PDA

View Full Version : Schuberth C3 ή Schuberth S1 Pro?


Blackstaf
14-02-2010, 22:01
Μάγκες ακόμα βρίσκομαι στην αναζήτηση καινούργιου κράνους...Έχω το GS 1200 και ψάχνω ένα κράνος για τα ταξίδια μου στο εξωτερικό ίσως αλλά και για μέσα στην πόλη...Γι ' αυτό τον λόγο θα ήθελα να είναι αρκετά ελαφρύ και όσο πιο αθόρυβο γίνεται!!! Ήμουν στην αρχή ανάμεσα στο Arai Viper Gt και στο Shoei XR 1100 αλλά κάποιος φίλος από εδώ μέσα μου είπε για το Schuberth S1 Pro και ψάχνωντάς το ανακάλυψα και το Schuberth C3...Έχω μπερδευτεί αρκετά και σας παρακαλώ βοηθήστε!!!:yz
Δεν ξέρω τι να κάνω...

batman
15-02-2010, 00:35
φίλε,έχω να πω το εξής.Το schubert s1 μου έχει σώσει τη ζωή κυριολεκτικά,πρίν 2,5 χρόνια περίπου,σε μια φοβερή τούμπα κατρακύλα στη κηφησίας με 140 περίπου.Νόμιζα οτι κεφάλι ήταν το μόνο που δεν ακούμπησε ασφαλτο,μέχρι που είδα τα ραγίσματα σπασίματα στις 3 πίσω και πλαινές πλευρές του κράνους.Εκτός απο αυτό,είχε βρεθεί τότε,το πιο ήσυχο της αγοράς,κράνος(τώρα δεν ξέρω).Ετσι,ξαναπήρα το ίδιο και αν πρόκειται για αμιγώς full face,θα το ξαναπάρω.Συν τοις άλλοις,στο δικό μου κεφάλι τουλάχιστον,έχει άριστη εφαρμογή.:rolleyes::rolleyes:

emix
15-02-2010, 09:09
Προσωπικα ειμαι εντελως "κατα" των ανοιγομενων κρανων.
Αλλα μη ζητας γνωμες, γιατι ο καθενας θα σου πει την δικη του ιστορια και αντι να σε διευκολυνει θα σε μπερδεψει περισσοτερο.
Παρε αυτο που ταιριαζει στο κεφαλι σου, στην τσεπη σου και στο τι σ αρεσει τελικα.

syan
15-02-2010, 10:50
Γνώμη....Schuberth R1 Full Face...!
Σταύροοοο.. (frits)...μίλα εσύ που το πήρες; Δεν είναι όπως σου τάλεγα;

batman
16-02-2010, 13:11
ο φίλος emix έχει απόλυτο δίκιο.μην ρωτάς κανέναν,παρά το προσωπικό σου γούστο και τη τσέπη σου.Και γω δεν ήθελα να σε μπερδέψω η κατευθύνω.όλα τα κράνη αν έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές EU είναι μια χαρά.:D:D:D:D:D:D:D

evanslam
16-02-2010, 14:44
Φίλε Κωνσταντίνε καταρχήν πρέπει να σου πώ πως έχω και εγώ την ίδια μηχανή και έχω κατασταλάξει σε Schuberth και μάλιστα μεταξύ των 2 που αναφέρεις. Μάλον κλείνω προς το S1 για πολλούς λόγους. Πρώτον πήγα στην αντιπροσωπεία και τα δοκίμασα και τα 2 και μπορω να πώ πως με το S1 αισθάνθηκα πιο άνετα παρ'οτι ειναι full face σε σχέση πάντα με το C3. Δευτερον τα full face πάντα προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια απο οτι ενα flip up. Είχα ενα ενδοιασμό όσον αφορά πως κυρίως το θέλω για τουριστική χρήση (προηγούμενο κράνος BMW System 5) αλλά πιστευω πως με το S1 που έχει αρκετά μεγάλη ορατότητα δεν θα έχουμε πρόβλημα. Και τα 2 κράνη είναι ότι πιο αθόρυβο κυκλοφορεί σε κράνος και τέλος είναι πολλοί εκείνοι που μου εχουν πει πως όταν φορέσεις schuberth δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς με καμιά άλλη εταιρία. Ενα μείον του S1 σε σχέση με το C3 είναι πως για το πρώτο δεν εχει βγει ακόμη σύστημα ενδοεπικοινωνίας της μαμας αλλά στην αντιπροσωπεία μου είπαν πως εντος ολίγου θα βγει. Παρολα αυτα μπορείς παντα να προσαρμόσεις κάποιο σύστημα αλλης εταιριας πχ Midland

Blackstaf
18-02-2010, 15:28
Παιδιά ειλικρινά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας...Απλά απ'ότι κατάλαβα όλοι αποκλείετε το Arai και Shoei που είχα προαναφέρει...Οπότε είμαι πολύ κοντά στο S1 Pro αν και πολοί λένε ότι το C3 είναι πιο μαζεμένο κράνος και πιο ήσυχο...Αν κάποιος έχει κάποια άλλη γνώμη ας μας την πει...Τα πάντα βοηθάνε...Σας ευχαριστώ πολύ...;)

yannis
18-02-2010, 18:25
Τα ARAI από όσα ακούω είναι "θορυβώδη"!!!!
Είμαι και εγώ μεταξύ SHOEI 1100 και SCHUBERTH S1 PRO. Για το Shoei θα αναγκαστώ να αγοράσω έξτρα ζελατίνα φιμέ και whisper kit, ενώ στο S1 ειναι στάνταρντ, οπότε μάλλον συμφέρει. Μένει να τα δοκιμάσω στο δικό μου κεφάλι, για την τελική απόφαση. Από τα μέχρι τώρα κράνη που έχω, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το Shoei xr1000 (3 κράνη) και το 1100 είναι καλύτερο στον αερισμό και στην αφαιρούμενη επένδυση.
Για επικοινωνία, έχω Midland BT2 (2 κομμάτια). Αρκετά ευχαριστημένος, αν και θα προτιμούσα καλύτερα βύσματα. Όμως και τα 400κάτι που κάνει το 1 της Schuberth (για την ώρα μόνο στο C3) είναι ένα θέμα!!

miltosb
18-02-2010, 18:45
Καλησπέρα, έχω δοκιμάσει S1 για δυο χρόνια, είναι μακράν το καλύτερο κράνος που υπάρχει στην αγορά ( από πλευράς ηχομόνωσης τουλάχιστον)... και επειδή τα έφαγε τα ψωμιά του την προηγούμενη εβδομάδα απόκτησα το S1 pro.
Μιλάμε οτι με τους νέους αεραγωγούς το κράνος είναι όλα τα λεφτά + οτι έχει καλύτερο καλούπι από το παλιό S1 και κάθεται καλύτερα.
Ανεπιφύλακτα το συνιστώ.

gemara
18-02-2010, 19:07
Το ARAI που αναφέρεις δεν είναι για τη μηχανή σου, είναι για άλλη στάση σώματος και άλλου τύπου μηχανή. Το ARAI Chaser που φοράω εγώ με ικανοποιεί σε όλους τους τομείς, ησυχία, βάρος, δροσιά το καλοκαίρι. Για ανοιγόμενο, καλό θα ήταν να το ξέχναγες.
Το βασικότερο είναι όμως να δοκιμάσεις στο κεφάλι σου οποιοδήποτε κράνος πάρεις, γιατί μπορεί από μάρκα σε μάρκα και στο ίδιο μέγεθος, αλλιώς να κάθονται στο δικό σου κεφάλι, αλλιώς σε κάποιου άλλου.

syan
18-02-2010, 19:11
.... Όμως και τα 400κάτι που κάνει το 1 της Schuberth (για την ώρα μόνο στο C3) είναι ένα θέμα!!
Μπαίνει και σε άλλα Γιάννη λένε οι πληροφορίες μου...αλλά σίγουρα ακριβό!!

ace_gln
19-02-2010, 12:44
αγορασα το xr1100 ... ειχα xr1000... δοκιμασα αρκετα κρανη για να καταληξω ... τα arai και κατα την δικη μου ταπεινη αποψη ειναι θορυβωδη ... το schul δεν εκανε στο κεφαλι μου οπως το shoei , το μικρο με ποναγε , το επομενο νουμερο επλεε ... κατεληξα σε shoei γιατι μου εκανε ... δοκιμασε τα στο κεφαλι σου αν εχεις τη δυνατοτητα για 15' τουλαχιστον ... ειναι ο μονος τροπος για να διαπιστωσεις τι σου κανει ...

Blackstaf
19-02-2010, 15:57
Το ARAI που αναφέρεις δεν είναι για τη μηχανή σου, είναι για άλλη στάση σώματος και άλλου τύπου μηχανή. Το ARAI Chaser που φοράω εγώ με ικανοποιεί σε όλους τους τομείς, ησυχία, βάρος, δροσιά το καλοκαίρι. Για ανοιγόμενο, καλό θα ήταν να το ξέχναγες.
Το βασικότερο είναι όμως να δοκιμάσεις στο κεφάλι σου οποιοδήποτε κράνος πάρεις, γιατί μπορεί από μάρκα σε μάρκα και στο ίδιο μέγεθος, αλλιώς να κάθονται στο δικό σου κεφάλι, αλλιώς σε κάποιου άλλου.
Μου είπαν από το μαγαζί το οποίο έχει Arai ότι το Viper Gt είναι καθαρά για την μηχανή που έχω ενώ για σκυφτή οδήγηση κάποια άλλα...Απλά ενώ καθότανε τέλεια στο κεφάλι μου μου φάνηκε λιγάκι βαρύ γι' αυτό και δεν το πήρα...

