PDA

View Full Version : Toyota: μελετά νέα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων της


MARK
13-02-2010, 14:02
Η Toyota, μετά από το μεγάλο πρόβλημα που αποκαλύφθηκε σε σειρά μοντέλων της με το πετάλι του γκαζιού που κολλούσε όταν το όχημα ήταν εν κινήσει, πρόκειται να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα στα καινούργια μοντέλα, που θα κατασκευάσει: Θα υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός που θα σβήνει τη μηχανή, εάν στο αυτοκίνητο θα παρουσιάζεται το οποιοδήποτε πρόβλημα.

"Η Toyota μελετά να εφαρμόσει στα νέα μοντέλα οχημάτων της ένα ασφαλές σύστημα αυτόματης ακινητοποίησης της μηχανής, σε περίπτωση βλάβης" ανέφερε ο Μπάιαν Λίονς εκπρόσωπος της μεγάλης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σύστημα αυτό προς το παρόν μελετάται και δεν ανέφερε πότε θα ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ανακληθεί από όλες τις χώρες στον κόσμο περίπου 9 εκατ. αυτοκίνητά της λόγω προβλημάτων.

Νέες ανακλήσεις φορτηγών στις ΗΠΑ
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θα ανακαλέσει 8.000 φορτηγά "πικ-απ" Tacoma στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας ενός ελαττώματος στον άξονα μετάδοσης που κατασκευάστηκε από την υπεργολαβική εταιρεία Dana, ένα πρόβλημα που αφορά επίσης τη Ford και τη Nissan, δήλωσε την Παρασκευή κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η συγκεκριμένη πηγή διευκρινίζει πως η αμερικανική αρχή για την οδική ασφάλεια, NHTSA, έλαβε μία διακοίνωση της ανάκλησης την Παρασκευή η οποία αφορά "8.000 Tacoma εξαιτίας ενός ελαττωματικού άξονα μετάδοσης που κατασκευάστηκε από την Dana Corporation ανάμεσα στο Δεκέμβριο και τις αρχές Φεβρουαρίου".

Η αμερικανική υπεργολαβική Dana, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Οχάιο, "έστειλε μία διακοίνωση ανάκλησης στη NHTSA την Πέμπτη, αναφέροντας ότι επρόκειτο να οργανώσει αυτή την ανάκληση των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford, η Toyota και η Nissan, γιατί ανακάλυψαν ένα ελάττωμα στη διαδικασία κατασκευής τους", εξήγησε αυτή η πηγή.

"Η Toyota αποφάσισε να υποβάλει τη δική της διακοίνωση ανάκλησης στη NHTSA επειδή, τεχνικά, ο κατασκευαστής ενός οχήματος είναι υπεύθυνος για τις ανακλήσεις", κατέληξε η πηγή.
Μήνυση στην Toyota
H Ζακλίν Ντόνοχιου, από τη Νεμπράσκα κατέθεσε μήνυση την Παρασκευή στο Λος Άντζελες εναντίον της Toyota, που είναι υπεύθυνη, όπως ισχυρίζεται, για το θάνατο του συζύγου της σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την μη ελεγχόμενη επιτάχυνση του οχήματος του, μοντέλο Prius toy 2006. Σύμφωνα με τη μήνυση της Ζακλίν Ντόνοχιου, το δυστύχημα συνέβη σε αυτοκινητόδρομο στη Νεμπράσκα, καθώς η 67χρονη νοσοκόμα και ο σύζυγός της επέστρεφαν στο σπίτι του με το αυτοκίνητο τους. Το όχημα, που οδηγούσε ο κ. Ντόνοχιου, άρχισε ξαφνικά να επιταχύνει και κατέστη ανεξέλεγκτο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο και από την σύγκρουση να χάσει τη ζωή του ο σύζυγος της κας Ντόνοχιου.

Η μηνύτρια τραυματίστηκε και εκείνη σοβαρά στο δυστύχημα, τραύματα στο κεφάλι, κάταγμα στον ώμο, κάταγμα στο σαγόνι και διάρρηξη πνεύμονος. Αναφέρει επίσης ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει, όταν βγήκε από το νοσοκομείο, για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά της, ώστε να μπορούν οι συγγενείς της να την φροντίσουν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ντόνοχιου, "αρκετά εκατομμύρια οχήματα Toyota δεν ήταν εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας" που επιτρέπει στον οδηγό να απενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό έλεγχο του οχήματος, και να ανακτήσει τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου.

seller1
13-02-2010, 14:16
:sm8: