PDA

View Full Version : Η «πράσινη» αυτοκρατορία αντεπιτίθεται...


MARK
19-02-2010, 17:24
Ήταν από τις βραδιές εκείνες που όσοι είχαν την τύχη να βρίσκονται στο γήπεδο θα έχουν να την περιγράφουν για πολλά χρόνια. Ήταν ακόμη μία σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη του Παναθηναϊκού που έρχεται να προστεθεί στην λίστα των «πράσινων» θριάμβων.

Όπως... προσκύνησε η Γιουβέντους το 2000 από την παρέα του Κριστόφ Βαζέχα, του Νίκου Λυμπερόπουλου. Έτσι και η Ρόμα του Ρανιέρι. Η Ρόμα των 20 αγώνων χωρίς ήττα, η Ρόμα που υποτίμησε το «τριφύλλι» και... έχασε την μπάλα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Έχασε την μπάλα γιατί βρήκε απέναντι της 11 ποδοσφαιριστές που... δάγκωναν λαρύγγια, έναν προπονητή, τον Νίκο Νιόπλια που έκανε «ματ» από τον πάγκο και 60.000 τρελαμένους οπαδούς να μην σταματούν λεπτό να στηρίζουν με το τραγούδι τους ακόμη και όταν οι Ιταλοί έδειχναν να «κλειδώνουν» το ματς και την πρόκριση.

Η ανατροπή, τα... guts και η Τούμπα

Ο Πιζάρο μόλις έχει... ψαρέψει τον Τζόρβα, γράφει το 2-1 και φαίνεται πως βάζει τέλος στην σεμνή τελετή. Εκεί, όμως, μίλησε ο Παναθηναϊκός,. Με ανατροπή... αντρίκια. Ο Λάζαρος με το... καλημέρα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα φέρνει το ματς στα ίσια και λίγα λεπτά αργότερα ο Σισέ το... βούλωσε σε όσους ετοιμάζονταν να γράψουν ότι δεν σκοράρει στα μεγάλα ματς. Όχι μόνο σκόραρε αλλά έκρινε την αναμέτρηση με κεφαλιά... οβίδα που τον στέλνει πλέον ακόμη πιο κοντά στο Μουντιάλ!

Ανατροπή με... guts που λένε και οι Αμερικάνοι. Ανατροπή που καταρχήν σε βάζει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης και πάνω από όλα γυρνάει... τούμπα το κλίμα ενόψει Τούμπας! Έτσι απαντάνε οι μεγάλες ομάδες στις κρίσεις. Στα δύσκολα. Η νίκη αυτή έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία γιατί έγινε με τον τρόπο που έγινε αλλά και γιατί ήρθε μετά από ένα πολύ δύσκολο τετραήμερο που ακολούθησε την γκέλα από την Καβάλα. Πλέον οι «πράσινοι» πάνε φτιαγμένοι στην Θεσσαλονίκη, πάνε με τεράστια αυτοπεποίθηση, έτοιμοι να κάνουν ένα από τα πιο μεγάλα βήματα για τον τίτλο.

Εννοείται πως αν δεν έρθει το διπλό μέσα στο σπίτι του «δικεφάλου» τότε αν και μιλάμε για μια τεράστια νίκη επί της Ρόμα δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα. Όπως και να το κάνουμε η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι αυτοσκοπός και ο τίτλος περνάει από την Θεσσαλονίκη.

Άριστη διαχείριση

Όσον αφορά την μάχη των πάγκων τώρα. Ο Νίκος Νιόπλιας πιστώνεται την αλλαγή του αποτελέσματος κατά έναν μεγάλο βαθμό. Και αυτό επί δύο φορές γιατί απέναντι του είχε τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο 45χρονος προπονητής... τελείωσε από το ματς τον Μπαπτίστα χάρη στον Σιμάο αν και στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε σαφέστατο πρόβλημα στα δεξιά, μιας και τόσο ο Βύντρα όοο και ο Νίνης είχαν πρόβλημα με τον Ρίισε αλλά και με τον Βούτσινιτς που συχνά πήγαινε αριστερά.

Βέβαια εκεί που έκανε την... διαφορά ήταν στην διαχείριση των αλλαγών.. Έβγαλε- επιτέλους- από την ενδεκάδα τον Κατσουράνη που δεν «τράβηξε» ούτε σήμερα (θα πρέπει να έχει στο μυαλό το πως θα βοηθάει την ομάδα και όχι το πως θα βάζει «χέρι» η θα δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του) και έριξε στο παιχνίδι τον Σαλπιγγίδη. Ο Νίνης πέρασε στον άξονα, ο Μακεδόνας φορ δεξιά και έκανε άνω-κάτω τον Ρίισε. Είναι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, ισοφαρίζει ενώ στο νικητήριο γκολ βγάζει σέντρα... Μπέκαμ στον Σισέ! Φυσικά, στον Νιόπλια βγήκε και η αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έδειξε... κρύο αίμα και με ωραίο πλασέ «εκτέλεσε» τον Ντόνι!

Το «ΠΑΟ» στη σέντρα

Αφήνοντας στην άκρη το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αξίζει να αναφερθούμε στην κίνηση του Καραγκούνη μετά την λήξη της αναμέτρησης. Ο «τυπάρας» μάζεψε όλη την ομάδα στην σέντρα, έκαναν έναν μεγάλο κύκλο και φώναξαν «ΠΑΟ»! Αυτή ίσως ήταν και η μεγαλύτερη νίκη της χθεσινής νύχτας. Αυτή η αντίδραση ομάδας μετά το 2-1 ήταν το καλύτερο... γιατρικό για όσα έγιναν στην Παιανία το τελευταίο διάστημα.

Μεγάλο πάρτι!

Α-πο-λαυ-στι-κός! Ο κόσμος γέμισε το ΟΑΚΑ, δεν... γκρίνιαξε στο 2-1 της Ρόμα, στηρίζοντας την ομάδα μέχρι το τέλος και στο 89' δικαιώθηκε! Οι πανηγυρισμοί έξαλλοι. Ο κόσμος ήθελε μια μεγάλη νίκη.

Ήθελε να γεμίσει το γήπεδο και να μην ξενερώσει όπως γίνεται τις τελευταίες φορές. Ήθελε να...ζεσταθεί ξανά με την ομάδα μετά το στραπάτσο από την Καβάλα. Να δει ένα σημάδι ενόψει Τούμπας! Το είδε, χάρηκε με την ψυχή του μια ακόμη νύχτα ευρωπαϊκης δόξας και στο τέλος φώναξε για αυτό που θέλει πιο πολύ. Το πρωτάθλημα. Μεγάλο μερίδιο ανήκει και σε αυτούς.

«Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε»

Τέλος, ενδεικτικές είναι και κάποιες ατάκες που ακούστηκαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού. «Δείξαμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν χάνουμε το πρωτάθλημα. Πάμε στην Τούμπα να δείξουμε και εκεί ποιος είναι ο Παναθηναϊκός» έλεγαν χαρακτηριστικά ενώ στις μεταξύ τους σηζητήσεις δεν έμειναν ασχολίαστες οι δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν με τα λεγόμενα του «mr. Mig», υποστηρίζοντας ότι πλέον οι... καλοθελητές που είναι έτοιμοι να ασκήσουν ισοπεδωτική κριτική και να δημιουργήσουν προβλήματα στην πρώτη στραβή μπαίνουν στο... καβούκι τους!

kostasvar
19-02-2010, 18:00
http://img534.imageshack.us/img534/1897/p2180972.jpg

georgekostas
19-02-2010, 18:17
http://i627.photobucket.com/albums/tt357/georgekostas/trelobazelos2.jpg

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
19-02-2010, 18:30
Ξεχωριστή βραδυά η χθεσινή.Αποσβέσαμε ένα μέρος του διαρκείας.......

georgekostas
19-02-2010, 18:44
Ξεχωριστή βραδυά η χθεσινή.Αποσβέσαμε ένα μέρος του διαρκείας.......
...και το υπολοιπο με τη κουπα Μακαριε!:D

GEO_K
19-02-2010, 18:56
οεοεοε οεοεοε πρωταθλητη σε θελουμε παναθηναικε!!!!
οεοεοε οεοεοε

ntinopoulos
19-02-2010, 19:08
το νου σας...:cool:

DERTILAS
19-02-2010, 23:44
Ξεχωριστή βραδυά η χθεσινή.Αποσβέσαμε ένα μέρος του διαρκείας.......
Δεν πιστευω να ησουν στην 12!!!!!Να λεγαμε και για τιποτα αλλο εκτος απο τον αγωνα!

MARK
20-02-2010, 11:36
Απλά στιγμές ονειρικές και αξέχαστες που μόνο αυτή η ομάδα μπορεί ναμας χαρίσει..............;)

ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ PANATHINAIKOS

psiloritis
20-02-2010, 19:09
:sm8::sm2::sm5:

konstantinos
21-02-2010, 04:47
μπραβο σε ολες τις ελληνικες ομαδες που πετυχαινουν διεθνης διακρισεις και ευγε σε ολους τους φιλαθλους που τις υποστηριζουν παο ολε

MARK
21-02-2010, 10:18
Στην 3 έχω διαρκείας...........

ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ
22-02-2010, 15:44
Μαρκ σημαδιακη η θυρα αχαχαχαχαχαχα ......3 για ποσα χρονια ακομα........:sm7: