PDA

View Full Version : "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..."


Arkas
24-02-2010, 17:33
http://3.bp.blogspot.com/_ITzJ0-BM-5w/S4S-OpKSpfI/AAAAAAAAGfE/bMoQ36v6go0/s400/eqxwlfsgeu4b82d9fa3c6af.jpg


Tι στιγμή που στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας της Μέρκελ γίνονται διεργασίες για την έγκριση ή όχι του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τη στιγμή που κάποιοι λένε ναι και κάποιοι λένε όχι γι' αυτό, τη στιγμή που το Σπήγκελ δημοσιεύει άρθρο που μιλά για πακέτο οικονομικής βοήθειας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ελλάδα, βγαίνει το περιοδικό FOCUS και με έναν εξαιρετικά προσβλητικό για μας τους Έλληνες και εντελώς προβοκατόρικο τρόπο, από τη μια πλευρά ξεσηκώνει τους -άς τους ονομάσουμε για την ανάγκη του άρθρο μας- ανθελληνικούς κύκλους της Γερμανίας και από την άλλη προκαλεί ένα απολύτως δικαιολογημένο κύμα οργής και αγανάκτησης των ούτως ή άλλως θερμόαιμων Ελλήνων. Ένα κύμα που επαναφέρει στο προσκήνιο τις βιβλικές καταστροφές της ναζιστικής κατοχής στη χώρα μας και τις αποζημιώσεις που ποτέ δεν κατέβαλλε στην κατεστραμένη Ελλάδα η Γερμανία. Και μετά απ' όλα αυτά, κυριολεκτικά τινάζονται όλα στον αέρα.
Με άλλα λόγια, με την άθλια πράξη του FOCUS και τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις μας, αποδυναμώνεται αισθητά το μέτωπο που (κυρίως για να στηριχτεί η ευρωζώνη και το ευρώ) θέλει να χορηγηθεί η βοήθεια στην Ελλάδα, και ενισχύεται το μέτωπο των ανθελλήνων.
Μήπως θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί;
Είπαμε, η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος.

του Σάββα Καλεντερίδη


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ανέφερε ότι «η Γερμανία αντί να δείχνει έτσι το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει καθίσει η ίδια πάνω στο δάχτυλο».

Στα πρόθυρα άκριτου λαϊκισμού κατά της Γερμανίας
Από την αθλιότητα του περιοδικού Focus

Υπεραντίδραση, που υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε αντιγερμανική υστερία, προκάλεσε σε τμήμα του πολιτικού κόσμου, όλου του φάσματος, πλην των κομμάτων της Αριστεράς, το όντως ακραίο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία και τον τίτλο «Απατεώνες της Ευρώπης».

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η Αθήνα ζητεί έμπρακτη στήριξη από τους εταίρους στην Ε.Ε., Ελληνες πολιτικοί δεν περιορίστηκαν να στηλιτεύσουν το περιοδικό, αλλά στράφηκαν ευθέως κατά της Γερμανίας, είτε χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς είτε υπενθυμίζοντας τη ναζιστική Κατοχή. Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που έχει καλέσει αύριο τον Γερμανό πρεσβευτή προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί, έθεσε το ερώτημα εάν «οι Γερμανοί έβγαλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν τον πήραμε χαμπάρι».

Σε έντονα επικριτικές δηλώσεις προέβησαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος, όπως και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως αποστέλλει απαντητική επιστολή στο περιοδικό.

Αντιγερμανική «υστερία» από τμήμα του πολιτικού κόσμου

Διαστάσεις «θερμού επεισοδίου», δυσανάλογες ως προς την αφορμή τους και με άδηλες, μεσοπρόθεσμα, συνέπειες για την ευρισκόμενη σε δεινή οικονομική κατάσταση Ελλάδα, τείνει να λάβει η αντίδραση που καταγράφεται στην Αθήνα για δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Το έναυσμα των έντονων αντιδράσεων έδωσε το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus, με τον τίτλο «Απατεώνες της Ευρώπης» και την Αφροδίτη της Μήλου, ενδεδυμένη την ελληνική σημαία να υψώνει το δάχτυλο σε άσεμνη χειρονομία. Δεν ήταν το πρώτο αναλόγου ύφους δημοσίευμα συνολικότερα στον ευρωπαϊκό Τύπο τους τελευταίους μήνες. Ηρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλα που, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να μας προβληματίσουν για την εικόνα που κυριαρχεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Η αγανάκτηση για τις προσβλητικές αναφορές μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη, η επιλογή της απάντησης, όμως, με προσβολές δεν δείχνει η πλέον ορθή. Απειλεί, μάλιστα, να βυθίσει σε κρίση τις σχέσεις της χώρας με σημαντικούς εταίρους, τη στιγμή που αναζητεί συνδρομή και υποστήριξη.

Η αρχή έγινε από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος αποφάσισε να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς των Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε σε συνάντηση, προκειμένου, όπως είπε, να του εκφράσει την εντονότατη δυσφορία του ελληνικού Κοινοβουλίου και να του υπενθυμίσει ότι και η Γερμανία χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. για την ενίσχυση των υποδομών και της οικονομίας μετά την επανένωση. Ο κ. Πετσάλνικος δεν έμεινε εκεί. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL ανέφερε: «Εμείς τα τελευταία 40 χρόνια πήραμε δύο Νομπέλ Λογοτεχνίας κι έχουμε στον τομέα της δημιουργίας πολλά πρόσωπα με διεθνή ακτινοβολία, όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και άλλοι. Αυτοί, μια χώρα 85 εκατομμυρίων, τι έχουν να επιδείξουν; Μπας και βγάλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν το πήραμε χαμπάρι;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στον FLASH, σε πιο ήπιους τόνους, επισήμανε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο τίτλος του περιοδικού, δεν είναι απατεώνες όλοι οι Ελληνες, αναφέρθηκε σε συντηρητικούς πολιτικούς στη Γερμανία που περνούν ένα τέτοιο κλίμα, το οποίο, όπως είπε, «πρέπει να αντιστρέψουμε και δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές ώστε να υπάρχει αυτός ο ευτελισμός της χώρας».

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλος, παρέπεμψε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: «Αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη και δημοκρατική είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες έδωσαν τη δική τους μάχη όταν έπρεπε, για να σταματήσουν τον ναζισμό και τον φασισμό», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικ. Κακλαμάνης απευθύνθηκε προσωπικά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκελα Μέρκελ: «Μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι έχει ετοιμάσει απαντητική επιστολή προς το περιοδικό Focus, την οποία συνοδεύει με τουριστικές κάρτες με σάτυρους. Ενδεχομένως για να δώσει ιδέες για μελλοντικά πρωτοσέλιδα...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ανέφερε ότι «η Γερμανία αντί να δείχνει έτσι το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει καθίσει η ίδια πάνω στο δάχτυλο».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Mits70
24-02-2010, 18:52
Nομίζω ότι αυτή είναι η δική μου απάντηση !!!!

ΙoannisPanagiotidis
24-02-2010, 19:32
:D....υπαρχουν ηδη οι απαντησεις ....

.....http://i657.photobucket.com/albums/uu300/PanagiotisKa/strava/image-164A_4B84266D1.jpg

...και μια λιγο ακαταλληλη ....κανε κλικ εδω! (http://img130.imageshack.us/img130/4491/focus1b.jpg)

frits
24-02-2010, 19:56
:D....υπαρχουν ηδη οι απαντησεις ....

.....http://i657.photobucket.com/albums/uu300/PanagiotisKa/strava/image-164A_4B84266D1.jpg

...και μια λιγο ακαταλληλη ....κανε κλικ εδω! (http://img130.imageshack.us/img130/4491/focus1b.jpg)

:sm7::sm7::sm7::sm7:
και η σάτυρα λέξη ελληνική είναι, εγώ πάντως προτείνω οι moderators να την ανεβάσουν την φωτό.
Πέρα από την πλάκα νομίζω ότι το εξώφυλλο τον πέτυχε τον σκοπό του.
Βέβαια πρέπει να πω ότι οι Γερμανοί και οι άλλοι ευρωπαίοι δεν έχουν και υποχρέωση να μας σώσουν, άλλο αυτό όμως και άλλο να σε διακωμωδούν έτσι.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
24-02-2010, 20:14
Είχα λάβει το παρακάτω E-Mail,

αλλά δεν το ανέβαζα, γιατί πιστεύω - όπως λέει κ το E-Mail,

τελικά δεν αργεί πολύ να ανάψει το φυτίλι ...

Μετά όμως κ την χθεσινή εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα ...http://i247.photobucket.com/albums/gg124/ELINADOUR/SMILES-2/DIAF57.gif



Όλοι γνωρίζετε πλέον την καταχώρηση του περιοδικού FOCUS, για την Ελλάδα (και τις χώρες του Νότου)
Απαντήστε τους λοιπόν στην διεύθυνση του αρχισυντάκτη τους:

redaktion@focus.de


... με το παρακάτω κείμενό σας (στα Γερμανικά) , αντιγράψτε το και στείλτε το. Copy, paste, SEND !!! τόσο απλά.

Das Land, in dem Adolf Hitler geboren wurde, darf nicht sprechen!
Zumindest für die nächsten 1000 Jahre!
Schämen!




(μετάφραση: Η χώρα που γέννησε τον Αδόλφο Χίτλερ, δεν επιτρέπεται να ομιλεί!
Τουλάχιστον για τα επόμενα 1000 χρόνια!
Να ντρέπεστε!)

Διαδώστε το παρόν και στους γνωστούς και φίλους σας να πράξουν το ίδιο. .
Να βοηθήσει και η εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ καλώντας τους αναγνώστες της να κάνουν τό ίδιο.
Πρέπει να λάβουν 2- 3 εκατομμύρια μηνύματα, πέραν της απάντησης του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
Θα σκεφτούν πολύ να το ξανακάνουν. Αυτή είναι η άγρια ομορφιά του internet.
Οι καιροί είναι χαλεποί.....

Βέβαια έτσι διαιωνίζουμε τον ρατσισμό, αλλά αυτοί άρχισαν πρώτοι. Δεν μπορούμε συνέχεια να τους γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο!


ΥΓ. Κάπως έτσι ήταν το κλίμα στις παραμονές του Β' Π.Πολέμου, αμέσως μετά την κρίση του 29 !!!
Κάποιος ή κάποιοι ονειρεύονται να ξανασηκώσουν σύνορα στην Ευρώπη και μάλιστα με συρματοπλέγματα. Μήπως προτιμούν οι συντάκτες του περιοδικού να βρεθούν μερικοί τρελοί δικτάτορες στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου (τις οποίες διασύρει όλες το άρθρο μαζί με την Ελλάδα) , να πατήσουν πάνω σε καμβά εθνικισμού και να αρχίσουν να κρατικοποιούν και να παίρνουν πίσω τις επενδύσεις από την Deutsche Telecom, το Praktiker, την Macro, την Saturn, την Mercedes, την BMW, την Audi, την Lidl, την Bosch, την Siemens, την AEG, την, την την.....
Δεν έχει τέλος αυτή η διαδικασία γιατί μετά θα έλθει η σειρά της Credit Agricole, της Carrefour, της, της, της, .....
Αλλά από αυτούς δεν αγοράζουμε και σε αυτούς δεν καταλήγουν τα κέρδη των επενδύσεών τους στην Ελλάδα; Αυτοί δεν οφελήθηκαν από το σκληρό ευρώ; Ή μήπως οφελήθηκαν οι Αμερικάνοι και οι Κινέζοι που τα προϊόντα τους είναι κάτω από το 20% των εισαγωγών της Ευρώπης.
Μήπως οι Άριοι αυτοί ονειρεύονται πολλές τοπικές κλείστες οικονομίες στην Ευρώπη τύπου Εμβέρ Χότζα, με κλειστά σύνορα και διαβατήριο από την μία πόλη στην άλλη; Που θα πουλάνε τότε τα προϊόντα τους;
Τελικά δεν αργεί πολύ να ανάψει το φυτίλι !!! Θέλουμε λιγότερο από πέντε χρόνια για να φτιαχτεί κατάλληλο κλίμα και αρχίσει να στρέϽ8




Η απόφαση, δική σας .... :cool:

danaos
24-02-2010, 20:43
Η απάντηση στο focus


Αξιότιμε κύριε Helmut Markwort, αρχισυντάκτη του περιοδικού Focus

Το εξώφυλλο του περιοδικού σας (αριστερά) είναι κακόγουστο και χυδαίο. Ανησυχείτε για τα «φράγκα» σας και αυτό δεν σας εμποδίζει να προσβάλλετε την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Πολιτισμός κ. Markwort είναι το εξώφυλλο του περιοδικού της ομάδας μας (δεξιά). Πολιτισμός είναι ο Σάτυρος του Αρχαιολογικού Μουσείο Αθηνών. Ελπίζουμε να τον γνωρίζετε.

Η σημερινή έκδοση του περιοδικού μας και η παρουσία του Σατύρου είναι αφιερωμένη σε εσάς, στους συνεργάτες σας και στο έγκυρο περιοδικό σας!

Ας σταθούμε όμως στα «φράγκα» γιατί, από όλα όσα γράφετε, αυτά και μόνο φαίνεται να σας ενδιαφέρουν.

Λέμε λοιπόν: ας πληρώσει η Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ας επιστρέψει το χρυσό που υφάρπαξε από τη χώρα μου και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει ποιόν! Όσο για τους απατεώνες, σας συμβουλεύουμε να τους ψάξετε στις φυλακές του Μονάχου. Απάτη δεν γίνεται μόνο με έναν. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο! Το όνομα SIEMENS, das "Flaggschiff" Deutschlands και οι δωροδοκίες, σας θυμίζουν τίποτα;

Η πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας για τα υποβρύχια designed in Germany που "μπατάρουν" στου Σκαραμαγκά και τα τανκ που δεν δέχεται να "ψωνίσει" η Ελλάδα από τη χώρα σας; Η μήπως δεν γνωρίζατε πως η Γερμανία έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο προμηθευτή οπλικών συστημάτων της Ελλάδας και πιέζει ασφυκτικά με κάθε τρόπο τη χώρα μου να αγοράσει το Eurofighter;

Δε φταίτε όμως εσείς. Φταίει ο Έλληνας πολίτης που ανέχεται προσβολές σαν τη δική σας αλλά και την ανεπάρκεια των πολιτικών, που κακώς επέλεξε να τον κυβερνούν!

Φιλικά

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Albatros
24-02-2010, 21:43
Τους απαντάμε με αυτό...
:mad:http://www.qtl.co.il/img/copy.pnghttp://www.google.com/favicon.ico (http://www.google.com/search?q=%5BIMG%5Dfile:///Users/nikolaosstilianidis/Desktop/Unknown.jpeg%5B/IMG%5D)http://www.babylon.com/favicon.ico

Carduelis
24-02-2010, 21:47
Μόνο τα σημερινά μας χάλια (24/2/10) δείτε παιδιά σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου και τον απαξιωτικό τρόπο που αναφέρονται στην Ελλάδα για να καταλάβετε πόσο.. χαρούμενοι και περήφανοι είναι οι ομογενείς μας απανταχού της γής! :(:(




1. Independent

http://www.independent.co.uk/news/business/news/greece-faces-tough-measures-in-bid-to-save-titanic-economy-1900731.html (http://www.independent.co.uk/news/business/news/greece-faces-tough-measures-in-bid-to-save-titanic-economy-1900731.html)


2. Νew York Times

http://www.nytimes.com/2010/02/25/world/europe/25greece.html?ref=global-home (http://www.nytimes.com/2010/02/25/world/europe/25greece.html?ref=global-home)
3. Le Figaro

http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2010/02/24/01011-20100224FILWWW00771-bernanke-la-grece-pas-competitive.php (http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2010/02/24/01011-20100224FILWWW00771-bernanke-la-grece-pas-competitive.php)
http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2010/02/24/04016-20100224ARTFIG00061-la-grece-plonge-dans-la-greve-generale-.php (http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2010/02/24/04016-20100224ARTFIG00061-la-grece-plonge-dans-la-greve-generale-.php)
4. Liberation

http://www.liberation.fr/sports/0101621186-greve-generale-en-grece-contre-la-cure-de-rigueur (http://www.liberation.fr/sports/0101621186-greve-generale-en-grece-contre-la-cure-de-rigueur)
http://www.liberation.fr/economie/0101620473-grece-goldman-prise-la-main-dans-le-sachs (http://www.liberation.fr/economie/0101620473-grece-goldman-prise-la-main-dans-le-sachs)
5. Times

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article7039360.ece (http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article7039360.ece)
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/24/greek-police-clash-protesters-national-strike (http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/24/greek-police-clash-protesters-national-strike)
6. Die Zeit

http://www.zeit.de/politik/deutschland/2010-02/griechenland-schulden-goldman-sachs (http://www.zeit.de/politik/deutschland/2010-02/griechenland-schulden-goldman-sachs)
http://www.zeit.de/politik/ausland/2010-02/griechenland-eu-finanzen (http://www.zeit.de/politik/ausland/2010-02/griechenland-eu-finanzen)


Αραγε πρόκειται για διεθνή συνωμοσία κατά της πατρίδας μας οργανωμένη από το κεφάλαιο και τα ιμπεριαλιστικά κράτη?
Μήπως είναι τελικά συνομωσία κατά του ευρώ και μας την πέσανε σαν αδύναμο κρίκο της Ευρωπαικής Ένωσης?
Μπας και τα έχουμε σκατώσει τόσο που μας πήρανε χαμπάρι και αποφασίσανε να μας αφήσουνε να κόψουμε το λαιμό μας?
Όλα τα ανωτέρω?
Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία πως είναι άθλιο το δημοσίευμα του Focus και προσβλητικός ο τρόπος που προβάλλεται η χώρα μας και η πολιτιστική μας κληρονομιά. Και τους αξίζει να κάνουμε κάθε είδους διαμαρτυρία για δαύτο. Η ουσία όμως του πράγματος δυστυχώς παραμένει οτι τους δώσαμε οι ίδιοι με τη συμπεριφορά μας σαν κράτος (και σαν λαός αν θέλετε) το δικαίωμα να μας πιάνουν στο βρωμόστομά τους! ΝεύραΝεύρα
Μακάρι οι σύγχρονοι πολιτικοί μας για μια φορά να σταθούν στο ύψος τους και να απαντήσουν με μέτρα και έργα ανόρθωσης της οικονομίας και της πατρίδας μας...

Albatros
24-02-2010, 21:57
Και το κακό είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν φταίει γιαυτό,ΚΑΝΕΙΣ δεν πληρώνει εκτός από το φιλότιμό μας που καταρακώνεται...
:hmmm:Νεύρα

teo71
24-02-2010, 22:35
Πάνω κάτω συμφωνώ με όλα τα παραπάνω σχόλια. Και θέλω να εκφράσω και εγώ την οργή μου για το τη διαπόμπευση που υφίσταται η χώρα μας, όχι μόνο από το Focus τώρα, αλλά και όλη αυτή την περίοδο από το διεθνή τύπο. Απλά το Focus ήταν χυδαίο.

Νομίζω όμως ότι χάνουμε την ουσία. Και η σκληρή αλήθεια είναι ότι εμείς τα κάναμε θάλασσα, για να μην πω τίποτα πιο βαρύ.


Δεν έχω κανένα πρόβλημα να στείλω το mail στο Focus, και μακάρι να πάνε 5 εκατ. mail και όχι μόνο 2.

Θα προτιμούσα όμως 5 εκατομμύρια συμπατριώτες μου (και εγώ μαζί τους) αντί να στείλουν mail στο Focus, να ζητάνε απόδειξη από το γιατρό τους, να καταγγέλουν τον εφοριακό που τους ζητάει χρήματα για να κλείσει τα βιβλία τους, να ψάχνουν το βενζινάδικο με την φθηνότερη βενζίνη,να,να,να......

Και τότε δεν θα οργίζομαι με τέτοια δημοσιεύματα.

Γιατί απλά θα ξέρω ότι είναι μακακίες.

frits
24-02-2010, 22:36
Και το κακό είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν φταίει γιαυτό,ΚΑΝΕΙΣ δεν πληρώνει εκτός από το φιλότιμό μας που καταρακώνεται...
:hmmm:Νεύρα

Περίμενε φίλε το πόρισμα της εξεταστικής, θα γεμίσει ο Κορυδαλλός. :sm7:

Για να χαλαρώσουμε λίγο,
προτείνω να πουλήσουμε όλοι τις ΒΜW και να αγοράσουμε DUCATI ή ΜΟΤΟGUZZI,

ZHTΩ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ !!

syan
25-02-2010, 02:00
:sm8:Μέσααα!

loulou1100gs
25-02-2010, 02:28
Υποθέσεις:
Εάν αγοράζαμε μια 40ριά Eurofighter
Eάν αγοράζαμε μια τετράδα φρεγάτες
Εάν αγοράζαμε τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού
Εάν δεν γίνονταν η μανούρα με τα υποβρύχια
Εάν η ΕΛΑΣ αγόραζε μοτοσυκλέτες B.M.W.
Εάν το Δημόσιο προμηθεύονταν οχήματα UNIMOG-MAN
Εάν οι TUI/CONTIKI επιτύγχαναν τιμές του 2000 για τα τουριστικά μακέτα να είστε βέβαιοι ότι και "πολιτική στήριξη" θα είχαμε και το δημόσιο χρέος μας θα θεωρούνταν "αντιμετωπίσιμο" και "εντός αποδεκτών ορίων".
Ακούστε συν-φορουμίτες: ό,τι μαλ.....και αν έχουμε κάνει ως έθνος/λαός/κράτος η πατημασιά μας βαρειά στην ιστορία. Ο,τι και να γίνει, τα γερμανόπουλα θα μαθαίνουν στο σχολειό τους ότι η "demokratie" και ο "civilization" είναι δικά μας δημιουργήματα. Φυσικά δεν θα μάθουν ποτέ για τα "κατορθώματα" των παπούδων τους γιατί απαγορεύεται δια νόμου...
Ετούτη η συγκυρία είναι μοναδική ευκαιρία να ανασκουμπωθούμε, να ξανασυνταχθούμε ανατρέχοντας στις αυθεντικές ελληνικές αξίες (φιλότιμο,αλληλεγγύη, προσπάθεια) για να τους αποδείξουμε και πάλι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για τα επόμενα 3500 χρόνια και να τους "γράφουμε".
Κοντομαρί, Βιάννος, Καλάβρυτα,Δίστομο, Καισαριανή δεν μας κατέβαλαν.
Ενα εξώφυλλο θα μας φοβίσει;

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
25-02-2010, 02:42
Ενα εξώφυλλο θα μας φοβίσει;




Δεν αισθάνομαι φοβισμένος,

αλλά πικραμένος .....:(:(:(

EOD-K9
25-02-2010, 07:35
redaktion@focus.de


... με το παρακάτω κείμενό σας (στα Γερμανικά) , αντιγράψτε το και στείλτε το. Copy, paste, SEND !!! τόσο απλά.

Das Land, in dem Adolf Hitler geboren wurde, darf nicht sprechen!
Zumindest für die nächsten 1000 Jahre!
Schämen!




(μετάφραση: Η χώρα που γέννησε τον Αδόλφο Χίτλερ, δεν επιτρέπεται να ομιλεί!
Τουλάχιστον για τα επόμενα 1000 χρόνια!
Να ντρέπεστε!)
Η απάντηση στο focus





Λέμε λοιπόν: ας πληρώσει η Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ας επιστρέψει το χρυσό που υφάρπαξε από τη χώρα μου και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει ποιόν! Όσο για τους απατεώνες, σας συμβουλεύουμε να τους ψάξετε στις φυλακές του Μονάχου. Απάτη δεν γίνεται μόνο με έναν. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο! Το όνομα SIEMENS, das "Flaggschiff" Deutschlands και οι δωροδοκίες, σας θυμίζουν τίποτα;

Η πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας για τα υποβρύχια designed in Germany που "μπατάρουν" στου Σκαραμαγκά και τα τανκ που δεν δέχεται να "ψωνίσει" η Ελλάδα από τη χώρα σας; Η μήπως δεν γνωρίζατε πως η Γερμανία έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο προμηθευτή οπλικών συστημάτων της Ελλάδας και πιέζει ασφυκτικά με κάθε τρόπο τη χώρα μου να αγοράσει το Eurofighter;

Δε φταίτε όμως εσείς. Φταίει ο Έλληνας πολίτης που ανέχεται προσβολές σαν τη δική σας αλλά και την ανεπάρκεια των πολιτικών, που κακώς επέλεξε να τον κυβερνούν!




θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για τα επόμενα 3500 χρόνια εσείς θα είστε ???


Ασ μεταφράσει κάποιος και να τα διαμορφώσει με σωστό λόγο και το στέλνουμε σε ούλες τις γερμανικές διευθύνσεις όχι μόνο του φοκους

με έμφαση στα χρωστούμενα λεφτά :cool:

syan
25-02-2010, 08:07
Ανθελληνικό παραλλήρημα! (http://www.youtube.com/watch?v=EfuTntn8o8o&feature=player_embedded#)

gemara
25-02-2010, 08:09
Υποθέσεις:
Εάν αγοράζαμε μια 40ριά Eurofighter
Eάν αγοράζαμε μια τετράδα φρεγάτες
Εάν αγοράζαμε τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού
Εάν δεν γίνονταν η μανούρα με τα υποβρύχια
Εάν η ΕΛΑΣ αγόραζε μοτοσυκλέτες B.M.W.
Εάν το Δημόσιο προμηθεύονταν οχήματα UNIMOG-MAN
Εάν οι TUI/CONTIKI επιτύγχαναν τιμές του 2000 για τα τουριστικά μακέτα να είστε βέβαιοι ότι και "πολιτική στήριξη" θα είχαμε και το δημόσιο χρέος μας θα θεωρούνταν "αντιμετωπίσιμο" και "εντός αποδεκτών ορίων".
Ακούστε συν-φορουμίτες: ό,τι μαλ.....και αν έχουμε κάνει ως έθνος/λαός/κράτος η πατημασιά μας βαρειά στην ιστορία. Ο,τι και να γίνει, τα γερμανόπουλα θα μαθαίνουν στο σχολειό τους ότι η "demokratie" και ο "civilization" είναι δικά μας δημιουργήματα. Φυσικά δεν θα μάθουν ποτέ για τα "κατορθώματα" των παπούδων τους γιατί απαγορεύεται δια νόμου...
Ετούτη η συγκυρία είναι μοναδική ευκαιρία να ανασκουμπωθούμε, να ξανασυνταχθούμε ανατρέχοντας στις αυθεντικές ελληνικές αξίες (φιλότιμο,αλληλεγγύη, προσπάθεια) για να τους αποδείξουμε και πάλι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για τα επόμενα 3500 χρόνια και να τους "γράφουμε".
Κοντομαρί, Βιάννος, Καλάβρυτα,Δίστομο, Καισαριανή δεν μας κατέβαλαν.
Ενα εξώφυλλο θα μας φοβίσει;

Αυτό είναι γεγονός γιατί στα σχολεία τους, δεν διδάσκεται η ιστορία από τα έτη του Β ΠΠ...

geolag
25-02-2010, 08:09
Περίμενε φίλε το πόρισμα της εξεταστικής, θα γεμίσει ο Κορυδαλλός. :sm7:

Για να χαλαρώσουμε λίγο,
προτείνω να πουλήσουμε όλοι τις ΒΜW και να αγοράσουμε DUCATI ή ΜΟΤΟGUZZI,

ZHTΩ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ !!

Αφου τις αγοράσαμε και μας αρέσουν προτείνω να μη τις πουλήσουμε αλλά να τις ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ στα χιλιόμετρα.
Πέραν της πλάκας επειδή μας δυσφημούν με τις δημοσιεύσεις τους προτείνω αποχή για ένα μήνα από την αγορά γερμανικών προιόντων για τις μοτο μας.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
25-02-2010, 08:46
Ένα ακόμη E-Mail που έλαβα,

σχετικό με την διαμαρτυρία κατά του εξωφύλλου του Focus ...




http://www.ysee.gr/images/1x1.gif
Αριθμός πρωτοκόλλου 223 / 23. 2. 2010
Προς τον εν Αθήναις πρέσβη
της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Δρ Wolfgang Schultheiss
Καραολή & Δημητρίου 3
106 75 Κολωνάκι - Αθήνα
Αξιότιμε κύριε πρέσβη


http://www.ysee.gr/images/focus858640.jpg

Με το παρόν διάβημά μας, εκφράζουμε την λύπη μας για την συλλήβδην κατά του Ελληνικού Έθνους αρρωστημένη εχθρότητα, την οποία τον τελευταίο καιρό έχει καλλιεργήσει η κυβέρνησή σας και τα μαζικά μέσα ενημέρωσης της χώρας σας, με φανερή τουλάχιστον αφορμή τα ομολογουμένως άσχημα οικονομικά της χώρας μας, αλλά και κάποιους σχετικούς με αυτά χειρισμούς των προηγουμένων ελληνικών κυβερνήσεων.
Κάνουμε λόγο για λύπη και όχι αγανάκτηση ή οργή, γιατί γνωρίζουμε ότι, καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι λειτουργούν τελικά σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν ή που κάποιοι άλλοι τους έχουν βάλει μέσα στα μυαλά τους. Ομοεθνής σας άλλωστε ήταν ο εξαίρετος συγγραφέας Ernst Alexander Rauter (1929 - 2006) που ερμήνευσε το με ποιον τρόπο κατασκευάζονται οι γνώμες μέσα στα κεφάλια («Uber das Herstellen von Untertanen. Wie eine Meinung in einem Kopf entstecht », 1968).
Κάθε γενίκευση αποτελεί δομικό υλικό για φασισμό και ρατσισμό. Και δυστυχώς ο λαός σας, που έχει παρασυρθεί από την κυβέρνησή σας και τα μαζικά μέσα ενημέρωσης της χώρας σας, έχει ήδη εκφραστεί πολύτροπα με φασιστικό και ρατσιστικό τρόπο εναντίον όλων αδιακρίτως των Ελλήνων, από χυδαίες συμπεριφορές προς Έλληνες τουρίστες έως το τελευταίο απερίγραπτο εξώφυλλο του περιοδικού «Focus». Σε αυτό το τελευταίο, όχι μόνο εκφράζεται απροκάλυπτα η πιο πάνω φασιστική / ρατσιστική γενίκευση με το να αποκαλούνται «απατεώνες» συλλήβδην όλοι οι Έλληνες, αλλά και προσβάλλεται βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα 100.000 περίπου ομοεθνών μας που τιμούν εμπράκτως την Ελληνική Εθνική Θρησκεία και τώρα βλέπουν την μεγάλη Θεά της Φιλότητας να χρησιμοποιείται σε ένα βέβηλο φωτομοντάζ που μια αρρωστημένη «έμπνευση» θέλησε να κάνει εξώφυλλο ευρείας κυκλοφορίας. Και επειδή ίσως, αξιότιμε κύριε πρέσβη, η χριστιανική ανατροφή σας δεν θα σας επιτρέψει να καταλάβετε τι εννοούμε, νοιώθουμε όπως ακριβώς θα ένοιωθε ένας δικός σας χριστιανός ομοεθνής εάν σε κάποιο άλλο εξώφυλλο παρουσιαζόταν ο Λούθηρος ή ο Άγιος Βονιφάτιος με περιβραχιόνιο των ναζί δίπλα στον τίτλο «Φασίστες και ρατσιστές στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Δεν υπάρχει λόγος να καλλιεργούνται μίση ανάμεσα στα έθνη που υποτίθεται ότι θέλουν να δημιουργήσουν το όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, εκτός εάν κάποιος ενδιαφέρεται πολύ να μην προκύψει αυτή ποτέ. Συνεπώς δεν καταλαβαίνουμε αυτό το ανθελληνικό αίσθημα που καλλιεργούν στην χώρα σας εκείνοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Όσο εύκολο είναι να πυροδοτηθεί η «οργή του γερμανού φορολογούμενου» για τον υποτίθεται αναξιόπιστο κοινοτικό εταίρο, τόσο εύκολο είναι και να πυροδοτηθεί η «οργή του έλληνα φορολογούμενου» για τους εκμεταλλευτές εταίρους που όχι μόνο δεν πράττουν το παραμικρό για να μην αιμορραγεί οικονομικά η πατρίδα μας από τον αηδιαστικό πια «τουρκικό κίνδυνο», αλλά επιπρόσθετα πλουτίζουν οι πολεμικές βιομηχανίες των εν λόγω εταίρων εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, αξιότιμε κύριε πρέσβη, η πυροδότηση της «οργής» μαζών ανθρώπων που είναι απληροφόρητοι και συμφεροντολόγοι μακροπρόθεσμα δεν συμφέρει καμία πλευρά που ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή ενότητα. Πόσω μάλλον όταν αυτή η «οργή» σίγουρα θα στραφεί στο άμεσο μέλλον και προς άλλους στοχοποιημένους (σε οικονομικό επίπεδο τουλάχιστον) ως «κακούς», δηλαδή προς τους Πορτογάλους, τους Ισπανούς, τους Ιταλούς και πάει λέγοντας, ίσως ακόμα και προς τους Γάλλους.

Εάν η κυβέρνησή σας επιθυμεί με τόση σφοδρότητα να παριστάνει την «καρδιά της Ευρώπης», τότε αντί να πυροδοτεί τα χαμηλά λαϊκά ένστικτα εναντίον άλλων λαών, ας διοχετεύσει αυτή την φιλοδοξία της σε πιο δημιουργικές οδούς, όπως λ.χ. στο να διεκδικήσει επιτέλους μια συνταγματική οντότητα που να μην παρεμποδίζει, όπως κάνει τώρα, την ίδρυση ομοσπονδιακού ευρωπαϊκού Κράτους. Σε τελευταία ανάλυση ο ευρωπαίος Άνθρωπος, του οποίου οι τρεις πολιτισμικές κορυφώσεις ήσαν ο προχριστιανικός Ελληνικός πολιτισμός, η εποχή των Αντωνίνων και ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και η μεγάλη Γαλλική Επανάσταση, δημιούργησε πολύ σοβαρότερα πράγματα από στείρο οικονομισμό, αριθμούς, «αγορές», στατιστικές, συμφέροντα και κυριαρχίες, τα οποία είναι κατασκευάσματα ΑΛΛΩΝ και γι' αυτό ο φυσιολογικός άνθρωπος αισθάνεται άβολα όταν του ζητούν να προσαρμόσει αποκλειστικά σε αυτά το είναι του και την ζωή του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μέσο μορφωτικό επίπεδο του λαού σας τον καθιστά ικανό να γνωρίζει αυτά ακριβώς τα πολύ σοβαρότερα πράγματα.
Μετά τιμής
Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

loulou1100gs
25-02-2010, 10:12
Εχω μια απορία: ο πατέρας του κου. πρέσβεως, αλήθεια τι έκανε στον πόλεμο;

Arkas
25-02-2010, 10:18
Εχω μια απορία: ο πατέρας του κου. πρέσβεως, αλήθεια τι έκανε στον πόλεμο;


http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Everyone%20Else/images-2/nazi-march.jpg

;;;;;;

.

regaki
25-02-2010, 10:44
με ολα αυτα που γινονται παντως μας κανουν τσαμπα διαφημιση. οι τουριστικη πρακτορες μιλανε για 15% αυξηση του τουριζμου απο περσυ

GeorgeP
25-02-2010, 10:57
Υποθέσεις:
Εάν αγοράζαμε μια 40ριά Eurofighter
Eάν αγοράζαμε μια τετράδα φρεγάτες
Εάν αγοράζαμε τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού
Εάν δεν γίνονταν η μανούρα με τα υποβρύχια
Εάν η ΕΛΑΣ αγόραζε μοτοσυκλέτες B.M.W.
Εάν το Δημόσιο προμηθεύονταν οχήματα UNIMOG-MAN
Εάν οι TUI/CONTIKI επιτύγχαναν τιμές του 2000 για τα τουριστικά μακέτα να είστε βέβαιοι ότι και "πολιτική στήριξη" θα είχαμε και το δημόσιο χρέος μας θα θεωρούνταν "αντιμετωπίσιμο" και "εντός αποδεκτών ορίων".
Ακούστε συν-φορουμίτες: ό,τι μαλ.....και αν έχουμε κάνει ως έθνος/λαός/κράτος η πατημασιά μας βαρειά στην ιστορία. Ο,τι και να γίνει, τα γερμανόπουλα θα μαθαίνουν στο σχολειό τους ότι η "demokratie" και ο "civilization" είναι δικά μας δημιουργήματα. Φυσικά δεν θα μάθουν ποτέ για τα "κατορθώματα" των παπούδων τους γιατί απαγορεύεται δια νόμου...
Ετούτη η συγκυρία είναι μοναδική ευκαιρία να ανασκουμπωθούμε, να ξανασυνταχθούμε ανατρέχοντας στις αυθεντικές ελληνικές αξίες (φιλότιμο,αλληλεγγύη, προσπάθεια) για να τους αποδείξουμε και πάλι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για τα επόμενα 3500 χρόνια και να τους "γράφουμε".
Κοντομαρί, Βιάννος, Καλάβρυτα,Δίστομο, Καισαριανή δεν μας κατέβαλαν.
Ενα εξώφυλλο θα μας φοβίσει;

Εγω διαφωνω με όλους σας πλην της/του ''loulou1100GS'' στο παραπανω μηνυμα!!!

Διαφωνω ως προς την ερμηνεια της φωτογραφιας της Αφροδιτης της Μηλου με το σηκωμενο μεσαιο δαχτυλο που της αποδίδετε!! Εγω το ερμηνευω οτι η Ελληνιδα Θεά απευθυνεται προς τους Γερμανους λεγοντας τους ενα πολυ απλο ''f....k off''!!!
Διαφωνω ακομη και με το πισωγυρισμα στην Ιστορια! τι δουλεια εχουν οι Ναζι του 1936-1945 με τους σημερινους Γερμανους!!!! Διότι αν αυτα εχουν καποια σχεση τοτε να αναζητησουμε την δικια μας σημερινη σχεση με τα εκτροπα των Ελληνων στρατιωτων (τις σφαγες-λυντσαρισματα, τους βιασμους, τις λεηλασιες και άλλα πολυ ωραια πράγματα) που συνεβησαν κατα την προελαση των Ελληνων προς το Εσκι Σεχιρ αλλα και αλλου στην Μικρα Ασια πριν τους παρουν στο κατόπι οι Τουρκοι και καταληξουμε στην Μικρασιατικη Καταστροφη το 1922!!! Κι εμεις δεν τα διδασκομαστε αυτα στο σχολειο- οπως και οι Γερμανοι τα των Ναζι - αλλα ευτυχως υπάρχουν και οι γιαγιαδες μας που ζουσαν εκει, κι επεζησαν, να μας τα πουν!!!
Παρενθεση: κι αυτην μονοι μας την δημιουργησαμε προσβλέποντας στην Μεγάλη Ιδέα, αφου το 1919, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η κυβέρνησή του, έχοντας την υποστήριξη των νικητών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διέταξαν την απόβαση ελληνικών στρατευμάτων στην Μικρά Ασία με "εντολή" την αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης, στην ουσία δηλ. την απόφαση της Αντάντ περί εφαρμογής της επικείμενης συνθήκης των Σεβρών επί των ηττηθέντων Τούρκων!!!! Αν σας θυμιζει κατι αυτο.......λεγε με Κυπρο και Τουρκικη εισβολη το 1974!!
Αν ειχαμε κατσει στα αβγά μας και δεν ακουγαμε τους Συμμαχους μας ισως ακομη να ειμασταν εκει! Τέλος παρενθεσης.

Τα πισωγυρισματα ειναι κακη πολιτικη και δεν ενδεικνυται στον συχρονο κοσμο!!! Το να λες δηλαδη ''εσυ που εκανες αυτο τοτε κι εγω που εκανα αυτο σημερα.....κ.λ.π. σε κανενα αποτέλεσμα δεν θα καταληξει!!!

Ολα αυτα, οι κακοι Γερμανοι, οι κακοι Ευρωπαιοι κ.λ.π. θα ξεχαστουν και θα γυρισουμε στα παλια κι ακομη σε καλυτερα, μολις η Ελλαδα αντιστρεψει το 1 σφαιρα απο την ευρωπη και 5 απο την αμερικη στο 5 απο την Ευρωπη και 1 απο την Αμερικη οπως πολυ ορθα αναφερει ο/η ''loulou1100GS''!!!

BUSA MAKIS
25-02-2010, 11:37
Οι Γερμανοί στη θέση μας ξέρετε τι θα έκαναν σε ένα τέτοιο δημοσίευμα??

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα.


Εμείς όμως ως Έλληνες θα το ξεχάσουμε γρήγορα και θα συνεχίσουμε
να αγοράζουμε BMW/MERCEDES/AUDI/SIEMENS και ότι άλλο παράγουν.

BUSA MAKIS
25-02-2010, 11:50
http://i172.photobucket.com/albums/w22/busamakis/axrista/53faf85a.jpg

Carduelis
25-02-2010, 11:57
Εγω διαφωνω με όλους σας πλην της/του ''loulou1100GS'' στο παραπανω μηνυμα!!!

Διαφωνω ως προς την ερμηνεια της φωτογραφιας της Αφροδιτης της Μηλου με το σηκωμενο μεσαιο δαχτυλο που της αποδίδετε!! Εγω το ερμηνευω οτι η Ελληνιδα Θεά απευθυνεται προς τους Γερμανους λεγοντας τους ενα πολυ απλο ''f....k off''!!!
Διαφωνω ακομη και με το πισωγυρισμα στην Ιστορια! τι δουλεια εχουν οι Ναζι του 1936-1945 με τους σημερινους Γερμανους!!!! Διότι αν αυτα εχουν καποια σχεση τοτε να αναζητησουμε την δικια μας σημερινη σχεση με τα εκτροπα των Ελληνων στρατιωτων (τις σφαγες-λυντσαρισματα, τους βιασμους, τις λεηλασιες και άλλα πολυ ωραια πράγματα) που συνεβησαν κατα την προελαση των Ελληνων προς το Εσκι Σεχιρ αλλα και αλλου στην Μικρα Ασια πριν τους παρουν στο κατόπι οι Τουρκοι και καταληξουμε στην Μικρασιατικη Καταστροφη το 1922!!! Κι εμεις δεν τα διδασκομαστε αυτα στο σχολειο- οπως και οι Γερμανοι τα των Ναζι - αλλα ευτυχως υπάρχουν και οι γιαγιαδες μας που ζουσαν εκει, κι επεζησαν, να μας τα πουν!!!
Παρενθεση: κι αυτην μονοι μας την δημιουργησαμε προσβλέποντας στην Μεγάλη Ιδέα, αφου το 1919, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η κυβέρνησή του, έχοντας την υποστήριξη των νικητών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διέταξαν την απόβαση ελληνικών στρατευμάτων στην Μικρά Ασία με "εντολή" την αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης, στην ουσία δηλ. την απόφαση της Αντάντ περί εφαρμογής της επικείμενης συνθήκης των Σεβρών επί των ηττηθέντων Τούρκων!!!! Αν σας θυμιζει κατι αυτο.......λεγε με Κυπρο και Τουρκικη εισβολη το 1974!!
Αν ειχαμε κατσει στα αβγά μας και δεν ακουγαμε τους Συμμαχους μας ισως ακομη να ειμασταν εκει! Τέλος παρενθεσης.

Τα πισωγυρισματα ειναι κακη πολιτικη και δεν ενδεικνυται στον συχρονο κοσμο!!! Το να λες δηλαδη ''εσυ που εκανες αυτο τοτε κι εγω που εκανα αυτο σημερα.....κ.λ.π. σε κανενα αποτέλεσμα δεν θα καταληξει!!!

Ολα αυτα, οι κακοι Γερμανοι, οι κακοι Ευρωπαιοι κ.λ.π. θα ξεχαστουν και θα γυρισουμε στα παλια κι ακομη σε καλυτερα, μολις η Ελλαδα αντιστρεψει το 1 σφαιρα απο την ευρωπη και 5 απο την αμερικη στο 5 απο την Ευρωπη και 1 απο την Αμερικη οπως πολυ ορθα αναφερει ο/η ''loulou1100GS''!!!

Δηλαδή βρε Γιώργο, όλα είναι μόνο μια σκατοσυνωμοσία με στόχο τα χρήματα μας για εξοπλισμούς να καταλήγουν σε ευρωπαικές τσέπες αντί σε Αμερικανικές?
- εμείς σαν κράτος τα πάμε μια χαρά τα οικονομικά μας?
- έχουμε γίνει παγκόσμιο ανέκδοτο σαν κράτος ή απλά παίζονται μόνο οικονομικά παιχνίδια στην πλάτη μας?

Οτι και να μου πείτε, η ζωή διδάσκει πως αμα σε βρούν στο πεζοδρόμιο όλοι θα σε κλωτσήσουν άσχετα πόσο καλός, πλούσιος, έξυπνος ήσουν προηγουμένως!
Συμφωνώ με τα γραφόμενα του loulou1100gs περί ιστορίας και πολιτισμού αλλά κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι ανοιχτή επιταγή τα επιτεύγματα των "αρχαίων ημών προγόνων" να κάνουμε μόνιμα ανάληψη δίχως κατάθεση.
Η ιστορία είναι γεμάτη λαούς και πολιτισμούς με εξαιρετική προσφορά που τους έφαγε η μαρμάγκα για διάφορους λόγους (Αζτέκοι, Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Μάγια, κοκ).
Ας δουλέψουν επιτέλους οι κάθε χρώματος και είδους κυβερνήσεις να σώσουν την πατρίδα κι εμείς να δείξουμε οτι αξίζουμε κάτι περισσότερο από τον οίκτο της παγκόσμιας κοινής γνώμης λόγω πρότερου ένδοξου παρελθόντος.
Ας δούμε τα του οίκου μας γιατί πρώτοι εμείς ξεχάσαμε από ποιά ρίζα είμαστε και τι γονίδια κουβαλάμε..

Carduelis
25-02-2010, 12:15
Υποθέσεις:
Εάν αγοράζαμε μια 40ριά Eurofighter
Eάν αγοράζαμε μια τετράδα φρεγάτες
Εάν αγοράζαμε τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού
Εάν δεν γίνονταν η μανούρα με τα υποβρύχια
Εάν η ΕΛΑΣ αγόραζε μοτοσυκλέτες B.M.W.
Εάν το Δημόσιο προμηθεύονταν οχήματα UNIMOG-MAN
Εάν οι TUI/CONTIKI επιτύγχαναν τιμές του 2000 για τα τουριστικά μακέτα να είστε βέβαιοι ότι και "πολιτική στήριξη" θα είχαμε και το δημόσιο χρέος μας θα θεωρούνταν "αντιμετωπίσιμο" και "εντός αποδεκτών ορίων".
Ακούστε συν-φορουμίτες: ό,τι μαλ.....και αν έχουμε κάνει ως έθνος/λαός/κράτος η πατημασιά μας βαρειά στην ιστορία. Ο,τι και να γίνει, τα γερμανόπουλα θα μαθαίνουν στο σχολειό τους ότι η "demokratie" και ο "civilization" είναι δικά μας δημιουργήματα. Φυσικά δεν θα μάθουν ποτέ για τα "κατορθώματα" των παπούδων τους γιατί απαγορεύεται δια νόμου...
Ετούτη η συγκυρία είναι μοναδική ευκαιρία να ανασκουμπωθούμε, να ξανασυνταχθούμε ανατρέχοντας στις αυθεντικές ελληνικές αξίες (φιλότιμο,αλληλεγγύη, προσπάθεια) για να τους αποδείξουμε και πάλι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για τα επόμενα 3500 χρόνια και να τους "γράφουμε".
Κοντομαρί, Βιάννος, Καλάβρυτα,Δίστομο, Καισαριανή δεν μας κατέβαλαν.
Ενα εξώφυλλο θα μας φοβίσει;
Συμφωνώ σε πολλά μαζί σου, αλλά με ενοχλεί το παράδοξο οτι σαν λαός είμαστε καλοί μόνο στο "ένας εναντίον όλων" και οχι στο "ένας εναντίον ενός"!
Πρέπει να φτάσουμε στον πάτο της κατσαρόλας για να καταλάβουμε οτι μας μαγειρεύουν ??
Πρέπει να μας ξεφωνίζουν διεθνώς (και οχι μόνο οι Γερμανοί!) για να καταλάβουμε πως τα σκατώσαμε?
Αμα κάτσουμε να στήσουμε καβγά με κάθε χώρα που μας λοιδωρεί και μας προσβάλει φτιάχτε λίστα να σας στείλω τα δημοσιεύματα! ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΕΝΙΕΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΕΣ
Δουλειά θέλει και σοβαρότητα από όλους και πάνω απ όλα από τον κάθε Γιωργάκη, Κωστάκη, Μαριλίζα κλπ που κρατάει το πηδάλιο. Εμείς κουπί τραβάμε χρόνια ούτως ή άλλως και απ ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε αιωνίως..

Carduelis
25-02-2010, 12:22
Οι Γερμανοί στη θέση μας ξέρετε τι θα έκαναν σε ένα τέτοιο δημοσίευμα??

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα.


Εμείς όμως ως Έλληνες θα το ξεχάσουμε γρήγορα και θα συνεχίσουμε
να αγοράζουμε BMW/MERCEDES/AUDI/SIEMENS και ότι άλλο παράγουν.
Οι Γερμανοί αδερφέ μετά από ένα τέτοιο δημοσίευμα θα απάνταγαν με ακόμα πιο σκληρή δουλειά και δουλειά και δουλειά !
Τα κατάφεραν και αφού αιματοκύλισαν τον κόσμο και βγήκαν ηττημένοι και με ρημαγμένη οικονομία. Παρόλα αυτά με σκληρή δουλειά ξανάγιναν οικονομικά ισχυροί και ξανακουμαντάρουν τις τύχες μας.
Εμείς πότε θα μάθουμε να δουλεύουμε σαν άτομα και σαν λαός?

loulou1100gs
25-02-2010, 19:05
Δέστε πώς δένει το γλυκό:
Στο Ισραήλ κάποιες γερμανικές εταιρίες δεν πουλάνε προϊόντα τους.Π.χ. η Siemens διότι είναι η εταιρία που κατασκεύαζε τους κλιβάνους "μαζικής απολύμανσης" των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ετσι το σύγχρονο εβραϊκό κράτος έκανε επίσημο κατάλογο με τις εταιρίες που χρησιμοποίησαν σκλάβους εργάτες των στρατοπέδων συγκέντρωσης και το μποϋκοτάζ είναι διαρκές. Είπατε τίποτα;
Αλλο τώρα:
Οταν πήγαν οι πρώτοι μετανάστες έλληνες στις αρχές της δεκαετίας του 60 στη Γερμανία για δουλειά (με συμβόλαια και όχι τυχάρπαστα) στα εργοστάσια που δούλευαν είχαν προϊσταμένους βάρδιας γερμανούς που κατά την Κατοχή είχαν υπηρετήσει στην Ελλάδα επειδή ήξεραν την νοοτροπία των Ελλήνων.Στους δε χώρους δουλειάς υπήρχαν μεγάλες πινακίδες στα ελληνικά με την φράση "Απαγορεύονται αι πολιτικαί συζητήσεις". Είπατε κάτι;
Οταν στις αρχές της δεκαετίας του 70 άρχισαν οι πρώτοι μετανάστες να επιστρέφουν στην Ελλάδα, πιέστηκαν από το ομοσπονδιακό γερμανικό κράτος να εξαργυρώσουν τα συντάξιμά τους και να τα πάρουν στο χέρι μετρητά. Σιγά μην έδινε η Γερμανία συντάξεις και στους gastarbeiters.Είπατε τίποτα;

HAWK_46
12-03-2010, 11:00
...την απάντηση μας την είδατε??? :p:p

http://i1019.photobucket.com/albums/af320/HAWK_46/OLD_PICTURES/focus.jpg

MARK
12-03-2010, 12:50
Πέστα φίλε Παναγιωτίδη.........:sm7: