PDA

View Full Version : ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ??


riko46
08-02-2009, 21:23
Ο νόμος σε υποχρεώνει να εχεις το αυτοκολλητακι(δεν αρκει μονο η αποδειξη) και μαλιστα κολλημενο στο οχημα σε εμφανες σημειο (υπαρχει και προστιμο για μη επικόλληση)
Θεωρητικά δηλαδή αν εχεις μαζι σου την αποδειξη και το σημα τελών(χωρις να ειναι κολλημενο) τρως προστιμο. Πρακτικά δε γνωρίζω τι γινεται.

Οσον αφορα την απωλειά του, ισχυουν τα παρακάτω:

ΚΛΟΠΗ, ΑΠΩΛΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ κ.τ.λ. ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ

Σε περίπτωση κλοπής, απώλειας ή καταστροφής του ειδικού σήματος ο κάτοχος δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση προμήθειας νέου σήματος.
Στην περίπτωση αυτή επιβάλλεται πρόστιμο 30 ευρώ, ενώ το νέο σήμα χορηγείται χωρίς άλλη επιβάρυνση.
Εάν για το όχημα προβλέπονται τέλη κυκλοφορίας κατώτερα του ανωτέρω προστίμου των 30 ευρώ, το πρόστιμο σε περίπτωση προμήθειας νέου σήματος περιορίζεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.
Εννοείται ότι, στην περίπτωση αυτή το νέο σήμα θα χορηγείται μόνο από τις Δ.Ο.Υ., εφόσον προσκομισθεί η σχετική απόδειξη πληρωμής του κλαπέντος, απωλεσθέντος ή καταστραφέντος σήματος, με την επιφύλαξη, όμως, της επιβολής προστίμου για μη επικόλληση (περί του οποίου κατωτέρω).
Στη νέα υπεύθυνη δήλωση ή το διπλότυπο θα αναγράφεται απαραίτητα ότι το νέο σήμα χορηγείται δωρεάν σε αντικατάσταση καταστραφέντος, απωλεσθέντος ή κλαπέντος.
Υπενθυμίζεται ότι, για την εξυπηρέτηση κατόχων οχημάτων που δηλώνουν ότι έχουν χάσει τις αποδείξεις των σημάτων που αγόρασαν αρχικά, έχει καθορισθεί η κατωτέρω διαδικασία :
α. Ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει στη Δ.Ο.Υ., από την οποία επιθυμεί να προμηθευτεί το νέο σήμα, την απώλεια της ως άνω απόδειξης πληρωμής.
β. Η Δ.Ο.Υ. από την σύνδεσή της με τη Γ.Γ.Π.Σ. (μέσω Η/Υ) θα εκτυπώνει πληροφοριακό δελτίο με τις καταβολές τελών κυκλοφορίας. Το πληροφοριακό αυτό δελτίο, εφόσον βέβαια από αυτό προκύπτει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, θα σφραγίζεται και θα αντικαθιστά την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, για την προμήθεια του νέου σήματος.
γ. Εάν η Δ.Ο.Υ. δεν έχει δυνατότητα εκτύπωσης του προαναφερθέντος πληροφοριακού δελτίου, θα επικοινωνεί αμέσως με την 32η Δ/νση της Γ.Γ.Π.Σ., είτε τηλεφωνικά (2104802656) είτε με FAX (2104802669) και θα ζητάει πληροφορίες για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος, δηλώνοντας τον αριθμό του FAX της.
Εννοείται ότι η ανωτέρω διαδικασία θα ακολουθείται και όταν, για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ζητείται η διαπίστωση της καταβολής τελών κυκλοφορίας με προμήθεια ειδικού σήματος, λόγω απώλειας της σχετικής απόδειξης πληρωμής................:cool:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
08-02-2009, 22:45
Χρησιμότατες πληροφορίες,

γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται ...:(

Ευχαριστούμε Μιχάλη ...;)

Arkas
08-02-2009, 22:49
Προσωπικά το σηματάκι δεν το έχω κολλήσει επάνω στη μοτό.

Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε κάθε χρόνο κόλλα - ξεκόλλα! :D

droggitiszak
09-02-2009, 12:12
πολύ καλό το θέμα . είμαι παθών και δεν εγνώριζα τα ανωτέρω ! :sm8:

ntinopoulos
09-02-2009, 12:18
εγω παιδια δεν τα κολλαω ποτε!τα εχω μαζι με αδεια διπλωμα και ταυτοτητα!δεν εχω αντιμετωπισει ποτε προβλημα!αν το βαλεις στη μηχανη ποιος σου λεει οτι δε θα στο βγαλει καποιος?στο αυτοκινητο ειναι αλλο,το κολλαω!

skippybi
09-02-2009, 18:09
εγω παιδια δεν τα κολλαω ποτε!τα εχω μαζι με αδεια διπλωμα και ταυτοτητα!δεν εχω αντιμετωπισει ποτε προβλημα!αν το βαλεις στη μηχανη ποιος σου λεει οτι δε θα στο βγαλει καποιος?στο αυτοκινητο ειναι αλλο,το κολλαω!
αυτό δεν σε απαλλάσει από τον κίνδυνο να πληρώσεις πρόστιμο σε πιθανό έλεγχο από τροχαία κλπ...:rolleyes:

EOD-K9
09-02-2009, 19:18
εγω παιδια δεν τα κολλαω ποτε!τα εχω μαζι με αδεια διπλωμα και ταυτοτητα!δεν εχω αντιμετωπισει ποτε προβλημα!αν το βαλεις στη μηχανη ποιος σου λεει οτι δε θα στο βγαλει καποιος?στο αυτοκινητο ειναι αλλο,το κολλαω!

Αυτό τους λέω και εγώ ότι μου το έχουν πάρει δυο φόρες και από τότε δεν το ξανά κόλλησα :D

][/COLOR]αυτό δεν σε απαλλάσει από τον κίνδυνο να πληρώσεις πρόστιμο σε πιθανό έλεγχο από τροχαία κλπ...:rolleyes:

δυστυχώς είναι θέμα τροχονόμου :(

adventure
10-02-2009, 22:38
Πολύ καλό το θέμα .

:sm5:

Mexicanos
11-02-2009, 01:08
Εγώ δεν το κολλάω ποτέ...το έχω στα χαρτιά.
Μια χρονιά που το έχασα,δήλωσα στην αστυνομία την απώλεια και μου έβγαλε χαρτί που το δήλωνε και κυκλοφορούσα χωρίς πρόβλημα...(πριν 3 χρόνια)..

boxer-1200
11-02-2009, 02:56
Ενδιαφόπουσες πληροφορίες