PDA

View Full Version : Microsoft: αντιμέτωπη με ηλεκτρονικό "ζιζάνιο" 17 ετών των Windows


MARK
06-02-2010, 11:25
Ένα ηλεκτρονικό... ζιζάνιο ηλικίας 17 ετών του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών Windows, κατάφερε να αντιμετωπίσει ο παγκόσμιος γίγαντας του λογισμικού, Microsoft.
Η λύση του προβλήματος θα περιλαμβάνεται στην επόμενη ενημέρωση ασφαλείας των Windows – μαζί με την επιδιόρθωση 25 επιπλέον προβλημάτων – στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων του λειτουργικού. Πέντε από αυτές τις ενημερώσεις ασφαλείας κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς κλείνουν “τρύπες” στα Windows που θα πρακτικά θα επέτρεπαν την εξ αποστάσεως πειρατεία υπολογιστικών συστημάτων και το “φόρτωμα” αλλότριων προγραμμάτων. Στην ίδια μαζική ενημέρωση ασφαλείας – που παραμένει μικρότερη της μεγαλύτερης ενημέρωσης ασφαλείας στην ιστορία της Microsoft, τον περασμένο Οκτώβριο – περιλαμβάνονται διορθώσεις ασφαλείας για τις σουίτες εφαρμογών γραφείου Office XP, Office 2003 και Office 2004 (έκδοση για Apple Macintosh).
Αν και το ζιζάνιο... γεννήθηκε με την – αλήστου μνήμης – έκδοση των Windows NT 3.1, συνέχιζε να “στοιχειώνει” όλες σχεδόν τις επόμενες εκδόσεις του. Το “αρχαίο”, όπως το χαρακτηρίζει το BBC, ηλεκτρονικό ζιζάνιο ανακαλύφθηκε από ερευνητή ασφαλείας της Google τον περασμένο μήνα και σχετίζεται με μία εφαρμογή που επιτρέπει σε νεότερες εκδόσεις των Windows να “τρέχουν” προγράμματα της εποχής του λειτουργικού συστήματος DOS. Ο ερευνητής (καλοπροαίρετα) ανακάλυψε έναν τρόπο με τον οποίο κακόβουλοι “πειρατές” του κυβερνο-χώρου θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο πρόβλημα στα λειτουργικά συστήματα Windows XP, Windows Server 2003 και 2008, Windows Vista και Windows 7.
Πριν από λίγες ημέρες, ένας ερευνητής ηλεκτρονικής ασφαλείας ανέφερε στη Microsoft ότι, (καλοπροαίρετα) βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί μία αδυναμία του προγράμματος περιήγησης διαδικτύου Internet Explorer της Microsoft, η οποία επιτρέπει σε “πειρατές” να διαβάσουν αρχεία αποθηκευμένα στα μηχανήματα των χρηστών του, εξ αποστάσεως.

Arkas
06-02-2010, 11:50
Αυτό το "καλοπροαίρετα", πολύ μου άρεσε!:D

danaos
06-02-2010, 12:12
Αυτό το "καλοπροαίρετα", πολύ μου άρεσε!:D


:sm7::sm7::sm7::sm7: