PDA

View Full Version : Οι χειροτεροι οδηγοι συμφωνα με ερευνα.


georgekostas
20-02-2010, 13:02
Οι δικηγόροι και οι δικαστές μπορεί να θεωρούνται αυστηρά προσηλωμένοι στο γράμμα του νόμου. Όμως δεν σημαίνει ότι τον…τηρούν!


Έρευνα αποκάλυψε ότι είναι από τους συχνότερους παραβάτες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας αφού καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στον κατάλογο των 10 πιο επικίνδυνων κατηγοριών οδηγών στις ΗΠΑ, βάσει επαγγέλματος.
Η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό της διαδικτυακής εταιρίας ασφάλισης αυτοκινήτων insurance.com, αποκάλυψε ότι ….

το 44% των δικηγόρων παραδέχθηκαν ότι έχουν εμπλακεί σε τουλάχιστον ένα τροχαίο όταν αναζητούσαν προσφορές για ασφάλιστρα.
Τα ευρήματα της έρευνας βασίστηκαν στις δηλώσεις των πελατών που αναζητούσαν πακέτα ασφάλισης δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με το οδηγικό ιστορικό τους.
Στην δεύτερη θέση έρχονται, κατά την έρευνα, οι ειδικοί στα χρηματοοικονομικά, τους ακολουθούν οι δημόσιοι λειτουργοί, ενώ η κατηγορία επαγγελματιών που είναι οι λιγότερο επικίνδυνοι είναι οι αθλητές, με μόλις 17% να αναφέρουν ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο, και οι οικοδόμοι, με 24%.
“Τα επαγγέλματα που απαιτούν ταυτόχρονη επεξεργασία πολλών υποχρεώσεων –να μιλά κάποιος στο τηλέφωνο ενώ να κινείται με ταχύτητα διότι έχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα– ρέπουν να προκαλούν περισσότερους περισπασμούς και, άρα, περισσότερα ατυχήματα”, σχολίασε ο Σαμ Μπέλντεν, αντιπρόεδρος της insurance.com.
Ο κατάλογος των 10 πιο επικίνδυνων κατηγοριών οδηγών κατά επάγγελμα, σύμφωνα με την εταιρία, είναι:
1. Δικηγόροι/Δικαστές
2. Ειδικοί στα χρηματοοικονομικά
3. Εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα
4. Εργαζόμενοι σε μπαρ και σερβιτόροι
5. Επιχειρηματίες και υπάλληλοι επιχειρήσεων
6. Φροντιστές σκύλων
7. Ειδικοί στο μάρκετινγκ και στην διαφήμιση
8. Κομμωτές/στυλίστες
9. Προπονητές
10.Νοσοκόμοι και νοσοκόμες.


πηγη:newsit.gr