με αρκετες στασεις φυσικα.Οταν πηγαιναμε μπηκαμε απο Κηπους και οταν γυριζαμε μπηκαμε Ελλαδα απο Καστανια.
Αξιζει να πας οδικως ολη την διαδρομη και αν βαριεστε γυριζετε με τα πλοια.
Το να πατε Κωνσταντινουπολη και να κανετε μονο 250χλμ ειναι ασκοπο. Πατε αεροπορικως τοτε και νοικιαστε κανενα αμαξι εκει.

Θα κλεισω λεγοντας και συγνωμη κιολας, οτι τετοιες εκδρομες πρεπει να γινονται σε κλειστο κυκλο, απο ανθρωπους που γνωριζουν ο ενας τον αλλον και εχουν ταξιδεψει κιολας και μαζι καμια φορα. Αθροα προσελευση κοσμου δημιουργει αυτα τα φαινομενα που εχω αρχισει να βλεπω: Ασυννενοησια!

Παντως καλα να περασετε και με προσοχη.


Ευχαριστουμε Ηλία;);)

Arkas
11-02-2010, 11:40
Θα κλεισω λεγοντας και συγνωμη κιολας, οτι τετοιες εκδρομες πρεπει να γινονται σε κλειστο κυκλο, απο ανθρωπους που γνωριζουν ο ενας τον αλλον και εχουν ταξιδεψει κιολας και μαζι καμια φορα. Αθροα προσελευση κοσμου δημιουργει αυτα τα φαινομενα που εχω αρχισει να βλεπω: Ασυννενοησια!

Παντως καλα να περασετε και με προσοχη.

Ηλία, η κατάθεση προσωπικών απόψεων, γνωμών και επιθυμιών, σε καμμιά περίπτωση δεν σημαίνει ασυνεννοησία!
Το γενικό πρόγραμμα της εκδρομής είναι ήδη στο μυαλό μας.
Λείπουν οι τελευταίες λεπτομέρειες.


Μήπως αφού το κανονίσαμε πάνω στο τριήμερο τελικά, να προσθέταμε κι άλλη μια μέρα (την Τρίτη 25 Μαίου) για να βγουν πιο ευκολα τα 1.250χλμ x 2 ?

Γιατί όπως φαινεται 2 μέρες οδήγησης δε φτάνουν άρα δε θα προλάβουμε να δούμε και τίιποτα στην Πόλη...
Και θα μας κάτσουν και τα κεμπάμπ από τη βιασύνη!:sm1:
Το σκεπτόμαστε σοβαρά!

moby_gr
11-02-2010, 11:51
Το σκεπτόμαστε σοβαρά!
Επιπλέον, γυρνώντας την Τρίτη γλιτώσουμε και την κίνηση της επιστροφής του τριημέρου!

georgekostas
11-02-2010, 17:18
http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/ScreenShot0012-1.jpg





http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/ScreenShot0024.jpg

georgekostas
11-02-2010, 17:38
Πέμπτη γιατί να τη χάσουμε? Παρασκευή έχουμε πει (μέχρι στιγμής) να αναχωρήσουμε.
Κι εγώ πάντως άδεια θα πάρω την Παρασκευή κι άμα το αποφασίσουμε και την Τρίτη.

Τα πιο πολλα παιδια δουλευουν και δεν ειναι ευκολο να προσθεσουν κι αλλες μερες.
Απο Αθηνα πρεπει να ξεκινησετε Πεμπτη και επιστρεψετε Τριτη!
Οποιος ομως θελει να παει πιο νωρις η να επιστρεψει πιο μετα no problem...απλα
καλο θα ηταν να πηγαιναμε και να γυριζαμε ολοι μαζι σαν παρεα.



Οποτε ανακεφαλαιωνουμε το σκελετο του προγραμματος:

Πεμπτη 20/5: Αναχωρηση απο Αθηνα και διανυκτερευση στη Θεσσαλονικη

Παρασκευη 21/5: Συναντηση στη Θεσσαλονικη ολης της παρεας και
αναχωρηση για Κωνσταντινουπολη,οπου υπολογιζουμε
να φτασουμε νωρις το απογευμα.

Διαμονη 3 διανυκτερευσεις στην Κωνσταντινουπολη

Δευτερα 24/5: Αναχωρηση για Θεσσαλονικη και διανυκτερευρη

Τριτη 25/5: Αναχωρηση για Αθηνα.

skippybi
11-02-2010, 18:59
Γιώργο αφού έχεις πάει πολλές φορές θα ξέρεις να μας πεις στο περίπου πόσο μπορεί να κοστίσει...

georgekostas
11-02-2010, 19:19
Γιώργο αφού έχεις πάει πολλές φορές θα ξέρεις να μας πεις στο περίπου πόσο μπορεί να κοστίσει...
Βασιλη θα σου πω απο Γιαννενα ποσο περιπου ειναι.
Εγω απο δω παω αυθημερων οποτε μιλαμε για 3 διανυκτερευσεις.
Αν υποθεσουμε οτι το ξενοδοχειο θα ειναι περιπου 70-80 ευρω τη μερα
ενα ζευγαρι θα χρειαστει τουλαχιστον 500-550 ευρω.

georgekostas
11-02-2010, 20:07
Οποτε ανακεφαλαιωνουμε το σκελετο του προγραμματος:

Πεμπτη 20/5: Αναχωρηση απο Αθηνα και διανυκτερευση στη Θεσσαλονικη

Παρασκευη 21/5: Συναντηση στη Θεσσαλονικη ολης της παρεας και
αναχωρηση για Κωνσταντινουπολη,οπου υπολογιζουμε
να φτασουμε νωρις το απογευμα.

Διαμονη 3 διανυκτερευσεις στην Κωνσταντινουπολη

Δευτερα 24/5: Αναχωρηση για Θεσσαλονικη και διανυκτερευρη

Τριτη 25/5: Αναχωρηση για Αθηνα.


Επειδη επεσε στο τραπεζι και μια δευτερη προταση για τη διαδρομη
Αθηνα-Κωνσταντινουπολη με πλοιο απο Μυτιληνη μεσω Αιβαλι,υπαρχει
και η περιπτωση να ξεκινησουν 2 γκρουπακια απο Αθηνα,ενα απο
Θεσσαλονικη και ενα απο Αιβαλι και να βρεθουμε ολοι μαζι στην Πολη.

Σκεψεις γινονται δεν ειναι τιποτα σιγουρο.Ξαναλεω οτι εγω θα παω
σιγουρα απο Θεσσαλονικη,οποτε εστω και ενας να θελει να ερθει
απο αυτη τη διαδρομη να ξερει οτι θα εχει παρεα.:)

skippybi
11-02-2010, 20:33
ευχαριστώ Γιώργο!!!:)

ntinopoulos
11-02-2010, 20:43
ευχαριστώ Γιώργο!!!:)
αιβαλι παρεουλα?:D

skippybi
11-02-2010, 20:46
λές;;;:D

kostasvar
11-02-2010, 20:54
αιβαλι παρεουλα?:D

Σκέφτομαι να επιστρέψω απο εκεί.

skippybi
11-02-2010, 20:56
πλάκα πλάκα, επειδή δεν μου αρέσει να επιστρέφω από τον ίδιο δρόμο θα το σκεφτόμουν ή στο πήγαινε ή στο έλα...;)

kostasvar
11-02-2010, 20:57
πλάκα πλάκα, επειδή δεν μου αρέσει να επιστρέφω από τον ίδιο δρόμο θα το σκεφτόμουν ή στο πήγενε ή στο έλα...;)

Ναι ρε φίλε.Η επιστροφή απο τον ίδιο δρόμο θα είναι και πιο κουραστική ίσως.;);)

moby_gr
12-02-2010, 14:57
Καλή η ιδέα της εναλλακτικής επιστροφής!
:sm8:

Για να μπορούμε να πάμε και για δουλειά την επόμενη!

ekatontarxos
13-02-2010, 09:46
Θα πληρώσεις θες δε θες 1.5 € :sm7:

ekatontarxos
13-02-2010, 09:59
Για την μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή, από Αθήνα, υπάρχει και η λύση που μου πρότεινε ο Βασίλης (ekantontarxos):

Πέμπτη 20/5
Πειραιάς - Μυτιλήνη: με βραδυνό πλοίο, 70 ευρώ/ άτομο με καμπίνα + 20 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Παρασκευή 21/5
Μυτιλήνη - Αϊβαλί: 18 ν.μ. 1:30 ώρα διαδρομή, 40 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Αϊβαλί - Μπαντίρμα: 228 χλμ. οδικώς.

Μπαντίρμα - Γενί Καπί (Κωνσταντινούπολη): με καταμαράν, 15 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Δευτέρα 24/5
Επιστροφή με τον ανάποδο τρόπο.

Σημείωση: ακόμη δεν έχουν βγει τα δρομολόγια της άνοιξης για την επιστροφή Μυτιλήνη - Πειραιάς.

Και κάτι πού ξέχασα,με αυτό τό πρόγραμμα,φτανεις ξημερώματα Μυτιλήνη,στις 10 είσαι στό Αιβαλί και στις 13 Κων/πολη.
Επίσης η ΕΛΠΑ παρέχει έναντι μικρου παραβόλου διεθνες δίπλωμα ισχύος 1 έτους,το Ευρωπαικο έχει πολυ μεγάλη ισχύ,απλά δεν ξέρω άν είναι ΟΚ νομικα αν συμβεί κατι.

georgekostas
13-02-2010, 10:05
Για την μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή, από Αθήνα, υπάρχει και η λύση που μου πρότεινε ο Βασίλης (ekantontarxos):

Πέμπτη 20/5
Πειραιάς - Μυτιλήνη: με βραδυνό πλοίο, 70 ευρώ/ άτομο με καμπίνα + 20 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Παρασκευή 21/5
Μυτιλήνη - Αϊβαλί: 18 ν.μ. 1:30 ώρα διαδρομή, 40 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Αϊβαλί - Μπαντίρμα: 228 χλμ. οδικώς.

Μπαντίρμα - Γενί Καπί (Κωνσταντινούπολη): με καταμαράν, 15 ευρώ/ άτομο + 25 ευρώ/ μοτοσυκλέτα.

Δευτέρα 24/5
Επιστροφή με τον ανάποδο τρόπο.

Σημείωση: ακόμη δεν έχουν βγει τα δρομολόγια της άνοιξης για την επιστροφή Μυτιλήνη - Πειραιάς.
Να διευκρινησουμε αν οι τιμες ειναι ale-re tour...:)

ekatontarxos
13-02-2010, 10:20
2 3 παρατηρήσεις για να λαβετε υπόψιν.
1.Η εκδρομη σχεδιαστηκε για να δουμε την πόλη,τη διαδρομη μεχρι την Καβαλα την ξέρουν όλοι.
2.Μια γυναικα συνεπιβάτης θα ταλαιπωρηθει πολύ να κανει 3000 χλμ σε 3 μερες,και το πιθανότετερο να πει οχι μελοντικα σε άλλες.
3.Το Αιβαλι είναι πανέμορφο,το λιμάνι έχει μείνει όπως πρίν 70 χρόνια,το εδειξα σε Νεοσμυρνιώτη παππου και έβαλε τα κλάματα.
4.Ξεκουραστοι στην Πολη σημαίνει πολλες βόλτες.
5.Δυνατότητα επιστροφής και από Ελλησποντο Δαρδανέλια,Τροία.
6.Την επόμενη μέρα όλοι δουλεύουμε,ας μην σερνομαστε τουλάχιστον...
7.Εκδρομη σημαίνει να δούμε,οχι να περιηγηθούμε στα βενζιναδικα της διαδρομής...:hmmm:
Οσον αφορα το κοστος τών οδοιπορικών,στη διαδρομη μεσω Θεσ/νικης υπολογίστε 3 ρεζερβουαρ *40€ μια διανυκτερευση 60€ δηλαδή συντηρητικα 200€ + ,+την κούραση.
Στο πλοίο η καμπίνα είναι option,ολο και καί κάποιος καναπές θα υπάρχει ελευθερος ;)

georgekostas
13-02-2010, 10:33
Οποτε με ενα προχειρο υπολογισμο τα εξοδα μετακινησης απο Αθηνα ειναι:

...μεσω Θεσσαλονικης: 180+ ευρω περιπου

...μεσω Αιβαλι: 215+ ευρω περιπου

georgekostas
13-02-2010, 10:34
Συμμετεχοντες:

1) georgekostas..................Διπλος
2) Arkas............................Διπλος
3) ace gln..........................?????
4) Gazi.............................?????
5) Vasorfa.........................Διπλος
6) Kostasvar......................Διπλός
7) FANISGS.......................?????
8) GEO K..........................?????
9) ntinopoulos...................Διπλος
10) pirate........................??????
11) babisadve...................Διπλος
12) moby_gr....................?????
13) ????????????????

GEO_K
13-02-2010, 11:25
μαλλον ακυρο για μενα λογω δουλειας:yz:yz:yz
(εκτος απροοπτου βεβαια...):D

gthes
13-02-2010, 12:51
Οποτε με ενα προχειρο υπολογισμο τα εξοδα μετακινησης απο Αθηνα ειναι:

...μεσω Θεσσαλονικης: 180+ ευρω περιπου

...μεσω Αιβαλι: 215+ ευρω περιπου


+5E ένας καφές που θα πιήτε μαζί μας :cool2::sm7:

vasilisvlahakis
13-02-2010, 12:58
ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

moby_gr
13-02-2010, 23:27
Δευτέρα 24/5
Επιστροφή με τον ανάποδο τρόπο.

Σημείωση: ακόμη δεν έχουν βγει τα δρομολόγια της άνοιξης για την επιστροφή Μυτιλήνη - Πειραιάς.
Βρήκα το δρομολόγιο από Μυτιλήνη στης 24/5 και είναι:
24/05/2010 http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif ΛΕΣΒΟΣ http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif ΠΕΙΡΑΙΑΣ http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif ΑΝΕΚ LINES http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif ΛΙΣΣΟΣ http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif 18:00 - 07:00 (OpenSeas - Ferry Tickets for Greece and Adriatic (http://www.openseas.gr/OPENSEAS/index_el.vm))



Να σας βάλω ακόμα κάτι πιο δύσκολο όμως ??? :cool:

Για να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα και λιγότερο βαρκάδα (κι αφού ανεβούμε οδικώς στην Πόλη), να γυρνάγαμε τη Δευτέρα αφού πάρουμε το πρωινό μας :D στο ξενοδοχείο, από Κωνσταντινούπολη-Τσεσμέ (652 χλμ.)
και να περνάγαμε απέναντι στη Χίο με πλοίο στις 17:00 ή τις 18:00 (δεν ξέρω εάν θεωρείται καλοκαιρινή ή χειμερινή η περίοδος που πάμε εμείς http://www.kanaristours.gr/chiosturkey_gr.asp)
μισή ώρα μόνο εν πλω, άτομο 25 ευρώ+μοτό 20 ευρώ), να πίναμε καφέ στην προβλήτα, να τρώγαμε και να χτυπάγαμε κι ένα παγωτό από τον Κρόνο???
Και στη συνέχεια παίρνουμε το ίδιο πλοίο για Πειραιά, που έρχεται από...Μυτιλήνη, αλλά ώς εξής:

24/05/2010 http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif ΧΙΟΣ http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif ΠΕΙΡΑΙΑΣ http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif ΑΝΕΚ LINES http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif ΛΙΣΣΟΣ http://www.openseas.gr/OPENSEAS/_gfx/clear.gif 22:00 - 07:00

Τραβάμε κι έναν υπνάκο και στις 07:00' το πρωί της Τρίτης θα είμαστε Πειραιά!!!

georgekostas
13-02-2010, 23:39
Συμμετεχοντες:

1) georgekostas..................Διπλος
2) Arkas............................Διπλος
3) ace gln..........................?????
4) Gazi.............................?????
5) Vasorfa.........................Διπλος
6) Kostasvar......................Διπλός
7) FANISGS.......................?????
8) GEO K..........................?????
9) ntinopoulos...................Διπλος
10) pirate........................??????
11) babisadve...................Διπλος
12) moby_gr....................Διπλος
13) ????????????????

moby_gr
13-02-2010, 23:46
2272

georgekostas
13-02-2010, 23:51
....Κωνσταντινούπολη-Τσεσμέ (666 χλμ.!!!).....

Αντωνη η να προσθεσουμε η να κοψουμε κανα χιλιομετρο γιατι το νουμερο
το βλεπω διαβολικο....:sm7::sm7:

moby_gr
13-02-2010, 23:55
Αντωνη η να προσθεσουμε η να κοψουμε κανα χιλιομετρο γιατι το νουμερο
το βλεπω διαβολικο....:sm7::sm7:


Το διόρθωσα!
666 χλμ το έβγαλε από Τσεσμέ-Κωνσταντινούπολη αλλά ανάποδα είναι λιγότερα!
Άρα δε θα έχουμε πρόβλημα στην επιστροφή!
:sm3:

georgekostas
14-02-2010, 20:04
http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/1-9.jpg





http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/p1010461ae3-4.jpg

skippybi
14-02-2010, 21:09
μέσα μονός (ή διπλός...);)

georgekostas
14-02-2010, 21:10
μέσα μονός (ή διπλός...);)
:sm2::sm2::sm2:

georgekostas
14-02-2010, 21:15
Συμμετεχοντες:

1) georgekostas..................Διπλος
2) Arkas............................Διπλος
3) ace gln..........................?????
4) Gazi.............................?????
5) Vasorfa.........................Διπλος
6) Kostasvar......................Διπλός
7) FANISGS.......................?????
8) skippybi........................?????
9) ntinopoulos...................Διπλος
10) pirate........................??????
11) babisadve...................Διπλος
12) moby_gr....................Διπλος
13) ????????????????

Arkas
14-02-2010, 22:59
Να ενημερώσω τους φίλους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ταξίδι, ότι η σύζυγός μου, λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς, όπως και την προηγούμενη φορά που πήγαμε.

Κι΄αυτό το αναφέρω, μήπως και κάποια άλλη από τις κυρίες του forum επιθυμεί να έρθει στο ταξίδι, αλλά διστάζει λόγω ημερών, χιλιομέτρων, κλπ...

Ενδεικτικά, το κόστος A/R θα κυμανθεί κάτω από 200 € / άτομο.

gsmaniac
14-02-2010, 23:02
Να ενημερώσω τους φίλους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ταξίδι, ότι η σύζυγός μου, λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς, όπως και την προηγούμενη φορά που πήγαμε.

Κι΄αυτό το αναφέρω, μήπως και κάποια άλλη από τις κυρίες του forum επιθυμεί να έρθει στο ταξίδι, αλλά διστάζει λόγω ημερών, χιλιομέτρων, κλπ...

Ενδεικτικά, το κόστος A/R θα κυμανθεί κάτω από 200 € / άτομο.
το ταξιδι λοιπον θα ειναι οδικως,κρουαζιερα και αεροπορικος:sm7::sm7::sm7::sm7:

gsmaniac
14-02-2010, 23:04
Να ενημερώσω τους φίλους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ταξίδι, ότι η σύζυγός μου, λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς, όπως και την προηγούμενη φορά που πήγαμε.

Κι΄αυτό το αναφέρω, μήπως και κάποια άλλη από τις κυρίες του forum επιθυμεί να έρθει στο ταξίδι, αλλά διστάζει λόγω ημερών, χιλιομέτρων, κλπ...

Ενδεικτικά, το κόστος A/R θα κυμανθεί κάτω από 200 € / άτομο.
το ταξιδι θα ειναι ...............οδικος,αεροπορικος και κρουαζιερα:sm7::sm7::sm7:

Arkas
14-02-2010, 23:06
το ταξιδι λοιπον θα ειναι οδικως,κρουαζιερα και αεροπορικος:sm7::sm7::sm7::sm7:
Δώσε λίγο χρόνο και θα βρούμε και διαδρομή και με το τραίνο!
Αν και άκουσα ότι το Intercity, δεν παίρνει πλέον μηχανές...:sm7:

Πέρα από την πλάκα όμως, το αεροπλάνο, τουλάχιστον την Βαρβάρα, από πλευράς χρόνου, την εξυπηρετεί πολύ!

skippybi
14-02-2010, 23:08
το ταξιδι λοιπον θα ειναι οδικως,κρουαζιερα και αεροπορικος:sm7::sm7::sm7::sm7:
θα κατακλύσουμε στεριά θάλασσα και αέραααααααααααα...:D

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
14-02-2010, 23:09
το ταξιδι λοιπον θα ειναι οδικως,κρουαζιερα και αεροπορικος



Πολύ σωστή η επισήμανσή σου Κώστα ....

Μια εκδρομή λίγων ημερών,

θα συμπεριλάβει διάφορους τρόπους μεταβάσεως,

ούτως ώστε, να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη,

στο να συμμετάσχουν σ' αυτήν .....

Αυτή είναι οργάνωση.....http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/BRAV-81.gif

Μπράβο σε όσους "τρέχουν"

για να επιτύχει ΚΑΙ αυτή η ομαδική εξόρμηση του GS Forum .....;)

georgekostas
14-02-2010, 23:09
θα κατακλύσουμε στεριά θάλασσα και αέραααααααααααα...:D
...για πραξικοπημα θα παμε;:sm7:

ntinopoulos
14-02-2010, 23:39
...για πραξικοπημα θα παμε;:sm7:
το τερπνον μετα του ωφελιμου!:sm7:

skippybi
14-02-2010, 23:45
...για πραξικοπημα θα παμε;:sm7:
ναι σε οτι τρώγεται:D

ntinopoulos
15-02-2010, 01:09
ναι σε οτι τρώγεται:D
ανετα...!:sm7:

novo
15-02-2010, 10:51
Μ' αεροπλανα και βαπορια......

Αντε να μην αφησουμε μπακλαβα για μπακλαβα στην Πολη:sm7:

novo
15-02-2010, 11:02
Ξεχασα να γραψω οτι ειμαι κι εγω μεσα σ' αυτους που θα πανε οδικως απο Θεσ/νικη :)

Τετοια εκδρομη με τετοια παρεα δεν χανεται με τιποτα :)

georgekostas
15-02-2010, 12:15
Συμμετεχοντες:

1) georgekostas..................Διπλος
2) Arkas............................Διπλος
3) ace gln..........................?????
4) Gazi.............................?????
5) Vasorfa.........................Διπλος
6) Kostasvar......................Διπλός
7) FANISGS.......................?????
8) skippybi........................?????
9) ntinopoulos...................Διπλος
10) pirate........................??????
11) babisadve...................Διπλος
12) moby_gr....................Διπλος
13) novo.........................Διπλος
14) ???????????

psalidasgs
15-02-2010, 18:23
Παιδιά και εγώ μέσα διπλός:D αλλά λίγες δεν είναι οι μέρες? ,μην μας φάει το πήγαινε έλα:Απορία:

georgekostas
15-02-2010, 18:50
http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/ScreenShot0012-1.jpg





http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/ScreenShot0024.jpg





Τα πιο πολλα παιδια δουλευουν και δεν ειναι ευκολο να προσθεσουν κι αλλες μερες.
Απο Αθηνα πρεπει να ξεκινησετε Πεμπτη και να επιστρεψετε Τριτη!
Οποιος ομως θελει να παει πιο νωρις η να επιστρεψει πιο μετα no problem...απλα
καλο θα ηταν να πηγαιναμε και να γυριζαμε ολοι μαζι σαν παρεα.



Οποτε ανακεφαλαιωνουμε το σκελετο του προγραμματος:

Πεμπτη 20/5: Αναχωρηση απο Αθηνα και διανυκτερευση στη Θεσσαλονικη

Παρασκευη 21/5: Συναντηση στη Θεσσαλονικη ολης της παρεας και
αναχωρηση για Κωνσταντινουπολη,οπου υπολογιζουμε
να φτασουμε νωρις το απογευμα.

Διαμονη 3 διανυκτερευσεις στην Κωνσταντινουπολη

Δευτερα 24/5: Αναχωρηση για Θεσσαλονικη και διανυκτερευρη

Τριτη 25/5: Αναχωρηση για Αθηνα.


..

Mariosg
15-02-2010, 19:28
moy akoygete kali i ekdromi kalo tha itan na xero kai perisoteres leptomeries os pros tin imerominia :cool:

georgekostas
15-02-2010, 21:46
moy akoygete kali i ekdromi kalo tha itan na xero kai perisoteres leptomeries os pros tin imerominia :cool:
Ακριβως στο απο πανω post ειναι οι ημερομηνιες...:)

Περισσοτερες λεπτομερειες τις επομενες μερες...

georgekostas
18-02-2010, 23:53
http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/istanbul-1.jpg

vpentza
19-02-2010, 11:40
με τί Μ.Ο. ταχύτητας υπολογίζετε το ταξίδι Θεσ/κη - Πόλη ????

χωρις να θέλω να σας βάλω σε σκέψεις, υπάρχουν συνάδελφοι που τους αρέσει να τελικιάζουν τη μοτό στα ταξίδια και άλλοι που τους αρέσει να απολαμβάνουν τη διαδρομή.....

ως rookie σε ανάλογα ταξίδια, θα ήθελα παραπάνω διευκρινήσεις για να μπορέσω να ακολουθήσω.... δεν θέλω να καθυστερήσω κανέναν επειδή προτιμώ το sightseeing........

χωρίς παρεξήγηση εεεεεε....;)

aeriko
19-02-2010, 12:53
με τί Μ.Ο. ταχύτητας υπολογίζετε το ταξίδι Θεσ/κη - Πόλη ????

χωρις να θέλω να σας βάλω σε σκέψεις, υπάρχουν συνάδελφοι που τους αρέσει να τελικιάζουν τη μοτό στα ταξίδια και άλλοι που τους αρέσει να απολαμβάνουν τη διαδρομή.....

ως rookie σε ανάλογα ταξίδια, θα ήθελα παραπάνω διευκρινήσεις για να μπορέσω να ακολουθήσω.... δεν θέλω να καθυστερήσω κανέναν επειδή προτιμώ το sightseeing........

χωρίς παρεξήγηση εεεεεε....;)
Βασίλη, μπορεί ο δρόμος να είναι καλός αλλά τα καρακόλια στην Τουρκία δεν αστειεύονται, το όριο αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι 110χλμ/ώρα.;)

syan
19-02-2010, 13:04
με τί Μ.Ο. ταχύτητας υπολογίζετε το ταξίδι Θεσ/κη - Πόλη ????

χωρις να θέλω να σας βάλω σε σκέψεις, υπάρχουν συνάδελφοι που τους αρέσει να τελικιάζουν τη μοτό στα ταξίδια και άλλοι που τους αρέσει να απολαμβάνουν τη διαδρομή.....

ως rookie σε ανάλογα ταξίδια, θα ήθελα παραπάνω διευκρινήσεις για να μπορέσω να ακολουθήσω.... δεν θέλω να καθυστερήσω κανέναν επειδή προτιμώ το sightseeing........

χωρίς παρεξήγηση εεεεεε....;)
Βασίλη ενημερωτικά...το μεγαλύτερο μέρος είναι Εγνατία οδός χωρίς sightseeing...οπότε καταλαβαίνεις τις ταχύτητες!

vpentza
19-02-2010, 13:24
οκ, ελήφθη.................... το έπιασα το υπονοούμενο ;)

novo
19-02-2010, 13:30
Ειναι και αρκετα τα χιλιομετρα που πρεπει να βγουν σε μια μερα για να πηγαινουμε με ρυθμους sightseeing

moby_gr
19-02-2010, 13:35
Ειναι και αρκετα τα χιλιομετρα που πρεπει να βγουν σε μια μερα για να πηγαινουμε με ρυθμους sightseeing

Σωστά!
Το "sightseeing" θα γίνει στην Πόλη!

vpentza
19-02-2010, 13:37
ποια λοιπόν είναι η επιθυμητή μέση ταχύτητα αν τα περισσότερα χλμ στην Ελλάδα είναι στην Εγνατία ????

καταλαβαίνω ότι πρέπει να "μαζευτούν" αυτά τα 600 χλμ απο Θεσ/κη μέχρι τη Πόλη αλλά θα ήθελα να γνωρίζω τις προθέσεις των "ειδικών".....

georgekostas
19-02-2010, 13:43
ποια λοιπόν είναι η επιθυμητή μέση ταχύτητα αν τα περισσότερα χλμ στην Ελλάδα είναι στην Εγνατία ????

καταλαβαίνω ότι πρέπει να "μαζευτούν" αυτά τα 600 χλμ απο Θεσ/κη μέχρι τη Πόλη αλλά θα ήθελα να γνωρίζω τις προθέσεις των "ειδικών".....
Βασιλη ολα τα χιλιομετρα απο Θεσσαλονικη εως τα συνορα (600) ειναι Εγνατια Οδος
και οι ανωτερες ταχυτητες που ταξιδευουμε σ'αυτη ειναι 130 χλμ/ωρα...:)

ntinopoulos
19-02-2010, 13:46
Βασιλη ολα τα χιλιομετρα απο Θεσσαλονικη εως τα συνορα (600) ειναι Εγνατια Οδος
και οι ανωτερες ταχυτητες που ταξιδευουμε σ'αυτη ειναι 130 χλμ/ωρα...:)
ρε φιλαρακι βαλε κατι παραπανω να τα βρουμε!:rolleyes::sm7:

georgekostas
19-02-2010, 13:54
ρε φιλαρακι βαλε κατι παραπανω να τα βρουμε!:rolleyes::sm7:
Εγω να βαλω...αλλα δεν ξερω αν εχει την ιδια αποψη και ο κυριος...:D:D



http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/D9315EF292CB9526C42E48E49B91171D.jpg

Arkas
19-02-2010, 13:59
με τί Μ.Ο. ταχύτητας υπολογίζετε το ταξίδι Θεσ/κη - Πόλη ????

χωρις να θέλω να σας βάλω σε σκέψεις, υπάρχουν συνάδελφοι που τους αρέσει να τελικιάζουν τη μοτό στα ταξίδια και άλλοι που τους αρέσει να απολαμβάνουν τη διαδρομή.....

ως rookie σε ανάλογα ταξίδια, θα ήθελα παραπάνω διευκρινήσεις για να μπορέσω να ακολουθήσω.... δεν θέλω να καθυστερήσω κανέναν επειδή προτιμώ το sightseeing........

χωρίς παρεξήγηση εεεεεε....;)

Σε κάθε ταξίδι που οργανώνουμε σαν forum, πρωταρχικός παράγων είναι η ασφάλεια.

Εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις και έχεις τακτοποιήσει όλες τις οικογενειακές και επαγγελματικές προϋποθέσεις, έλα σε έναν καφέ να τα συζητήσουμε από κοντά!
Αυτήν ακριβώς την συζήτηση είχαμε προχθές στον καφέ, με τον Θοδωρή (teo 71) όπου μου εξέφρασε κάποιους προβληματισμούς και απορίες σχετικά με την ομαδική οδήγηση, ταχύτητες, στάσεις κλπ...

Πιστεύω πως απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος σε ένα ομαδικό ταξίδι, είναι η συμμετοχή του σε προγενέστερες διαδρομές, προκειμένου να αντιληφθεί τον "δρόμο" της ομάδας και η ομάδα να καταννοήσει τον ρυθμό και τις ανάγκες του.;)

vpentza
19-02-2010, 14:42
το 130χλμ/ωρα, μου είναι αρκετά σαν απάντηση.... είναι ακριβώς ό,τι σκεφτομουν.....λογικά και συνετά.....

Σαφως ARKAS θα τα πούμε και από κοντά........ σκέφτομαι μάλιστα η σύζυγος να ακολουθήσει τη ...δική σου, αεροπορικώς....

georgekostas
19-02-2010, 14:57
...ολα τα χιλιομετρα απο Θεσσαλονικη εως τα συνορα (600) ειναι Εγνατια Οδος....
...μια διορθωση...τα χιλιομετρα Θεσσαλονικη-Συνορα Τουρκιας ειναι 330 και οχι 600...

vpentza
19-02-2010, 15:03
δίκιο έχεις, συγγνώμη....... τα μισα λοιπόν με ΜΟ 130-140 και στη Τουρκία με 120.......

μου ακούγεται καλό.......αρχιζω την αναζήτηση babysitting...:D

sotaris
19-02-2010, 20:22
Πολυ καλα με τα χλμ αλλα τιποτα με τις τιμες εχουμε?
Ειναι κ ο Παπακωνσταντινου στη μεση, ξερετε επιτηρηση Ε.Ε κ τετοια!:sm7:

georgekostas
19-02-2010, 20:52
Βασιλη θα σου πω απο Γιαννενα ποσο περιπου ειναι.
Εγω απο δω παω αυθημερων οποτε μιλαμε για 3 διανυκτερευσεις.
Αν υποθεσουμε οτι το ξενοδοχειο θα ειναι περιπου 70-80 ευρω τη μερα
ενα ζευγαρι θα χρειαστει τουλαχιστον 500-550 ευρω.

Πολυ καλα με τα χλμ αλλα τιποτα με τις τιμες εχουμε?
Ειναι κ ο Παπακωνσταντινου στη μεση, ξερετε επιτηρηση Ε.Ε κ τετοια!:sm7:
Απο Αθηνα προσθεσε +2 διανυκτερευσεις....:)

georgekostas
20-02-2010, 22:08
Μεσα στην ερχομενη εβδομαδα θα ξερουμε και για το ξενοδοχειο!!!:)

Arkas
21-02-2010, 00:03
Μεσα στην ερχομενη εβδομαδα θα ξερουμε και για το ξενοδοχειο!!!:)
...που θα αποτελέσει τιμή έκπληξη!!!;)

georgekostas
21-02-2010, 13:18
Συμμετεχοντες:

1) georgekostas..................Διπλος
2) Arkas............................Διπλος
3) ace gln..........................?????
4) Gazi.............................?????
5) Vasorfa.........................Διπλος
6) Kostasvar......................Διπλός
7) FANISGS.......................?????
8) skippybi........................?????
9) ntinopoulos...................Διπλος
10) pirate........................??????
11) babisadve...................Διπλος
12) moby_gr....................Διπλος
13) novo.........................Διπλος
14) psalidasgs..................Διπλος
15) ?????????

georgekostas
21-02-2010, 15:55
http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/Yeni_Cami_New_Mosque_Istanbul_Turke.jpg

georgekostas
22-02-2010, 16:55
http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/trees-blossoming-wallpapers_1405-1.jpg

valerougas
22-02-2010, 21:47
προσοχη με τα ξενοδοχεια τα φθηνα ειναι απατη και βρομικα και για να βρεις τις προκοπης πρεπει να δωσεις το δυκλινο 100 ευρα τουλαχιστον.
οσες φορες πηγα σε πιο φθηνο ηταν μαπα
και κατι αλλο απο τακσιμ μερια σας συνηστω εχω παει 4 φορες στην Πολη και πιστευω σαν περιοχη ειναι καλητερη απο πολες αποψεις αν και η Αγια Σοφια ειναι απο την αλλη μερια.
Ξερω και ενα που ειναι απεναντη απο το τοπ καπι αν θελετε.....

georgekostas
22-02-2010, 21:51
Ξερω και ενα που ειναι απεναντη απο το τοπ καπι αν θελετε.....
Ποιο;;

valerougas
22-02-2010, 22:01
EMPIRE HOTEL ειναι στο δρομο κατεβενοντας απο αγια σοφια και περναει απο μπροστα απο τοπ καπι και καταληγη παραλια
αμα ψαξω λιγο θα βρο και την καρτα του... ειναι καθαρο τιμιο αλλα δεν εχει παρκιν περιπου στα 100 ευρω αμα θυμαμε καλα στο χαι σιζον καλοκαιρi και σε περιοδο αγωνα μοτο gp

valerougas
22-02-2010, 22:05
Απο Αθηνα προσθεσε +2 διανυκτερευσεις....:)
Αμα εχεις και το RT θα πας πανω αερα αυθημερων για πλακα μην κανεις διανυχτερευση εκτος και δεν φυγεις πρωι απο Αθηνα

novo
23-02-2010, 15:01
προσοχη με τα ξενοδοχεια τα φθηνα ειναι απατη και βρομικα και για να βρεις τις προκοπης πρεπει να δωσεις το δυκλινο 100 ευρα τουλαχιστον.
οσες φορες πηγα σε πιο φθηνο ηταν μαπα
και κατι αλλο απο τακσιμ μερια σας συνηστω εχω παει 4 φορες στην Πολη και πιστευω σαν περιοχη ειναι καλητερη απο πολες αποψεις αν και η Αγια Σοφια ειναι απο την αλλη μερια.
Ξερω και ενα που ειναι απεναντη απο το τοπ καπι αν θελετε.....

Συζητησα λιγο εχτες μ' εναν κυριο, πατερα φιλου μας, ο οποιος εφυγε με την οικογενεια του απο την Πολη με τους διωγμους του 1955 και ξερει την Πολη οπως εμεις ξερουμε την πολη που ζουμε (την επισκεπτεται και συχνοτατα απο τοτε) και μου συνεστησε να μεινουμε οχι στην πλευρα που ειναι η Αγια Σοφια (παλια Πολη) αλλα στην νεα Πολη που ειναι απεναντι.

Απλα το αναφερω να το εχουν υπ' οψιν οποιοι κλεισουν ξενοδοχειο μηπως και τους φανει χρησιμη σαν πληροφορια

Αν θελετε μπορω να ρωτησω και αλλες πληροφοριες αμα υπαρχουν συγκεκριμενες αποριες

georgekostas
23-02-2010, 18:05
Το ξενοδοχειο που θα πρότεινα στην Κωνσταντινουπολη ειναι αυτο:

http://www.romancehotel.com/en/homepage (http://www.romancehotel.com/en/homepage)

Ειναι ενα υπεροχο ξενοδοχειο που βρισκεται στην παλια πολη του Sultanahmet
500 μετρα απ'την Αγια Σοφια και το Μπλε Τζαμι στην καρδια του ιστορικου κεντρου.

Εδω μπορειτε να δειτε και καποια σχολια και βαθμολογιες διαφορων επισκεπτων.

(http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293974-d295041-Reviews-Romance_Hotel-Istanbul.html)
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293974-d295041-Reviews-Romance_Hotel-Istanbul.html (http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293974-d295041-Reviews-Romance_Hotel-Istanbul.html)


Οι τιμες ειναι οι εξης: (σε ευρω ανα ημερα)

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ...67,00 ευρω


ΔΙΚΛΙΝΟ.........85,00 ευρω


ΤΡΙΚΛΙΝΟ.......130,00 ευρω





...στη τιμη περιεχεται και το πρωινο!
Να ευχαριστησω θερμα για την πολυτιμη βοηθεια του τον Αντωνη (moby_gr).
Περισσοτερες λεπτομερειες τις προσεχεις μερες!

novo
23-02-2010, 18:37
Τελεια επιλογη!

Και μες το κεντρο, και με ολα τα κομφορ γενικως!

Μπραβο στον Γιωργο και στον Αντωνη και σ' οποιον αλλον βοηθησε

georgekostas
23-02-2010, 18:40
Τελεια επιλογη!

Και μες το κεντρο, και με ολα τα κομφορ γενικως!

Μπραβο στον Γιωργο και σ' οποιον αλλον βοηθησε
Χαιρομαι που σ'αρσει Μιχαλη!:)

novo
23-02-2010, 18:44
Τελειο ειναι Γιωργο!

Και μεσα στο κεντρο, και κοντα σε πολλα αξιοθεατα, και parking για τις καλες μας, και χαμαμ, και δεν του λειπει τιποτα γενικως!

georgekostas
23-02-2010, 18:46
http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/image_hotel_exterior_night_1.jpg

GEO_K
23-02-2010, 18:48
πολυ καλη επιλογη και οι τιμες ειναι super!!!!

georgekostas
23-02-2010, 18:51
πολυ καλη επιλογη και οι τιμες ειναι super!!!!
Ναι Γιωργο η τιμη ειναι πολυ καλη για ενα τετοιο ξενοδοχειο.
Δεν ηταν κι ευκολο να βρουμε γιατι ειναι τριημερο και τα
περισσοτερα ξενοδοχεια ηταν full...

georgekostas
23-02-2010, 18:55
Εδω καποιες φωτο απο το ξενοδοχειο...:)

ROMANCE HOTEL (http://www.vfmii.com/exc/aspquery?command=invoke&ipid=1127792&ids=40435)

ntinopoulos
23-02-2010, 19:02
χαλια χρωμα!*******!:rolleyes::p

GEO_K
23-02-2010, 19:16
Να κανω και μια παραθεση για τα συνορα με την τουρκια απο προσωπικη εμπειρια που ειχα το περασμενο καλοκαιρι μπαινοντας απο βουλγαρια για τουρκια και επιστρεφοντας απο τουρκια στην ελλαδα....
και στους δυο συνοριακους σταθμους οι τουρκοι υπαλληλοι δινοντας τους την αδεια κυκλοφοριας της μηχανης καταχωρουν στον υπολογιστη τους οτι βλεπουν πανω στην αδεια οσον αφορα τον αριθμο κυκλοφοριας.
τι θελω να πω με αυτο?
Εαν πχ η πινακιδα μας ειναι ΙΚΤ 100 η αδεια κυκλοφοριας μας γραφει ΙΚΤ 0100!!!!!!! ετσι δημιουργηθηκε στη δικη μας παρεα (12 μηχανες) ενα μπερδεμα διοτι δεν μας αφηναν να φυγουμε λεγοντας οτι οι πινακιδες μας ειναι λαθος!!!!!!!
Οποτε στον πρωτο ελεγχο στα συνορα (περναμε τρεις ελεγχος σχεδον!!! ξερουν οσοι εχουν ξαναταξιδεψει) θα πρεπει να ενημερωσουμε τον υπαλληλο να ΜΗΝ γραψει το 0 μπροστα απο το νουμερο της πινακιδας μας...
Αυτα για να αποφυγουμε τυχον ταλαιπωρια!!!!!

wet & dirty
23-02-2010, 19:17
μεσα και εγω διπλος!!!:rolleyes:(αυτη η πιτα στο Ναυπλιο με εκαψε):sm7:

georgekostas
23-02-2010, 19:20
Να κανω και μια παραθεση για τα συνορα με την τουρκια απο προσωπικη εμπειρια που ειχα το περασμενο καλοκαιρι μπαινοντας απο βουλγαρια για τουρκια και επιστρεφοντας απο τουρκια στην ελλαδα....
και στους δυο συνοριακους σταθμους οι τουρκοι υπαλληλοι δινοντας τους την αδεια κυκλοφοριας της μηχανης καταχωρουν στον υπολογιστη τους οτι βλεπουν πανω στην αδεια οσον αφορα τον αριθμο κυκλοφοριας.
τι θελω να πω με αυτο?
Εαν πχ η πινακιδα μας ειναι ΙΚΤ 100 η αδεια κυκλοφοριας μας γραφει ΙΚΤ 0100!!!!!!! ετσι δημιουργηθηκε στη δικη μας παρεα (12 μηχανες) ενα μπερδεμα διοτι δεν μας αφηναν να φυγουμε λεγοντας οτι οι πινακιδες μας ειναι λαθος!!!!!!!
Οποτε στον πρωτο ελεγχο στα συνορα (περναμε τρεις ελεγχος σχεδον!!! ξερουν οσοι εχουν ξαναταξιδεψει) θα πρεπει να ενημερωσουμε τον υπαλληλο να ΜΗΝ γραψει το 0 μπροστα απο το νουμερο της πινακιδας μας...
Αυτα για να αποφυγουμε τυχον ταλαιπωρια!!!!!
Εχω περασει και απο τα Βουλγαροτουρκικα συνορα και απο τα Ελληνοτουρκικα πολλες φορες,
αυτο ομολογω πρωτη φορα το ακουω...:Απορία:

georgekostas
23-02-2010, 19:22
Συμμετεχοντες:

1) georgekostas..................Διπλος
2) Arkas............................Διπλος
3) ace gln..........................?????
4) Gazi.............................?????
5) Vasorfa.........................Διπλος
6) Kostasvar......................Διπλός
7) FANISGS.......................?????
8) skippybi........................?????
9) ntinopoulos...................Διπλος
10) pirate........................??????
11) babisadve...................Διπλος
12) moby_gr....................Διπλος
13) novo.........................Διπλος
14) psalidasgs..................Διπλος
15) wet & dirty.................Διπλος
16) ????????????

GEO_K
23-02-2010, 19:35
Εχω περασει και απο τα Βουλγαροτουρκικα συνορα και απο τα Ελληνοτουρκικα πολλες φορες,
αυτο ομολογω πρωτη φορα το ακουω...:Απορία:
τι να πω και εγω που μας καθυστερησαν 4 ωρες!!!!!!!!

aeriko
23-02-2010, 19:58
τι να πω και εγω που μας καθυστερησαν 4 ωρες!!!!!!!!
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, θέλει προσοχή και δεν ξέρω πως θα τον πείσετε να μην αναγράψει το 0

georgekostas
23-02-2010, 20:07
Δεν μπορεις να κανεις κατι γι αυτο,ειδικα στα συνορα μιας ξενης χωρας...
Εμενα 5 φορες που εχω παει δε μου εχει τυχει...αν παλι μας τυχει θα
περιμενουμε,δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο.

valerougas
24-02-2010, 01:06
το ξενοδοχειο ειναι ενα στενο πιο πανω απο κει που σου ειχα αναφερει georgekostas.δεν ειχαμε προβλημα ειχαμε βαλει και τις μηχανες στον πεζοδρομο και τις κοιταγε ο ρεσεψιονιστ και ολα καλα εκτος απο ενα τριξιμο που και που απο τα εργα η το μετρο δεν θυμαμε παντος ,
ειναι πολυ ομορφα στην παλια πολη και στην Αγια Σοφια στο μπλε τζαμι πας με τα ποδια και στο τοπ καπι φυσικα καθως εισαι διπλα το μονο που ειναι μακρια ειναι το ''περαν'' τακσιμ αλλα το ειχα κανει με τα ποδια αν και ειχε μια ατελιοτη ανηφορα.
Η περνεις εναν απατεωνα σουμαχερ ταξιτζι τις πολης και σε παει ταπα οπου θες αλλα ρεστα μην περιμενετε.
καλα να περασετε παιδια......

GEO_K
24-02-2010, 10:33
εμεις παντως φτασαμε στην πολη βραδυ παρκαραμε σε παρκιν τις κουκλες και για δυο μερες ειχαμε κλεισει ενα mini bus για την περιηγηση και μας πηγαινε ο οδηγος οπου του λεγαμε χωρις να ψαχνομαστε τουλαχιστον σε συγκεκριμενα μερη...
βολευει αρκετα αν σκεφτει κανεις το χαος σε μια τοσο μεγαλη πολη;)
απλα αν το ζητησει κανεις να επιμεινει ο οδηγος να μιλαει αγγλικα γιατι εμεις συννενοουμασταν εις τη νοηματικη!!!!!!
οχι οτι δε βγαλαμε ακρη βεβαια... ειδικα στο φαγητο.....:D:D:D

Mariosg
24-02-2010, 17:00
leo na ertho ki ego tha ine omos to proto taxidi poy tha kano exoteriko ke den xero an hriazonte diavatiria ktl.

vpentza
24-02-2010, 17:15
Μαριε, το τελευταιο που πρεπει να μας απασχολει ειναι τα χαρτιά...... κι εγώ είμαι άσχετος κι όμως το σκέφτομαι.... καλό είναι να ξέρω ότι μπορει να ειμαστε τουλάχιστον 2 ανάμεσα σε τοοοοοσο πεπειραμένους οδηγούς ;)

Arkas
24-02-2010, 17:23
leo na ertho ki ego tha ine omos to proto taxidi poy tha kano exoteriko ke den xero an hriazonte diavatiria ktl.
Μάριε, ό,τι χρειάζεσαι, εδώ!!! (http://www.gsforum.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B1/9590-%CE%A4%CE%AF-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%3B%3B%3B.html);)

.


Μαριε, το τελευταιο που πρεπει να μας απασχολει ειναι τα χαρτιά...... κι εγώ είμαι άσχετος κι όμως το σκέφτομαι.... καλό είναι να ξέρω ότι μπορει να ειμαστε τουλάχιστον 2 ανάμεσα σε τοοοοοσο πεπειραμένους οδηγούς ;)
Bασίλη, κόψε το δούλεμα...:D

.

vpentza
24-02-2010, 17:42
δεν τα λέω εγω ARKAS...............μόνοι τους τα λένε :cool:

Arkas
24-02-2010, 17:45
δεν τα λέω εγω ARKAS...............μόνοι τους τα λένε :cool:
Όπου ακούς πολλά κεράσια...:rolleyes:

vpentza
24-02-2010, 17:57
έτσι νομίζω και εγώ φίλε ARKAS....
πολύ πολύ λάδι και από τηγανίτα....:sm7::sm7::sm7:

georgekostas
24-02-2010, 19:58
Η δικη μου συμμετοχη να θεωρηθει ακυρη,δε θα μπορεσω ν'ακολουθησω.

moby_gr
25-02-2010, 12:02
Για αυτό το ταξίδι χρειάζεται οπωσδήποτε διαβατήριο!!!
Δεν αρκεί η ταυτότητα νέου τύπου που κάνει μεν για Κωνσταντινούπολη αλλά μόνο αεροπορικώς!

Πληροφορίες για έκδοση διαβατηρίου:
Διεύθυνση Διαβατηρίων - National Passport Center (http://www.passport.gov.gr/)

Xarleas
26-02-2010, 00:03
Να πάτε παδιά. Θα σας αρέσει πολύ. Παρά τα λεγόμενα για την.......(ελληνοτουρκική) φιλια θα πάθετε πλάκα με την συμπεριφορά τους απέναντι στους Έλληνες. Είναι φιλικότατοι. Δεν θα το πιστεύετε..... Παρότι δεν έχω διαβάσει το προγραμμά σας προτείνω να πάτε απο Χίο-Τσεσμέ και πάνω παραλιακά είναι 500 χιλ και ΥΠΕΡΟΧΗ διαδρομή. Στο δρόμο σας είναι Αιβαλί με τις πάμφθηνες ψαροταβέρνες και τα ρακιά η αρχαία Πέρ####ς απέναντι απο την Μυτιλήνη η Τροία απέναντι απο την Λήμνο περίπου και η παραλία του Μαρμαρά. Θα σας αρέσει σας λέω......Φέτος εείς πήγαμε τουρ όλη την Τουρκία και ιδιαίτερα Καπαδοκία....Εκεί κ αν είναι που κάποιος ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΠΛΑΚΑ....

emix
26-02-2010, 00:10
Για αυτό το ταξίδι χρειάζεται οπωσδήποτε διαβατήριο!!!
Δεν αρκεί η ταυτότητα νέου τύπου που κάνει μεν για Κωνσταντινούπολη αλλά μόνο αεροπορικώς!

Πληροφορίες για έκδοση διαβατηρίου:
Διεύθυνση Διαβατηρίων - National Passport Center (http://www.passport.gov.gr/)

Με ολο τον σεβασμο αγαπητε μου κανεις μεγαλο λαθος.
Το 2007 ειχα παει με την μηχανη Κωνσταντινουπολη, εγω και η γυναικα μου, 7 μερες.
Πηγα ΜΟΝΟ με τις ΝΕΟΥ τυπου αστυνομικες ταυτοτητες.
Δεν χρειαζεται να βγαλεις διαβατηριο.

Απ οτι βλεπω παντως και οπως ειχα αναφερει και παλια, η ασυνενοησια συνεχιζεται, σε σημειο μαλιστα που να δημιουργουνται παρεξηγησεις.
Και ειναι κριμα, γιατι η εκδρομη αυτη ειναι πολυ ομορφη.

moby_gr
26-02-2010, 02:00
Με ολο τον σεβασμο αγαπητε μου κανεις μεγαλο λαθος.
Το 2007 ειχα παει με την μηχανη Κωνσταντινουπολη, εγω και η γυναικα μου, 7 μερες.
Πηγα ΜΟΝΟ με τις ΝΕΟΥ τυπου αστυνομικες ταυτοτητες.
Δεν χρειαζεται να βγαλεις διαβατηριο.

Απ οτι βλεπω παντως και οπως ειχα αναφερει και παλια, η ασυνενοησια συνεχιζεται, σε σημειο μαλιστα που να δημιουργουνται παρεξηγησεις.
Και ειναι κριμα, γιατι η εκδρομη αυτη ειναι πολυ ομορφη.

Επίσης με όλο το σεβασμό, την παραπάνω πληροφορία την πήρα από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα....

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
26-02-2010, 05:16
Η εκδρομή θα διεξαχθεί κανονικά,

σε νέο thread, που θ' ανοιχτεί σύντομα ... ;)