PDA

View Full Version : Κάθε χώρα με τα προβλήματά της


Carduelis
14-02-2010, 22:58
Οι επιδημίες, μικρές η μεγάλες, σε πλούσιες ή φτωχές χώρες όταν προκαλούν θύματα (πολλά ή λίγα) που μπορούν να αποφευχθούν γίνεται προσπάθεια να καταπολεμηθούν.
Ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος που διαθέτουμε, πέρα από τα μέτρα υγιεινής, για την προστασία των πληθυσμών ήταν και παραμένει ο εμβολιασμός.
Στην Αφρικανική ήπειρο από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ο κίτρινος πυρετός. Μια αρρώστια που οφείλεται σε ιό που μεταδίδεται με τα κουνούπια και προκαλεί οξεία αιμορραγική διάθεση. WHO | Photo essay on yellow fever vaccination campaign in West Africa (http://www.who.int/csr/disease/yellowfev/photo_essay_2010/en/index.html)
Στην Δυτική Αφρική τα τελευταία χρόνια η αστυφιλία, η καταστροφή των δασών, οι πόλεμοι και η κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος των χωρών αυτών επιδείνωσε το πρόβλημα με αποτέλεσμα την εξάπλωσή του.
Ετσι το Νοέμβριο του 2009 οργανώθηκε από τον WHO σε Λιβερία, Μπενίν και Σιέρρα Λεόνε ο εμβολιασμός 11,9 εκατομ ανθρώπων. Παρόλη τη φτώχεια και τις δυσκολίες σε κατεστραμένες ουσιαστικά χώρες η συμμετοχή ήταν σημαντική.
228122822283