nibo
19-02-2010, 18:07
Οτι και να παρεις μεταξυ shoei, arai και schuberth θα μεινεις ευχαριστημενος αφου ειναι οι κορυφαιες εταιριες στον κοσμο,το θεμα ειναι να τα δοκιμασεις και να κατσει καλα στο δικο σου κεφαλι γιατι καθε κρανος εχει διαφορετικη φορμα. Προσωπικα εχω arai και shoei και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, και γνωμη μου ειναι να μην ειμαστε κωλυμενοι μονο με τις εταιριες της BMW, επειδη εχουμε μηχανη BMW.
Για καθημερινη κυκλοφορια στην πολη, θα σου προτεινα ανοιγομενο ειναι πολυ βολικο (εχω το shoei multitech και ειναι κορυφαιο) χανεις λιγο σε αεροδυναμικη σε σχεση με τα full face, για ασφαλεια δεν νομιζω να υστερει ειδικα για τα ανοιγομενα των παραπανω εταιριων. Πλεονεκτημα του ειναι οτι τον χειμωνα εχει πολυ καλη μονωση, δεν μπενει απο πουθενα κρυο γιατι εχει ενα ειδικο κιτ για χειμωνα. Και επισης οτι βολευει πολυ αν φορας μπαλακλαβα η σκουφι γιατι φοριεται ανοιχτο και δεν μετακινει την μπαλακλαβα οταν το φοραμε. Τελος τα arai κορυφαια σαν κρανη, αλλα πρωσοπικα δεν θα στο προτεινα για ενα και μονο λογο, επειδη εχουν ενα θεμα με το βαλε βγαλε τις ζελατινας, και ξερω απο φιλο σε μαγαζι με arai, οτι τους πανε παρα πολλα με σπασμενα πλαινα καπακια απο βαλε βγαλε την ζελατινας

Blackstaf
20-02-2010, 23:21
Μάγκες το σκέφτηκα πάρα πολύ καλά...Το Arai όσο καλό και αν είναι το θέμα είναι ότι είναι λιγάκι βαρύ και όπως είπε ένας φίλος στην κίνηση της πόλης σίγουρα θα με κουράσει...Στα ταξίδια βέβαια είναι καλά ζυγισμένο με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις το βάρος αλλά στην πόλη τι κάνουμε? Όσο για το Shoei το μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ότι δεν κάθεται τόσο καλά στο κεφάλι μου όσο το Arai...Στο small μου είναι λιγάκι στενό ενώ στο medium λίγο χαλαρό...Μου μένει τώρα να δοκιμάσω και το Shulberth Pro 1 ώστε να δώ πως μου κάθεται...Ας ελπίσω ότι θα είναι το ιδανικό για μένα αλλιώς μάλλον θα καταλήξω στο Arai...:hmmm:

yannis
23-02-2010, 23:28
Λοιπόν... δεν ξέρω γιατί, όμως η φόρμα του 1100 είναι διαφορετική από του 1000 (shoei).:cool:
Στο 1000 το νούμερό μου είναι Large, ενώ στο 1100 Medium!!!!!!
Τελικά πήρα το S1 pro, που καθόταν λίγο καλύτερα στο κεφάλι μου. Παρ' όλα αυτά η εφαρμογή του 1000 θα μου λείψει!!!!:hmmm:
Επίσης τα αφαιρούμενα του S1 δεν είναι και ότι λειτουργικότερο. Η ενδοεπικοινωνία, τοποθετήθηκε ευκολότερα, λίγο διαφορετικά όμως. Για παράδειγμα, προτίμησα να "ξηλώσω" ελαφρά την επένδυση (1 cm περίπου) και πέρασα από μέσα τα ακουστικά. Έτσι δεν ενοχλούν και μάλλον αποδίδουν καλύτερα.
Λόγω μικρής διαδρομής, δεν έχω βγάλει τελικό συμπέρασμα για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, εκτός βέβαια τα standard accessories, που στο SHOEI χρεώνοντε extra.
Αύριο πιστεύω ότι θα έχω τον χρόνο να το δοκιμάσω καλύτερα...;)
Α, τιμή αγοράς το Furious red 469 ευρώ.

Blackstaf
27-02-2010, 18:11
Παιδιά ειλικρινά ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις προτάσεις που "ακούστηκαν" μέσω του φόρουμ...Τελικά κατέληξα στο Arai Viper Gt και θέλω να πιστεύω πως η επιλογή μου ήταν καλή...Η τελική του τιμή είναι στα 450 ευρώ και αυτό γιατί το έχει βγάλει προσφορά η εταιρία...;)Το μόνο πρόβλημα που διέγνωσα όσο καιρό το έχω είναι ότι ενώ είναι αρκετα αεροδυναμικό,σχετικά ελαφρύ και "μαζεμένο", δεν είναι τόσο αθόρυβο όσο το περίμενα:hmmm:...Λίγο δύσκολο να τα βρεις όλα σε ένα κράνος....