PDA

View Full Version : Mια μηχανή για τα χιόνια


syan
04-02-2010, 08:27
Η Hyanide είναι μια μηχανή που ευελπιστεί να αντικαταστήσει τις απλές μηχανές, ειδικά στις ψυχρές περιοχές. Οι σχεδιαστές του φρόντισαν να συμπεριλάβουν σε αυτή την άνεση μιας μοτοσικλέτας σε ασφαλτόστρωτο δρόμο, την ευκολία μια «γουρούνας» σε χωματόδρομο και την ανάγκη ενός σνόουμομπιλ σε χιόνια ή παγωμένους δρόμους. Όλα αυτά χωρίς καν να χρειάζεται ο αναβάτης του να βάζει αλυσίδες.

Πρόκειται για ένα όχημα δύο θέσεων που μοιάζει με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Μόνο που αντί για ρόδες έχει μια σειρά από ερπύστριες και μάλιστα πολλοί το αποκαλούν «μοτοσικλέτα τανκ».

Οι ερπύστριες δεν αφήνουν τη μηχανή να κολλήσει σε άγριο έδαφος, λάσπη ή άμμο, ενώ είναι φτιαγμένες με ένα ελαφρύ υλικό και αρκετά πιο ευκίνητες απ’αυτές ενός τανκ γεγονός που καθιστά την μηχανή ιδιαίτερα γρήγορη σε χωματόδρομο, σε χιόνια ή στην άσφαλτο. Η Hyanide μπορεί να πιάσει μέχρι 137 χιλιόμετρα την ώρα.

http://www.forthnet.gr//media/FOTOS/Gallery%2028/hyanide_main-350.jpg

Οι ερπύστριες είναι φτιαγμένες από το υλικό που φτιάχνονται τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και από το ειδικό λάστιχο των αυτοκινήτων. Οδηγείται πολύ εύκολα γιατί στην ουσία η ερπύστρια ακολουθεί τις κινήσεις του τιμονιού. Οι σχεδιαστές φρόντισαν να το κάνουν και φιλικό προς το περιβάλλον με τη μηχανή του Hyanide να κινείται με υδρογόνο.

Σχεδιαστές του είναι δύο φοιτητές ο Τίλμαν Σλουτζ και ο Όλιβερ Κέλερ, που επίσης σχεδίασαν το Baal μια παρόμοια μοτοσικλέτα, αλλά αγωνιστική. Και τα δύο μοντέλα είναι πρωτότυπα ενώ πολλές εταιρείες έχουν ενδιαφερθεί να παράγουν το Hyanide, καθώς είναι ένα όχημα που θα φανεί πολύ χρήσιμο για δασοφύλακες, ερευνητές της φύσης, αλλά γενικότερα για τους κατοίκους βόρειων και ορεινών περιοχών.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
04-02-2010, 08:33
Έξυπνη κατασκευή .... http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/BRAV-81.gif

MARK
04-02-2010, 10:24
Πρακτικό το εργαλείο............;)

sakis656
04-02-2010, 10:27
Η ερπύστρια φαίνεται να είναι ενιαία... (απο μπροστά μέχρι πίσω), πως στρίβει αυτό το πράμα??? :Απορία: